• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Binlerce Suriyeli Seçimde Oy Kullanacak

evet işlerine gelirse devletçi gelmezse terörist hdp yanlısı olurlar.. neyse ki fatih bey bu yıl da o güzel surat ifadesinden bizi mahrum bırakmayacak :KK70:

Fatih Portakal'ın söylediği anlattığı hiçbirşey yalan değil palavra değil hepsi olan biten ayan beyan şeyler ama maşallah A Haber ve Atv vs.. sürekli herşeyi güllük gülistanlık gösteriyorlar onlara göre enflasyon yok, sağan patates fiyatı bile dış güçler yüzünden artıyor. Herkes maksimum geçinme seviyesinde, gayrisafi milli hasıla harika falan valla hep onları izlesek biz de inanıcaz çok iyi durumda olduğumuza ama sokağa pazara çıkana kadar tabii

Kim bu Suriyeliler ya neden hala bizim ülkemizdeler ve neden oy kullanabiliyorlar biri açıklasın ya. Vergi desen yok, çalışmak yok, ülkemize gram katkıları yok. bayramda seyranda ülkelerine gidip bayram yapıp gerii dönüyorlar böyle mültecilik olmaz.

Almanya bayram için ülkelerine gidenlere geri dönüş kapısını kapattı. Ya ben sabahtan akşama kadar eşek gibi çalışıcam üç kuruş maaşımdan vergi dilimine giricem kaç ay. Herşeye para ödücem ama bunlar maaş alacak, ücretriz eğitim görecek, sınavsız üniversite okuyacak. Bir de bu ülkenin vatandaşı gibi oy kullanacak ya bunlar ne anlar bizim siyasetimizden adaylarımızdan ne bilir ne bilgisi var Türkçe konuşamıyorlar daha ezbere onlara para yağdıranlara oy verecekler yazık yaaa
Imı ınlır mığdır :işsiz:

Ülkemiz Suriyeliler için AB'den ciddi ödeme aldı sığınma hakkı için,
Vatandaşlık verilmesi için DEĞİL
Avrupa Ülkeleri istemedi korktular aman ülkemize girmesinler diye,
Bizde sürekli tehdit ettik ödemeyi düzenli yapın yoksa sınır kapılarını açık unuturuz diye. (Şener Şen Repliği ''köyü sataram haaaaa')
Ülke huzurumuz parayla satıldı......
2002 den önce evlerde ne buzdolabı ne de fırın vardı.
Hatta ateşte yoktu yaaaa neyse...

Siyasi fikirlerimizi paylaşırken istemeden de olsa birbirimizi kırıyoruz.
Ben Siyaseti sadece Twitter'da yaparım orada da Reel de hiç bir arkadaşımla takipleşmem çünkü bilirim ki aramın bozulacağı çok insan olacaktır.
Şuan ki İktidarı tutan arkadaşlarımla ne tartışmaya ne de polemiğe girmek istemiyorum.
Ama çoookkkk sıkıldık artık sürekli kendi vatandaşını parmak sallayarak uyaran bir Yöneticiden..... :deli:

biz de vaktinde çok sıkıldık islam düşmanı bir iktidardan:işsiz: aynı şeyler yaşanmasın istiyoruz. bu ülke o partiye kalmasın halimiz harap..

Dediğim gibi polemiğe girmeyeceğim,
Kimseyi kırmayacağım ve kimseninde beni kırmasına müsade etmeyeceğim,
Ama merak ettiğim için soruyorum,
Bu ülke ne zaman İslam düşmanı bir parti tarafından yönetildi ???? kiiiii siz sıkıldınız

ben sıkılmadım çok şükür önce bunu söyleyim, annelerimiz babalarımız sıkıldı. bu millete yüzyıllardır süregelen yönetim biçimi, alfabe, dil değiştirildi. büyüklerimizin türbanları çıkarıla çıkarıla unutturuldu arap alfabesi. türkçe ezanlar okutuldu. demem o ki islam unutulsun diye her şey yapıldı! sırf tesettürlü oldukları için eğitimde önleri açılmadı bilakis kapatıldı. tesettür bir seçimdir. biz o vakitler de özgür ülkeydik? böyle özgürlük mü olurmuş? nasıl ki c.baskanımız kimsenim yaşam tarzına karışmıyorsa o dönem de karışılmayacaktı. asıl şimdi herkes özgür kimsenin haberi yok

Evet haklısınız,
Dediğim gibi sıkıldık dediğiniz için yaşınızı merak ettim.
Ondan cevap yazdım,
Siyaseti tartışmam hele ki burası hiç yeri değil.
Ben üniversite yıllarımda siyasi düşüncemin bedelini çok ağır ödedim.
Bugün aynı şey olsa yine yaparım ama burası yeri değil.
Size iyi günler diliyorum.
Allah'a emanet olun

ben sıkılmadım çok şükür önce bunu söyleyim, annelerimiz babalarımız sıkıldı. bu millete yüzyıllardır süregelen yönetim biçimi, alfabe, dil değiştirildi. büyüklerimizin türbanları çıkarıla çıkarıla unutturuldu arap alfabesi. türkçe ezanlar okutuldu. demem o ki islam unutulsun diye her şey yapıldı! sırf tesettürlü oldukları için eğitimde önleri açılmadı bilakis kapatıldı. tesettür bir seçimdir. biz o vakitler de özgür ülkeydik? böyle özgürlük mü olurmuş? nasıl ki c.baskanımız kimsenim yaşam tarzına karışmıyorsa o dönem de karışılmayacaktı. asıl şimdi herkes özgür kimsenin haberi yok
Sen Türksün napıcaksın arap alfabesini ama merak etme suriyeliler sayesinde heryer arap alfabesiyle doldu bayılıyorsundur belki :işsiz: arapça biliyorsun galiba bu kadar dert ettigine göre

Sen Türksün napıcaksın arap alfabesini ama merak etme suriyeliler sayesinde heryer arap alfabesiyle doldu bayılıyorsundur belki :işsiz: arapça biliyorsun galiba bu kadar dert ettigine göre
ben Türküm. dilim osmanlıca olması gerekirken latin harflerinden oluşuyor. şöyle düşünün biri kalkıp latin alfabesini değiştiriyor tepkiniz nasıl olur? arapça kendimi anlatacak kadar biliyorum zaten siz rahat olun kendimi geliştirmeye ‘devam’ ;)

Evet haklısınız,
Dediğim gibi sıkıldık dediğiniz için yaşınızı merak ettim.
Ondan cevap yazdım,
Siyaseti tartışmam hele ki burası hiç yeri değil.
Ben üniversite yıllarımda siyasi düşüncemin bedelini çok ağır ödedim.
Bugün aynı şey olsa yine yaparım ama burası yeri değil.
Size iyi günler diliyorum.
Allah'a emanet olun
siz de Allah’a emanet En Büyük TÜRKİYE

ben Türküm. dilim osmanlıca olması gerekirken latin harflerinden oluşuyor. şöyle düşünün biri kalkıp latin alfabesini değiştiriyor tepkiniz nasıl olur? arapça kendimi anlatacak kadar biliyorum zaten siz rahat olun kendimi geliştirmeye ‘devam’ :KK66:
Dilin osmanlıca mı :70: biraz daha eskiye gel tüm akpliler gibi osmanlıdan başlama 'tamam' çocuğum :deli:

Takım tutmuyorum destekliyorum
Ak partiyi desteklediğim halde ,bu kararını sağlıklı bulmadım.
Kendi Ülke'rini temizleyip yavaş yavaş yerleştirmeleri gerekirken,vatandaşlık vermelerini ONAYLAMIYORUM.
Her ne kadar benim sevineceğim bir sonuçla ,oy kullanmış olsalar bile ,yapılanı etik bulmadım.
3619417bx-gif.1318296

Bir çok yer temizlendi yaşam alanı açıldı,gitmeleri gerektiğini düşünüyorum.
Gelmelerinden bir kaç konu hariç rahatsız olmadım ama ,gitmeliler artık. Tadında kalmalı.
Tarihte Arap'ların ne kadar tehlikeli olduğu bariz belli.
hoaprilfools030mu7cn2ei9-gif.1318371

Ha şu da var,bazı acımasız insanlar var! sırf arap diye iten kalkan,, ona da karşıyım.'!!
Türkiye'ye 50 milyon amerikalı sığınsaydı rahatsız olmayacak insanlar tanıyorum.
elsik-gif.1318347

Kimse alınıp kırılmasın, Suriyeliler okuyorsa da kusura bakmasın.!
Ama rica ederim,yuvanıza geri dönün,özgürce yaşayın..
emot21-1-gif.1318358

ben Türküm. dilim osmanlıca olması gerekirken latin harflerinden oluşuyor. şöyle düşünün biri kalkıp latin alfabesini değiştiriyor tepkiniz nasıl olur? arapça kendimi anlatacak kadar biliyorum zaten siz rahat olun kendimi geliştirmeye ‘devam’ :KK66:

Adı üstünde 'Türkçe'. Türkseniz Osmanlıca nasıl diliniz oluyor? Alfabemizi kabul etmiyorsanız o zaman lütfen Osmanlıca öğrenip Latin alfabesini terk edin ;) Bu kadar basit bir olay.

Adı üstünde 'Türkçe'. Türkseniz Osmanlıca nasıl diliniz oluyor? Alfabemizi kabul etmiyorsanız o zaman lütfen Osmanlıca öğrenip Latin alfabesini terk edin :KK66: Bu kadar basit bir olay.
anjsjsksksnsjdkdkd tarih bilginiz yokmuş onu da anladım. türklük bir soydur, osmanlı devletinin tüm kökeni türktür bknz: göktürk :KK66: o yıllarda türklerin kullandığı dilin adı da devletinden gelerek ‘osmanlıca’ olmuş bunu da ben öğreteyim yani size?
bu arada derdim çok azınlıkta insanların bildiği osmanlıcayı konuşup anlaşılmamak değil, benim dilimi değiştirdiler şimdi sıra dinime geldi onu yedirmeyeceğiz!

anjsjsksksnsjdkdkd tarih bilginiz yokmuş onu da anladım. türklük bir soydur, osmanlı devletinin tüm kökeni türktür bknz: göktürk :KK66: o yıllarda türklerin kullandığı dilin adı da devletinden gelerek ‘osmanlıca’ olmuş bunu da ben öğreteyim yani size?
bu arada derdim çok azınlıkta insanların bildiği osmanlıcayı konuşup anlaşılmamak değil, benim dilimi değiştirdiler şimdi sıra dinime geldi onu yedirmeyeceğiz!

Tarihi sevmiyorum, bilgim var diye geçinmem, açık yüreklilikle de söylerim ama insanları da ezmeye çalışmam hani bildiğim konularda :KK66: Türkiye Cumhuriyeti'ndeyiz. Dilimiz Türkçe. :KK66: Kim dinimizi değiştirmeye, yemeye çalışıyor? : D Komiksiniz toplu olarak. Bir şey de öğretmeyin. Ben bana yeterim. Türkçe okuyorum, Türkçe anlıyorum. :D Pazar günü görüşürüz. Halk güzel konuşuyor. ;)

Tarihi sevmiyorum, bilgim var diye geçinmem, açık yüreklilikle de söylerim ama insanları da ezmeye çalışmam hani bildiğim konularda :KK66: Türkiye Cumhuriyeti'ndeyiz. Dilimiz Türkçe. :KK66: Kim dinimizi değiştirmeye, yemeye çalışıyor? : D Komiksiniz toplu olarak. Bir şey de öğretmeyin. Ben bana yeterim. Türkçe okuyorum, Türkçe anlıyorum. :KK70: Pazar günü görüşürüz. Halk güzel konuşuyor. :KK66:
kim mi değiştirmeye çalışıyor? ben söyleyim CHP. islam düşmanı bir parti olduğu gerek geçmişinden gerekse günümüzdeki açıklamalarından son derece belli. ki inkar etmiyorlar. kaç yaşındasınız bilmiyorum ama şu ortalama 30 yıl öncesinde neler yaşandıysa bu ülkede aynıları yaşanacak ‘çağdaşlık’ adı altında. biz görmedik o sıkıntılı günleri o yüzden bu oy size çekici geliyor. yani kendi adıma konuşayım, tesettürlü bir bayanım ve günümüzde tesettürüme engel hiçbir şey yok. her şeyi yapabiliyorum ben her yere rahatça girip çıkabiliyorum, EN ÖNEMLİSİ OKUYUP EĞİTİM ALMAK İSTERKEN BENİM BAŞÖRTÜM SORUN EDİLMİYOR! işte asıl özgürlük budur. bu ülkede isteyen istediği şekilde yaşar ve yaşıyor. hristiyanı, müslümanı, yahudisi, kürdü, türkü, lazı, çerkezi, eşcinsellisi, iyisi, kötüsü... ÖZGÜRÜZ VE ÖZGÜR KALMAK İSTİYORUZ

Hanımlar lütfen konu Türkçe ve dine bağlanmasın. Konu Suriye vatandaşları deyip sizlere genel bir bilgi vereyim ve rica ediyorum konu kapansın zira mevzu farklı boyutlara gidiyor.

Türk ırkı Göktürkler'den bu yana 9 ayrı dil kullanmış, Türk soyu 5 ayrı alfabe kullanarak dilini günün şartlarına göre revize etmiştir.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde medrese eğitimi görenler, Arapça ve Farsça bilen devlet adamları, devlet yönetiminde farklı din, dil, ırktan olanlarla, Osmanlı halkının yine farklı dil, din, kökenli vatandaşlardan oluşması nedeniyle çeşitli mahalli dillerde konuşulmaktaydı.

Osmanlı döneminde Padişahların resmî yazışmalarda Türkçe dahil, mahalli diller ve diplomatik yazışmalarda Fransızca yazışmaları olduğu bilinir.

II. Abdülhamit'in 1876'da I. Meşrutiyet'i ilanı sonrası düzenlenen Kanuni Esasi'nin 18 ve 68. maddelerine dikkat buyurunuz.

Kanuni Esasi 18 madde:
Tebaai Osmaniyenin hidematı Devlette istihdam olunmak için devletin lisanı resmisi olan Türkçeyi bilmeleri şarttır.

Kanuni Esasi 68. madde:
Heyeti Mebusan için azalığa intihabı caiz olmıyanlar şunlardır: Evvelâ tebai Devleti Aliyeden olmıyan saniyen nizamı mahsusu mucibince muvakkaten hizmeti ecnebiye imtiyazını haiz olan salisen Türkçe bilmiyen rabian otuz yaşını ikmal etmiyen hamisen hini intihabta bir kimsenin hizmetkârlığında bulunan sadisen iflâs ile mahkûm olup ta iadei itibar etmemiş olan sabian sui ahval ile müştehir olan saminen mahcuriyetine hüküm lâhik olup ta fekki hacir edilmeyen tâsian hukuku medeniyeden sakıt olmuş olan aşiren tabiiyeti ecnebiye iddiasında bulunan kimselerdir. Bunlar mebus olamaz. Dört seneden sonra icra olunacak intihaplarda mebus olmak için Türkçe okumak ve mümkün mertebe yazmak dahi şart olacaktır.

Back