Bipolar bozukluk tedavisi görenler yardım edin lütfen

mavim1453

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
57
2
46
İstanbul
Merhaba ben bipolar olduğunu ağır bir manik atak geçirmesi sonucu öğrenmiş biriyim. taburcu olduktan sonra dr ların verdiği tedaviyi eksiksiz uygulamama rağmen hastalığı yeni öğrenmiş olmaktan mıdır bilmem geleceğe yönelik aşırı kaygı içerisindeyim. 35 yaşındayım ve bekarım evlenmeyi elbette ben de istiyorum ama bu hastalığa yakalandıktan sonra yaşamım nasıl etkilenecek bilmiyorum. eş adayıma hastalığı nasıl izah edeceğim evlendikten sonra atak geçirirsem bu eşimin benden soğumasına sebep olur mu vs bir sürü kaygım var.
aranızda bipolar tedavisi görürken evlenen ve anne olabilenler var mı, hastalık özel hayatınızı nasıl etkiledi, eğer deneyimlerinizi paylaşabilirseniz bu bana çok büyük bir umut olacak. sevgiler...

sakin ol canım öncelikle

ben bir eczacı olarak o kadar cok kişiye bu teshis ve raporla o kadar cok ilaç veriyorum ki bilemezsin

ne bu ilaçları kullanan insanlar ne de sen uzaylı değilsiniz,herkesin bir sorunu var senin ki de bu

bu hastalığı öncelikle tedavi etmeye calıs, evlenme işini bu kadar önemseme,inan evlilik dünyanın merkezi değil
ayrıca kimse de senin sorun ettiğin kadar bunu sorun etmeyecektir,evliliğe mani bir hastalık değil ki bu

beynimizin efendisi biz olmalıyız

önce bunu benimse,şuan beynin senin efendin olmus
bir an önce kendini toparlamaya calıs

ben sana basımdan gecen dertleri anlatsam inan oturur aglarsın ama ruh sağlığımı korumam lazım,güzel yarınlar için
sen de bir an önce kendini dinlemeyi bırak ve mutlu olmaya calıs lütfen

Melekyavrum haklısın, tüm söylediklerin çok doğru. zaten siz eczacılar bir de dr hastalıklar konusunda oldukça anlayışlısınız ama toplu genel olarak psikiyatri hastalarına karşı çok önyargılı. yakında 36 yaşında olacağım ben de aile kurabilmeyi çok istiyorum. yoksa allah gecinden versin anneme bir şey olduğunda yapa yalnız kalacağım evliliği bu kadar önemsememin nedeni bu ... psikolojimi bozan şey de şu oldu, beni biriyle tanıştırmak istediler, bipolar olduğumu söylemeye cesaret edemedim depresyon dedim onu bile büyüttüler düşün, aracı olan kişi vazgeçtikleri haberini ulaştırdı. bu yüzden korku kaldı bende sanki bipoları duyduğu anda terk edileceğim hissi var bu yüzden umut olsun diye bu konuyu açtım belki evlilikleri iyi gidenler bana umut olur.

yok ben değil eşim manik depresif.

sanırım sen aradığım kişisin yardım rica etsem bana destek olur musun. ben hastalığımı daha yeni öğrendim daha öncede yazdığım gibi alışmaya çalışıyorum ama kaygılarım var. geleceğimle ilgili
manik depresif bir eşle evli olmak nasıl birşey ataklardan sonra eşinden soğuduğun oluyor mu diye sorsam ayıp olur mu. çünkü benim eşim neler yaşayacak ya da yaşamayacak anlamaya çalışıyorum.

evliliğinden biraz bahsedebilir misin efsal. sen eşinde bu hastalığın olduğunu bilerek mi evlendin ?

psikiyatr bana da bipolar tedavisi başlattı ama ben sadece bir ay yuttum ilacımı..
sahi manik depresiflik nedir acaba.. Manikken çok mu mutlu oluyorsun ? mutlu olmanın nesi kötü olabilir ki :)

psikiyatr bana da bipolar tedavisi başlattı ama ben sadece bir ay yuttum ilacımı..
sahi manik depresiflik nedir acaba.. Manikken çok mu mutlu oluyorsun ? mutlu olmanın nesi kötü olabilir ki :)

tenemesir sadece mutlu olmuyorsun o an sağlıklı düşünemiyorsun atak gerçekten ciddi bişey

Arkadaşlar aranızda bipolar olan yok mu kimse cvp vermedi de pek

5 yıldır bipolarım..
artık çok takmıyorum şahsen ben..
ilaçları kesinlikle bırakma gerisini düşünme bence...
hastalığı sana şu şekilde açıklayayım..
insanların vücudunda sinirsel iletimi sağlayan sinir dokuları arasında maddeler var
bizde bu maddelerden bazıları bu dönemlerde az veya çok salgılanıyor..
bu da ruhsal olarak kendini gösteriyor..
düzelme olasılığı çok çok az diye biliyorum...
ben de 28 yaşımdayım ve evlenmedim daha..
ve her aşık olduğum kişi hastalığımdan sonra kaçıyor benden..
çok mu sorun? hayır..
ne kadar gereksiz insan varsa hepsi hastalıktan sonra dökülüyor valla..
benim yapamadığımı sağolsun hastalık yapıyor...
evlilik diyosun ya bipolar olup da evlenenler var tabiki hamile kalanlar çocuk yapanlar da..
çok önemseme..
ben de klinik tedavisi aldıktan sonra bayaa bi bocalamıştım..
farklı bir deneyim sonuçta : D
bu arada bir doktor tanıdığım herkes bipolar bence diyor bana hep..
hayat güzel canım ruhunu daraltma boşu boşuna..
bu arada hemen ilk fırsatta sen de söyleme canım hastayım ben diye..
tabiiki korkup kaçarlar..
gerçi kaçsınlar da bence..
o kadar olgun değillerse ihtiyacın yok öylelerine..
hani derler ya 'iyi günde Kötü günde' diye evlilikten için..
öylesi lazım insana...

Son düzenleme:

Allah kimseyi kötü ve bencil insanlarla sınatmasın, Hastalık herkesin başına.
Bu toplum başkalarını kınamak ve ayıplarını saymakla meşgul, yeri geliyor değil eşine anne babana bile güvenemiyorsun.
Allah kimseyi zor duruma düşürmesin. Zor zamanlardayız. Allah tüm hastalara şifa versin.

Öncelikle geçmiş olsun. Ben bir dönem kişisel merakından dolayı araştırmıştım bu hastalığı. Tam adını hatırlamıyorum ama çok kapsamlı bir forum sitesine denk gelmiştim.merak ettiğin her sorunun cevabını bulabilirsin orda. İstersen bi arat.

sevgili auroras yazdıkların hem moral verdi hem de üzüldüm. tavsilerinin hepsinde çok haklısın. ama hastalığımdan sonra kaçıyorlar demişsin, bu çok üzücü. işte aynı şeyleri benim de yaşama riskim var . ben 35 yaşındayım dediğin gibi tanışır tanışmaz değil ama bir süre sonra bipolar olduğumu eş adayına söyleyeceğim. ee söyleyeceğime göre güvenimi kazanmış olacak zaten, düşünsene onu kimseye anlatmadığın seni çok etkileyen hayati bir sırrını vermeye layık bulacaksın ama o kaçacak auroras benim o kadar zor bir hayatım oldu ki hep selamete çıkmayı beklerken bir de bu hastalığım çıktı. ben kırılmaktan korkuyorum. inan alacağım tepkinin korkusundan çevremdekilerim beni tanıştırmak istedikleri kişilerle tanışmayı kabul etmiyorum bu hastalıkktan sebep hep yalnız kalacakmışım gibi bir karamsarlık var içimde

teşekkür ederim, ama hastalığın tüm detaylarını neredeyse bir dr kadar iyi biliyorum, araştırmaktan uzman oldum :) ben sadece benim gibi bu hastalıkla mücadele eden ve anne olabilen var mı onu merak ediyorum. ve atakların evlilikleri üzerindeki etkisini de

valla ben buna hayatımın sırrı olarak bakmıyorum.. sadece herkesin bilmesine gerek yok.. kırıcı ve salak olabiliyorlar çünkü...
bipolarlık çok yaygın bildiğim kadarıyla.. takma bence şekerim..
bu arada çok karamsar bakıyorsun bence..
ben evlenebileceğimi düşünüyorum..
ama kilo problemim var benim de.. ilaçlardan çok kilo alıyorum maalesef.. onun dışında normal insanlardan farkımız yok canım..
altını çiziyorum bunun normal insanlardan farkımız yok..
bipolarlıkla ilgili kitapları okursan onlarda hep yazar bunun şeker hastalığı gibi bi hastalık olduğunu..
takma bence..
herkesin bi sınavı varmış.. benim de hayatım çok kolay değildi..
daha bir büyütüyor bu hastalık beni...
insanlara daha farklı bakıyorum..
dediğim gibi hastalık çevremde ne kadar gereksiz insan varsa eledi geçti..
bu yönden bak sen de..

Son düzenleme:
Bipolar oldugumu yeni ögrendim demissiniz de dikkatimi cekti: manik atak gecirmeden önce anti-depresan kullanmis miydiniz? Cünkü bazi kisilerde antidepresan kullanimi manik ataga sebep oluyormus. Bu durumda doktorun ilaclari dengeli bir sekilde ayarlamasi gerekiyor. Siz de ilaclari düzenli olarak kullanir, tedavinizi aksatmazsaniz günlük hayatinizda zorlanmazsiniz diye düsünüyorum.
Es adayi konusunda belki söyle yapabilirsiniz; doktorunuz veya psikologunuzla iletisim kurun, bir gün o da sizinle gelsin ve doktorunuzla konussun. Hem aklinda soru kalmaz, hem de doktorun aciklamalari icini rahatlatir. Kulaktan dolma sözlerle, etrafin yorumlariyla hareket etmez.

belki ben henüz yeni olduğum için böyleyimdir zamanla belki bu durumdan dolayı acı çekmemeyi öğrenirim. şu sıralar çevremde herkes evlenmem için görücü usulüyle beni birileriyle tanıştırmaya çalışıyor. bense acaba bipolar olduğumu bilseler gene bana talip bularlarmıydı diye düşünmeden edemiyorum. atak dışında o kadar normalim ki insanların akıllarının ucundan geçmez. ama evlendikten sonra atak geçirirsem eşim benden soğur mu diye çok korkuyorum

ahh aurorascığım kilonu hiç takma tek derdimiz o olsun. ben sadece lityum kullanıyorum, içmeden önce 52 kiloydum bir ara 61 e kadar çıktım ve ömrümde ilk kez rejim yaparak şimdi 58 e inebildim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…