oriflame giordani gold bence pahalı parfümlerle yarışır. Avon parfümleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kendim de öğrenci olduğum için ıncık cıncık incelerim fiyatları. Şöyle bir hesap çıkarabilirim sana,
Pahalı markaların parfümleri kutulu olarak yurtdışından veya tester olarak yerli alışveriş sitelerinden orjinal olarak ucuza bulunabiliyor. Bu parfümler gayet güzel kokuyor ve de kalıcı. Ayrıca genelde 100ml . Fiyatları 70-100 arasında ama daha ucuza da parfümler var tabi.
Avona 25 veriyorsun ve o parfüm 2 saat dayanmıyor (Avon temsilcisiydim bütün parfümleri biliyorum, far away kalıcı evet ama keşke kalmasa, ben hoşlanmıyorum) O parfümü sürekli tazeliyorsun ve maksimum 1 ay içinde bitiyor. Arkadaşlarım benden o kadar parfüm aldılar, bugüne kadar birinin bile koktuğunu görmedim. Ayrıca 30 veya 50ml ye veriyorsun parayı. O paraya avonun kâr oranı, temsilcinin kâr oranı da dahil. Yani ucuzunu bulmak mümkün olsaydı 10 liradan fazla etmezdi. Ben tövbe ettim Avon'dan parfüm almaya ve ondan sonra alternatifleri araştırmaya başladım.
Yani araştırıp ucuzunu bulursan 100 ml güzel bir parfüm seni uzuun süre idare edeceği için aslında daha mantıklı görünüyor.
Bunun dışında Avon-Oriflame alternatifi olarak tavsiye edebileceklerim, Adidas flower passion ve Benetton hot. Bu markaların diğer kokuları da güzel ve kalıcılıkları fena değil, gene de uzun süre durmuyor.