- 25 Ağustos 2022
- 619
- 261
-
- Konu Sahibi enteldantell
Maşallah darısı bizlerin başına inşallahOğlum 2. Sınıfta kazandı şuan 11. Sınıf. TÜBİTAK da proje geliştirdi 3. Oldu. Sayısal seçti bu sene. Şuan bilsem de sayısal üzerine eskisi kadar yoğun olmasada çalışmalar yapıyor.
Teşekkürler. AminnMaşallah darısı bizlerin başına inşallah
asla hazırlıkla olacak bir şey değil.Benim çocuğum henüz anaokulunda ama bilseme gitmesini isterim bunun için yapabileceklerim neler? Hazırlık modülleri falan var internette
hoşgeldiniz,maşallah. neden memnun değilsiniz?Bizimki de 1.sinifta kazandı bu sene ilk senesi bilsem de. Ama pek memnun olduğum söylenemez
Bizim ilçe de yeni açılmış maalesef.hoşgeldiniz,maşallah. neden memnun değilsiniz?
her bilsem bir olmuyor,okulların hepsi nasıl ki iyi değilse, bilsemler de öyle.
neticede orada da iyi öğretmen ,iyi yönetici olduğu gibi ,sorumsuz öğretmen ve sorumsuz yöneticiler mevcut
aslında öğrenci azlığı daha iyi,çok kalabalık bilsemler var ve bu çocuklar için 8 kişiden fazla sınıf olmaması lazımBizim ilçe de yeni açılmış maalesef.
Öğrenci az . Bu bir avantaj olabilir. Fakat materyal araç gereç neredeyse sıfır.
Sadaece iki öğretmen var
Bilmiyorum ya uyum haftasında full boş kağıt boyadılar
Buna katılmıyorum böyle bir soru sordum diye bu konuda bilgisiz sanmayin. Sanki bizim ulkemizde herşey iyiymiş de bilseme alımlarda gerçekten yetenek ölçüyor sanmayın. Hazırlanarak gayet yapan birçok veli biliyorum. Ha, bilsem de aman aman önemli bir yer değil ama akademik cvde artı bişey işteasla hazırlıkla olacak bir şey değil.
çocukta varsa zaten mutlaka kazanıyor
ama işitsel ,görsel zekayı artırma çalışmaları yapabilirsiniz
çok fazla kitap okumanın da sözel zekaya etkileri büyük.
ama olmayanı oldurmaya çalışmak mümkün olmuyor
O zaman çalıştırarak deneyin, olursa bize de haber verin. 7 yıldır bu işin içindeyim. Bilsemler tartışılır, ama 2.sınavda özellikle çalışarak bir çocuğun bilseme girme imkanı sıfır, kusura bakmayın, çocuk eğer üstün zekaya yakın sınırda ise ancak belki çalışarak olabilir, o da zaten üstün yetenekli demek oluyor, hele resim ve müzik sınavında bu imkansız.Buna katılmıyorum böyle bir soru sordum diye bu konuda bilgisiz sanmayin. Sanki bizim ulkemizde herşey iyiymiş de bilseme alımlarda gerçekten yetenek ölçüyor sanmayın. Hazırlanarak gayet yapan birçok veli biliyorum. Ha, bilsem de aman aman önemli bir yer değil ama akademik cvde artı bişey işte
Merhaba biz hiç çalışmadik.Buna katılmıyorum böyle bir soru sordum diye bu konuda bilgisiz sanmayin. Sanki bizim ulkemizde herşey iyiymiş de bilseme alımlarda gerçekten yetenek ölçüyor sanmayın. Hazırlanarak gayet yapan birçok veli biliyorum. Ha, bilsem de aman aman önemli bir yer değil ama akademik cvde artı bişey işte
Bence de sizin yeriniz burası değil, iyi günlerBu konuya davet üzerine geldim lakin sürekli eleştiri ve tartışma içinde olup herhangi bir yol ya d çözüm konusmayacak isek ben konudan gidiyorum iyi günler
Merhaba,Oğlum özel okula gidiyor 1.sınıf..Özel okulda bilseme öğretmen öğrenci seçiyor mu..Okulun sisteminde yetenek gelistirme kursu var buraya mı göndermek daha mantiklı...konu ile ilgili rehber ogretmenimiz aradi ve sunum yaptı ilk önce test yapılıp geçerse kursa kayıt yapılacak istersek
Sadece işin uzmanı ve çocuk oluyor.Merhaba uzun zmandır aktif değilmiş ancak yazayım bir gören olur belki
Oğlum bilsem 1.aşamayı geçti
2.aşamada mülakat süreci nasıl ilerliyor. Örneğin cocuğun karşısında öğretmen pedegog vs kalabalık bir grup mu oluyor yoksa birebir sorular mı soruluyor. Bu detayları istememdeki sebepoğlum çok kaygılı ve stresli bir çocuk bilmediği öngöremediği ortamlara girmek istemez. O yüzden öncesinde onu biraz sakinleştirmek için bu bilgilere ihtiyacım var :) zira kafadan atıp söylersem ters etki yaratabilir
Birde mülakat toplam kaç dakika sürüyor, gören olur ve cevaplandırırsa şimdiden teşekkürler
Dönüşünüz için çok teşekkür ederimSadece işin uzmanı ve çocuk oluyor.
Mülakat çocuğun performansına bağlı olarak süresi değişir. Kimi çocuk çabucak soruları yanıtlayıp çıkar kimisi zamanı sonuna kadar kullanır. Ama genel olarak uzun kalanlar kazanıyor çünkü daha çok soru görüyorlar. Soruları bildikçe daha çok soru soruluyor, bildikçe ilerliyor çocuk. Sakinlik çok önemli. Özellikle işitsel zeka ölçümü kısmında dikkatli olması için sukunet şart. Ş yleki örneğin 1 dakika içinde uzun bir metin paylaşılıp, onunla ilgili 20ye yakı soru soruluyor, bu soruların doğru cevaplanması lazım, belli oranda doğru cevap yeterli sayılıyor ve sanırım yüksek oranda cevap vermsi lazım. Ne bileyim 20 sorudan 17,18 ini dopru cevaplanması lazım gibi. Dikkat, mora ve sukunet yüksek oranda olmalı.