• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilişsel davranışçı terapi

delibirselvi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2021
1.818
1.934
83
26
Konularımı bilenler bilir anksiyete ve hipokondriazis hastasıyım. İstanbul'da uygun fiyatlı psikolog bulamadığım için psikoloji üzerine kendi kendime araştırmalar yapmaya başladım ve karşıma sürekli bilişsel davranışçı terapi çıkıyor. Nedir bu? Bu terapiyi alan var mı faydasını gören var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim🌸

Konularımı bilenler bilir anksiyete ve hipokondriazis hastasıyım. İstanbul'da uygun fiyatlı psikolog bulamadığım için psikoloji üzerine kendi kendime araştırmalar yapmaya başladım ve karşıma sürekli bilişsel davranışçı terapi çıkıyor. Nedir bu? Bu terapiyi alan var mı faydasını gören var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim🌸
Merhaba ben aldım daha önce. Panik atak vardı onunla iligli bana yapılmıştı. Onu alırken emdr de aldım aynı anda. Nasıl yapıldığını anlatayım; yine konuşuyorsunuz yanlış bildiğim şeyleri düzeltti ve bana bu sorunun ne olduğunu altyapısını anlatmıştı. Sonra ödevler verdi yapmam gereken şeyleri saydı ve hepsini eksiksiz yaptım. çok bilmiyorum ama galiba hem düşüncelerimizi değiştiren hem de yapmamız gereken davranışlarla pekiştirmemizi sağlayan birşey. Benim bunun gibi oldu. Toplamda iki doktor değiştirdim üçüncüde doğru doktoru buldum. Birtek o yaptı böyle şeyi. Çok kısa zamanda da panik atağım bitmişti. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Bende çokçok işe yaradı inşallah sizde de yarar. Çok geçmiş olsun.

Bilişsel davranışçı terapinin temelinde cocuk yasta oluşturduğumuz beyinsel örüntülerimiz (ki şema denir)'de var olan otomatik/çarptırılmış düşünceleri değiştirip yerine alternatif düşünceleri koymak yatar. İnandığını görürsün prensibi üzerine gelişmiştir özellikle depresyonda çok faydalı olduğunu biliyorum. Kisinin oluşturduğu otomatik düşünceleri değiştirmeyi hedefliyor dolayısıyla davranışta değişiyor. Uygulayan terapist tanımıyorum ancak özünde çok mantıklı buluyorum.

Bilişsel davranışçı terapinin temelinde cocuk yasta oluşturduğumuz beyinsel örüntülerimiz (ki şema denir)'de var olan otomatik/çarptırılmış düşünceleri değiştirip yerine alternatif düşünceleri koymak yatar. İnandığını görürsün prensibi üzerine gelişmiştir özellikle depresyonda çok faydalı olduğunu biliyorum. Kisinin oluşturduğu otomatik düşünceleri değiştirmeyi hedefliyor dolayısıyla davranışta değişiyor. Uygulayan terapist tanımıyorum ancak özünde çok mantıklı buluyorum.
benden daha güzel yazmışsınız :) evet bu daha açıklayıcı olmuş. Ben tabi bilmiyorum içeriğini sadece doktorum söylemişti bilişsel davranışçı terapi yapıyoruz diye. Bana yapıldı ve gerçekten panik atağımı onunla yendim diyebilirim. Geçmişe de gittik travmalara da baktık bazı korkulu kaygılı düşüncelerimin aslında ne olduğunu anlattı bunları görmemi sağladı. Bilinçsel çarpıtma mı tam hatırlamıyorum öyle birşey demişti öyle şeyleri düzeltmemi sağlamıştı.

Back