Lise Yorum ve Soruları bilişim teknolojileri bölümü

leavemealone

her yerde karşıyaka
Kayıtlı Üye
6 Mart 2010
86
1
96
İzmir
ben anadolu meslek lisesi bilişim bölümünde okuyorum ama bu bölümle ilgili pek bir şey bilmiyorum. :1no2: yardımcı olacak olan var mıı fisfisfis

staj falan nasıl oluyor?
en iyi dal hangisi?
mezun olduktan sonra iş bulmak çok zor mu?
okumaya değer bir bölüm mü vs. vs.

Canım ben geçen sene mezun oldum.. Web tasarım okudum.

İzmir de oturuyormuşsun. Ben İstanbuldayım burada staj şartları ağır cnm. Ben paramı alamadım, ayak işlerini falan da yapıyorsun.. Bunların olmaması için mutlaka büyük yerlerde staj yapmaya bak. 3. sınıfın ortalarında staj yeri aramaya başla ki yerler dolmasın ve yer bulamadığın için kötü yerlere gitmek zorunda kalma canım.

En iyi dal kısmına gelince.. Ben veri tabanı programcılığı okumak istiyordum fakat, arkadaşlarımın çoğu web seçtiği için web bölümü açıldı. Zaten okulunuzda büyük ihtimallde ya web ya da veri tabanı açılır. Donanımla, ağ işletmenliği açılmaz. Çünkü o bölümler için iyi donanımlı laboratuarlar gerekiyormuş. Neyse web için konuşmak gerekirse, iş bulabiliyorsun cnm. Piyasada PHP programcısına o kadar ihtiyaç var ki. Ama bunları daha şimdiden öğrenmek zor. İşi sıkı tutman lazım. Eğer stajda işverenine kendini kanıtlarsan orada çalışabilirsin. (ben bir süre öyle yaptım mesela).

Eğer seviyorsan okumaya değer bulursun zaten cnm. Ancak photoshop ve PHP ye ağırlık vermen gerekiyor iyi öğrenmen gerekiyor üniversiteye gitmiceksen. Çünkü bu öğrendiklerinle para kazanacaksın bunu unutma. (sanırım sen de web istiyorsun bir topicte öle gördüm o yüzden webden bahsettim.)

Söyleyeceklerim bunlar. Başka konuda soruların olursa seve seve yardımcı olurum.
yerimseniben

Merhaba tatlım ben de anadolu meslek mevzunuyum ve web tasarımı okudum. Staj konusunda bilgi vereyim sana eğer ders notların sınıf ortalamasına göre yüksekse seni okul resmi kurumlara stajer olarak yerleştirebilir.Ama sen yine de işini şansa bırakma derim , mümkün olduğu kadar resmi kurumlarda staj yeri ayarlamaya çalış.Tanıdıklarınız varsa böyle yerlerde torpil çok işe yarıyor ders notların yüksek değilse bile.Eğer özel iş yerlerinde yaparsan paranı vermezler ve seni de istedikleri gibi çalıştırırlar çünkü bu dersten notunu onlar verecek hiç bişe deme şansın da olmaz.iş bulma konusuna gelince kendini geliştirirsen elbette iş bulursun ama yine de üniversite mevzunu gibi olmaz.Hiç bi yer kazanamazsan bile iki yıllık kazanmaya bak dderim.neyse ben de sınava hazırlanıyorum ama bilgisayar öğretmenliği puanları çok yüksek olduğu için sağlık sektörü de tercih etcem ne de olsa iş bulma şansı daha yüksek... çok mu uzattım ne, neyse canım sana bölümünde kolay gelsin sevemezsen berbat bi bölüm ama seversen de zaten kendini geliştirirsin... opuyorumnanaktan

allahtan daha var staja.
teşekkürler opuyorumnanaktan

Ayyy canım bölümüümm !! zemuszemus Bende son sınıftayım valla staj resmi kurumsa işin çok rahat olur arkadaşımda yazmış zaten.a.s Ben şimdi Orman Bölge Müd. yapıyorum stajımı ve inanılmaz rahat. Sende yer ayırt. Web tasarımı okuyorum bende ve inanılmaz seviyorum gerçi bilgisayardan sıkıldığım zamanlarda oluyor ama seviyorum işte.opuyorumnanaktan Bu biraz hocalarla ve çevreyle de alakalı olabilir sınıf ortamı güzelse zaten zevkli geçiyor. Tek sevmediğim ders internet programcılığı çok uyuz bişey. Belli de olmaz farklı dersler olabiliyor. Neyse benden de bu kadar umarım sizlerde seviyorsunuzdur. Bende bilgisayar öğretmenliği istiyorum inşallah olur.. :Saruboceq:

Kızlar ben meslek lisesinde bilişim teknolojileri öğretmeniyim. Sizlere yardımcı olmak isterim. Bilişim şu an önü açık olan en iyi alanlardan birisi. Ve lisenin değerini bilin mutlaka öğretmenlerinizle sürekli bilgi alış-verişi halinde olun ben düz lise mezunuyum bilgisayar öğrt. okudum ama kendi alanımla ilgili yeterli bulamıyorum kendimi.Çünkü üniversitede size bişeyler öğretmeye çalışan öğretmenler olmayacak karşınızda sizi sürekli araştırmaya sevk eden öğretmenler olacak, herşeyi sizin yapmanızı sizin öğrenmenizi bekleyecekler ve bu da düz lise mezunu olarak bana zor gelmişti gerçekten, bi de üniv. yıllarında gezmekten eğlenmekten derslere önem verilmiyo malesef.O yüzden benden size abla tavsiyesi bu yılları güzel değerlendirin ve öğretmenlerinizden mümkün olduğunca faydalanmaya bilgilenmeye çalışın. Şimdi onların yardımıyla kendinizi geliştiremezseniz ilerde herşeyi kendiniz öğrenmek zorunda kalacaksınız, kimse size lisede verilen eğitim kadar ayrıntılı bir eğitim veremez.
Staj yaptığınız kurum önemli mutlaka kendi dalınızla ilgili bir staj yeri ayarlayın ki öğrendiklerinizin uygulamasını yapabilesiniz bu sizin çok işinize yarıyacak. 4. sınıfta stajınız başlar ve haftanın 3 günü staja gidersiniz.
Dal seçimi de yine önemli bi husus önce okulunuzda hangi dallar açılıyo onu öğrenin sonra dalları biraz araştırın ve kendinizi hangi alanda yetiştirmek istediğinize karar verin sevdiğiniz alana yönelin, ancak böyle olduğu durumda iş bulabilirsiniz. Sevmediğiniz alana giderseniz başarılı olamaz iş de bulamazsınız.
Ve şunu da söylemek istiyorum meslek derslerinin yanında kültür derslerine de önem verin üniversiteyi kazanmak için çaba gösterin.Siz meslek lisesi mezunu olarak bilgisayar öğretmenliğini seçtiğiniz zaman ek puanınız var unutmayın ve üniversite sınavı zor bir sınav değil.
Tecrübelerimden bahsettim amacım öğüt vermek değildi, umarım dikkate alırsınız. Hepinize başarılar dilerim a.s.

bende bilişim teknolojıleri mezunuyum.bölümümü hiç sevemedim.stajda cok zor bulunuyo.ygs ye grcem bölümümü degiştircem.tek güsel bi yanı var oda bilg.ögt.kazanılırsa yoksa 2 yıllık yada tek lıse mezunu hıc bı ıse yararmıyo bu bölüm.

bende bilişim teknolojileri web tasarım dali mezunuyum arkadaşa katılıyorum staj yeri bulmada çok zorlandım sen şimdiden staj yeri aramaya başla derim ben

evet bende staj yeri bulma konusunda çok zorlandım bi tanığım sayesinde bi yere yerleşebilmi oda olmasaydı nolurdu bilmiyorum sen sen ol şimdiden aramaya başlaki açıkta kalmayasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…