Ben de diyorum ki; zaten imkânlar fazlasıyla müsait olsa burada sormazdı, belli ki imkânlar kısıtlı, çözülmesi gereken bir ekonomik çıkmaz var. "Ben altınlarımı vermem." demek; "Bana ne kocam parayı nereden bulursa bulsun beni ilgilendirmez demek."
Aile huzuru böyle böyle kaçıyor; bugün sen onun sıkıntısını sahiplenmezsen yarın da kocan senin derdini sahiplenmez. Başka bir arkadaşın konusunda da işte ben evin şusunu bu-şunu ödüyorum eşim de doğalgazını kendi ihtiyaçlarını diye şikayet etmiş. Ortak olmalı diyorum dert de mutluluk da.
Ben bütün altınlarımı araba almak için kocama verdim, şimdi kocam her gün o arabayla işe gidiyor, benim de direksiyon pratiğin olmadığı için binemiyorum. Bu durumda buna eşim benim altınlarımı altı geri de vermeyecek ortada kalıcam diye mi bakmalıyım? Sizi ortada bırakmayacak adam cebinde 5 kuruş parası olmasa da bırakmaz, sizi sersefil edecek adam da değil 3 bilezik 33 bilezikle de eder. Böyle küçük hesapları evliligine bazı kadınlarımız sokuyor kocası aynı şeyi kendisine yapınca da zoruna gidiyor.