• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Binlerce Suriyeli Seçimde Oy Kullanacak

anjsjsksksnsjdkdkd tarih bilginiz yokmuş onu da anladım. türklük bir soydur, osmanlı devletinin tüm kökeni türktür bknz: göktürk :KK66: o yıllarda türklerin kullandığı dilin adı da devletinden gelerek ‘osmanlıca’ olmuş bunu da ben öğreteyim yani size?
bu arada derdim çok azınlıkta insanların bildiği osmanlıcayı konuşup anlaşılmamak değil, benim dilimi değiştirdiler şimdi sıra dinime geldi onu yedirmeyeceğiz!

O zaman Göktürk alfabesini isteyeceksin Arap alfabesi ne alaka madem Türksün?

Hanımlar lütfen konu Türkçe ve dine bağlanmasın. Konu Suriye vatandaşları deyip sizlere genel bir bilgi vereyim ve rica ediyorum konu kapansın zira mevzu farklı boyutlara gidiyor.

Türk ırkı Göktürkler'den bu yana 9 ayrı dil kullanmış, Türk soyu 5 ayrı alfabe kullanarak dilini günün şartlarına göre revize etmiştir.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde medrese eğitimi görenler, Arapça ve Farsça bilen devlet adamları, devlet yönetiminde farklı din, dil, ırktan olanlarla, Osmanlı halkının yine farklı dil, din, kökenli vatandaşlardan oluşması nedeniyle çeşitli mahalli dillerde konuşulmaktaydı.

Osmanlı döneminde Padişahların resmî yazışmalarda Türkçe dahil, mahalli diller ve diplomatik yazışmalarda Fransızca yazışmaları olduğu bilinir.

II. Abdülhamit'in 1876'da I. Meşrutiyet'i ilanı sonrası düzenlenen Kanuni Esasi'nin 18 ve 68. maddelerine dikkat buyurunuz.

Kanuni Esasi 18 madde:
Tebaai Osmaniyenin hidematı Devlette istihdam olunmak için devletin lisanı resmisi olan Türkçeyi bilmeleri şarttır.

Kanuni Esasi 68. madde:
Heyeti Mebusan için azalığa intihabı caiz olmıyanlar şunlardır: Evvelâ tebai Devleti Aliyeden olmıyan saniyen nizamı mahsusu mucibince muvakkaten hizmeti ecnebiye imtiyazını haiz olan salisen Türkçe bilmiyen rabian otuz yaşını ikmal etmiyen hamisen hini intihabta bir kimsenin hizmetkârlığında bulunan sadisen iflâs ile mahkûm olup ta iadei itibar etmemiş olan sabian sui ahval ile müştehir olan saminen mahcuriyetine hüküm lâhik olup ta fekki hacir edilmeyen tâsian hukuku medeniyeden sakıt olmuş olan aşiren tabiiyeti ecnebiye iddiasında bulunan kimselerdir. Bunlar mebus olamaz. Dört seneden sonra icra olunacak intihaplarda mebus olmak için Türkçe okumak ve mümkün mertebe yazmak dahi şart olacaktır.

Uyarını sonradan gördüm cok pardon ya

Hanımlar lütfen konu Türkçe ve dine bağlanmasın. Konu Suriye vatandaşları deyip sizlere genel bir bilgi vereyim ve rica ediyorum konu kapansın zira mevzu farklı boyutlara gidiyor.

Türk ırkı Göktürkler'den bu yana 9 ayrı dil kullanmış, Türk soyu 5 ayrı alfabe kullanarak dilini günün şartlarına göre revize etmiştir.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde medrese eğitimi görenler, Arapça ve Farsça bilen devlet adamları, devlet yönetiminde farklı din, dil, ırktan olanlarla, Osmanlı halkının yine farklı dil, din, kökenli vatandaşlardan oluşması nedeniyle çeşitli mahalli dillerde konuşulmaktaydı.

Osmanlı döneminde Padişahların resmî yazışmalarda Türkçe dahil, mahalli diller ve diplomatik yazışmalarda Fransızca yazışmaları olduğu bilinir.

II. Abdülhamit'in 1876'da I. Meşrutiyet'i ilanı sonrası düzenlenen Kanuni Esasi'nin 18 ve 68. maddelerine dikkat buyurunuz.

Kanuni Esasi 18 madde:
Tebaai Osmaniyenin hidematı Devlette istihdam olunmak için devletin lisanı resmisi olan Türkçeyi bilmeleri şarttır.

Kanuni Esasi 68. madde:
Heyeti Mebusan için azalığa intihabı caiz olmıyanlar şunlardır: Evvelâ tebai Devleti Aliyeden olmıyan saniyen nizamı mahsusu mucibince muvakkaten hizmeti ecnebiye imtiyazını haiz olan salisen Türkçe bilmiyen rabian otuz yaşını ikmal etmiyen hamisen hini intihabta bir kimsenin hizmetkârlığında bulunan sadisen iflâs ile mahkûm olup ta iadei itibar etmemiş olan sabian sui ahval ile müştehir olan saminen mahcuriyetine hüküm lâhik olup ta fekki hacir edilmeyen tâsian hukuku medeniyeden sakıt olmuş olan aşiren tabiiyeti ecnebiye iddiasında bulunan kimselerdir. Bunlar mebus olamaz. Dört seneden sonra icra olunacak intihaplarda mebus olmak için Türkçe okumak ve mümkün mertebe yazmak dahi şart olacaktır.

bu kanunlar dahi osmanlıca. beni şurada sadece kurallar susturabilir. daha da yazmıyorum o vakit buraya:işsiz: burada kimse kimsenin oyunu iki kelam ile değiştiremez, bu fikirlere sahip olmamız yıllarımızı alıyor. kalbini kırdıklarım varsa affola
her şeyden evvel iyi ki TürkümEn Büyük TÜRKİYE

kim mi değiştirmeye çalışıyor? ben söyleyim CHP. islam düşmanı bir parti olduğu gerek geçmişinden gerekse günümüzdeki açıklamalarından son derece belli. ki inkar etmiyorlar. kaç yaşındasınız bilmiyorum ama şu ortalama 30 yıl öncesinde neler yaşandıysa bu ülkede aynıları yaşanacak ‘çağdaşlık’ adı altında. biz görmedik o sıkıntılı günleri o yüzden bu oy size çekici geliyor. yani kendi adıma konuşayım, tesettürlü bir bayanım ve günümüzde tesettürüme engel hiçbir şey yok. her şeyi yapabiliyorum ben her yere rahatça girip çıkabiliyorum, EN ÖNEMLİSİ OKUYUP EĞİTİM ALMAK İSTERKEN BENİM BAŞÖRTÜM SORUN EDİLMİYOR! işte asıl özgürlük budur. bu ülkede isteyen istediği şekilde yaşar ve yaşıyor. hristiyanı, müslümanı, yahudisi, kürdü, türkü, lazı, çerkezi, eşcinsellisi, iyisi, kötüsü... ÖZGÜRÜZ VE ÖZGÜR KALMAK İSTİYORUZ

Bana kulaktan dolma laflar söylemeyin lütfen. Nerede dinin öldürüleceğinden bahsedildi de biz duymadık? Müslümanlığın olduğunu göstermek için illa camide ibadet ederken fotoğraflanmak mı lazım? Biraz mantıklı düşünün. Lafa geldi mi CHP çok fazla açık görüşlü ama seçimlere geldi mi tüm özgürlüğümüz gidecek oluyor. :) Komik şeyler bunlar.

bu kanunlar dahi osmanlıca. beni şurada sadece kurallar susturabilir. daha da yazmıyorum o vakit buraya:işsiz: burada kimse kimsenin oyunu iki kelam ile değiştiremez, bu fikirlere sahip olmamız yıllarımızı alıyor. kalbini kırdıklarım varsa affola
her şeyden evvel iyi ki TürkümEn Büyük TÜRKİYE
Kurallara uymaya çalıştığınız için teşekkür ederim, hepimiz Türk olmakla gurur duyuyoruz elbette, Türk soyu dediğimizde ilk dilimiz Göktürkçe'dir, biz değişime açık bir ırkız, bu sebeple sanırım Göktürkçe'den sonra Uygur alfabesi ve Kirilce gibi dilleri konuşmaya erinmemişizdir.

Arkadaşlarımızda galiba buna vurgu yapmaya çalıştı, yani Türk'sek sahip çıkmamız gereken bugün bile birçok Türk toplumlarında kullanılan öz Türkçemize sahip çıkabiliriz, kaldı ki evet kimse kimsenin oyunu değiştirmeye cüret edemez, demokratik bir ülkede istediğimiz siyasiye oy verme hakkımız var.

Hanımlar,
hala buraya dini yorumlar yazılıyor rica ediyorum dini içerik yasaktır, kimse kimsenin dinini değiştiremez, bu ülkede her türlü din ve mezhep din ve vicdan özgürlüğü kapsamında güvence altındadır.
Bakınız 1924 Diyanet İşleri Başkanlığı kuruldu.

Konu cidden din ekseninden çıksın artık.

ben Türküm. dilim osmanlıca olması gerekirken latin harflerinden oluşuyor. şöyle düşünün biri kalkıp latin alfabesini değiştiriyor tepkiniz nasıl olur? arapça kendimi anlatacak kadar biliyorum zaten siz rahat olun kendimi geliştirmeye ‘devam’ :KK66:

Topraklarının büyük bir bölümünün yer aldığı Arap coğrafyasının ihtiyaçlarını karşılıyordu Osmanlıca. Artık arap coğrafyasından topraklara sahip değiliz. Artık Osmanlı imparatorluğu da değiliz. O zamanlar Arap alfabesini kullanıyorduk şimdi latin alfabesini. Bu neden zorunuza gidiyor bu kadar?

ben sıkılmadım çok şükür önce bunu söyleyim, annelerimiz babalarımız sıkıldı. bu millete yüzyıllardır süregelen yönetim biçimi, alfabe, dil değiştirildi. büyüklerimizin türbanları çıkarıla çıkarıla unutturuldu arap alfabesi. türkçe ezanlar okutuldu. demem o ki islam unutulsun diye her şey yapıldı! sırf tesettürlü oldukları için eğitimde önleri açılmadı bilakis kapatıldı. tesettür bir seçimdir. biz o vakitler de özgür ülkeydik? böyle özgürlük mü olurmuş? nasıl ki c.baskanımız kimsenim yaşam tarzına karışmıyorsa o dönem de karışılmayacaktı. asıl şimdi herkes özgür kimsenin haberi yok
Yazmayayım diyorum ama neden yazmayayım da diyorum sonra ; yahu güzel kardeşim alfabeni öğren , gel burada ya da başka platformda yine yaz o alfabeyle o zaman,kim engel olabilir ki sana :KK14:

anjsjsksksnsjdkdkd tarih bilginiz yokmuş onu da anladım. türklük bir soydur, osmanlı devletinin tüm kökeni türktür bknz: göktürk :KK66: o yıllarda türklerin kullandığı dilin adı da devletinden gelerek ‘osmanlıca’ olmuş bunu da ben öğreteyim yani size?
bu arada derdim çok azınlıkta insanların bildiği osmanlıcayı konuşup anlaşılmamak değil, benim dilimi değiştirdiler şimdi sıra dinime geldi onu yedirmeyeceğiz!
Senin dinin nedir? İslam dinini ve yüce kitabını Allah korumaya almıştır?

Bana kulaktan dolma laflar söylemeyin lütfen. Nerede dinin öldürüleceğinden bahsedildi de biz duymadık? Müslümanlığın olduğunu göstermek için illa camide ibadet ederken fotoğraflanmak mı lazım? Biraz mantıklı düşünün. Lafa geldi mi CHP çok fazla açık görüşlü ama seçimlere geldi mi tüm özgürlüğümüz gidecek oluyor. :) Komik şeyler bunlar.
Cami de resim çektirenlerin amacı ibadet değil reklam yapmak.

Back