Çocuk Hastalıkları Bıngıldak Kapanması

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

gorkem55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2009
5
0
86
46
Samsun
Merhaba kızlar. Bebeğim erkek 3,5 aylık. Bıngıldağı kapanmak üzere. sizlerden yardım istiyorum. Bizim gibi kısa sürede kapanan bıngıldağı olan varmı?

az önce bebeğim çok terliyor isimli konuya yazdım bunu :)
benim kızım 4 aylık şuan, 2 aylıkken doktora götürdüğümde d3 ü keselim bıngıldağı az kalmış dedi, d3 bıngıldağın kapanmasına sertleşmesine sebep oluyormuş,bıngıldak zamanla sertleşmeliymiş,beyin ve kafa gelişimizi azaltıyormuş,bir sürü şeyler daha söyledi
6. aydan itibaren kullanıcaz D3 ü dedi,bende ikna oldum,ki sağlıkocağı hergün vericeksin diyordu
şuan kullanmıyoruz,6 bitsin başlarım

benim oğlumunda 7.ayında çok az kalmıştı kapanmaya.özel doktorumuz 5.aydan itibaren bi sorun olmuycağını söyledi 18.aya kadar tamamen kapanması gerekiyomuş.bence ilacı kesmeyin bizinm doktorumuz diğer kemik gelişimi için kestirmedi ilacı..biraz erken kapanması için ama yinede telaşlanmayın.doktorunuz en iyisini bilir...

Aynı aylarda benimde oğlumun erken kapanmaya başlamıştı..dr d3 vitamini kestirdi..baş çevresi gelişimi ve diğer gelişimleri iyiyse ayına göre (yani oturması,ellerini kullanması,yabancıları ayırt etmesi vs vs) sorun yok dedi dr..bi de bi komşumuzunda kızının erken kapanmaya başladığında dr u iri bebeklerin erken kapanma ihtimali olduğunu söylemiş ona ki kızıda tombişmiş..benim oğlumunda kilo ve boyu çok iyi maşallah..(39.haftada 3,800 gr doğmuştu) sizin oğlunuzda kilo olarak iri bebekmi ??

Oğlum 2,5 aylıktı,kapanmaya başladığında,doktor d3 kesmemizi ve panik yapmamamızı söyledi,her ay düzenli olarak kontrole gittik.Tepedeki bıngıldağı kapansa bile sorun yaratmazmış,yan taraftaki bıngıldaklar da kapanırsa o zaman sorun olur demişti.Oğlum 9 aylık ve hala bıngıldağı kapanmadı yaklaşık 1 cm kadar var.

Aynı aylarda benimde oğlumun erken kapanmaya başlamıştı..dr d3 vitamini kestirdi..baş çevresi gelişimi ve diğer gelişimleri iyiyse ayına göre (yani oturması,ellerini kullanması,yabancıları ayırt etmesi vs vs) sorun yok dedi dr..bi de bi komşumuzunda kızının erken kapanmaya başladığında dr u iri bebeklerin erken kapanma ihtimali olduğunu söylemiş ona ki kızıda tombişmiş..benim oğlumunda kilo ve boyu çok iyi maşallah..(39.haftada 3,800 gr doğmuştu) sizin oğlunuzda kilo olarak iri bebekmi ??

Doğru olabilir,benim oğlumda 39+2 de 4150 gram doğdu

her bebek farklıdır ama çok ereken kapanması iyi değil. mikrosefali hastalığı deniliyor. kontrolleri ihmal etmeyin. yeğenimde bu sorun var. tedavisi olmayan bir süreç. inşallah kapanmaz ve gerektiği şekilde ilerler. başka doktorlarla da görüşmenizde yarar var.

benim kızımında erken kapanmıştı..7 aylıkken falandı sanırım..doktorumuz bizimde d3 bıraktırmıştı.ayrıca kesinlikle hiçbir vitamin şurubu falan vermeyin demişti.ayrıca birde röntgen çektirmiştik.beynindeki gözenekler açık sorun yok demişti doktor.şuan kızım 4 yaşında allaha şükür bir sorunumuz yok

benim oğlumdada 39 haftalıkken 4050 gr. doğdu. şu andada iri bebek (maşallah) 3.5 aylık 2 ay vitamini dr. kesti. kemik zayıflığı oluşunca tekrar vitamine başlattı. bıngıldak kapanma seviyesinde ama sanırım 1 cm kadar açıklık var. dr. her ay baş çevresini kontrol ediyor. inşallah erken kapanmaz.

ben kızıma yaşına kadar verdim D3 ü hatta yaşındaki kontrolde bıngıldak açık diye devam ettik. şuan 17,5 aylık ve hala açık. multivitamin kullanıyorum. 2 yaşına kadar kapanması gerekiyormuş.

bu konuda öyle kafam karışık ki,benim oğlumda şimdi 48 günlük bıngıldağı kapanmaya başlamış dediler sağlık ocağında,doktor kontrol edicek takip edilecek..içten içe korkuyorum Rabbim korusun kötülüklerden kötü şeylerden...

herkesin ayrı bir sorunu var demekki bu konuda,benim oğlanında açıklığı fazla bıngıldakta.18.aya kadar dedi doktorumuz.iğne kullandıkdık bizde kemik iğnesi ağız yoluyla.doktorumuz korkma diyo ama gelin bana sorun arada sırada çok takıyom kafama ya kapanmassa diye :((

bu konuda öyle kafam karışık ki,benim oğlumda şimdi 48 günlük bıngıldağı kapanmaya başlamış dediler sağlık ocağında,doktor kontrol edicek takip edilecek..içten içe korkuyorum Rabbim korusun kötülüklerden kötü şeylerden...
Mrb arkadasım çok önceden yazmışsın ama merak ettim bıngıldağı erken kapanıyo yazmışsın şimdi nasıl çocuğun herhangi bi sıkıntı oldu mu ? Bizimde kapanmış dedi aile hekimi hemşiresi henüz 2 aylığız :(

Merhabalar bnm kızımdada bıngıldağı darmış daha 3 günlük sizde bir sorun oldu mu acaba msjmı görünce cvp yazarsanız çok sevinirim

Şuan bebeğinizin sağlığı nedir peki nasıl yani lütfen cevap verin

Mrb arkadasım çok önceden yazmışsın ama merak ettim bıngıldağı erken kapanıyo yazmışsın şimdi nasıl çocuğun herhangi bi sıkıntı oldu mu ? Bizimde kapanmış dedi aile hekimi hemşiresi henüz 2 aylığız :KK43:
Sizin çocuğunuz un durumu nasıl şuan lira lütfen bu mesajı görün

Back