Bilişsel terapi hakkında bilgisi olan var mı hanımlar

Aykadarguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2022
1.198
1.563
Merhabalar geçmeyen ve yineleyen bir depresyonun içerisindeyim. Uzun zamandır böyle. Bilişsel terapi alan faydasını görenler oldu mu acaba? Benim duyduğuma göre çok faydalıymış insanlar iyileşmiş, iyi hissetmek diye bir kitap okuyorum şimdi orada da anlatıyor. Var mı tecrübeleriniz?

Merhabalar geçmeyen ve yineleyen bir depresyonun içerisindeyim. Uzun zamandır böyle. Bilişsel terapi alan faydasını görenler oldu mu acaba? Benim duyduğuma göre çok faydalıymış insanlar iyileşmiş, iyi hissetmek diye bir kitap okuyorum şimdi orada da anlatıyor. Var mı tecrübeleriniz?
Bu bir ekoldür. Yani her terapistin yoğurt yiyişi farklı birçok ekol var. Terapiyi yönetme biçimi farklı. Tedavi gibi görmeyin yani. Ama bdt ile danışanda aktif rolde olduğu için ödevlerle vs güzel ilerlemeler kaydediliyor.

terapi türüne siz karar veremezsiniz. sizin izlemeniz gereken yol, öncelikle bir psikiyatr ile görüşmektir. o uygun görürse size terapiye yönlendirir ve terapist de uygun ekolü seçer.

Geçmişte hem şema hem bilişsel davranışçı terapi almış biri olarak, iki türü de bilen ve aktif şekilde kullanan bir terapiste gitmenizi öneririm. Türkiye'de genelde her terapistin uygulamayı tercih ettiği bir yöntem oluyor ve her danışana onu uyguluyorlar. Ben en çok faydayı rutininde hem şema hem bdt uygulayıp, hangisine ihtiyacım olduğuna karar veren bir terapistten gördüm.

Geçmişte hem şema hem bilişsel davranışçı terapi almış biri olarak, iki türü de bilen ve aktif şekilde kullanan bir terapiste gitmenizi öneririm. Türkiye'de genelde her terapistin uygulamayı tercih ettiği bir yöntem oluyor ve her danışana onu uyguluyorlar. Ben en çok faydayı rutininde hem şema hem bdt uygulayıp, hangisine ihtiyacım olduğuna karar veren bir terapistten gördüm.
Evet en doğrusu bu olmalı

Psikologlardan randevu alıp bdt ekolü ile çalışanlara yönlenebilirsiniz. Depresyon için güzel bir terapi programı var. Şema terapi, psikodinamik vs birçok ekol var. Psikiyatri size ilaç da verir eğer kullanmak isterseniz.

X