• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım kimdir?

Yani illa şık olsun diyenler,bizi böyle mi temsil edecek diyenler,burun kıvıranlar vardı,o yüzden dedimdi:KK19:

Kiyafetiyle ilgili elestirdigim nokta o giyimle ogrencilerinin,sinifin karsisina cikilmayacagiydi.Ogretmenlik her anlamda bir kimlik,bir cekettir insanin ustunde.Vizyon meselesidir.Cok dikkat edilmeli.Ilk sayfadaki 2.fotograf gibi kimsenin karsisina cikilmamadir.Bu benim gorusum bir meslekdas olark.Yoksa ozel yasaminda ne giyerse giysin kimse karisamaz.

Hiçbir durumda Anadolu'nun yöresel kıyafeti, şivesi görgüsüzlük olarak nitelendirilemez. Kültür içerisinde eksik, yanlış, kötü olan bir şey yoktur. Ama işte, aması var; şöyle ki Türkiye'de hepimizin sorunsuz bir şekilde anlaşabilmemiz için, standart bir ağız belirlenmiştir. O da İstanbul Türkçesidir. Aile eş dost meclisi harici, bürokratik toplantılarda bu dil kullanılır. Bunda bir anlaşalım.
Kıyafet meselesine gelince, o da benzer şekilde işlemektedir. 21. yüzyıl şartlarında resmi kurumlarda giyilecek kıyafet çizgisi bellidir. Toplum onun üzerinde de anlaşmaya varmıştır. Genellikle erkekler takım elbise giyerler, kadınlar da ona yakın bir çizgide dururlar. Kısacası kendimizi şöyle bir filtreden geçiririz, yabancı insanlarla iletişim kurarken. Siz gidip üniversitedeki hocanıza aboovv, gıyy falan diyor musunuz? Bu da öyle bir şey işte.
Sapla samanı karıştırmayın, Japonlar uluslarası düzeyde toplantılara kimono ile mi geliyorlar?

bu kadar sendir Kilisli kızıyım ailem hiç şalvar falan giymedi.. elit Anadolu gadınıysa dimek sülalem :27:

Bende ülke akp den önce Paris'miş te akp gelmiş bozmuş gibi düşünenleri anlamıyorum arkadaş. Çok özgürdü bizim ülkemiz, Kürt diye şarkıcıların kafasına çatal fırlatılmıyordu bu ülkede,şimdi yok dokunulmazlık kalktı demokratik değil diyenler yahu önceden parti kuramıyodu bu adamlar, partiler çatır çatır kapatılıyodu. Demek dikkatinizi çekmemiş o zamanlar baskının da,zorbalığın da alasını yaşadı bu memleket. Bu dediklerinize alışkın bu insanlar, önceden de vardı, şimdi olan da etkilemiyor doğrudur. Süleyman Demirel ülkeyi yönetti mi yav,onu savunuyorsunuz o değilmi deniz gezmişlerin idamını onaylayan, piyondu o be.işine geldiği gibi kıvırıyordu işte.bi tespit yapacaksanız düzgün yapın,tamam bu gün herşey mükemmel değil, ama önceden de değildi, neler gördü bu insanlar neler neler...Bakın şaşıranlar bu insanlar neden hala görmüyor diyenler, dönün bir meclisteki diğer partilere bakın,mevcut siyasi tabloya bakın. 5.bir parti yok 4 tane.napalım? Diğerleri kendi iç meselelerini çözemiyor aylardır kavga kıyamet bit kurultay yapamadılar, nasıl ülke yönetecek bu adamlar, kendi partisini yönetemeyenler.sadece bir noktaya odaklanmayın, şaşırmayın bize yav,biz size şaşırmıyoruz kime oy verirseniz verin.
Heee.. Bugunle karsilastirsan Paris gibiydi ulke.. Hatta daha iyiydi. Mis gibi yerli mali GDOsuz hormonsuz sebze meyva yiyorduk. Kisin domat olmazdi ama biz de yazdan onu salamura yapiyorduk.. Yazin yazlik kisin kislik sebzeler.. Mis gibi yerli etimiz vardi, saman gibi degil. Samani da ithal etmiyorduk zaten, duydum ki bugday da artik yetmiyormus ihtiyaca.. En onemlisi ne biliyor musun? Sokakta havaya ucma tehlikesi olmadan, konserlere marketlere paramparca olma korkusu olmadan giderdik. Cocuklarimiz sabahtan aksamlara kadar sokaklardan iceri girmezdi de hic kacirilacaklar diye endise de etmezdik. Ulke teror yuvasi degildi. El Kaide bizden uzakta, PKK Irak daglarinda idi. Sinir koy ve karakollarina vur kac yapip kaciyorlardi, ama sehir icinde yollar caddeler ustundekilerle birlikte havaya ucmuyordu. Ahmet Kayaya catal kasik attik, Kurt diye degil, PKK destekcisi diye.. Ama kendi sehirlerimizi bombalayip icindeki Kurt vatandaslara mezar yapmadik. Hic oyle birseye gerek de olmadi, her gun 5-10 sehidin gelmesine de alistirilmadik. Sinirdaki sehirlerimizi teroristlere bombalatip durmadik, yardim diye aglatip inletmedik, teroristin insafina birakmadik. biz vatani parca parca satmadik, bolmedik, parcalamadik. Yoksa bugun buyutup canavar haline getirdiginiz PKK 1984 ten beri var, ondan once de vardi, adi ASALA idi. Tek fark, bugunki kadar guclu degildi, cunki izin verilmemisti.
Senin o begenmedigin partiler bile yaptiklari koalisyon hukumetleri ile dahi ulkeyi bugun gelinen yanginliga cevirmedi. Hic bugunki kadar disa bagimli hale gelmedik biz, artik adeta bir ABD somurgesiyiz. Lafi gelmisken, yakinda ABD Libyaya girecekmis, asker yakinlarinizla simdiden helallesin. ABD asker ister, Tayyip verir cunki.

Kiyafetiyle ilgili elestirdigim nokta o giyimle ogrencilerinin,sinifin karsisina cikilmayacagiydi.Ogretmenlik her anlamda bir kimlik,bir cekettir insanin ustunde.Vizyon meselesidir.Cok dikkat edilmeli.Ilk sayfadaki 2.fotograf gibi kimsenin karsisina cikilmamadir.Bu benim gorusum bir meslekdas olark.Yoksa ozel yasaminda ne giyerse giysin kimse karisamaz.
Şu an zaten yaş itibariyle öğretmenlik yapmıyor.Öğretmenlik hallerinde nasıl giyindiğini bilemeyiz ki?Mesela siz özel yaşamınızla,öğretmenlik hayatınızda aynı mı giyiniyorsunuz?Belki yaş dolayısıyla ,belki kilo nedeniyle dikkat etmemiş olabilir.Kaldı ki,öğretmenlik yapmış biri,başbakan eşi olarak nasıl olması gerektiğini bilebilir diye düşünüyorum.:kahve:

bu kadar sendir Kilisli kızıyım ailem hiç şalvar falan giymedi.. elit Anadolu gadınıysa dimek sülalem :KK53:
Bir öğrenmişler, Anadolu'yu aşağılamak diye, neyi kastettikleri bile muallakta.
Doğduğumdan beri Orta Anadolu'nun bir şehrinde yaşıyorum, belki hepinizden daha fazla Anadolu kültürüne maruz kaldım. Ama toplumun anlaşmaya vardığı şeyleri değiştirmek, sizi folklor sevdalısı yapmaz bunu net söyleyebilirim. Çünkü değişim kollektif bir şeydir, siz tek başınıza evet artık resmi toplantılarda şalvar giyiyoruz diyemezsiniz. Herkesin kabul etmesi gerekir. Çünkü bu standarttır yani, standartlar da kültür düşmanı değildir. Öf valla ne kadar yazsam da boşa gidecek ofiş, boş ver.

Heee.. Bugunle karsilastirsan Paris gibiydi ulke.. Hatta daha iyiydi. Mis gibi yerli mali GDOsuz hormonsuz sebze meyva yiyorduk. Kisin domat olmazdi ama biz de yazdan onu salamura yapiyorduk.. Yazin yazlik kisin kislik sebzeler.. Mis gibi yerli etimiz vardi, saman gibi degil. Samani da ithal etmiyorduk zaten, duydum ki bugday da artik yetmiyormus ihtiyaca.. En onemlisi ne biliyor musun? Sokakta havaya ucma tehlikesi olmadan, konserlere marketlere paramparca olma korkusu olmadan giderdik. Cocuklarimiz sabahtan aksamlara kadar sokaklardan iceri girmezdi de hic kacirilacaklar diye endise de etmezdik. Ulke teror yuvasi degildi. El Kaide bizden uzakta, PKK Irak daglarinda idi. Sinir koy ve karakollarina vur kac yapip kaciyorlardi, ama sehir icinde yollar caddeler ustundekilerle birlikte havaya ucmuyordu. Ahmet Kayaya catal kasik attik, Kurt diye degil, PKK destekcisi diye.. Ama kendi sehirlerimizi bombalayip icindeki Kurt vatandaslara mezar yapmadik. Hic oyle birseye gerek de olmadi, her gun 5-10 sehidin gelmesine de alistirilmadik. Sinirdaki sehirlerimizi teroristlere bombalatip durmadik, yardim diye aglatip inletmedik, teroristin insafina birakmadik. biz vatani parca parca satmadik, bolmedik, parcalamadik. Yoksa bugun buyutup canavar haline getirdiginiz PKK 1984 ten beri var, ondan once de vardi, adi ASALA idi. Tek fark, bugunki kadar guclu degildi, cunki izin verilmemisti.
Senin o begenmedigin partiler bile yaptiklari koalisyon hukumetleri ile dahi ulkeyi bugun gelinen yanginliga cevirmedi. Hic bugunki kadar disa bagimli hale gelmedik biz, artik adeta bir ABD somurgesiyiz. Lafi gelmisken, yakinda ABD Libyaya girecekmis, asker yakinlarinizla simdiden helallesin. ABD asker ister, Tayyip verir cunki.
Yapma yahu adam Kürtçe şarkı yapıcam diye yuhalandı, izledim bizzat. Şimdilerde pkk destekçisi olmak özgürlük oldu bir kesim tarafından. Evet çok adildi o zamanlar haksızlık olmasın diye bi sağdan bi soldan asıyolardı gençleri. Az dönem dizisi seyredin bence hatırlarsınız sokak çatışmalarını,hapishanelerde yapılan işkenceleri...

Bir öğrenmişler, Anadolu'yu aşağılamak diye, neyi kastettikleri bile muallakta.
Doğduğumdan beri Orta Anadolu'nun bir şehrinde yaşıyorum, belki hepinizden daha fazla Anadolu kültürüne maruz kaldım. Ama toplumun anlaşmaya vardığı şeyleri değiştirmek, sizi folklor sevdalısı yapmaz bunu net söyleyebilirim. Çünkü değişim kollektif bir şeydir, siz tek başınıza evet artık resmi toplantılarda şalvar giyiyoruz diyemezsiniz. Herkesin kabul etmesi gerekir. Çünkü bu standarttır yani, standartlar da kültür düşmanı değildir. Öf valla ne kadar yazsam da boşa gidecek ofiş, boş ver.

ben zaten bu kafalardaki "Anadolu kadını" imajını sevmiyorum.. geçen senelerde bdv de yıkanmayan adamlara bile "emek kokuyor, Anadolu insanı" demişlerdi.. kafalar çok karışık çook..

ben zaten bu kafalardaki "Anadolu kadını" imajını sevmiyorum.. geçen senelerde bdv de yıkanmayan adamlara bile "emek kokuyor, Anadolu insanı" demişlerdi.. kafalar çok karışık çook..
Oysaki kültür devamlı değişir. Değişmese hala konargöçer yaşıyor olurduk. Bak nasıl unuttuk çadır kültürünü, oba kültürünü. Av bayramları falan da yapmıyoruz artık, hadi buna da ağlayalım madem.
Evet 19. yüzyıldan önceki profilimiz öyle olabilir, ama artık değil işte. Neden anlamak istemiyorlar, ben anlamıyorum yani.
Anadolu kadını imajı, keşke şalvarlı falan olsa, bence o bile değil artık. Bariz dayak yiyen, ezilen, cinayete kurban giden, güçsüz kadın imajı var. Neyse ağzımı açmak istemiyorum ben. Pazar banı yemek, şişkinlik yapar.

Şu an zaten yaş itibariyle öğretmenlik yapmıyor.Öğretmenlik hallerinde nasıl giyindiğini bilemeyiz ki?Mesela siz özel yaşamınızla,öğretmenlik hayatınızda aynı mı giyiniyorsunuz?Belki yaş dolayısıyla ,belki kilo nedeniyle dikkat etmemiş olabilir.Kaldı ki,öğretmenlik yapmış biri,başbakan eşi olarak nasıl olması gerektiğini bilebilir diye düşünüyorum.:kahve:

2 senedir hafif kilo problemiyle ugrasiyorum bende :) okulda en samimi arkadaslarimdan biri 1.60 boya 90 kilo ve basortulu.Hani kilo ve yas sorun degil..
Ayrica oyle okumus,diploma sahibi olmus ama ogretmenligin kiyisindan kosesinden gecmeyecek ogretmen var ki o sebeple ogretmen olmus bilir demek olmaz.Cok net.Basbakan esi olmasi da 3 gunluk bir olay.3 gunde icine stil danismani kacmamistir basbakan esi bilir tabi genelleme yapmakta bir hayli yersiz olur.

Ya bende bunu anlamıyorum . Sene olmuş 2016, o kadar eskiye rağbet varsa giyimde kuşamda, incir yaprağı ile dolaşsın bu kafalar .. En eskisi o çünkü..

Kadın azıcık derli toplu, uyumlu giyinsin dendi diye Meksika dalgası yaptılar burda..

Sanki iconcan olsun dendi

Yapma yahu adam Kürtçe şarkı yapıcam diye yuhalandı, izledim bizzat. Şimdilerde pkk destekçisi olmak özgürlük oldu bir kesim tarafından. Evet çok adildi o zamanlar haksızlık olmasın diye bi sağdan bi soldan asıyolardı gençleri. Az dönem dizisi seyredin bence hatırlarsınız sokak çatışmalarını,hapishanelerde yapılan işkenceleri...
1978-79lari anlatiyorsun, iste o yuzden 1980de ihtilal yapildi ve hepsi bicak gibi kesildi diyecegim, bu sefer de askeri ihtilal istemeyiz diyeceksin. Neyse, cumhuriyet tarihi 2-3 seneden ibaret degil, bunu bil de.

Demek Kaya sadece Kurtce sarki yapmak istiyordu. al bak bu videoda Turkce sarkisini kimin posteri onunde, kimin icin soyluyor. 01:50de posteri, 02:22 ve 02:40. dakikalarda sarkiyi kim icin soyledigini gorup duyduktan sonra merak ediyorum hala yani seyi mi soyleyeceksin.

1978-79lari anlatiyorsun, iste o yuzden 1980de ihtilal yapildi ve hepsi bicak gibi kesildi diyecegim, bu sefer de askeri ihtilal istemeyiz diyeceksin. Neyse, cumhuriyet tarihi 2-3 seneden ibaret degil, bunu bil de.

Demek Kaya sadece Kurtce sarki yapmak istiyordu. al bak bu videoda Turkce sarkisini kimin posteri onunde, kimin icin soyluyor. 01:50de posteri, 02:22 ve 02:40. dakikalarda sarkiyi kim icin soyledigini gorup duyduktan sonra merak ediyorum hala yani seyi mi soyleyeceksin.

Cumhuriyetin ilk yıllarında da dersim uçakla bombalanmıştı mesela, bugün doğudaki operasyonları eleştiriyorsunuz ya, at bombayı bitsin temiz iş. Karşı çıkacak kimse de kalmaz demokrasi sorgulanmamış olur. Evet darbeyle bıçak gibi kesildi. Çünkü çoğu asıldı ya da hapishanelerde işkenceden öldü, bu da çok kolay,karşı çıkacakları öldürüp, diğerlerini de korkutmak. Peki bu işin çözümünün bu olduğunu düşünüyorsanız bugünkü polis müdahalelerinde neden bas bas bağırıyorsunuz? Ahmet kaya meselesine gelince sevmek sevmemek kişisel birşey anlatmaya çalıştığım şey kürt lafı geçmezdi eskiden, Kürtçe konuşulmaz , Kürtçe isim konulamazdı, doğunun köylerinde türkçe bilmeyen çocuklar Kürtçe konuştuğu için öğretmenleri azarlar döverdi. Şimdi, kafasına göre özerklik ilan eden vekiller var mecliste, Dokunulmazlıklar kalktı ya demokrasiye aykırı hani ama o dönemde herşey çok demokratikti? İnsanlar demokrasiden ölüyordu o derece.

".... ama... " diye devam ettirdiniz hiçbir cümlenin öncesine de sonrasına da saygı duyamıyorum ne yazıkki. Gören duyanda son dönem başbakan eşlerinden öncekiler mankendi sanıcak. Daha dışardan birileri laf edecek olsa birlik olup ağzına tükürmemiz gerekirken Kendi Kendimize açık aramaya bayılıyoruz.

bu kadar sendir Kilisli kızıyım ailem hiç şalvar falan giymedi.. elit Anadolu gadınıysa dimek sülalem :KK53:
Bizimkiler de Gumushaneli salvar giyen tek bir insan gormedim. Cok yaşlılar ihram diyolar ona sarinirlar en fazla. Kuzenim Edirneli onlarin koyde de salvar giymeyip etek giysen babaannesi kiziyordu. :KK53:

Donem dizilerinden mi ogreniyorsun geçmişi? O yuzden boylesin demek :KK53:

Ooo demogoji ajitasyon alirim bi dal.

Hee demagoji hee ajitasyon.. ben anadoluku giyimi diye bahsettikten sonra hanımefendi gelmis kendilerine hakaret etmelerini keyifle izliyordum diyor, yani anadolulu kadinlarin giyimmlerini hakaret olarak görüyor. . Ben de bunun karşısında su ustteki yorumu yapinca demagoji yapiyor oluyorum. Al vereyim sana da bi dal Amerikalı..

Erdogan adina konus, TC Cumhurbaskanlari adina degil. Seninki her onune gelene hakaret ede ede, asagilaya asagilaya, saldira saldira dunyayi kendine dusman etti, onun basina gelebilir tabii ki.. Gercek anlamda liderler kitleleri pesinden suruklerken bu kadar da dusman edinmez. Hlkci olur, halkinin yaninda olur. Al, Demirel.. Bu ulkede en az Tayyip kadar basbakanlik, bir donem de cumhurbaskanligi yapmis bir lider.. 6 kez gitti, 7 kez geldi. Yuzunde halkindan korkudan eser var mi?

timthumb.php

suleyman-demirel2.jpg

Hadi 30-40 koruma neyse de 1500-2000 koruma sizin icadiniz.. Yarattiginiz korku cumhuriyetinin size dusen payi.. Bu ulkeyi sizler bu hale getirdiniz..

Süleyman demireli severdi herkes tabii. Hangi parti bastaysa o tarafa dogru evtilirdi kendisi..

Takmissiniz erdoganin korumayla dolasmasina. Siz o kadar terör örgütünden tehdit alsaniz kafanizi evden cikaramazsiniz cesur yürekler.

Cumhuriyetin ilk yıllarında da dersim uçakla bombalanmıştı mesela, bugün doğudaki operasyonları eleştiriyorsunuz ya, at bombayı bitsin temiz iş. Karşı çıkacak kimse de kalmaz demokrasi sorgulanmamış olur. Evet darbeyle bıçak gibi kesildi. Çünkü çoğu asıldı ya da hapishanelerde işkenceden öldü, bu da çok kolay,karşı çıkacakları öldürüp, diğerlerini de korkutmak. Peki bu işin çözümünün bu olduğunu düşünüyorsanız bugünkü polis müdahalelerinde neden bas bas bağırıyorsunuz? Ahmet kaya meselesine gelince sevmek sevmemek kişisel birşey anlatmaya çalıştığım şey kürt lafı geçmezdi eskiden, Kürtçe konuşulmaz , Kürtçe isim konulamazdı, doğunun köylerinde türkçe bilmeyen çocuklar Kürtçe konuştuğu için öğretmenleri azarlar döverdi. Şimdi, kafasına göre özerklik ilan eden vekiller var mecliste, Dokunulmazlıklar kalktı ya demokrasiye aykırı hani ama o dönemde herşey çok demokratikti? İnsanlar demokrasiden ölüyordu o derece.
Biz de yasamasak inanacagiz. Kurtce konusulmaz isim konulmazmis. Bizim 30 yillik komsularimiz gayet de Kurtce konusuyordu Turkce bilmiyorlardi. Okumalarina polis hakim savci ve hatta asker olmalarina neden izin verdik . Madem Kurtce isim bile koydurmuyormusuz ya. Azcik destekli sallayin. Yıllarca birlikte yasamisiz kiz alip kiz vermisiz. O zamanlar bile birlikte yasayabiliyorken simdi birlikte yasamak imkansizlasti.

Back