4 yıllık lısans okumak zorunda degıl ıs bulmak ıcın , 4 yıllıklar bıraz daha avantajlı gıbı dursada aradakı zaman farkı ıs deneyımı ıcın onlısans mezunlarına avantaja cevırıyor bırde ıs hayatındakı karıyer hedefıne baglı olarak lısans veya onlısans tercıhı yapmak lazımben şöyle düşünüyorum dgs okumak yerine itü yıldız teknik vb. iyi yerlerden sertifikalar alıp ön lisans olarak özelde iş bulmak ama çevredekiler de muhakkak lisans oku yoksa iş bulamazsın diyor
Eeveeeeett geldim
Şöyle diyeyim, programlamadan daha kısa sürede öğrenilip iyi para getiren yandallar var. Sertifikayla gayet oluyor. SAP uzmanlığı mesela, şiddetle tavsiye ediyorum her şirkette bir tane var. Link verebiliyor muyzu bilmiyorum ama misal şöyle işler var:
SAP Uzmanı İş İlanları | Kariyer.Net
![]()
Yıldız Holding Yazılım Destek Uzmanı İş İlanı - 24.09.2020
Kariyer.net'teki Yıldız Holding firmasına ait Yazılım Destek Uzmanı iş ilanını hemen inceleyin ve başvurun!www.kariyer.net
Ille de programala yapicam seviyorum derseniz adam gibi bir okula gitmeyi siddetle tavsiye ederim. Ama daha cok sertifikayla hizla ishayatina gireyim derseniz kesinlikle SAP sertifikasi/uzmanligi.
SAP uzerıne kendını gelıstırebılmek gercekten cok avantajlı ama turkıyede SAP hala gereken is buyuklugune sahıp degıl konusunda gercekten uzmanlasacak ve sertıfka sahıbı olacaksa kendısını cok avantajlı bır noktaya getırebılır SAP bır derya denız orada da kendını gelıstırecegın alanı cok ıyı belırlemen lazım konu sahıbı
buna da bıraz butce ayırmak lazım