- 14 Şubat 2011
- 1.983
- 1.553
- 133
Siz niye isim koydurcaksınız canım,ne münasebet. Yasaktı, Kürtçe konuşmakta yasaktı,Kürtlerin parti kurması da yasaktı. Evet okuyup herşey olabiliyorlardı ama Türk gibi davranmak koşulu ile, beyaz türk. Ayrıca çok kişisel polemiğe çekiyorsun olayı yok sallıyormuşum filan, söyleyecek fikrin varsa konuş yoksa kişisel yazma lütfen.Biz de yasamasak inanacagiz. Kurtce konusulmaz isim konulmazmis. Bizim 30 yillik komsularimiz gayet de Kurtce konusuyordu Turkce bilmiyorlardi. Okumalarina polis hakim savci ve hatta asker olmalarina neden izin verdik . Madem Kurtce isim bile koydurmuyormusuz ya. Azcik destekli sallayin. Yıllarca birlikte yasamisiz kiz alip kiz vermisiz. O zamanlar bile birlikte yasayabiliyorken simdi birlikte yasamak imkansizlasti.
Haa senin ailen giyinmediyse kimse giyinmiyordur o zaman. Bizim koydekiker ayip etmişler
Bizimkiler de Gumushaneli salvar giyen tek bir insan gormedim. Cok yaşlılar ihram diyolar ona sarinirlar en fazla. Kuzenim Edirneli onlarin koyde de salvar giymeyip etek giysen babaannesi kiziyordu.
Yok ozel degil genel genel . Sallama yani. Genelinizde mevcut kisisel algılama. Kurtce konusulamazdi diyorsun da konuşuluyordu iste neyin iddiasindasin hala. Hee mecliste Kurtce konussunlar istiyorsan orasi baska. Derdinin ne oldugu anlasilmis olur o zamanSiz niye isim koydurcaksınız canım,ne münasebet. Yasaktı, Kürtçe konuşmakta yasaktı,Kürtlerin parti kurması da yasaktı. Evet okuyup herşey olabiliyorlardı ama Türk gibi davranmak koşulu ile, beyaz türk. Ayrıca çok kişisel polemiğe çekiyorsun olayı yok sallıyormuşum filan, söyleyecek fikrin varsa konuş yoksa kişisel yazma lütfen.
Yok ozel degil genel genel . Sallama yani. Genelinizde mevcut kisisel algılama. Kurtce konusulamazdi diyorsun da konuşuluyordu iste neyin iddiasindasin hala. Hee mecliste Kurtce konussunlar istiyorsan orasi baska. Derdinin ne oldugu anlasilmis olur o zaman
Peki neden bizim etrafimizdakileri benim sinifimdakileri ya da ne bileyim kulagimin duydugu gozumun gordugu yerlerdekileri değil. Ben buna inanamıyorum kusura bakma. Ben Bingolde de yasadim komsu cocuguyla anlasamazdik ikimizde birbirmizin dillerini bilmiyorduk. Bi şekilde anlasiyorduk. Ben Bingolde de okudum ama kimse Kurtce konusuyor diye dovulmedi Kurtce konusamazsin denmedi Istanbulda da Ankarada da.Tüm tartismayi takip etmedim ancak evet kürtce konusulmuyordu. Cocuklar okullarda dövülüyordu kürtce konustuklarinda. Eger cok rahat bir sekilde kürt olunsaydi, haklari olsaydi kürt harekati baslamazdi.
Peki neden bizim etrafimizdakileri benim sinifimdakileri ya da ne bileyim kulagimin duydugu gozumun gordugu yerlerdekileri değil. Ben buna inanamıyorum kusura bakma. Ben Bingolde de yasadim komsu cocuguyla anlasamazdik ikimizde birbirmizin dillerini bilmiyorduk. Bi şekilde anlasiyorduk. Ben Bingolde de okudum ama kimse Kurtce konusuyor diye dovulmedi Kurtce konusamazsin denmedi Istanbulda da Ankarada da.
Ayrica pkkya Kurt Hareketi diyorsan cok yanlis yerdesin kararsiz
Valla kararsiz 40 yil önce de Kurt haklari umrunda olmayan ne idugu belirsiz bir terorist örgüttü bugün de. Az mi ogretmen muhendis öldürdüler. Kürtlere gelen hizmetleri bile hazmedemeyen kurt hakkini düşünür mü? Köyleri yakan tarayan pkk bu Kürt hareketi denmesi kabul edilemez.Benim konustugum daha cok 60'li, 80'li yollardan konusuyorum. Ayni sekilde ailemdende senin hikayen ile zit düsen hikayeleri duyuyorum.
Ve pkk'nin yaptiklarini elbette tasvip etmiyorum. Ancak söyle birsey var, 40 yil önceki o aslinda kürt harekati olarak baslamisti. Kürtler sorun yasamasaydi, niye böyle bir harekat basladim?
Yillar gectikce artik ne idü belirsiz bir örgüt oldu. Su an basta kim var, hedefleri ne bilinmiyor. Hatta bana sorarsan derin devlet ile iliskileri var. 40 yildir bu terör olayi cözülmediyse, demek ki cözülmesi istenilmiyor.
Simdiki hükümetinde isine geliyor. Halki bölmek, korkutmak ve sonrasinda oy toplamak islerine geliyor.
Valla kararsiz 40 yil önce de Kurt haklari umrunda olmayan ne idugu belirsiz bir terorist örgüttü bugün de. Az mi ogretmen muhendis öldürdüler. Kürtlere gelen hizmetleri bile hazmedemeyen kurt hakkini düşünür mü? Köyleri yakan tarayan pkk bu Kürt hareketi denmesi kabul edilemez.
Kararsiz cevap yazicam da inan cok hastayim kafami toparlayamiyorum. Daha iyi olunca devam edelimAma ilk basta öyle baslamamistiki. Ilk basta cidden Kürt haklarinda sorun vardi. Olmasaydi, niye kürtler pkk'ya tutsunlardi? Bu arada ayni zamanda Türk askerleride az köy yakmadi karanfil. Karsilikli atese körük ile gittiler. Karsilikli menfaatlar cikti. En basit uzun zaman bu kadar ölüm yokken, niye birden hortladi? Su an pkk terör eylemlerini yalniz yapmadigindan adim gibi eminim. Derin devletten destek aliyorlar.
Gecmis hükümetlerde iki yüzlülük oynuyordu. Hic bir zaman bir plan olmadi. Ancak gencecik insanlari daga yolluyorlardi. Sonra sehit demagojisine basliyorlardi ve hoop oylari aliyordu. O anneleri hic düsünmüyorlardi. Bu ülkede zaten hic kimse anneleri düsünmüyor.
Kararsiz cevap yazicam da inan cok hastayim kafami toparlayamiyorum. Daha iyi olunca devam edelim
Sallıyomuymuşum canım? Elbette evlerinde tabiki konuşabiliyorlardı ama okul gibi resmi, kamusal alanlarda konuşmak yasaktı, tıpkı başörtüsü gibi.neden insanların anadiliyle konuşabilmesini savunmak bişey destekçisi olmak olsun. Durup bi laf atıyorsun ben kişisel algılıyor oluyorum hoppala. Gayet polemik içerikli yazdın bana ama kiblemiyorum seni, insanların özgür olmasından yanayım.Yok ozel degil genel genel . Sallama yani. Genelinizde mevcut kisisel algılama. Kurtce konusulamazdi diyorsun da konuşuluyordu iste neyin iddiasindasin hala. Hee mecliste Kurtce konussunlar istiyorsan orasi baska. Derdinin ne oldugu anlasilmis olur o zaman
Dersim olayinin icyuzunu bilmiyorum, her kafadan baska ses cikiyor. Bildigim tek sey Tunceli'nin Turkiyede ilk yapilan secimlerden beri CHPnin Dogudaki kalesi olmasidir. Bu bana oradaki halkin bu olay hakkinda ne dusundugu ve nasil gordugu baabinda yeteri kadar fikir veriyor. 2015te orasi da aniden acik ara farkla! AKPye gecti nasil olduysa..Cumhuriyetin ilk yıllarında da dersim uçakla bombalanmıştı mesela, bugün doğudaki operasyonları eleştiriyorsunuz ya, at bombayı bitsin temiz iş. Karşı çıkacak kimse de kalmaz demokrasi sorgulanmamış olur. Evet darbeyle bıçak gibi kesildi. Çünkü çoğu asıldı ya da hapishanelerde işkenceden öldü, bu da çok kolay,karşı çıkacakları öldürüp, diğerlerini de korkutmak. Peki bu işin çözümünün bu olduğunu düşünüyorsanız bugünkü polis müdahalelerinde neden bas bas bağırıyorsunuz? Ahmet kaya meselesine gelince sevmek sevmemek kişisel birşey anlatmaya çalıştığım şey kürt lafı geçmezdi eskiden, Kürtçe konuşulmaz , Kürtçe isim konulamazdı, doğunun köylerinde türkçe bilmeyen çocuklar Kürtçe konuştuğu için öğretmenleri azarlar döverdi. Şimdi, kafasına göre özerklik ilan eden vekiller var mecliste, Dokunulmazlıklar kalktı ya demokrasiye aykırı hani ama o dönemde herşey çok demokratikti? İnsanlar demokrasiden ölüyordu o derece.
İsyan ettiler, üstlerine bomba atıldı sustular. Türban ve başörtüsüne indiremiyorum, şuanda demokratik olmayan şeylerin varlığını kabul ediyorum ben ama sen eskiden de demokratik değildik biz,onu kabul etmiyorsun. 7 Haziranda HDP kampanyalar yürüttü seni başkan yaptırmayacağız diye meydan meydan dolaştı, oyları da topladı barajı da aştı, özgür olmasa yapabilir miydi? Sonrada açık açık özerklik ilan ettiler, hendekleri savundular, bak hala meclisteler.gayet demokratik değil mi?chp nin de evet verdiği bir oylamayla dokunulmazlıkları kaldırıldı,neredeyse kaldırılmıyordu.önceden nasıldı hop bir gecede partiler kapatılıyordu,hangisi daha demokratik?Dersim olayinin icyuzunu bilmiyorum, her kafadan baska ses cikiyor. Bildigim tek sey Tunceli'nin Turkiyede ilk yapilan secimlerden beri CHPnin Dogudaki kalesi olmasidir. Bu bana oradaki halkin bu olay hakkinda ne dusundugu ve nasil gordugu baabinda yeteri kadar fikir veriyor. 2015te orasi da aniden acik ara farkla! AKPye gecti nasil olduysa..
Sen demokrasi anlayisini Kurtlere ve basortusune indirgemissin anlasilan. Ama senin bugun ne Kurtce, ne Turkce, ne de basortunle dusuce ozgurlugun yok, o ne olacak? Benim burada yazdigim seyleri hangi televizyon kanalinda rahatca dillendirebilirsin? Tuncay Ozkan yapti, 5 yil hucrede curuttuler.. AKP yalakasi olmayan haberciler, sanatcilar ya isten atiliyor, ya ulkeyi terketmek zorunda birakiliyor. Gerisini saymayayim, herkesin malumu. Dilini konussan ne olur, dusuncelerini soyleyemedikten sonra? Dusunemeyen, sadece konusabilen robot muyuz biz?
Hiciv bile yasak bu ulkede artik.. Yillarin tiyatro sanatcisinin olmeden bir kac sene once Devlet Sanatcisi unvanini elinden aldi bu iktidar, elestiriyormus diye.. Kirca yillarca her hukumeti elestirdi, basbakanlar kendi taklitlerini seyredip alkisladi onu bu ulkede.. Seninkinin karikaturunu bile cizmek yasak. Ne demokrasisi?
Siyasi partiler yasasina uymayan partilerin kapatilmasi daha demokratik tabii ki de. Demokrasi kanun kural tanidigin muddetce isler, herkesin herseyi yapabilmesi anlamina gelmez. Kurallari olmayan demokrasi demokrasi degildir. Siyasi partiler kanununda Anayasanin irk, dil, din liyakat gibi kurallarina aykiri partiler kapatiliyordu. Hic bir parti bir din veya irkin odagi haline gelemezdi. Bolucu eylemlerin odagi haline gelemezdi. AKP din odakli oldugu icin kapatmayi kaldirdi. Ayrımcılık, düşmanlık, ırksal yahut dinsel nefret savunuculuğu yasakti. Kanun uygulansa idi zaten ne AKP, ne HDP kalirdi bu ulkede. Ne Tayyip anayasa ile dalga gecip elinde Kuran sallayarak meydanlara inebilirdi, ne HDP PKK cenazelerinde boy gosterirken meclise girebilirdi. Biz onlari meclisten attik, siz siyasi partiler yasasini hic edip teroristleri dahi hem AKP hem de HDPye doldurdunuz, milletvekili yaptiniz. Bebek katillerini "sayin" ettiniz bu ulkede.İsyan ettiler, üstlerine bomba atıldı sustular. Türban ve başörtüsüne indiremiyorum, şuanda demokratik olmayan şeylerin varlığını kabul ediyorum ben ama sen eskiden de demokratik değildik biz,onu kabul etmiyorsun. 7 Haziranda HDP kampanyalar yürüttü seni başkan yaptırmayacağız diye meydan meydan dolaştı, oyları da topladı barajı da aştı, özgür olmasa yapabilir miydi? Sonrada açık açık özerklik ilan ettiler, hendekleri savundular, bak hala meclisteler.gayet demokratik değil mi?chp nin de evet verdiği bir oylamayla dokunulmazlıkları kaldırıldı,neredeyse kaldırılmıyordu.önceden nasıldı hop bir gecede partiler kapatılıyordu,hangisi daha demokratik?
Sizin o şuan mecliste olmamasının daha demokratik olduğunu savunduğunuz partiler ülkede yüzde 60 lık bir kesimi temsil ediyor. Bunların temsil edilemeyişi daha demokratik öyle mi? Küçük ama soylu azınlık, büyük ama avam kitleyi yönetmeli diyorsunuz. Saygı duyuyorum ama bunun adına demokrasi diyerek insanların zekalarıyla alay etmeyin. Savunduğunuz şey düpedüz en ala diktatörlük. Zamanında o bastırdığınız,yoksaydığınız kesim, o insanlar bugün geldi başınıza musallat oldu, başka sebep aramayın öyleyse. Anlıyorum ki bugün yine sizin savunduğunuz zihniyet yine yönetime geçsin yine aynı şeyler olacak, ve siz de kılınızı kıpırdatmayacaksınız,demokrasi hiç umurunuzda olmayacak. Şuan işinize geldiği için demokrasiden dem vuruyorsunuz ve bu yüzden samimi değil söyledikleriniz.Siyasi partiler yasasina uymayan partilerin kapatilmasi daha demokratik tabii ki de. Demokrasi kanun kural tanidigin muddetce isler, herkesin herseyi yapabilmesi anlamina gelmez. Kurallari olmayan demokrasi demokrasi degildir. Siyasi partiler kanununda Anayasanin irk, dil, din liyakat gibi kurallarina aykiri partiler kapatiliyordu. Hic bir parti bir din veya irkin odagi haline gelemezdi. Bolucu eylemlerin odagi haline gelemezdi. AKP din odakli oldugu icin kapatmayi kaldirdi. Ayrımcılık, düşmanlık, ırksal yahut dinsel nefret savunuculuğu yasakti. Kanun uygulansa idi zaten ne AKP, ne HDP kalirdi bu ulkede. Ne Tayyip anayasa ile dalga gecip elinde Kuran sallayarak meydanlara inebilirdi, ne HDP PKK cenazelerinde boy gosterirken meclise girebilirdi. Biz onlari meclisten attik, siz siyasi partiler yasasini hic edip teroristleri dahi hem AKP hem de HDPye doldurdunuz, milletvekili yaptiniz. Bebek katillerini "sayin" ettiniz bu ulkede.
AKP ve HDP olmasa idi baska partiyi desteklerdi o yuzde 60. Bunlardan once o %60 temsil edilmiyor muydu ki? Iki yanlis bir dogru etmez filozofi. Halk alternatifsizlikten sikayetci zaten, senin yaptigin ise bu millet icin kanunsuzlugun en iyisi oldugunda israr. Diktator rejimlerde alternatifin cikabilmesi icin once o diktatorlugun yikilmasi gerekir. Saddam ulkesini %99 ile yonetiyordu, orada demokrasi mi vardi yani? Hukukun calismadigi ulkeler parcalanmaya mahkumdur, ister %60 ile, isterse de % 99 ile.. Su anda gittigimiz yol da o zaten.Sizin o şuan mecliste olmamasının daha demokratik olduğunu savunduğunuz partiler ülkede yüzde 60 lık bir kesimi temsil ediyor. Bunların temsil edilemeyişi daha demokratik öyle mi? Küçük ama soylu azınlık, büyük ama avam kitleyi yönetmeli diyorsunuz. Saygı duyuyorum ama bunun adına demokrasi diyerek insanların zekalarıyla alay etmeyin. Savunduğunuz şey düpedüz en ala diktatörlük. Zamanında o bastırdığınız,yoksaydığınız kesim, o insanlar bugün geldi başınıza musallat oldu, başka sebep aramayın öyleyse. Anlıyorum ki bugün yine sizin savunduğunuz zihniyet yine yönetime geçsin yine aynı şeyler olacak, ve siz de kılınızı kıpırdatmayacaksınız,demokrasi hiç umurunuzda olmayacak. Şuan işinize geldiği için demokrasiden dem vuruyorsunuz ve bu yüzden samimi değil söyledikleriniz.
Destekledi zaten, küçük küçük baraj altı bir sürü parti vardı, az sivrilen hop kapatılıyodu.ne demokrasi ama! Evet evet biliyoruz sevgili abd diktatör saddamı indirip yerine demokrasi getirdi. Zaten abd hep ezilen halkın yanındadır,nerede bir diktatörlük var abd işini gücünü bırakıp hop oraya,halkı zalimlerin elinden kurtarıyor sağolsun varolsun abd! Sizin inandığınız demokrasi bu olsa gerek. Bu demokrasinin dili olsada bir konuşsa, sakız oldu heryere yapışıyor.AKP ve HDP olmasa idi baska partiyi desteklerdi o yuzde 60. Bunlardan once o %60 temsil edilmiyor muydu ki? Iki yanlis bir dogru etmez filozofi. Halk alternatifsizlikten sikayetci zaten, senin yaptigin ise bu millet icin kanunsuzlugun en iyisi oldugunda israr. Diktator rejimlerde alternatifin cikabilmesi icin once o diktatorlugun yikilmasi gerekir. Saddam ulkesini %99 ile yonetiyordu, orada demokrasi mi vardi yani? Hukukun calismadigi ulkeler parcalanmaya mahkumdur, ister %60 ile, isterse de % 99 ile.. Su anda gittigimiz yol da o zaten.
Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yokSEMİHA YILDIRIM KİMDİR?
Erzincan'ın Refahiye ilçesinde dünyaya gelen Semiha Yıldırım, ilk ve orta öğreniminin ardından öğretmen okulunu kazamış ve oradaki eğitimini de tamamladıktan sonra 1972 yılında öğretmenlik mesleğine adım atmıştır. Mesleğe başladığı İlk görev yeri ise memleketi Erzincan'ın Refahiye ilçesi olmuştur.
1993 yılına kadar öğretmenlik görevini sürdüren Yıldırım, Türkiye'nin birçok şehrinde görev yaptıktan sonra emekliye ayrılmıştır. Emekli olduktan sonra misyonunu gönüllü eğitim projelerinde sürdürmüştür.
Semiha Yıldırım-Binali Yıldırım çifti üç çocuk sahibidir.
http://www.haberturk.com/gundem/haber/1241833-semiha-yildirim-kimdir
ABD oraya ne getirdi bilemem, ama sonuc olarak Irak parcalandi mi, parcalanmadi mi? Kuzeyi Kurdistan. Hani bizim Diyarbakir'i kendilerine baskent yapmak isteyen Barzaninin ulkesi oldu simdi. Tayyip'in de BOP'un yildizi yapmak istedigi, Barzaniyi yillar sonra davet edip birlikte halay cektikleri sehir. Cozum sureci raftan indiginde verecegimiz ilk sehir. Kilis gidiyor, Antep gidiyor, neden duyan yok hic dusunmuyor musun? Biz de parcalaniyoruz, ayni Suriye, Irak gibi. Bu is icin BOP masaliyla secilmis uygun adamdir Tayyip. Baskanlik ilan edilene dek sabret, sonra izle tiyatroyu.. Asil o gun anlayacaksin son demleri de elinden kayip gidecek olan demokrasinin gercek anlamini. Benim yazdiklarimin anlamini da tabii..Destekledi zaten, küçük küçük baraj altı bir sürü parti vardı, az sivrilen hop kapatılıyodu.ne demokrasi ama! Evet evet biliyoruz sevgili abd diktatör saddamı indirip yerine demokrasi getirdi. Zaten abd hep ezilen halkın yanındadır,nerede bir diktatörlük var abd işini gücünü bırakıp hop oraya,halkı zalimlerin elinden kurtarıyor sağolsun varolsun abd! Sizin inandığınız demokrasi bu olsa gerek. Bu demokrasinin dili olsada bir konuşsa, sakız oldu heryere yapışıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?