Bende gitmedim üniversiteye ama okuma konusunda gençlere baskı yapıyorum yalan yok, dediğin gibi bizim zamanımızda lise mezunu bilgili eğitimli sayılıyordu, iş bulma zorluğu yoktu ama şimdi meslek lazım, hele de genç kızlara, genç kızlar başkadır benim için, evlilik şans işi çünkü, yıllarca flört edersin adam evlenince değişiverir, mesleğin yoksa, cebinde de paran ezer, özgüvenini yıkar, tutunacak dalın olmaz ama mesleğin varsa çalışırsın, para kazanırsın, adam dövüyor mu, psikolojik baskı mı yapıyor verirsin eline çıkış belgesini yoluna devam edersin.
Hadi senin eşin çok iyi bir insan, imkanlarında var ailen, çevren sağolsun, ya tam tersi olsaydı ne yapabilirdin?
Üniversiteye gitmemek evliliğimin 5. yılında dank etti kafama, benim adam iyidir, sorun yaşamadım, okumama pişmanlığım eşimin davranışlarından değildi, geçirdiği ağır bir trafik kazası yüzünden keşke okusaydım dedim, adam ölüyordu az kalsın, hastaneden ölürsem de evimde eşim çocuğum yanında öleyim deyip imza vererek çıkmış, ben ev kadını, kucağımda 4 yaşında çocuk, aileler sahip çıkardı birşey olsa ama kendi kazandığın ekmeği yedirmek gibisi yok evladına, heh işte o gün kendime söz verdim, kızım okumayacağım dese de ağzından girip burnundan çıkıp okutacağım diye.