Kızlar bu mesajı yazabilmek için üye oldum. Naçizane öncelikle söylemek istediğim, bizler ücret karşılığında “fal” adı altında hizmet alıyoruz. Bu cümle çok önemli. Zira yukarıda yazan bir arkadaşın dediği gibi sanki size hayrına bakılıyormuşçasına kraldan çok kralcı olanlar var. Öyle cümleler yazıyorlar öyle konuşuyorlar ki şaşırıyorum. Bizler bu hizmeti almak için az buz paralar dökmüyoruz. Kimimiz günlüğü 100 liraya dahi gelmeyen paralara çalışıyor. Verdiğimiz paraları lütfen küçümsemeyin. Ve sanki para karşılığında değilde hayrına hizmet alıyormuşuz gibi falcılara tapmaya duygularımızı sömürmeye gerek yok. Züccaciyeden bir eşya aldığınızda satıcıya ölüp bitiyor musunuz ? Hayır. Zira para karşılığında hizmet/ürün alıyoruz. Üstelik fal dediğimiz şey; olasılık,tahmin kimi zaman yalan olan ucu açık şey. Aldığımız hizmet garanti olmuyor. Tekrar belirtiyorum biz “para” karşılığında hizmet alıyoruz üstelik yüksek rakamlara.
Bahsedilen tarot hesabına bende baktırmıştım. Burada bahsedildiği gibi woow demedim. Hatta büyük beklentiyle gittim sayfasını inceledikten sonra. Fakat en duyulası kilit noktaları bile söylemedi. Netlik çok yoktu. Klasik bir fal gibi oldu diğerlerinden ayıran bir özelliği yoktu çoğu sorum cevapsız kaldı neredeyse yüzeysel cevaplar aldım. Bilinçaltı/geçmiş durum, karakter olduğu için net kesin cevap alabileceğim soruda bile havada kaldı. Benim için sıradan bir fal oldu öyle mistik bir güç göremedim. Öngörülerde de net cümleler duymadım yüzeyseldi. Faldan sonra kafam bulandı açıkçası baktırmasaydım daha iyiydi diye düşündüm. Zira gidiş amacım bilinçaltı ve geçmiş analizi olarak net cümleler detaylı cümleler duymaktı. Zira yaptığı paylaşımlar reklamlara göre bu izlenimi veriyordu. Velhasıl umduğumu vaad edileni bulamadım. Klasik bir faldı. Fakat instagram paylaşımları ve burda konuşulanlardan sonra baktırdığıma pişman oldum. Sanırım yaşı epey genç zira bu konuşma üslubu profesyonellikten çok uzak. Konuşurken ki üslubu da öyleydi. Profesyonellikten uzak. o paylaşımları gördükten sonra emin oldum.
Ez cümle; burada söylenen her şeye atlamak, her söylenilene inanmak yapılacak en büyük yanlış olur.