Biliyorum cok basit bir mevzu ama kafaya taktim .

Ablacığım camdan niye düşsün önü balkon . Yer ile cam arasındaki mesafe 5 karis

Simdi oncelikle "ben cektim, benden sonrakilerde ceksin" dogmasindan bi kurtuluyoruz kuzucum. Ne senin ne de o kucugun cam silmesi dogru degil, yanlis olan tek bir kisi var, o da nenen.

Senden elalemin camlarini silmeni isteyemez, küçükten de isteyemez, herkes kendi camini kendi silsin, sorun cozulur zaten.

Bir ay kirli kalsın ne olacak ya, sana mi kaldı?
Silemem de gec
Zaten senin babaanne meymenetsiz birine benziyor. Bunu yapsan da yapmadığın bir şeye yine laf eder. En iyisi hiç yapma.

E sinir olduysan silemem deseydin.

Çok gerekseydi yenge silerdi zaten ama babaanne sürekli iş buyuran biri değilse 5 dakikalık olay, büyütmeyin, siliverin.

Annem hastanede yatıyordu, 9 yaşındaydım. Yaşıt olduğum kuzenimle oyun oynuyorduk.
Halam beni çağırdı, -teyzem ve yengemle halı siliyorlardı bizim evde-
Gel sen de sil halıyı diye.
yengem ve teyzem oynasın çocuklar dediyse de halam bana da sildirtti.

Annem yoktu benim çünkü...

unutamam... çocukluk tramvalarımdan birisi.

işi yapın demiyorum ama
12 yaşında ÇOCUK.
neyse cidden ya.

Silmeyin o kadar takıyorsanız. Ninenizide he diyin geçiştirin.

Ay hiç mi hatrı yok yengenin kuzeninin falan eline mi yapışır 2 tane cam? 12 yaşındaki çocuk silsin demişsin bir de, yapmayacaksan yapmayayım de çocuğu karıştırma. Bu kadar basit şeyleri de takarsan hayatta hiç mutlu olamazsın.

Hakikaten 2 cam için şurda konu açtığına değmez. Ne alaka 12 yaşında ki bebe silsin eline mi yapışır diyorsun bir de. Kaç yaşında insansın asıl senin eline mi yapışır? Yaptığın çok ayıp nenen çocuk hasta hasta gelir tozdan tüyden hastalanır tekrar diye sil demiş o kadar zoruna gidiyorsa silmem de. Cesaretin varsa tabi. Ancak sen tutup küçük çocuk silsin ablası o vs diyerek rezil ediyorsun kendini. İnsan 7 sinde neyse 70 inde de odur allah senin eline düşürmesin.

Nenene aldırma ikiniz de cam silmek zorunda değilsiniz. Ama biri silecekse tabi ki 12 yaşındaki çocuk değil yani bunu yapacak olan

"iki tane cam silsen eline mi yapışır?" demiş hanımlar fakat bu camlar bir gün içinde kirlenmedi. çok elzem olsa idi ev hanımı olarak yengesi şimdiye kadar çoktan yapardı. dolayısıyla gerek görülmediğinden yapılmamış bir işi ev için "dış kapının mandalı" sayılan gencecik kızdan istemek epey işgüzarlık olur. nenesi gibi yaşlılara da asla hürmet duyamıyorum bu açıdan bakınca. yine banlanma ihtimaline karşın açık şekilde duygularımı yazmayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…