• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bipolar biriyle yaşam?

Ama bilmkle bu hastalığı yaşamak farklıymış bilmek başetmeye yetmiyo ilişki yaşamak çok farklıymış helede eşiniz size karşı nasıl oluyor hastalık dönemlerinde

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Askere gitmemişti ve gitmiceni söylüyordu benim erkek arkadaşım bi r de doktoru evlenirsin ama yürütenilt misin bir evliliği bilmiyorum demiş sanırım bana öyle demişti

Ama bilmkle bu hastalığı yaşamak farklıymış bilmek başetmeye yetmiyo ilişki yaşamak çok farklıymış helede eşiniz size karşı nasıl oluyor hastalık dönemlerinde

eşim hastalık dönemlerinde çok agresif oluyor bana karşı ve çok aktif olduğu için cinsel yönden de sınırsız istekleri oluyor ben de normalden fazlasına izin vermeyince şiddet uyguluyor..yani ona göre istediği o anda olacak sen ne dersen de..

Askere gitmemişti ve gitmiceni söylüyordu benim erkek arkadaşım bi r de doktoru evlenirsin ama yürütenilt misin bir evliliği bilmiyorum demiş sanırım bana öyle demişti

evet genelde doktorlar böyle söylüyor,eşime de evlenmeden önce öyle demiş doktoru ama ben evlencem diye ısrarlayınca aynen yürütebilirsen evlen demiş.ve doktorlar çocuğu da tavsiye etmiyorlar.ama ben şuan 3 aylık hamileyim 3 sene bekledim ve şimdi karar verdik... bakalım Rabbim ne gösterecek :) ama ben çok düşündüm tarttım ve dedim ki ya ben madem bu insanla evliyim ve ayrılamam,çocuksuz olmaz dedim girdim bi riske bakalım..

İnşllah çok ii olur sizin için bebeğinzide sorunsuz şekilde büyütürsünüz belli ki sizde çok sevmişsiniz ki emek veriyorsunuz çekip gitmemişsinz savaşıorsunuz rabbim inş mükafatını verir benim erkek arkadaşmda geçmişte daha önce bi sevgilim olmasına takılıyordu sürekli beni hırpalıyordu bu yüzden sanki dünyanın en büyük suçunu işlemişimcesine hakaretler sçama sapan sorular şüpheler onla şunu yptn mı bunu yaptn mı ağzına gelen şaflar ertesi gün yada bikaç gün sonra bambaşka biri olup beni son derece aevip sayan bi adam bana bazen en çok beni anlamaya yaklaşan insan sensin sen çok iyi birisin derdi çok iyi biri olduğum için mi sebepsiz yere terkedilip başkasıyla sözlendi

İnşllah çok ii olur sizin için bebeğinzide sorunsuz şekilde büyütürsünüz belli ki sizde çok sevmişsiniz ki emek veriyorsunuz çekip gitmemişsinz savaşıorsunuz rabbim inş mükafatını verir benim erkek arkadaşmda geçmişte daha önce bi sevgilim olmasına takılıyordu sürekli beni hırpalıyordu bu yüzden sanki dünyanın en büyük suçunu işlemişimcesine hakaretler sçama sapan sorular şüpheler onla şunu yptn mı bunu yaptn mı ağzına gelen şaflar ertesi gün yada bikaç gün sonra bambaşka biri olup beni son derece aevip sayan bi adam bana bazen en çok beni anlamaya yaklaşan insan sensin sen çok iyi birisin derdi çok iyi biri olduğum için mi sebepsiz yere terkedilip başkasıyla sözlendi

yoo böyle düşünmeyin çok iyi biri olmanız değildir terketme sebebi,rahatsızlığıdır..ama işte bu sefer de bu sözlüsüne yapabilir aynı şeyi çünkü bu rahatsızlık böyle.bana da çok şüpheci yaklaşıyodu atak sırasında neden bunu giydin neden parfüm sıktın ...v.b. dediğiniz gibi ben çok seviyorum eşimi de bir de eşimin ailesi görebilse eşime ne kadar fedakarca yaklaştığımı..insan bekliyor eşinin ailesi sana destek olsun 'kızım oğlumuzun ilaçlarını hiç aksatmadn hep onunla oldun saol' demek zor olmazdı ama kimileri de böyleymiş işte..işin bir de benim ailemin gösterdiği tölerans kısmı da var tabii..benim kendi ailem başka şehirde,onlar da sürekli endişeliler haklı olarak..hatta babam kaç defa kızım bırakabilirsin,hiç bişey için geç değil dedi fakat ben yapamadım....

Siz biliyor muydunuz evlenemden önce nasıl öğrendiniz?

bana sevgiliyken ailesi panik atak dedi..ben de kuşkulandım panik atak böyle mi olur diye.ilaçlarının ismini sordum araştırdım meğer bipolarmış..

Sizin böyle yaklaşmanıza karşılık nasıl olurda görmezden gelinecek şekilde davranılır bilmiyorum üstelik ortada bu denli ciddi rahatsızlık varken yaşan sölenmesine rağmen siz destek olmuşsunuz ama sanırım hayat insanlar farklı farklı bana hiç sebpsiz yere ayrılırken ailem seni istemio boşuna umut verme kıza olmaz diolar dedi ama ne ailesini ben gördüm ne de onlar beni ve istenmicek tek durumum yok bi kere oğullarına kimsenn olamıcağı kadar destek oluordm aynn sizin gbi ilaçlarını takip ediordm en aon ilacını gidp bn aldım eczaneden bitmiş gidip almıyor diye sonra bana kişisel algılama istememelerini diyor zaten algılayamıorum çnkü çevremdki insnlrda dahil herks sen istenmicek bi kız deilsin derler hep

Ama ortada ne döndü hala çözmüş anlamış deilim

anladım.. sizin yaşadıklarınız da zor gerçekten.peki bundan sonra napmayı düşünüyosunuz?yani o kişiyle olmayacaksa..başka bi yol çizeceksiniz artık..zor ama.. hayat......

Bende bipolarim ve 9 yıldır tedavi görüyorum. . Tam anlamıyla manik depresif benim hastalığım. . Kışın çöküyorum yazın coşuyorum :)

En başta gururum çok incindi böyle şeylere maruz kalmayı haketcek biri değildim benim için artık geri dönüşü olmayan birşey zaten ben artık kenimi telkin etmeye kafamdaki soru işaretlerinden kurtulmaya çalışıorm bana mıydı diyorum tüm eziyeti şimdi nasıl acaba diyorum zaman zaman

Bende bipolarim ve 9 yıldır tedavi görüyorum. . Tam anlamıyla manik depresif benim hastalığım. . Kışın çöküyorum yazın coşuyorum :)

Peki siz ilaç kullanıyor musunuz düzenli ve evlimisinz?sizin ilişkileriniz nasıl oluyor?

Peki siz ilaç kullanıyor musunuz düzenli ve evlimisinz?sizin ilişkileriniz nasıl oluyor?

9 yıldır ilaç kullanıyorum. . Doktorum babam kendisi psikiyatrist :)
Üni 1 de başladı hastalığım. .
Bi türlü kabullenmedim. . Ve ilaçlarımı düzenli icmediğim dönemler oldu..
Sonra kış aylarında çöküş yaşadım.. ise gidemedim öğrencilerim hep beji beklediler. . Heyet raporu aldım 3 ay sonra anladimki ben cidden hastayım. .
Ilk olarak prozacla başladım. . Sonra Venegis. .sonra lustral. . Şimdi cymbalta ve bayramdan sonra tedavim bitiyo çünkü ilk kez ılaclarimi düzenli kullandım yuppi :)

Sözlüyüm ve cok seviliyorum. . Ama bencilim ve hep gözde olmak isteyen benim.. hiç bir dediğim ikiletilmedi hayatım boyunca.. çok simarigim ve sözlüm her şeyi biliyor.. beni bebek gibi seviyor.. ve bir yanlışla herseyi yakar bu hastalar . En yakınını bile..
Ve cidden o kadar özgüvenim varki anlatamam.. Kendimi çok güzel bulurum ve cidden de güzelim :) düzenli spor yaparım sürekli bakım. . Ve insanlara yardım ederek yendim bu hastalığı. . Mesela huzur evine gidip yaşlılara kitap okuyorum. . Çocuk esirgemeye gidip orda kalıp çocuklarla uyuyup onlarin yediği yemekleri oyunları oynuyorum. . Hastaneye gidip gönüllü refakatcilik yapıyorum ve bencillikten kurtuldum.. hayatimda ki adama asigim. . Ilk defa.. Erkekler benim elimin kiriydi. . Hiç bir erkek için gözyaşı dokmedim bu hariç. .
Peki bunun farki ne ?
Çünkü ben kriz gecirince kucağına alıp seni seviyorum s3ni seviyorum sensiz yapamam diye krizimi engelliyor.. Kısacası maşallah aşığım ;)

Babanız evlenmeniz konusuna nasıl bakıyor sonuçta profsyanrl açıdn bakıyor

Baban ikimizle beraber terapi yapıyor ve uygun olduğumuzu benim gerçekten iyileştiğimi düşünüyor .. artık ilaç kullanmicam ve bu hastalığın tedavisi var canim.. o yüzden canını sıkma ..

Sevindim sizin adınıza umarım çok ii olur sizin içinde o halde siz artık ayak geçirmiorsunuz

Back