• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım bu miskinliğimden kendimden nefret ediyorum artık

Merhaba, bende de bahsettiğiniz miskinlik var. Aynı şekilde ben de kendimden bıktım. Çok fazla düşünüp işleri gözümde büyütüyorum diye düşünüyorum bazen. Mükemmellliyetcilik denen bi illet var. Ya tam yapacaksın ya da hiç yapmayacaksin diye dusundurur insana. Sizin de öyle bir durumunuz olabilir mi? Çok düşünmeden harekete geçmek bazen işe yariyor bende. Çünkü düşüne düşüne kafam yoruluyor. Bazen sıkıntılı olduğumda ya da depresif olduğumda miskinlik olur. Hiçbir şey yapmak istemem. Hatta yemek yapmaya daha da ilerisi yemeye bile usenirim. Üstelik evliyim. Bazen de hersey çok rutin gelir, ondan sıkılırım. Yani gördüğün gibi bi sebep bulma konusunda iyiyim Bu konuda uzun zamandır yazmamissin. Merak ettim. Atlatabildin mi bu durumu? Atlatabildiysen bunu nasıl başardın? Paylaşırsan çok sevinirim.
Valla uzun zamandır buraya pek bakamadım o kadar konu birikmiş ki bazı sorunlar ıldu hiç fırsat bulamadım. Evet aynen dediğin gibi oluyor düşünüyorum o kadar düşünüyorum ki mesela şimdi buraya yazarken az sonra ne yapacağımı çok fazla düşünme kaygısı mükemmellik çokmtakıntılı bir durum bende. Atlatamadım sen atlatabildin mi

Ilk evlendigim zamanlarda benim de vardi sanirim hamile oldugum icin. Suan inanin miskinlenmeye zamanim yok evn isi cocuk isi kendi isin. Sonra misafir yada gezmeler. Aksam olsada biraz dinlensem diyorum. Isiniz ne kadar fazla olursa o kdar aktif ve pozitif olursunuz..
Bak bu doğru belki miskinliğe zaman bulamamak gerek

valla yatmak yatmayı getiriyor. 1 hafta önce bende sen gibiyidim çalışıyorum bebeğim var üstelik düşün böyle kılımı kıpırdatmadan yatasın vardı 1 ay falan sürdü sanırım küçük bi depresyon yaşadım ama 2 gün öncesi itibari ile eski halime geldim
Nasıl başardın

Allah göstermesin. Yakın arkadaşım aynı şikayetlerle yıllar geçirdi. Tahliller kontroller muayeneler vs hepsi yapıldı. Sonuç? Tertemiz. Birkaç ay önce meme kanseri olduğu ortaya çıktı. Yerinizde olsam temiz bir check up yaptırırdım. Vücut depresyon haricind bu kadar belirgin alarm vermez.

Miskinlik bence en tehlikeli zaman kaybı insanlar için.
Kısıtlı bi vakte sahip olduğumuz şu dünyada öldüğümüzde arkamıza dönüp de "ben ne yaptım bunca zaman?" demek biraz koyar bana açıkçası.
Hem bilmen hem dinen de zararlı.
Bence hiç bir sağlık problemin yok.
Sadece arkadan birinin "hadi uç yuvadan" diye tekme atması lazım.
Sürekli yattığına göre yemeğini, bulaşığını, temizliğini yapan var sanırım? Yoksa bu denli rahat olamazdın.
Hani ben istemesem de bazen kendimi vinçle kaldırılıyormuşum gibi bi hisle yataktan kaldırır ve işlerimi yaparım, sonra da açılırım zaten.
Yat yat nereye kadar ?
Kayıp giden zamana yazık..

Back