sakin ol canım öncelikle
ben bir eczacı olarak o kadar cok kişiye bu teshis ve raporla o kadar cok ilaç veriyorum ki bilemezsin
ne bu ilaçları kullanan insanlar ne de sen uzaylı değilsiniz,herkesin bir sorunu var senin ki de bu
bu hastalığı öncelikle tedavi etmeye calıs, evlenme işini bu kadar önemseme,inan evlilik dünyanın merkezi değil
ayrıca kimse de senin sorun ettiğin kadar bunu sorun etmeyecektir,evliliğe mani bir hastalık değil ki bu
beynimizin efendisi biz olmalıyız
önce bunu benimse,şuan beynin senin efendin olmus
bir an önce kendini toparlamaya calıs
ben sana basımdan gecen dertleri anlatsam inan oturur aglarsın ama ruh sağlığımı korumam lazım,güzel yarınlar için
sen de bir an önce kendini dinlemeyi bırak ve mutlu olmaya calıs lütfen
arkadaşım geçmiş olsun.senin için zor olmazsa atak döneminde neker yaşadın yazabilirmisin
onlara hiç girmesem daha iyi olacak efsal. çünkü dr bile bunu çok fazla deşmedi, ama kötüydühatırlamak istemiyorum. sende bipolar mısın ?
yok ben değil eşim manik depresif.
yok ben değil eşim manik depresif.
psikiyatr bana da bipolar tedavisi başlattı ama ben sadece bir ay yuttum ilacımı..
sahi manik depresiflik nedir acaba.. Manikken çok mu mutlu oluyorsun ? mutlu olmanın nesi kötü olabilir ki :)
5 yıldır bipolarım..Merhaba ben bipolar olduğunu ağır bir manik atak geçirmesi sonucu öğrenmiş biriyim. taburcu olduktan sonra dr ların verdiği tedaviyi eksiksiz uygulamama rağmen hastalığı yeni öğrenmiş olmaktan mıdır bilmem geleceğe yönelik aşırı kaygı içerisindeyim. 35 yaşındayım ve bekarım evlenmeyi elbette ben de istiyorum ama bu hastalığa yakalandıktan sonra yaşamım nasıl etkilenecek bilmiyorum. eş adayıma hastalığı nasıl izah edeceğim evlendikten sonra atak geçirirsem bu eşimin benden soğumasına sebep olur mu vs bir sürü kaygım var.
aranızda bipolar tedavisi görürken evlenen ve anne olabilenler var mı, hastalık özel hayatınızı nasıl etkiledi, eğer deneyimlerinizi paylaşabilirseniz bu bana çok büyük bir umut olacak. sevgiler...
5 yıldır bipolarım..
artık çok takmıyorum şahsen ben..
ilaçları kesinlikle bırakma gerisini düşünme bence...
hastalığı sana şu şekilde açıklayayım..
insanların vücudunda sinirsel iletimi sağlayan sinir dokuları arasında maddeler var
bizde bu maddelerden bazıları bu dönemlerde az veya çok salgılanıyor..
bu da ruhsal olarak kendini gösteriyor..
düzelme olasılığı çok çok az diye biliyorum...
ben de 28 yaşımdayım ve evlenmedim daha..
ve her aşık olduğum kişi hastalığımdan sonra kaçıyor benden..
çok mu sorun? hayır..
ne kadar gereksiz insan varsa hepsi hastalıktan sonra dökülüyor valla..
benim yapamadığımı sağolsun hastalık yapıyor...
evlilik diyosun ya bipolar olup da evlenenler var tabiki hamile kalanlar çocuk yapanlar da..
çok önemseme..
ben de klinik tedavisi aldıktan sonra bayaa bi bocalamıştım..
farklı bir deneyim sonuçta : D
bu arada bir doktor tanıdığım herkes bipolar bence diyor bana hep..
hayat güzel canım ruhunu daraltma boşu boşuna..
bu arada hemen ilk fırsatta sen de söyleme canım hastayım ben diye..
tabiiki korkup kaçarlar..
gerçi kaçsınlar da bence..
o kadar olgun değillerse ihtiyacın yok öylelerine..
hani derler ya 'iyi günde Kötü günde' diye evlilikten için..
öylesi lazım insana...
5 yıldır bipolarım..
artık çok takmıyorum şahsen ben..
ilaçları kesinlikle bırakma gerisini düşünme bence...
hastalığı sana şu şekilde açıklayayım..
insanların vücudunda sinirsel iletimi sağlayan sinir dokuları arasında maddeler var
bizde bu maddelerden bazıları bu dönemlerde az veya çok salgılanıyor..
bu da ruhsal olarak kendini gösteriyor..
düzelme olasılığı çok çok az diye biliyorum...
ben de 28 yaşımdayım ve evlenmedim daha..
ve her aşık olduğum kişi hastalığımdan sonra kaçıyor benden..
çok mu sorun? hayır..
ne kadar gereksiz insan varsa hepsi hastalıktan sonra dökülüyor valla..
benim yapamadığımı sağolsun hastalık yapıyor...
evlilik diyosun ya bipolar olup da evlenenler var tabiki hamile kalanlar çocuk yapanlar da..
çok önemseme..
ben de klinik tedavisi aldıktan sonra bayaa bi bocalamıştım..
farklı bir deneyim sonuçta : D
bu arada bir doktor tanıdığım herkes bipolar bence diyor bana hep..
hayat güzel canım ruhunu daraltma boşu boşuna..
bu arada hemen ilk fırsatta sen de söyleme canım hastayım ben diye..
tabiiki korkup kaçarlar..
gerçi kaçsınlar da bence..
o kadar olgun değillerse ihtiyacın yok öylelerine..
hani derler ya 'iyi günde Kötü günde' diye evlilikten için..
öylesi lazım insana...
Öncelikle geçmiş olsun. Ben bir dönem kişisel merakından dolayı araştırmıştım bu hastalığı. Tam adını hatırlamıyorum ama çok kapsamlı bir forum sitesine denk gelmiştim.merak ettiğin her sorunun cevabını bulabilirsin orda. İstersen bi arat.
valla ben buna hayatımın sırrı olarak bakmıyorum.. sadece herkesin bilmesine gerek yok.. kırıcı ve salak olabiliyorlar çünkü...sevgili auroras yazdıkların hem moral verdi hem de üzüldüm. tavsilerinin hepsinde çok haklısın. ama hastalığımdan sonra kaçıyorlar demişsin, bu çok üzücü. işte aynı şeyleri benim de yaşama riskim var . ben 35 yaşındayım dediğin gibi tanışır tanışmaz değil ama bir süre sonra bipolar olduğumu eş adayına söyleyeceğim. ee söyleyeceğime göre güvenimi kazanmış olacak zaten, düşünsene onu kimseye anlatmadığın seni çok etkileyen hayati bir sırrını vermeye layık bulacaksın ama o kaçacakauroras benim o kadar zor bir hayatım oldu ki hep selamete çıkmayı beklerken bir de bu hastalığım çıktı. ben kırılmaktan korkuyorum. inan alacağım tepkinin korkusundan çevremdekilerim beni tanıştırmak istedikleri kişilerle tanışmayı kabul etmiyorum bu hastalıkktan sebep hep yalnız kalacakmışım gibi bir karamsarlık var içimde
valla ben buna hayatımın sırrı olarak bakmıyorum.. sadece herkesin bilmesine gerek yok.. kırıcı ve salak olabiliyorlar çünkü...
bipolarlık çok yaygın bildiğim kadarıyla.. takma bence şekerim..
bu arada çok karamsar bakıyorsun bence..
ben evlenebileceğimi düşünüyorum..
ama kilo problemim var benim de.. ilaçlardan çok kilo alıyorum maalesef.. onun dışında normal insanlardan farkımız yok canım..
altını çiziyorum bunun normal insanlardan farkımız yok..
bipolarlıkla ilgili kitapları okursan onlarda hep yazar bunun şeker hastalığı gibi bi hastalık olduğunu..
takma bence..
herkesin bi sınavı varmış.. benim de hayatım çok kolay değildi..
daha bir büyütüyor bu hastalık beni...
insanlara daha farklı bakıyorum..
dediğim gibi hastalık çevremde ne kadar gereksiz insan varsa eledi geçti..
bu yönden bak sen de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?