BİLİNMEZLİK BENİ KORKUTUYOR

Erythrae

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2023
96
235
13
32
Merhaba kızlar. İstanbul’da yaşıyorum; doğma büyüme İstanbulluyum. 30 yaşındayım Ailemle birlikte Bandırma’ya taşınma kararı aldık. O tarafta zeytinliklerimiz var, al-sat yapıyoruz. Ben zaten evden kendi işimi yapıyorum. Depremdi, istanbulun kaosuydu derken bu şehirden zaten çok sıkılmıştım. Ben de istiyorum gitmeyi. Hatta kiralar daha uygun olduğu için kendime ailemden ayrı bir düzen de kurabilirim orada. Birikimim vardı, İstanbul’da yapamadıgım düşünemediğim şeyi orada hayal edebiliyorum. Büyük ihtimalle de bu hayallerim gerçekleşecek.

Benim için her halükarda istediğimi karşılayan bir şehrin ilçesi. Çok büyük ihtimalle bu yaz taşınacağız ama benim içimde yeni bir şehre taşınmanın telaşının yanı sıra hüznü de oluştu son günlerde. Size garip gelebilir bence de tuhaf bi duygu ama sanki bütün iyi-kötü anılarımı burada bırakıyormuşum gibi. Bu şehir bana özellikle son 3-4 yıldır hiçbir şey vermese de hatta ve hatta beni çok bunaltsa da hiç iyi anım olmasa da, belli başlı bir çevrem var. Anılarım var… Orada yeni bir düzen kuracağım, nasıl çevre edineceğim ne yapacağım bilmiyorum. Zaten yakın dediğim dostlarım hep farklı şehirlerde o ayrı. Fakat insanın cehennemi dediği şey tanıdık da olsa insan zihni için güvenilir oluyor ya, bilmediğim, bilinmezlik olan cennet de olsa ben çok korkuyorum. Galiba konfor alanımdan dışarı çıkmak beni korkutuyor. Sanki tüm yaşamımı geçmişimi anılarımı bırakıp başka bir hayata geçiyormuşum gibi. Taşındıgımızda dönüşü de olmayacak bu kararı 1 yıldır konuşup karar vererek aldık.

Başka şehirde kendine yeni hayat kuranlar ya da bu durumu yaşayan arkadaslardan tavsiye istiyorum. Benim yaşadığım şeyi yaşadıgınız oldu mu ? Korktunuz mu, bunu nasıl aştınız ? Nasıl başka bi çevre edindiniz ? Tavsiyelerinizi bekliyorum

Üniversite hayatını saymazsak 3 farklı şehirde hayat kurduk. Önümüzdeki yıllarda 4. Yü düşünüyoruz. İnsan her gittiği yerde farklı şeyleri seviyor, farklı ortamlar kuruyor. Bazı yerlerde ise aradığını hiç bulamıyor. Yaşamadan bilemiyorsunuz. Size bol şans diliyorum.

Ben doğum büyüdüğüm şehirden tek başıma İstanbul'a yerleşme kararı alıp iyi kötü bir sürü şey yaşamış, evlenmiş ve sonra eşimle başka bir yere taşınmış biri olarak hiç korkulacak bir yanı yok diyebilirim.. Hatta tazeleniyor insan, yeni insanlarla tanışıyorsun, hiç beklemediğin şeyler yaşayıp deneyimliyorsun. Aklımızda başka bir şehir daha var yaşamak istediğimiz birkaç yıla tekrar taşınmayı düşünüyoruz Ben İstanbul'a taşındığımda aklımda evlenme düşüncesi bile yokken eşimle tanışıp evlendim. Hayatın karşımıza ne çıkaracağı belli değil belki gideceğiniz yerde çok güzel şeyler sizi bekliyor olacak.. Umarım çabuk alışır çok mutlu olursunuz..

Bende senelerce İstanbul’da yaşadım . 3 yıl önce Çanakkaleye taşınma kararı aldık . Evet insan çok korkuyor ne olacak diye ama hemen alıştım ben . Yeni ortam yeni insanlar tanımak çok güzel . Yeni düzen kurmak da öyle . Çanakkale de alışılamayacak bir yer değil her anlamda mükemmel bi şehir . Bandırma da güzel bir ilçe . Bence zorlanmazsınız . Çok güzel heyecan bunlar : Heyacan paniği de beraberinde getirir tabi

Bende çok istiyorum ama işte karar vermek çok zor.Umarım çok mutlu olursunuz.

Ay çok teşekkür ederim insanın bunları duymaya ihtiyacı var. Kendime çok kızıyorum konfor alanımdan çıkmaktan korkuyorum diye ama nerden bilebilirim altının üstünden daha iyi olmayacagını değil mi

Çanakkale’de aklımızdan geçti o kadar güzel bir şehir ki; bence de alışılmayacak bir şehir değil. Teşekkür ediyorum yorumunuz için

Bende sonbahar gibi oraya taşınacağım, çevre edinmek açısından çocuklarımla sık sık dışarı çıkmayı düşünüyorum, belki bir kursa da giderim, çalışmadığım için o şekilde çevre edinmeyi planlıyorum

Bandırmalıyım bizim oraya küçük İstanbul derler zaten zeytinlik vs varsa Erdek yada Edincik tarafındadır muhtemelen ve bu bölgeyi biliyorsunuzdur. Aslında ucuz bir şehir değil özellikle son yıllarda üniversiteninde açılması ile evler vs pahalandı ama İstanbulla kıyaslanmaz , aktif sosyal bir ilçedir, deniz kenarı yazlık yerlere de yakın. O nedenle sıkılmazsınız Bandırma'da.

Canınız sıkılırsa atlayın feribota 2 saatte İstanbul yada 1 saatte Bursadasınız en kötü Çanakkale de olursunız maksimum 2,5 saate. Yani büyükşehirlere de yakın...

Yalnız deprem riski açısından İstanbul'dan farksız çünkü beklenen Marmara depreminde etkilenecek yerlerden biri Bandırma körfezinden geçen bir fayda mevcut hatta.

Sizinki geçici bir duygu durumu ve biraz sosyal takılırsanız eminim ki çevre de edinirsiniz.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Evet yeni binalara bakınıyoruz o sebeple. Her ne olursa olsun Bandırma’yı İstanbul kadar etkilemez dedi sismologlar tvde. E bilemiyorum tabi dediğinizde haklısınız. Lakin depremden ziyade çok kaos oldu İstanbul. Hayat pahalılıgı, evlerin uçuklugu, kozmopolitlik ne derseniz var. Küçüklükten beri hep erdekte tatil yaparız o sebeple bilirim oraları. Bandırma sanki ilçe değil de şehir gibi İstanbul’da kötü semtlerde kümes dairelere istenen kira ve satılık fiyatların yarısını orada yeni binalara İstiyorlar. E bandırmanın İstanbul’dan eksiği yok fazlası var dediğiniz gibi

biz 1.5 sene önce daha önce sadece çocuk iken bir kez geldiğim izmire taşındık.
28 sene ankarada yaşadık annem dahil tüm akrabalarımı, arkadaşlarımı ankara da bırakıp geldim.
gelirken tabiki sizin yasadiginiz duygusal sıkıntıları yaşadım ama inanin böyle çok daha rahatım belkide ben kalabaliklardan sıkıldığım icindir bilmiyorum.
ama inanın değişiklik sizinde hoşunuza gidecek, hatta çok çabuk alışacaksiniz bu düzene.
ilk geldigimde sokakta dolaşırken birlerini tanidigim birine benzetiyodum sonra izmirde olduğumu hatirliyodum vs
korkmayın degişimden bu kadar, belki sizin hayatiniz da benim ki gibi daha çok güzelleşecek.

5 ay önce evlenip İstanbul’dan Bandırma’ya geldim
İstanbul’u hala özlüyorum ailem, arkadaşlarım orada. Alışıyorum ama bu şehre yaz geldikçe daha da ısınırım buraya diyorum çünkü kışın dışarı çıkamadım pek. Arkadaş pek edinemedim çünkü çalışmıyorum henüz kendime uygun iş bulamadım hala.
Eşim İstanbul’a taşınalım dese seve seve tamam derim hala çünkü yalnızlık çekiyorum

Kuzenim üniversiteyi Bandırma da okudu ve okulunu bitirdiğinde tekrar İstanbul'a dönmeyi istemedi. Hala orada yaşıyor tek başına, ailesi olmasa eminim hiç gelmez, gelince dışarı çıkmayı hiç istemiyor kalabalık diye, hani imkanlarınızın kısıtlı olacağı bir yer olsa, İstanbul'dan sonra zorlanma hatta alışamama ihtimaliniz daha yüksek olurdu bence, şehir değiştirecek olsam İstanbul'a yakın olduğu için Bandırma ilk sıralarda olurdu. Deneyin ne kaybedersiniz ki.

Yazınızı görünce bandırmaya gitmediğim için üşenmeden internetten baktım kadar güzel yer öyle Bandırma hem plajlara da yakın Yazlık yerlerde çevre edinmek daha kolaydır hele yazın genelde mutlu insanlar vardır yazlık yerlerde çünkü tatile geldikleri için amaçları gülmek eğlenmek mutlu olmak. İş hayatına girdinizde çevre kendiliğinden oluşur birde kurslara bakarsınız oralardanda çevre edinirsiniz yazın zaten düzenli tatile gelen yazlıkçı arkadaşlarınız olur küçük minimal yaşam mis gibi birçok kişinin hayali o yüzden içinizdeki olumsuzlukları bir kenara atın güzel düşünüp mis gibi doğayı, denizi kumu, çiçekleri yeni yer heycanıyla dolu düşüncelerle gidin

Paşabayır iyidir ev anlamında, Leventten uzak durun kooperatif evleri ve çoğu çürük bina sadece zemin kayalık ,merkezde zaten yeni ev bulmanız imkansız hep eski binalar, zaten her yer bir dolmuş mesafesi yürümeyi severseniz her yere yürüyerekte gidebilirsiniz. Fikir edinmeniz açısından tavsiye de bulunayım dedim.

27 yıl istanbulda doğup büyüdüm yaşadım sonra Ege’ye taşındım ailemde geldi inan hayatımda yaptığım en iyi şey istanbuldan kurtulmaktı.
Arkadaşlarım gel diyor mesela tatil için bile gitmiyorum boğuyor bunalıyorum düşüncesi bile..
Ege bölgesindeyim hayatımın en verimli zamanları bende kendi işimi yapıyorum…
Çocukluğumuzun İstanbul’u yok artık..
Öldürdüler o İstanbul’u..
Bambaşka bir yer oldu..
Galata’da gezmekle, Eminönü’nde balık ekmek yemekle geçti çocukluğum.. sonra ne oldu.. geçen sene gittim bu sefer ziyaret , Allahım boguldum panik atak tuttu çok sevdiğim birinin ölümü gibi hüzün çöktü içime o leşlikte…
İstanbul bitti.. üzgünüm öldü…
Kaçın kurtarın kendinizi

İki adimlik yer için bilinmezlige gidiyorum filan kafalarina girmek biraz kendi kendinize aksiyon yaratmaya calisiyor gibisiniz.
Tasinmadan once bile sabah git aksam dön yapabilirsiniz. Bandirmanin neyi bilinmezlik.

İki adimlik yer için bilinmezlige gidiyorum filan kafalarina girmek biraz kendi kendinize aksiyon yaratmaya calisiyor gibisiniz.
Tasinmadan once bile sabah git aksam dön yapabilirsiniz. Bandirmanin neyi bilinmezlik.

İki adımla falan ilgisi yok ki tamamen yeni çevre yeni ortam olacak ve İstanbul’la ilgim kalmayacak neticede başka bir şehre gidiyorum

Gerçekten öyle. İstanbul artık sadece ara ara gidip gezilecek yer. Şuan İstanbulda oturanlar bile kesinlikle istanbulun tadını çıkaramıyor. Kalabalıklıgı, hayat pahalılıgı kozmopolitliği mide bulandırdı iyice. Özellikle son 10 yıldır İstanbul bi cehennemden ibaret

Çok teşekkür ediyorum evet kesinlikle yeni bina istiyorum ve sizin dediğiniz bölgelere özellikle bakınacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…