• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgisayar mühendisleri bakabilir mi

ben şöyle düşünüyorum dgs okumak yerine itü yıldız teknik vb. iyi yerlerden sertifikalar alıp ön lisans olarak özelde iş bulmak ama çevredekiler de muhakkak lisans oku yoksa iş bulamazsın diyor
4 yıllık lısans okumak zorunda degıl ıs bulmak ıcın , 4 yıllıklar bıraz daha avantajlı gıbı dursada aradakı zaman farkı ıs deneyımı ıcın onlısans mezunlarına avantaja cevırıyor bırde ıs hayatındakı karıyer hedefıne baglı olarak lısans veya onlısans tercıhı yapmak lazım

Eeveeeeett geldim

Şöyle diyeyim, programlamadan daha kısa sürede öğrenilip iyi para getiren yandallar var. Sertifikayla gayet oluyor. SAP uzmanlığı mesela, şiddetle tavsiye ediyorum her şirkette bir tane var. Link verebiliyor muyzu bilmiyorum ama misal şöyle işler var:

SAP Uzmanı İş İlanları | Kariyer.Net

Ille de programala yapicam seviyorum derseniz adam gibi bir okula gitmeyi siddetle tavsiye ederim. Ama daha cok sertifikayla hizla ishayatina gireyim derseniz kesinlikle SAP sertifikasi/uzmanligi.

SAP uzerıne kendını gelıstırebılmek gercekten cok avantajlı ama turkıyede SAP hala gereken is buyuklugune sahıp degıl konusunda gercekten uzmanlasacak ve sertıfka sahıbı olacaksa kendısını cok avantajlı bır noktaya getırebılır SAP bır derya denız orada da kendını gelıstırecegın alanı cok ıyı belırlemen lazım konu sahıbı
buna da bıraz butce ayırmak lazım

eğer yazılım olarak devam edecekse kendını gelıstırırse yeterlı
ama
''muhendıslık ''yapmak ıstıyorsa 4 yıllıga tamamlamak zorunda

eşim bılgısayar muhendısı senelerce muhendıslık yaptı suan da yazılım fırması var konunuzu ona okudum bu sekılde cevapladı ne soyledıyse onu yazdım :)
Kendini geliştirerek iyi maaşlı bi iş bulabilir mi önlisansla yazılım sektöründe

Çok teşekkür ederim. Açıkçası gelecek yefler 3 sene üst üste kontenjan doldurmamış tercih edilmemiş üniler
eger muhendıs olacaksa turkıyede ısım yapmıs unvlerden olması daha ıyı olur

Sivas ic anadoluda bu arada,
Dgs yapabiliyorsaniz yapin, olurda dgs karar verirseniz sivasta muhendislik okumak biraz zor,bilginiz olsun..meshurdur.

Çok teşekkür ederim. Açıkçası gelecek yefler 3 sene üst üste kontenjan doldurmamış tercih edilmemiş üniler

Bence şöyle yapabilirsin : 4 yıllık mühendislik olmasa bile, 2 yıllık yazılım olabilir oku. Hiç tutmazsa açıköğretim yap ama bir diploman olsun.

Yazılım yapıcam dersen bence Android/Kotlin öğren. Her şirket arıyor. Öğrenmek için kitabı var, tutorialı var, Youtubeı , ornek app yapmasi var, var var kere var yani her yer kaynak dolu. Swift de olabilir tabi birini sec iste.

Yok paracıklara kavuşayım büyük bir şirkette dersennn o zaman okurken aynı sırada SAP sertifikası kap. Istanbul'daysan gonul rahatligiyla tavsiye ederim, cunku buyuk sirketler kullaniyor. Yok dersen baska turlu sertifika programlar var.

Kaç yaşındasın kız, bu ilk ünv n mi olacak ona göre yorum yapayım?

Ben bilgisayar mühendisiyim. Almanyada yüksek lisansımi yaptım.
Türkiyede nasıl bilmiyorum, ama yurtdışında çalışıp deneyim kazanmış ITcilere daha çok değer görüyorlar. Ilk mezun olduğumda yüksek lisansı dereceyle bitirdiğim halde deneyim soruyorlardı.
MissCherryde katılıyorum SAP çok soruluyor şuanda ama JAVA da birçok şirkette kullanılıyor.

eger muhendıs olacaksa turkıyede ısım yapmıs unvlerden olması daha ıyı olur
Merhaba özel mesaj atamadım size. Acaba eşinizle bi konuşma danışma imkanımız var mı tecrübesi bizim için çok önemli. Bi kaç soru sorsak

Eger hedefiniz global sirketlerde calismak ya da yurtdisina gitmekse 4 yillik bir bolumden mezun olmaniz her zaman sizin avantajiniza olacaktir. Lisans mezuniyetiniz yazilim disinda da bir bolumden olabilir. Bilgisayar programciligi bitirip kendini gelistirerek guzel yerlerde calisan arkadaslarim da oldu ancak 4 yillik fakulte mezunu olmamalari ozellikle global sirketlerle olan gorusmelerinde her zaman onlerinde engel oldu.
Hatta bazi sirketler 4 yillik bilgisayar ogretmenligi mezunu ile gorusmeyi bile kabul etmediler cunku muhendislik mezunu sartlari vardi.
Gerci bahsettiginiz okullar cok iyi okullar degil, yurticinde yine size avantaj saglamayabilir ancak yurtdisina yazilimci olarak gitmeyi dusunuyorsaniz eger odtu, bogazici vs degilse yurtdisindaki insan kaynaklari cok da ayirt edemiyor okullar arasi farki.

Son düzenleme:
Ben 18 yıllık bilgisayar mühendisiyim.
Cevaplarım hertürlü soruyu ama doğuda ünv demişsin bölüm ne olacak?

okuyacak kısı erkek mı kız mı ? bılgısayar muhendıslıgı ıcın onemlı ayrıntı :)
su mesajıma begenmedım geldı şoka gırdım :D nasıl bır travma yasadınız hayatınızda da su mesajdan ne anlamlar cıkardınız acaba merak edıyorum ?

muhendıslık fakultesınde cok az kız ogrencı vardır mesela 60 kısı ıcınde ortalama 6 tane kız vardır kı en cok kız sayısı genelde bılgısayar muhendıslıgınde olsa oda maksımum 6 -8 kısı falan olur ozellıkle sormamın nedenı iş alanıyla ılgılı taleple ılgılı karıyer hedefınde kıme daha cok artısı olur dıye

muhendıslıkte okuyan kızın tum nedımelerının sınıf arkadasları (erkekler) olmasıyla ılgılı capsler bıle döndü ortada bunda kompleks yapacak ne var ? ben ne dıyorum ne dıye soruyorum mıllet ne anlamlar cıkarıyor :D

bırsey yazarken aman yazdıgım yanlıs anlasılmasın dıye acıklama yapmak zorunda hıssedıyorum enteresan

neyse konu sahıbesı ne karar verdınız cok merak ettım :)

Herkes iskembeden sallamış. Büyük şirketler diplomaya bakar. Dgsliyi almaz. Startup tarzı yerlerde ilk dediğiniz durum geçerli.

Back
X