- 14 Şubat 2011
- 1.983
- 1.553
- 133
Değil elbette, bu mesele siyaset mevzusu dahi yapılamaz bana göre de.şehitler üzerinden siyaset yıllardır yapılıyor bu ülkede ne yazıkki. Bazı şeyler irademiz dışında gelişiyor, üzülüp, hayırlısını dilemekten başka elden ne gelir ki.Ya benim derdim herhangi bir siyasi oluşumu desteklemek değil. Herhangi birine mensup bile değilim.
Ben sadece dışarıdan bakabilen biriyim, çünkü tarafım yok. Bence siz durumun içinde hissettiğiniz için net göremiyorsunuz ama o korku filmi değil, bariz gerçek.
Ya çok büyük örneklere gerek yok, birden ebeveynlerinizden birini kaybettiğinizi bir hayal edin. Nasıl alt üst olur hayatlarımız, bir anda, ansızın düşünsenize. Sabah kahvaltı ettiğiniz, belki birazcık atıştığınız, sonradan pişman olduğunuz kişi bir anda yok. Nasıl bir şey, nasıl bir şok anlayabilir misiniz? Süreli bir şey değil, sonsuza dek yok, birileri gelip alıyor onu sizden. Öyle bir adaletsizlik ki, öyle soğuk ki şu an bile içim ürperdi.
O gencecik 20 yaşındaki çocuk peki? Ailesi patlamalarda ölmedi, şükür şu baskında da başına iş gelmedi, inşallah sağ salim dönecek diye düşünüyordu belki de. Daha düne kadar vardı o çocuk. Şimdi yok. Ne kadar inanılmaz, gerçekdışı, olanaksız, pis bir gerçek ya. Eğer o çocuk, o sandala yaklaşmasa, ne bileyim vaktinden önce patlasa falan, belki de terhis olacak, yaşamına devam edecekti. Ama edemedi, neden ya neden? Zamanlama hatası mı, birilerinin acımasızlığı mı nedir? Sakın bana şehit falan demeyin, kutlu bir makam tamam ama, kimse onun yerinde olmak istemez. Kendimizi kandırmayalım.
Akp, chp meselesi değil bu. Forumda bile görüyorum ya, yukarıda yazdıklarımın yanında, bu parti meselesi ne ki ya, devede kulak bile değil. Çok sakil, böyle basit bir mesele.
Son olarak yaşam kutsaldır, yaşamak ise en temel haktır diyorum. Eğer bu hak elden alınıyorsa, gerisi ise muallaktır.
Ne çabuk unutuluyor dimi...Oyleydi, yillarca arzulari bu idi. Turkiyeyi parcalamak. O begenmedigin koalisyon hukumetleri buna izin vermedi. Bizim kirmizi cizgilerimiz vardi eskiden. artik o kirmizi cizgiler doguyu kapsamiyor. Bandolarla aldik iceri, emniyetin altindan dahi tuneller kazarken "dokunmayacaksin" emri verildi, dokunmadik. Polis teskilati kurup yollari kestiler, otobuslerde kimlik aramasi yaptilar, Turk bayraklarini biz indirttik, onlarinkini serbest biraktik. Sinirlari da actik sonuna kadar, butun teroristler icerde, Turkiyede cumbus var simdi.
şehitler üzerinden siyaset yapiyorlarda hangi siyasetçinin çocuğu doğu da asker ben de taraf tutmuyorum ama haksızlığa de gelemiyorumDeğil elbette, bu mesele siyaset mevzusu dahi yapılamaz bana göre de.şehitler üzerinden siyaset yıllardır yapılıyor bu ülkede ne yazıkki. Bazı şeyler irademiz dışında gelişiyor, üzülüp, hayırlısını dilemekten başka elden ne gelir ki.
Haklısın...şehitler üzerinden siyaset yapiyorlarda hangi siyasetçinin çocuğu doğu da asker ben de taraf tutmuyorum ama haksızlığa de gelemiyorum
Benim kardeşim bölümünü birincilikle bitirdi yüksek yaptı doğuda öğretmen oldu çünkü bölümü 4 kişi alıyordu az buçuk maaş için kelle koltukta gitti her gün agladi annem ya bişey olsaydı allah aşkına hepsinin oğullarının şirketi var kimi savunuyoruz ki parti tutmak takım tutmak gibi oldu sadece şunu istiyorum huzurlu yaşayalım adil olsun ülkemizHaklısın...
Bende gittim,yeni geldim daha. Ne hissettiğini anlayabiliyorum.bugün Tayyip gelir yarın gider başkası gelir, isteyen istediği partiye oyunu verir, hiçkimse oy verdiği parti üzerinden birbirine düşman olmaz. Benim siyasete bakış açım bu. Siyaset zaten perde arkasında işler çevirirken, görünen tarafta insanları oyalama sanatı bir yönüyle. Hepsi üç aşağı beş yukarı aynı, siyasetçiler, siyaset hep aynı, şimdi akp gitse yerine gelen mükemmel olmayacak, akp den öncesi de mükemmel değildi, mükemmellik eşyanın tabiatına aykırı zaten.Benim kardeşim bölümünü birincilikle bitirdi yüksek yaptı doğuda öğretmen oldu çünkü bölümü 4 kişi alıyordu az buçuk maaş için kelle koltukta gitti her gün agladi annem ya bişey olsaydı allah aşkına hepsinin oğullarının şirketi var kimi savunuyoruz ki parti tutmak takım tutmak gibi oldu sadece şunu istiyorum huzurlu yaşayalım adil olsun ülkemiz
Haklısınız da kızının düğünü yapılacak diye fakir mahallelere setler çekildi.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?
Aşık Veysel Sivas'tan Ankara'ya geldiğinde kıyafetinin kötülüğü nedeniyle dönemin valisi ve aynı zamanda CHP milletvekili Nevzat Tandoğan tarafından şehir merkezine sokulmamıştı.Şimdi ise ,bu ülkenin vatandaşları köyde giydiği şalvarıyla bile milletin evi olan Beştepe'ye girebiliyor.Siz beğenmeyin ,burun kıvırın,bizler gurur duyuyoruz.
http://www.milliyet.com.tr/-/can-dundar/guncel/gundemyazardetay/21.03.2009/1073748/default.htm
Üzerine alınan alınsın...
Afedersiniz de ülkeyi bölmek gibi amaçları varsa zaten kuramazlar parti .Şimdi kuruldu da ne oldu,olanları görüyoruz her gün şehit haberleri ,buna çanak tutan iktidar..Siz niye isim koydurcaksınız canım,ne münasebet. Yasaktı, Kürtçe konuşmakta yasaktı,Kürtlerin parti kurması da yasaktı. Evet okuyup herşey olabiliyorlardı ama Türk gibi davranmak koşulu ile, beyaz türk. Ayrıca çok kişisel polemiğe çekiyorsun olayı yok sallıyormuşum filan, söyleyecek fikrin varsa konuş yoksa kişisel yazma lütfen.
suçlu olan parti değildir, suçlu olan her kimse onların yargılanması gerekir, parti kapatmak veya kurdurmamak değil ki çözüm.o bölgede bir oy potansiyeli var sonuçta, bir sıkıntıları varsa bunu siyasi platformda çözmeye çalışmalılar, mevcut parti bunu yapamadı veya yapmadı o ayrı.Afedersiniz de ülkeyi bölmek gibi amaçları varsa zaten kuramazlar parti .Şimdi kuruldu da ne oldu,olanları görüyoruz her gün şehit haberleri ,buna çanak tutan iktidar..
İyi de partidekilerin hepsi zaten ülkeyi bölmek düşüncesinde,bundan öncekilerde öyleydi ,bundan sonrakilerde öyle olacak .suçlu olan parti değildir, suçlu olan her kimse onların yargılanması gerekir, parti kapatmak veya kurdurmamak değil ki çözüm.o bölgede bir oy potansiyeli var sonuçta, bir sıkıntıları varsa bunu siyasi platformda çözmeye çalışmalılar, mevcut parti bunu yapamadı veya yapmadı o ayrı.
Öyle değildi ama, 7 Haziran öncesini hatırlasana selahattin Demirtaş barış güvercini değil miydi? Ve bizim aydınlarımız desteklemedi mi? Şans ise şans verildi işte hemde sonuna kadar, ama onlar sorunlarını terörle çözmeye devam etti ve bunu halkın gözüne soka soka yaptı. Doğu halkı kendilerinin temsil edilmediğini düşünüyordu, nasıl temsil edilmek istediklerine kendileri karar vermeli bu saatten sonra.İyi de partidekilerin hepsi zaten ülkeyi bölmek düşüncesinde,bundan öncekilerde öyleydi ,bundan sonrakilerde öyle olacak .
Ne fark eder ki?
Tabi öyle,aslında aynı şeyleri anlatıyoruz ,hdp pkknın meclisteki temsilcisi,iktidar ise (ve diğerleri) çıkarları için göz yumdu ve çanak tuttuÖyle değildi ama, 7 Haziran öncesini hatırlasana selahattin Demirtaş barış güvercini değil miydi? Ve bizim aydınlarımız desteklemedi mi? Şans ise şans verildi işte hemde sonuna kadar, ama onlar sorunlarını terörle çözmeye devam etti ve bunu halkın gözüne soka soka yaptı. Doğu halkı kendilerinin temsil edilmediğini düşünüyordu, nasıl temsil edilmek istediklerine kendileri karar vermeli bu saatten sonra.
Aynen öyle, ama işin içinden çıkamadığınız kısım bu adamları destekleyen yüzde 10 luk bir kesim var,o insanlar kendilerini nasıl bu ülkeye ait hissedecek, mesele burada ve demokrasi tartışmaları da burada devreye giriyor.Tabi öyle,aslında aynı şeyleri anlatıyoruz ,hdp pkknın meclisteki temsilcisi,iktidar ise (ve diğerleri) çıkarları için göz yumdu ve çanak tuttu
Yahu okul gibi resmi kamusal alanlarda konusmak yasakti diyorsun. Anadilde egitim mi derdin? Kusura bakma burasi Türkiye anadili de Türkçe baska bir dilde eğitim de mümkün değil. Onun disinda okulda kürtçe bilenler kendi aralarinda da konusuyordu ne dovulen ne sovulen gördüm. Kendi evinde okulda parkta sokakta konusuyordu iste. Ben hep gordum eminim burada benim.gibi görenler de cok fazladir. Bahsettiginiz irkcilik olarak bir ezilme yasanmadi Turkiyede.Sallıyomuymuşum canım? Elbette evlerinde tabiki konuşabiliyorlardı ama okul gibi resmi, kamusal alanlarda konuşmak yasaktı, tıpkı başörtüsü gibi.neden insanların anadiliyle konuşabilmesini savunmak bişey destekçisi olmak olsun. Durup bi laf atıyorsun ben kişisel algılıyor oluyorum hoppala. Gayet polemik içerikli yazdın bana ama kiblemiyorum seni, insanların özgür olmasından yanayım.
Yakın bir tanıdığım, Diyarbakır'da bir köyde ilkokula giderken türkçe bilmediği için öğretnimeninden yediği dayağı üzülerek anlatmıştı. Benim takıldığım nokta senin anadilde eğitimi savunup savunmaman değil,o senin hayata bakışın beni ilgilendirmez ama bana sallıyorsun demen doğru değil. Ayrıca alevilere yapılan zulümler niye umrumda olmasın, bak önceki mesajlarda dersim katliamından bahsettim, alevilere çok zulüm yapıldı bu memlekette malesef.Yahu okul gibi resmi kamusal alanlarda konusmak yasakti diyorsun. Anadilde egitim mi derdin? Kusura bakma burasi Türkiye anadili de Türkçe baska bir dilde eğitim de mümkün değil. Onun disinda okulda kürtçe bilenler kendi aralarinda da konusuyordu ne dovulen ne sovulen gördüm. Kendi evinde okulda parkta sokakta konusuyordu iste. Ben hep gordum eminim burada benim.gibi görenler de cok fazladir. Bahsettiginiz irkcilik olarak bir ezilme yasanmadi Turkiyede.
Ama bak Alevilere yapildi hala da yapiliyor. O d umrunuzda degil
Sen bana münferit seylerden bahsediyorsun. Yasakti dersen her yerde yasak olur. Degildi iste.Yakın bir tanıdığım, Diyarbakır'da bir köyde ilkokula giderken türkçe bilmediği için öğretnimeninden yediği dayağı üzülerek anlatmıştı. Benim takıldığım nokta senin anadilde eğitimi savunup savunmaman değil,o senin hayata bakışın beni ilgilendirmez ama bana sallıyorsun demen doğru değil. Ayrıca alevilere yapılan zulümler niye umrumda olmasın, bak önceki mesajlarda dersim katliamından bahsettim, alevilere çok zulüm yapıldı bu memlekette malesef.
Evet başörtüsü de yasak değildi. Ama bir dönem herşeye "yassaakkk kardeşim" deniyordu bu ülkede, bu repliği hatırlarsın heralde. Zaten konu buraya nasıl geldi biliyor musun, ben sadece akp den önce de bu ülkede yasaklar, zulümler vardı dedim akp hükümetiyle birlikte tanışmadı bu insanlar polis müdahalesiyle vs. Şeylerle... Bunların daha kötülerini bile yaşadı bu ülke dedim, bak madımak olayı diyosun,ne zaman oldu o olay?Sen bana münferit seylerden bahsediyorsun. Yasakti dersen her yerde yasak olur. Degildi iste.
Alevilere zulüm yapıldı hem de ustu kapatildi. Hatirlarsin madimak davasi avukatlarını o zamanin basbakaninin dava sonucuna "hayirli olsun " demesini. Yalnizca Dersim mi geliyor Aleviler denince akliniza. (Ki Dersimde isyan vardı )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?