- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
- 823
- Konu Sahibi Truman Show
-
evet işlerine gelirse devletçi gelmezse terörist hdp yanlısı olurlar.. neyse ki fatih bey bu yıl da o güzel surat ifadesinden bizi mahrum bırakmayacak
Imı ınlır mığdırKim bu Suriyeliler ya neden hala bizim ülkemizdeler ve neden oy kullanabiliyorlar biri açıklasın ya. Vergi desen yok, çalışmak yok, ülkemize gram katkıları yok. bayramda seyranda ülkelerine gidip bayram yapıp gerii dönüyorlar böyle mültecilik olmaz.
Almanya bayram için ülkelerine gidenlere geri dönüş kapısını kapattı. Ya ben sabahtan akşama kadar eşek gibi çalışıcam üç kuruş maaşımdan vergi dilimine giricem kaç ay. Herşeye para ödücem ama bunlar maaş alacak, ücretriz eğitim görecek, sınavsız üniversite okuyacak. Bir de bu ülkenin vatandaşı gibi oy kullanacak ya bunlar ne anlar bizim siyasetimizden adaylarımızdan ne bilir ne bilgisi var Türkçe konuşamıyorlar daha ezbere onlara para yağdıranlara oy verecekler yazık yaaa
Sen Türksün napıcaksın arap alfabesini ama merak etme suriyeliler sayesinde heryer arap alfabesiyle doldu bayılıyorsundur belkiben sıkılmadım çok şükür önce bunu söyleyim, annelerimiz babalarımız sıkıldı. bu millete yüzyıllardır süregelen yönetim biçimi, alfabe, dil değiştirildi. büyüklerimizin türbanları çıkarıla çıkarıla unutturuldu arap alfabesi. türkçe ezanlar okutuldu. demem o ki islam unutulsun diye her şey yapıldı! sırf tesettürlü oldukları için eğitimde önleri açılmadı bilakis kapatıldı. tesettür bir seçimdir. biz o vakitler de özgür ülkeydik? böyle özgürlük mü olurmuş? nasıl ki c.baskanımız kimsenim yaşam tarzına karışmıyorsa o dönem de karışılmayacaktı. asıl şimdi herkes özgür kimsenin haberi yok
ben Türküm. dilim osmanlıca olması gerekirken latin harflerinden oluşuyor. şöyle düşünün biri kalkıp latin alfabesini değiştiriyor tepkiniz nasıl olur? arapça kendimi anlatacak kadar biliyorum zaten siz rahat olun kendimi geliştirmeye ‘devam’Sen Türksün napıcaksın arap alfabesini ama merak etme suriyeliler sayesinde heryer arap alfabesiyle doldu bayılıyorsundur belkiarapça biliyorsun galiba bu kadar dert ettigine göre
siz de Allah’a emanetEvet haklısınız,
Dediğim gibi sıkıldık dediğiniz için yaşınızı merak ettim.
Ondan cevap yazdım,
Siyaseti tartışmam hele ki burası hiç yeri değil.
Ben üniversite yıllarımda siyasi düşüncemin bedelini çok ağır ödedim.
Bugün aynı şey olsa yine yaparım ama burası yeri değil.
Size iyi günler diliyorum.
Allah'a emanet olun
Dilin osmanlıca mıben Türküm. dilim osmanlıca olması gerekirken latin harflerinden oluşuyor. şöyle düşünün biri kalkıp latin alfabesini değiştiriyor tepkiniz nasıl olur? arapça kendimi anlatacak kadar biliyorum zaten siz rahat olun kendimi geliştirmeye ‘devam’
evet benim dilimin kökeni osmanlıca. bizim atalarımız has türk ve dilleri osmanlıcaydı. sen kabul eder misin atalarını bilmemDilin osmanlıca mıbiraz daha eskiye gel tüm akpliler gibi osmanlıdan başlama 'tamam' çocuğum
ben Türküm. dilim osmanlıca olması gerekirken latin harflerinden oluşuyor. şöyle düşünün biri kalkıp latin alfabesini değiştiriyor tepkiniz nasıl olur? arapça kendimi anlatacak kadar biliyorum zaten siz rahat olun kendimi geliştirmeye ‘devam’
anjsjsksksnsjdkdkd tarih bilginiz yokmuş onu da anladım. türklük bir soydur, osmanlı devletinin tüm kökeni türktür bknz: göktürkAdı üstünde 'Türkçe'. Türkseniz Osmanlıca nasıl diliniz oluyor? Alfabemizi kabul etmiyorsanız o zaman lütfen Osmanlıca öğrenip Latin alfabesini terk edinBu kadar basit bir olay.
anjsjsksksnsjdkdkd tarih bilginiz yokmuş onu da anladım. türklük bir soydur, osmanlı devletinin tüm kökeni türktür bknz: göktürko yıllarda türklerin kullandığı dilin adı da devletinden gelerek ‘osmanlıca’ olmuş bunu da ben öğreteyim yani size?
bu arada derdim çok azınlıkta insanların bildiği osmanlıcayı konuşup anlaşılmamak değil, benim dilimi değiştirdiler şimdi sıra dinime geldi onu yedirmeyeceğiz!
kim mi değiştirmeye çalışıyor? ben söyleyim CHP. islam düşmanı bir parti olduğu gerek geçmişinden gerekse günümüzdeki açıklamalarından son derece belli. ki inkar etmiyorlar. kaç yaşındasınız bilmiyorum ama şu ortalama 30 yıl öncesinde neler yaşandıysa bu ülkede aynıları yaşanacak ‘çağdaşlık’ adı altında. biz görmedik o sıkıntılı günleri o yüzden bu oy size çekici geliyor. yani kendi adıma konuşayım, tesettürlü bir bayanım ve günümüzde tesettürüme engel hiçbir şey yok. her şeyi yapabiliyorum ben her yere rahatça girip çıkabiliyorum, EN ÖNEMLİSİ OKUYUP EĞİTİM ALMAK İSTERKEN BENİM BAŞÖRTÜM SORUN EDİLMİYOR! işte asıl özgürlük budur. bu ülkede isteyen istediği şekilde yaşar ve yaşıyor. hristiyanı, müslümanı, yahudisi, kürdü, türkü, lazı, çerkezi, eşcinsellisi, iyisi, kötüsü... ÖZGÜRÜZ VE ÖZGÜR KALMAK İSTİYORUZTarihi sevmiyorum, bilgim var diye geçinmem, açık yüreklilikle de söylerim ama insanları da ezmeye çalışmam hani bildiğim konulardaTürkiye Cumhuriyeti'ndeyiz. Dilimiz Türkçe. Kim dinimizi değiştirmeye, yemeye çalışıyor? : D Komiksiniz toplu olarak. Bir şey de öğretmeyin. Ben bana yeterim. Türkçe okuyorum, Türkçe anlıyorum. Pazar günü görüşürüz. Halk güzel konuşuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?