• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgece ile Sohbete ;)))

ya düşünmüyor değilim kuzum ama hem çocuk çok zor iş hmde hazır değilim daha yaa ama işte böyle şeyler duyunca insan aman beeee demiyor değil hani:-)
Kardeslerin arasinda fazla fark olmasin :KK68:
Elbette zorlugu vardir gülüm ama bir arada büyüyecekler ne güzel sonra onlar belirli bir yasa gelince sen rahat edeceksin.
Elifime hayirlisiyla bir kardes annesi :KK37:

Kardeslerin arasinda fazla fark olmasin :KK68:
Elbette zorlugu vardir gülüm ama bir arada büyüyecekler ne güzel sonra onlar belirli bir yasa gelince sen rahat edeceksin.
Elifime hayirlisiyla bir kardes annesi :KK37:
kuzum bnm sezaryen oldu doğumum balım gelmek istemedi bnde günüm geçiyor diye korkup girdim sezaryene doğumum zor geçti ameliyat yerinden kanamam durmadı 20 dklık ameliyat 1 saattten fazla sürdü şükürler olsun Rabbime atlattık bir şekilde ama ameliyatın uzun sürmesi bnde aşırı gaza sebep oldu kızım çook gazlıydı gecelerce uyuyamadı çığlık çığlığa o ağlar bn ağlardım öyle zordu ki piskolojim bozuldu bn bakamıyorum falan diye o yüzden o günler aklıma geldikçe diyorum o cesaretim var mı gerçekten :(((

ya düşünmüyor değilim kuzum ama hem çocuk çok zor iş hmde hazır değilim daha yaa ama işte böyle şeyler duyunca insan aman beeee demiyor değil hani:-)

kizin kac yasinda canim?
bana kalsa bende hazir degildim:-) esim benden daha cok istedi :KK36:
ama ikinciyi dusunuyorsan fazla ara koyma ben gecen seneden dusunuyordum oglumla arasi 4 yas olur diye oda mol gebelik oldu kurtaj oldum, simdiki oglumla 5 yas fark olacak. kalabalik aileden geliyorum esimin aileside kalabalik bende cocugum 4 5 tane olsun isterdim ama bu gebelikteki yasadigim bulanti kusmalardan dolayi gozum cok korktu bunu bi doguruyum hayirlisi ile Rabbim ilerde ne gosterecek bakalim.:KK46:

kuzum bnm sezaryen oldu doğumum balım gelmek istemedi bnde günüm geçiyor diye korkup girdim sezaryene doğumum zor geçti ameliyat yerinden kanamam durmadı 20 dklık ameliyat 1 saattten fazla sürdü şükürler olsun Rabbime atlattık bir şekilde ama ameliyatın uzun sürmesi bnde aşırı gaza sebep oldu kızım çook gazlıydı gecelerce uyuyamadı çığlık çığlığa o ağlar bn ağlardım öyle zordu ki piskolojim bozuldu bn bakamıyorum falan diye o yüzden o günler aklıma geldikçe diyorum o cesaretim var mı gerçekten :KK43:((

gecmiste yasadigimiz seyler zaten korkutuyor bizi, ikinciside ayni olacak diye bisi yok ama insan dusununce surekli ertelemek istiyor ikinci cocugu.
oglumda dogdugundan itibaren uzun sure uyumazdi surekli yarim saate bir kalkardi bir sene uyku nedir bilmezdim depresyonda cabasi, bende bu yuzden hep korkardim ikinci icin bende isterdim ikinci cocugu ama korkardim.

kizin kac yasinda canim?
bana kalsa bende hazir degildim:-) esim benden daha cok istedi :KK36:
ama ikinciyi dusunuyorsan fazla ara koyma ben gecen seneden dusunuyordum oglumla arasi 4 yas olur diye oda mol gebelik oldu kurtaj oldum, simdiki oglumla 5 yas fark olacak. kalabalik aileden geliyorum esimin aileside kalabalik bende cocugum 4 5 tane olsun isterdim ama bu gebelikteki yasadigim bulanti kusmalardan dolayi gozum cok korktu bunu bi doguruyum hayirlisi ile Rabbim ilerde ne gosterecek bakalim.:KK46:
2.5 yasında canım bni aralarındaki yas değil doğum ve sonrası korkutuyo gerçi bnmde inanılmaz kusmalarım mide bulantım oldu 14 haftaya kadar ayva ve maden suyuyla beslendim resmen:KK45: tavuk kokusundan tiksinmiştim evde tavuk bile deyince birisi öğürüyordum sürekli uyku ama inan kızımın gaz sancıları bnm doğum sonrası kabızlığım bni mahvetti şimdi de göze alamıyorum Rabbim affetsin töbe böyle konusunca kızıyorum kendime ama sebebim bundan maalesef :(

ay
gecmiste yasadigimiz seyler zaten korkutuyor bizi, ikinciside ayni olacak diye bisi yok ama insan dusununce surekli ertelemek istiyor ikinci cocugu.
oglumda dogdugundan itibaren uzun sure uyumazdi surekli yarim saate bir kalkardi bir sene uyku nedir bilmezdim depresyonda cabasi, bende bu yuzden hep korkardim ikinci icin bende isterdim ikinci cocugu ama korkardim.
aynen cnm birde bnm doğumdan 10 gün sonra aşırı kanamam oldu ölüyorum falan sandım diyorum anne bn ölüyorum iç kanama oluyo galiba kızıma kim bakcak bana bir şey olursa öyle tuhaf bir doğum sonrası yaşadım Rabbim ikinciyi kısmet ederse inaşallah daha kolaylaştırır korkularımın yersizliğini verir inşallahhhh

kuzum bnm sezaryen oldu doğumum balım gelmek istemedi bnde günüm geçiyor diye korkup girdim sezaryene doğumum zor geçti ameliyat yerinden kanamam durmadı 20 dklık ameliyat 1 saattten fazla sürdü şükürler olsun Rabbime atlattık bir şekilde ama ameliyatın uzun sürmesi bnde aşırı gaza sebep oldu kızım çook gazlıydı gecelerce uyuyamadı çığlık çığlığa o ağlar bn ağlardım öyle zordu ki piskolojim bozuldu bn bakamıyorum falan diye o yüzden o günler aklıma geldikçe diyorum o cesaretim var mı gerçekten :KK43:((
Gelmis gecmis olsun gülüm, sükürler olsun atlatmissin. Gaz sorununu iyi bilirim, benim kardesim de cok aglardi bu nedenden dolayi. Kuzumun 5-6 saat artik morarana kadar agladigini bilirim :( o agladikca senin de icin gitmistir... Bizim kardesimle aramizda neredeyse 13 yas fark var, annem önce istemis sonra istememis sonra yine istemis olmamis falan derken bu kadar sene sonra kardesim oldu... Yas farki ne kadar kücük olursa insan kardesligi daha güzel yasiyor, yas farki büyüdükce kopukluklar oluyor :KK42:

2.5 yasında canım bni aralarındaki yas değil doğum ve sonrası korkutuyo gerçi bnmde inanılmaz kusmalarım mide bulantım oldu 14 haftaya kadar ayva ve maden suyuyla beslendim resmen:KK45: tavuk kokusundan tiksinmiştim evde tavuk bile deyince birisi öğürüyordum sürekli uyku ama inan kızımın gaz sancıları bnm doğum sonrası kabızlığım bni mahvetti şimdi de göze alamıyorum Rabbim affetsin töbe böyle konusunca kızıyorum kendime ama sebebim bundan maalesef :KK43:
her gebeligin kendine has zorlugu var. cennet annelerin ayaklari altinda diye bosuna denmemis canim. biz yine iyi devirdeyiz annem anlatir yeni gelin oldugu zamanlari hamileyken hem bulantilar hem is guc ne bulasik makinasi ne camasir makinasi varmis sukur yine halime valla annem anlattikca ben sukrederdim halime.

Gelmis gecmis olsun gülüm, sükürler olsun atlatmissin. Gaz sorununu iyi bilirim, benim kardesim de cok aglardi bu nedenden dolayi. Kuzumun 5-6 saat artik morarana kadar agladigini bilirim :KK43: o agladikca senin de icin gitmistir... Bizim kardesimle aramizda neredeyse 13 yas fark var, annem önce istemis sonra istememis sonra yine istemis olmamis falan derken bu kadar sene sonra kardesim oldu... Yas farki ne kadar kücük olursa insan kardesligi daha güzel yasiyor, yas farki büyüdükce kopukluklar oluyor :KK42:
çok haklısın cnm bnde seneye düşünüyorum ama bilemiyorum bnm zaten alerji sorunum var hemn olmuyor mantardı iltihaptı bırakmıyore peşimi eşimle korunmadığımızda artık ne zman olursa işte kızım 4 yasına geldiğinde istersem artık ne zman olursa bir de bnm bnden 4 yas küçük kardeşim var evet birbirimize çok sahip çıkıyoruz ama inan kedi köpek bizim gibi kavga etmiyordur 4-5 aydır küsüz o karakterlerinizin uyumuyla da alakalı tabi az yaş olması biraz daha avantaj

ay

aynen cnm birde bnm doğumdan 10 gün sonra aşırı kanamam oldu ölüyorum falan sandım diyorum anne bn ölüyorum iç kanama oluyo galiba kızıma kim bakcak bana bir şey olursa öyle tuhaf bir doğum sonrası yaşadım Rabbim ikinciyi kısmet ederse inaşallah daha kolaylaştırır korkularımın yersizliğini verir inşallahhhh

gecmis olsun bidaha yasamazsin ayni seyleri insaALLAH,, ikincisini sorunsuz kucagina alip buyutursun insaALLAH.
ben simdi dogum sonrasi depresyona girermiyim diye korkuyorum kasimda 4 5 saat gunduz oluyor sonrasi hep karanlik buda beni bunalima sokuyor oglumla yeteri kadar ilgilenecekmiyi yetecekmiyim iki cocuga diye simdiden kendimi sorguluyorum. Rabbim yardimcimiz olsun.

her gebeligin kendine has zorlugu var. cennet annelerin ayaklari altinda diye bosuna denmemis canim. biz yine iyi devirdeyiz annem anlatir yeni gelin oldugu zamanlari hamileyken hem bulantilar hem is guc ne bulasik makinasi ne camasir makinasi varmis sukur yine halime valla annem anlattikca ben sukrederdim halime.
çok doğru söylüyorsun canım valla bnde 14 haftadan sonra hiç hamile gibi değildim o konuda şükürler olsun doğuma 1 hafta kala cam sildim Rabbim zorluk vermedi ama bulantı zamanı tabi kafam yerden kalkmıyordu annem sağ olsun hep yanımdaydı bizler şuan çok sanslıyız ya Allah sanırım dağına göre kar veriyor gerçkten bizler dayanabilirmiydik hiç bilmiyorum çünkü :)

Kizlar adet oldum maalesef :KK42::KK42::KK42: cok uzgunum biraz uyuyacagim. :KK42::KK42::KK42: bu onumuzdeki ay da tedavi gorecegim mantardan. 2 ay daha gebe olmayacagim yani. Sonra bal corek otu ve tarcini deneyeyim diyorum. Hayirlisi Allahtan. Rabbim isteyenlere hayirlisiyla nasip eder insallah tez vakitte :cry:

gecmis olsun bidaha yasamazsin ayni seyleri insaALLAH,, ikincisini sorunsuz kucagina alip buyutursun insaALLAH.
ben simdi dogum sonrasi depresyona girermiyim diye korkuyorum kasimda 4 5 saat gunduz oluyor sonrasi hep karanlik buda beni bunalima sokuyor oglumla yeteri kadar ilgilenecekmiyi yetecekmiyim iki cocuga diye simdiden kendimi sorguluyorum. Rabbim yardimcimiz olsun.
amin canım inşallahh ;)sen bunları düşünme canım çünkü kendini sartlama Rabbim verdiyse sana ikinciyi üstesinden gelebilcek olduğun içindir kendini sıkma oğlusun büyük sana yardım bile eder kardeşler arası en ideal yas 5 miş zaten oğluna bak kardeşin ne kadar güzel dimi senin kardeşin olayını iyi aşılarsan o senden daha çok ilgilenir onun bir paçası oldugunu bilir ve senden daha fazla sahiplenir bnm komşum hep öyle yaptı çocuk gelip anne kardeşim ne kadar güzel değil mi dr dururdu çok tatlı bal gibi diyip duruyordu eminim sende bu tasaları yasadığına göre çok iyi bir eşitlik kurabilceksindir oğluşunla da fazlasıyla ilgilenebileceksindri bnce;)

Kizlar adet oldum maalesef :KK42::KK42::KK42: cok uzgunum biraz uyuyacagim. :KK42::KK42::KK42: bu onumuzdeki ay da tedavi gorecegim mantardan. 2 ay daha gebe olmayacagim yani. Sonra bal corek otu ve tarcini deneyeyim diyorum. Hayirlisi Allahtan. Rabbim isteyenlere hayirlisiyla nasip eder insallah tez vakitte :cry:
canım hayırlısı olsun inşallah tedavin çok öenmli aslında tedavin olmadan kalmaman daha iyi çünkü bebekte ciddi enfeksiyonlara neden oluyo mantar hem yazın stres atar bebişine de daha sağlıklı kavusursun inaşallah

canim ya uzulme nolur Rabbim verecek insaALLAH bir bebek sanada, mantar tedavini ol sonra insaALLAH hayirlisi ile gebe kalirsin :KK19::KK19::KK19::KK19:

canım hayırlısı olsun inşallah tedavin çok öenmli aslında tedavin olmadan kalmaman daha iyi çünkü bebekte ciddi enfeksiyonlara neden oluyo mantar hem yazın stres atar bebişine de daha sağlıklı kavusursun inaşallah

Oyle mi? Bunu bilmiyordum. O zaman ben tedavi olayim belki de mantar yüzünden gebe kalamiyorumdur. Hayirlisi. Rabbim hayirli zamanda hayirli saglikli akilli evlatlar nasip etsin insallah..

amin canım inşallahh :KK66:sen bunları düşünme canım çünkü kendini sartlama Rabbim verdiyse sana ikinciyi üstesinden gelebilcek olduğun içindir kendini sıkma oğlusun büyük sana yardım bile eder kardeşler arası en ideal yas 5 miş zaten oğluna bak kardeşin ne kadar güzel dimi senin kardeşin olayını iyi aşılarsan o senden daha çok ilgilenir onun bir paçası oldugunu bilir ve senden daha fazla sahiplenir bnm komşum hep öyle yaptı çocuk gelip anne kardeşim ne kadar güzel değil mi dr dururdu çok tatlı bal gibi diyip duruyordu eminim sende bu tasaları yasadığına göre çok iyi bir eşitlik kurabilceksindir oğluşunla da fazlasıyla ilgilenebileceksindri bnce:KK66:

oglum simdiden diyor anne hadi kardesimi cikar oyun oynayalim diye simdiden gobegimi sever kardesim diye insaALLAH kardesi dogdugunda fikirleri degismez. esime diyorum ikinciyi sana devrederim be oglumla ilgilenirim diye :KK70: emziriz altini degistirir esime veririm bende oglumla vakit geciririm :KK46::KK46:

Oyle mi? Bunu bilmiyordum. O zaman ben tedavi olayim belki de mantar yüzünden gebe kalamiyorumdur. Hayirlisi. Rabbim hayirli zamanda hayirli saglikli akilli evlatlar nasip etsin insallah..
tabiki canım bnm ciddi akciğer ve göz enfeksiyonlarına sebep oluyor mantar ya da iltihabın varsa bnmde biliyorsun aynı sorunum vardı bi doktor bana o kadar yoğun ki mantarın bu şekilde spermler ölüyordur zaten gebe kalman mucize olur demişti

oglum simdiden diyor anne hadi kardesimi cikar oyun oynayalim diye simdiden gobegimi sever kardesim diye insaALLAH kardesi dogdugunda fikirleri degismez. esime diyorum ikinciyi sana devrederim be oglumla ilgilenirim diye :KK70: emziriz altini degistirir esime veririm bende oglumla vakit geciririm :KK46::KK46:
sen düşünüyorsun ya bunları emin ol çok güzel bir eşitlik kurarsın oğlunla beraber ilgilenirsiniz hatta mrk etme oğlunu aksatmazsın aksine üçünüz daha fazla zaman geçirrisiniz inşallah Rabbim gönlüne göre versin canım çocuk işi zor çünkü :KK16:

Back
X