Dersim olayinin icyuzunu bilmiyorum, her kafadan baska ses cikiyor. Bildigim tek sey Tunceli'nin Turkiyede ilk yapilan secimlerden beri CHPnin Dogudaki kalesi olmasidir. Bu bana oradaki halkin bu olay hakkinda ne dusundugu ve nasil gordugu baabinda yeteri kadar fikir veriyor. 2015te orasi da aniden acik ara farkla! AKPye gecti nasil olduysa..
Sen demokrasi anlayisini Kurtlere ve basortusune indirgemissin anlasilan. Ama senin bugun ne Kurtce, ne Turkce, ne de basortunle dusuce ozgurlugun yok, o ne olacak? Benim burada yazdigim seyleri hangi televizyon kanalinda rahatca dillendirebilirsin? Tuncay Ozkan yapti, 5 yil hucrede curuttuler.. AKP yalakasi olmayan haberciler, sanatcilar ya isten atiliyor, ya ulkeyi terketmek zorunda birakiliyor. Gerisini saymayayim, herkesin malumu. Dilini konussan ne olur, dusuncelerini soyleyemedikten sonra? Dusunemeyen, sadece konusabilen robot muyuz biz?
Hiciv bile yasak bu ulkede artik.. Yillarin tiyatro sanatcisinin olmeden bir kac sene once Devlet Sanatcisi unvanini elinden aldi bu iktidar, elestiriyormus diye.. Kirca yillarca her hukumeti elestirdi, basbakanlar kendi taklitlerini seyredip alkisladi onu bu ulkede.. Seninkinin karikaturunu bile cizmek yasak. Ne demokrasisi?