arkadaslar pek bi deneyimsizim ama sormaya mecburum..bebegim 34. günlük..sarılık tehlikesi herhangi bi sorunu filan yok..ama 2 gündür cok fazla uyuyo ya memelerim sismekten patlşcak o derece yani emmiyo diye..o kadar cok uyuyo ki 4 saatte bir zorla emziriyorum..ya neden böyle bilmiyorum..geceleri sadece bi kez kalkıyo.ya o uyuyo ben gögüslerimin agrısından sinir krizi geciriyorum..anlamıyorum nasıl ac degil ki bu cocuk..hep uyuyo memedeki süt bitmeden uyuya kalıyo.. ne yapıcam sasırdım ya
herhangi bi ilaç vs kullandın mı kendin,bu tür şeyler bebeklerde derin uyku yapıyo çünkü..bundan emin ol önce..
eğer öyle bişey değilsede maşallah gazı vs olmuyo demek ki,zaten sık emen bebekler daha gazlı olurmuş...uyandır emzir bence,en iyi bebek boşaltır göğsünü..6 aylık olacağız biz..hala göğsüm çok şişerse hemen emziririm,az bir emse bile rahatlatır seni hemen..
arkadaslar pek bi deneyimsizim ama sormaya mecburum..bebegim 34. günlük..sarılık tehlikesi herhangi bi sorunu filan yok..ama 2 gündür cok fazla uyuyo ya memelerim sismekten patlşcak o derece yani emmiyo diye..o kadar cok uyuyo ki 4 saatte bir zorla emziriyorum..ya neden böyle bilmiyorum..geceleri sadece bi kez kalkıyo.ya o uyuyo ben gögüslerimin agrısından sinir krizi geciriyorum..anlamıyorum nasıl ac degil ki bu cocuk..hep uyuyo memedeki süt bitmeden uyuya kalıyo.. ne yapıcam sasırdım ya
Öncelikle Allah bağışlasın. Bebeğiniz hala yenidoğan sayılıyor.Emme refleksi çok güçlü değil ve çok çabuk yorulur, uykuya dalar. 3- 3,5 saatte uyuyorsa da uyandırın ve emzirin.Uyanmasını sağlamak için dudak kenarlarını, burnunu, çenesini, ayak altını uyarın. Yenidoğanlar aç kaldıkça şekeri düşer va daha çok uyurlar.Sütünüzü de kesinlikle sağın, günün günü var.Çok işinize yarar, vicdanınız da rahat olur.
Öncelikle Allah bağışlasın. Bebeğiniz hala yenidoğan sayılıyor.Emme refleksi çok güçlü değil ve çok çabuk yorulur, uykuya dalar. 3- 3,5 saatte uyuyorsa da uyandırın ve emzirin.Uyanmasını sağlamak için dudak kenarlarını, burnunu, çenesini, ayak altını uyarın. Yenidoğanlar aç kaldıkça şekeri düşer va daha çok uyurlar.Sütünüzü de kesinlikle sağın, günün günü var.Çok işinize yarar, vicdanınız da rahat olur.
arkadas cok hakli
3 saate bi zorla uyandir emzir
hemen bi sut pompasi edin
bebek emdikce, sen sutu sagdikca dahada cogaliyor sut
ozel buzluk torbalarindan al sut icin olanlardan
ileride inan lazim olacak
bu bolluk ve bereket bebek buyudukce pek olmuyor
eger suanda pompan yoksa sutun gogsunde agri yapmamasi icin
lavaboda sicak suyla goguslerinin uzerinden ellerini islat islat sicak masaj yap
sutu biraz olsun bosalt
gogsun rahatlayasiya kadar
cok masaj yaparsan bu seferde sut dahada cogaliyor
allah yardimcin olsun
ilk zamanlar zor epey zor
yeni doğan sınıfı saat başı emzirilmeli sadece gece uykusunda 3- 4 saat bekletilmeli diye biliyorum. insan uyandırmyada kıyamıyo biliyorum ama bana doktor. picamasını falan soy , arada topuğunu sıkıştır , falan demişti bide uyuyuncada hemen memeni çıkarma o ufak ufak emer dedi... tabi bu sırada kendin uyumamaya dikkat et. arada tv sesini falan aç ses farkındanda uyanabilir.