binbir derdim var

sonistasyonasti

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2021
144
111
28
herkese merhabalar, bir yılı aşkındır forumu takipteyim, çok kez konu açma ihtiyacı duymuştum fakat bu kez artık son noktamdayım tavsiyelerinize çok ihtiyacım var, elimden geldiğince kısa tutmaya çalışacağım..

dört buçuk aylık bir kızım var ve görümcem tarafından gereksizce dudaktan öpülerek seviliyor, uzuuuun zamandır örtmeye ve görmezden gelmeye çalışıyordum fakat geçen gün artık yanımda tekrar yaptığı için dile getirdim mümkün olan en düzgün üslupla x'cim lütfen dudaktan öpmeyelim dedim aldığım cevap yeğenimi nasıl istersem öyle severim o benim abimin çocuğu şeklinde oldu. her zaman saygı ve dürüstlükten dem vuran kayınvalidem de sanki ağzından görünmez bi fermuar varmış gibi sustu kaldı.. özellikle onun yanında söylemiştim oysa artık bana karşı değiştiğini ve halis niyetler taşıdığını sanıyordum. görümceme başbaşa özellikle söylemedim ki bire bin katmasın. keşke başbaşa kötü bi şekilde söyleseydim de böyle olmasaydı. konu uzadı da uzadı, içeri gidip kayınpederime artık yeğenimi sevmeyecekmişim baba benim çocuğumu öpme diyip duruyo filan diye bağırınca ben de gidip olduğu gibi konuyu anlattım, olaya çok farklı açılardan bakıyorlar baktım anlatsam da anlaşılmayacağım o yüzden sustum sürdürmedim. kayınpederim böyle bir nasihat içerikli konuşma yaptı konu kapanınca da kalktık çıktık.

aslında bu ilk tatsızlık değil, aslında bunun öncesi çoook fazla problem var ama ben gerçekten asalet gösterip seslenmediğim için tepeme çıkıyor bunu orada söyledim zaten. ben sana ne yengelik ne de abinin karısıyım bana saygı duyculuk yapmadığım için sen hep bu tarzı kendinde hak görüyorsun dedim.

çok uzattım biliyorum ama bu sözkonusu haftalık görüşmeleri artık sürdürmek istemiyorum en azından bir süre. eşim de babasının yanında sessiz kalan hatta onunla taban tabana zıt fikirleri de olsa kendini hep onunla aynı fikirdeymiş gibi lanse eden hatta benden de bunu bekleyen biri. bana ne önerirsiniz gitmemek için bahanem ne olabilir veya bundan sonra nasıl bir tutum takınmalıyım?

O çocuğunu dudağından öptüğü anda kucağından alıp o evden gitmeliydiniz. Ne münasebet ya dudaktan öpmek ne demek. Bu duruma saygı gösterilmez gereği yapılır. Kim ne derse desin, kim kırılırsa kırılsın kimse bu hareketleri çocuğuma yapamaz.

Lütfen çocuğunuz ile ilgili konularda kimseye saygı göstermeyin saygı bekleyin

Oraya sürekli gitmek istemiyorum gidersem ve kardeşin de bunu yaparsa bu sefer olay çıkartırım hiç çekinmem bunu bil diyin.
Görümce kaç yaşında? Çocuk enfeksiyon kapsa ne halt edecek kendini nasıl savunacak acaba bilinçsiz.
En gıcık olduğum şeylerden biridir ne demek dudaktan öpmek ya yanağını bile şap şup öpmezsin hassastır ciltleri
Ben hiç lafımı çekmezdim bu tür şeylerde

Bende kucuk erkek yiğenimi 3 yasinda dudaktan öpüyorum ama annesi istemese saygi duyarim.Görümceniz alınganlık yapmis.
Çocuklar dudaktan öpülmez. O çocuğu istismara karşı savunmasız hale getiriyorsunuz. Dudaktan öpülmenin normal olduğunu düşünmesini sağlıyorsunuz.

onun değil kayınvalidemin kucağındaydı, malesef aslında bu raddeye gelmek benim suçum başım ağrımasın diye sessiz kalışımdan. dört yıllık evliyim çok fazla aptalca muameleye maruz kaldım, en ufak sıkıntıda hep eşime baskı kuruluyor ve doğam olarak evime yansıyor malesef kere malesef hep bu durumdan dolayı sessiz kalmayı seçiyordum aslında en kaba tabirle ben çok geçimsiz biriyimdir çok asabiyimdir bu aileye karşı hep ama hep tam tersi davrandım huzurum kaçmasın diye ama artık susmama rağmen huzurum kaçıyor, madem öyle ben de gerçekte nasılsam artık öyle davranmalıyım galiba

BU ALGI ÇOCUKLARIN YAŞAMINI NASIL ETKİLİYOR?

• Bu kodlama sonrasında çocuk anne ve babaya benzer yetişkinlerin dudağından öpmek isteyebilir ya da onların bu isteğine olumlu yanıt verebilir. Bu durum maalesef çocuğu tacize açık hale getirir.
  • Çocuk yabancı kişileri ayırt edecek yaşa gelse de bu davranış keyif veren bir duyguyla eşleştirildiği için ‘hayır’ diyebilme olasılığı düşer.
  • Çocuğun kendini kötü niyetli kişilerden koruması adına verilen mahremiyet eğitimi anne ve baba da yaptığı için etkisiz hale gelebilir.
  • Dudaklarından öpülen çocuklar cinsel olarak erken uyarılabilir. Erken uyarılan çocuklarda, insanlar içinde mastürbasyon yapma, akranlarını suiistimal etme gibi olumsuz cinsel davranışlar gözlenir.
  • Aile içinde dudağından öpülen çocuklar, bunu sevgi gösterisi olarak kodladıkları için kreşte sevdiği arkadaşlarının dudaklarından öpme eğiliminde ya da buna izin verme eğiliminde olurlar.
  • Babanın kızını; annenin oğlunu dudaktan öpmesi çocuğun ileride evlilik hayatında cinselliğini olumsuz yönde etkileyebilir.
  • Cinsel olarak erken uyarılan çocuklar ergenlik dönemlerinde erken ve sağlıklı olmayan cinsel ilişkilere maruz kalabilir.
Sevginizi ve ilginizi çocuklarınızın özel bölgelerine dokunarak göstermeyin.

görümcem 23 yaşında ve okul önceci inanır mısınız, merkebe kitap yüklenmesi meselesi..

4 aylık bebeğimi ne halası ne dayı amcası ne teyzesi dedesi hiç kimse dudağı bırak yanağından elinden bile öpemez, öpmemelihele ki şu dönemde. Ne ayıp Yaa. Bunu siz uyarmadan yapmaları gerekli. Her seferinde uyarın, sorun çıkartın. Eşiniz konuşsun 4 aylık bebeği dudaktan öpmek nedir ya.

bunları inanın çok iyi biliyorum yine de paylaştığınız için teşekkür ederim ama karşımda öyle taşlaşmış zihinler var ki oturup her şeyi size anlatsam kendini yorma değmez dersiniz

Çocuklar dudaktan öpülmez. O çocuğu istismara karşı savunmasız hale getiriyorsunuz. Dudaktan öpülmenin normal olduğunu düşünmesini sağlıyorsunuz.
Dediklerinize saygi duyuyorum haklisiniz bu bakış açısıyla hic düşünmemiştim.Tamamen sevgi niyetli ara sira öpüyordum ama artik öpmücem uyardiginiz için tesekkur ederim.

Ne demek yeğenimi istediğim gibi severim! Oyuncak ayı mı bu yahu insan evladı. Siz o bebeği dokuz ay karnınızda taşıdınız, gözünüzden sakındınız.
Sevmek başka, çocuğa zarar verecek yahut geleceğine ve gelişimine zarar verecek bir davranışta bulunmak başka.
Normalleştirmeyin bu davranışı. İsteyen istediğini desin, çocuk sizin çocuğunuz ve onu sadece siz koruyabilirsiniz.
Hiçbir gerekçe sunmadan direkt olarak görüşmeme hakkınız da var.

bana dedikleri şey biz en az senin kadar onu düşünür ce koruruz seviliyor ne yapalım kanımız kaynıyor, ben de sevilmesi beni mutlu eder ama sevginizi ifade etmenin başka şekillerini bulun dedim, eşimin hiç ses çıkaracağını düşünmüyorum keşke böyle biri olmasaydı ve ben bu konuya hiç dahil olmak zorunda kalmasaydım, insan gibi kardeşiyle konuşsaydı ama malesef böyle hatta kendisi orda eğer kardeşinin eşi yeğeniyle ilgili onu uyarmış olsa onu oraya gömerdim gibi laflar söyledi, içim bulandı diyecek hiçbi şey bulamadım vallahi billahi

Kadinlarimiz niye bastan bu kadar susuyor anlamiyorum. Bastan kurallar koyduk. Dudaktan öpmek yok, kendi kasin catalla yemek vermek yok. Pipi mipi sakalari yok. Sosyal medyada resim paylasmak yasak. Vs. Uymayan kayaya carpar bir kere. Mahremiyet egitimine önem veriyoruz. Kücük oglum bazen dudaktan öpmeye calisir hayir diyorum. Insanlar alinmak isterse isesin. Bunun önemi yok. Beni cocugum ilgilendirir.

malesef eşimden hiç destek göremediğim için, daha da aptalca durumlarla karşı karşıya kalmamak için arkamı dönmüş gibi yapmak zorunda kaldım, öyle ki bu boşandırmaya kadar gider biliyor musunuz, berbat bi işin içindeyim ben sizden daha çok kızgınım kendime

O cevabı verdiği an ‘ o çocuk benim çocuğum sen abine selamımı söylersin ‘ deyip elinden çekip alamadın mı? Durdun mu öyle?

Çocuğunuzu korumak için eşinizin desteği mi gerekiyor? E bu çocuğu kayın ailenizdeki biri dövse eşiniz arkanızda değil diye susacak mısınız? Kendinize yapılan bir şeye susabilirsiniz o sizin bileceğiniz iş ama çocuğunuzu korumak zorundasınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…