Bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz????

Teşekkür ederim şimdiden bir şirkette ön muhasebe nasıl tutulur?? Ben alimden geldiğince satış raporlarını çıkarıyorıçıkarıyorum kullandığımız program asist bunun dışında ben tek tabloda görebilmen için exelden it şablon çıkardım hangi maldan ne kadar satmışım ödemesini nasıl almışım ne kadardan almışım görebiliyorum ama daha yapmam gerekn ne var bilmiyorum patronun benden daha fazla beklentisi var ve karşılaamıyorum siz nasıl tutuyorsunuz onu öğrenmek istiyorum

Teşekkür ederim şimdiden bir şirkette ön muhasebe nasıl tutulur?? Ben alimden geldiğince satış raporlarını çıkarıyorıçıkarıyorum kullandığımız program asist bunun dışında ben tek tabloda görebilmen için exelden it şablon çıkardım hangi maldan ne kadar satmışım ödemesini nasıl almışım ne kadardan almışım görebiliyorum ama daha yapmam gerekn ne var bilmiyorum patronun benden daha fazla beklentisi var ve karşılaamıyorum siz nasıl tutuyorsunuz onu öğrenmek istiyorum
Öncelikle kolay gelsin. Günlük işler için biz kasa defteri tutardık. Mutlaka giren çıkan her şeyi yazardım.1 kurusu bile. Her akşam o kasanın tutması lazım. Örnek 100 tl nakit girmiş bunun 50 tl si bankaya 20 lira gider kasada kalan yarına devreden 30 lira gibi. Alinan ürün ler için ise mutlaka excelde tablo oluştururdum. Yani her şirket için ayrı cariler acardim fakat formüller filan aynı olurdu. X firmasından 100bin liralık 50 bin liralık 20 bin liralık diyelim ki elma aldım. Ödemeler zaten fatura fatura olur yani 100 bin liralık fatura tek seferde ödenir. O öğrenince onun rengini sarı yapıp formüle kalan borcu toplam borc-ödenen borç sutunlarindan formul yapiyordum. Yanına da mutlaka açıklama ekliyordum. Şu tarihte şu banka araciligiyla ödendi diye. Kasa defterine de yazılıyordu. Banka hareketlerinde de oluyordu. Yani cari kasa defteri ve banka hareketi ucu aynı anda incelendiğinde hesap tutuyordu.
Bizden satın alan müşteriler için de tek tek cari açıyorsun. Tabi bunlar için bi tablo oluşturuyorsun. Sonra müşteri eklenince ctrl+c yapıp ilerliyorsun. Onda da üstte müşteri bilgileri en ufak ayrıntıya kadar tablonun alt tarafında satılan ürünün adı modeli kodu rengi vs gibi ürün bilgileri onun altına ne kadar satıldığı ve ödeme şekilleri yani nakit çek senet banka kredi kartı seçenekleri ekliyordum. Müşteri her Ödem e yaptığım da Ödem e seklini giriyordum. Ve böylece en son ne kadar borcu var görüyordum.
Yani burada anlatması karışık ama sistemi oturtunca çok güzel ilerliyorsun patron ne sorarsa cariyi açıp tak cevap veriyorsun. Kime ne borcun var ne alacağın var hangi ürün satılmış elinde ne kalmış kaç tane kalmış hep tablo tutmak lazım. Çok ise yariyor

bende sorabilir miyim :)

zirve kullanıyoruz bazen patronlar bu ay ne kadar satış yapmışız diye soruyorlar onu nerden söylüyoruz acaba :)
Fatura
Satış faturaları
Dökümler
Satış dağılımları haritasından rapor alabilirsiniz.
Programın yılı ve lisansına göre yeri değişiklik gösterir
Ama o modülden bakılıyor

Back
X