- 16 Mayıs 2016
- 15.732
- 66.718
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yani bende eşime bunu teklif olarak sunucam kapatalım dükkanı çalışalım beraber diye ama onlarda borç nasıl halledilecek bilmedikleri için konuyu konuşmak onuda üzüyorDükkan batar öyle çözülür,yoksa siz ne yaparsanız yapın kötü gelin olacaksınız.Bu batmalarda da genelde şahit olduğum bir tarafa haciz gelirken diğer ortak iki ev bir dükkan sahibi oluyor
Henüz eşim bana bunu sunmadı verir misin diye o gün konuyu buraya açtığım gün konuşulanı anlatmıştı banaSonuç olarak eşin ne diyor?? Vericek misin bilezikleri?? bu kadar şeye rağmen istiyor mu?? Gerekirse ailene ödünç ver altınlarını.. 3 bilezik hariç..
Benim istediğim mobilyayı bile almadı kayınvalidem 18 bin tutuyordu hepsi şimdi benim mobilyalarım aynısından aldı dükkan ödüyor diyeO zaman is degisir. Sadece dukkan borcu ise evet irtaksa ortak odenir. Ama milletin esya borcunu ben de odemem.
AminAllah yardımcınız olsun
Bilmeden infaz sizinki;Ben de diyorum ki; zaten imkânlar fazlasıyla müsait olsa burada sormazdı, belli ki imkânlar kısıtlı, çözülmesi gereken bir ekonomik çıkmaz var. "Ben altınlarımı vermem." demek; "Bana ne kocam parayı nereden bulursa bulsun beni ilgilendirmez demek."
Aile huzuru böyle böyle kaçıyor; bugün sen onun sıkıntısını sahiplenmezsen yarın da kocan senin derdini sahiplenmez. Başka bir arkadaşın konusunda da işte ben evin şusunu bu-şunu ödüyorum eşim de doğalgazını kendi ihtiyaçlarını diye şikayet etmiş. Ortak olmalı diyorum dert de mutluluk da.
Ben bütün altınlarımı araba almak için kocama verdim, şimdi kocam her gün o arabayla işe gidiyor, benim de direksiyon pratiğin olmadığı için binemiyorum. Bu durumda buna eşim benim altınlarımı altı geri de vermeyecek ortada kalıcam diye mi bakmalıyım? Sizi ortada bırakmayacak adam cebinde 5 kuruş parası olmasa da bırakmaz, sizi sersefil edecek adam da değil 3 bilezik 33 bilezikle de eder. Böyle küçük hesapları evliligine bazı kadınlarımız sokuyor kocası aynı şeyi kendisine yapınca da zoruna gidiyor.
Orada katılıyorum ben eşi vermesin demiyorum eşi bulabiliyorsa imkânlar dairesinde versin kocasından gelen altınlarİda ister küpesine kadar versin eşit olmak zorunda ne demek elinden geleni yapmak diye birşey var elinden gelenin fazlası nedeniyi de biz de diyoruz ki bunlar teferruat... Dükkan ortak borç da ortak olmak zorunda... Aynı miktarda para konur,konu sahibi ister bilezik verir ister eşi borç bulur... Bu kısmı konu sahibi ve eşinin bileceği iş... Ama dükkana konulan para eşit olmak zorunda...
Ben kendi vicdan terazime göre cevapladım.Orada katılıyorum ben eşi vermesin demiyorum eşi bulabiliyorsa imkânlar dairesinde versin kocasından gelen altınlarİda ister küpesine kadar versin eşit olmak zorunda ne demek elinden geleni yapmak diye birşey var elinden gelenin fazlası neden
Tabi karısının baba evinden gelen hediye bilezikleri var neden olmasın ki dimi?