Kızlar ben meslek lisesinde bilişim teknolojileri öğretmeniyim. Sizlere yardımcı olmak isterim. Bilişim şu an önü açık olan en iyi alanlardan birisi. Ve lisenin değerini bilin mutlaka öğretmenlerinizle sürekli bilgi alış-verişi halinde olun ben düz lise mezunuyum bilgisayar öğrt. okudum ama kendi alanımla ilgili yeterli bulamıyorum kendimi.Çünkü üniversitede size bişeyler öğretmeye çalışan öğretmenler olmayacak karşınızda sizi sürekli araştırmaya sevk eden öğretmenler olacak, herşeyi sizin yapmanızı sizin öğrenmenizi bekleyecekler ve bu da düz lise mezunu olarak bana zor gelmişti gerçekten, bi de üniv. yıllarında gezmekten eğlenmekten derslere önem verilmiyo malesef.O yüzden benden size abla tavsiyesi bu yılları güzel değerlendirin ve öğretmenlerinizden mümkün olduğunca faydalanmaya bilgilenmeye çalışın. Şimdi onların yardımıyla kendinizi geliştiremezseniz ilerde herşeyi kendiniz öğrenmek zorunda kalacaksınız, kimse size lisede verilen eğitim kadar ayrıntılı bir eğitim veremez.
Staj yaptığınız kurum önemli mutlaka kendi dalınızla ilgili bir staj yeri ayarlayın ki öğrendiklerinizin uygulamasını yapabilesiniz bu sizin çok işinize yarıyacak. 4. sınıfta stajınız başlar ve haftanın 3 günü staja gidersiniz.
Dal seçimi de yine önemli bi husus önce okulunuzda hangi dallar açılıyo onu öğrenin sonra dalları biraz araştırın ve kendinizi hangi alanda yetiştirmek istediğinize karar verin sevdiğiniz alana yönelin, ancak böyle olduğu durumda iş bulabilirsiniz. Sevmediğiniz alana giderseniz başarılı olamaz iş de bulamazsınız.
Ve şunu da söylemek istiyorum meslek derslerinin yanında kültür derslerine de önem verin üniversiteyi kazanmak için çaba gösterin.Siz meslek lisesi mezunu olarak bilgisayar öğretmenliğini seçtiğiniz zaman ek puanınız var unutmayın ve üniversite sınavı zor bir sınav değil.
Tecrübelerimden bahsettim amacım öğüt vermek değildi, umarım dikkate alırsınız. Hepinize başarılar dilerim a.s.