üniversitede part time çalışan çok canım sen de yaparsın.bizim sınıfımızda bir arkadaş simitçiydi bile o ne yapsın?burs alırsın bi yandan çalışır bi yandan okursun.yurt dışında bile hep böyle.gittiğin şehirde çalışırsın rahat ol.Kızlar direk konuya geçiyim.
4 yıl önce kıt kanaat geçindiğimiz halde ev almaya kalktık. Babam faiz çekmem diye inat etti, eşten dosttan borç aldık hele de akrabalardan. Annemin de dedemden kalma arsası vardı. O zamanlar babam patronundan 30bin istedi, onun karsisiliginda arsayı verecekti. Neyse biz 4 yıl boyunca o kadar kıt kanaat geçindik ki. Lise hayatı yaşayamadım hiç param olmadı. Okula 1 ya da 2 lirayla giderdim. Hatta bazen parasız giderdim. Sefil gibiyDim. Düzgünce üstüm başım da olmadı. Babamın geliri çok az çünküÜniversiteye geldim borç bitti martda da bi arsa kaldı.
Bizimkiler yine anlasmislar. Biz arsayi vermeyelim yine taksit taksit bu sefer patrona ödeyelim. Patrona zaten hic farketmez. Ben seneye bölüm degistirip baska sehre gitmek istiyorum. Masraflarım olacak. Ben yine kendimi Sıkcam en güzel lise yıllarım o güzel yaşlarım borç diye gitti zaten. Ben neyse burs alirim da kardeslerime üzülüyorum en çok. Arsanin değerlendigi falan da yok. Çok israr ettim nolur rahatlayalim diye. Bana diyolarki ilerde sana kalacak Kes sesini buyuklerin isine karisma. Ama bu yillarim bana geri gelir mi? Ben 30 40 yasinda napiyim baba malını? Bu yaşım gelmez bidaha. Şimdi yine girdik borca. Şu an o kadar sinirliyim ki yazım hatalarim için özür dilerim. Kendimi sıkmaktan bıktım artık. Ben üstüm başımdan dolayı okula giderken utanıyım arkadaslarla cafede mahcup oluyum elimdeki telefon bile belli.bizimkiler arsa ödesinler. Evet bencillik yapiyorum kardeslerim de ayni durumda. Bıktım borçdan
bence bu konuda aılenız haklı hem ustunuz basınız yenı-marka kıyafetler olacak-telefonunuz son model olacakta ne olacak-tabıkı gecsınız ıhtıyaclarınız olacak gezmek tozmak ıstedıgınızı almak sızınde hakkınız ama babanızın gelırı bellıymıs , belliki adamda bır evımız olsun dıye ugrasıyor. hem borcu odeyen sız degılsınız kı anne ve babanızın neler cektıgını dusunun bırde bende son 4 yıldır bır ton borc odedım hala da oduyorum, bırcok seyden kıstım ve ben kendı kazandıgımı yatırıyorum , calısıyorum herkes dıyor para ıle napıyon kımseye de bırsey dıyemıyorum.Kızlar direk konuya geçiyim.
4 yıl önce kıt kanaat geçindiğimiz halde ev almaya kalktık. Babam faiz çekmem diye inat etti, eşten dosttan borç aldık hele de akrabalardan. Annemin de dedemden kalma arsası vardı. O zamanlar babam patronundan 30bin istedi, onun karsisiliginda arsayı verecekti. Neyse biz 4 yıl boyunca o kadar kıt kanaat geçindik ki. Lise hayatı yaşayamadım hiç param olmadı. Okula 1 ya da 2 lirayla giderdim. Hatta bazen parasız giderdim. Sefil gibiyDim. Düzgünce üstüm başım da olmadı. Babamın geliri çok az çünküÜniversiteye geldim borç bitti martda da bi arsa kaldı.
Bizimkiler yine anlasmislar. Biz arsayi vermeyelim yine taksit taksit bu sefer patrona ödeyelim. Patrona zaten hic farketmez. Ben seneye bölüm degistirip baska sehre gitmek istiyorum. Masraflarım olacak. Ben yine kendimi Sıkcam en güzel lise yıllarım o güzel yaşlarım borç diye gitti zaten. Ben neyse burs alirim da kardeslerime üzülüyorum en çok. Arsanin değerlendigi falan da yok. Çok israr ettim nolur rahatlayalim diye. Bana diyolarki ilerde sana kalacak Kes sesini buyuklerin isine karisma. Ama bu yillarim bana geri gelir mi? Ben 30 40 yasinda napiyim baba malını? Bu yaşım gelmez bidaha. Şimdi yine girdik borca. Şu an o kadar sinirliyim ki yazım hatalarim için özür dilerim. Kendimi sıkmaktan bıktım artık. Ben üstüm başımdan dolayı okula giderken utanıyım arkadaslarla cafede mahcup oluyum elimdeki telefon bile belli.bizimkiler arsa ödesinler. Evet bencillik yapiyorum kardeslerim de ayni durumda. Bıktım borçdan
Babama kizdigim tek bu mevzu degil tabiki. calismama izin vermiyor. Baska sehre gitmeme izin vermedi ama ben gitcem ne yapıp edip. Bu arada babamin 2 oglu daha var Önceki evliliginden. Abilerime kalsin istemiyorum. Sıkışan biz olduk.
Lise değil,bütün öğrencilik yıllarında,staj zamanlarında gençler para sıkıntısı çeker.Üst baş almak o kadar da pahalı birşey değil ki.Uyguna ne güzel şeyler var.Kimse de pejmürde gezmiyor.Ailen sizin geleceğiniz için yatırım yapıyor.30 40 ta parayı ne yapayım diyorsun da,o yıllarda para lazım.Gençlikte herşey bir şekilde oluyor.30 40 ta yaşlı bir yaş değil yani.Ailene haksızlık etme.Baban o az geliriyle hem okutmuş,hem büyütmüş hem de yatırım yapmış.Taktir etmelisin.Kızlar direk konuya geçiyim.
Selam canim,üniversite döneminde hepimiz az çok züğürt sayılırdık ..İşe girince paçayı düzelttik .Siz de öyle yapabilirsiniz .
Yurtdisina cikip parayi nasil buldun? Hangi ulke Ve isin ne ogrenebilirmiyim..Selam canim,
Seni cok iyi anliyorum. Genc olup da dogru durust ust bas bile alamamak oyle zorki. Lisede basima gelen bi olayi hatirlattin bana. Kombine yapacak kiyafetlerim yoktu, bakim malzemesi alacak para da nerde. Topu top 3 tane etegim 3 tane de buluzum vardi. Onlari birbirine yakistirir hep ayni ayakkabi ve cantayla kullanirdim. Kiyafet uyumu mu? o ruyamizda yapilirdi ancak :-D Bi kere yolda yururken 2 asker arkamdan, "kiza bak ne uyuz giyinmis, bok rengi etekle yesil buluz" dedi ve ben kosarak aglayarak eve gitmistim.
Universitede zaten zugurt olmayan mi vardi ki? Hepimiz hep ayni kiyafetleri giyerek okula gittik, ben sonunda parayi buldum :-D ama 30 yasimda buldum. Zaten 30'dan once para kisede yok. Tamam zengin cocuklari ayri, kolejde okuyanlar ayri. Ama ben universitede parasi olan hicbi arkadasimi bilmem. Para hersey degildir ki. Karnin toksa sukrediceksin haline.
Hem sen parasizliktan sikayetcisin, oyle insanlar taniyorum ki Turkiyede 50 yasinda birakin birikimi adam ekside, yani borclu, maasindan kredi kartina kesiliyo elinde 500 lira kalmiyo. Gene sen haline sukret canim, daha kotuleri var.
Ben de zaten pacayi yurt disina cikarak kurtardim, Turkiye'deyken cok zor. Herkes 600-700 liraya calismaya alistirmis isverenleri, sen calismazsan da ucuza calisacan insan bollugu var Turkiye'de. Onun icin zor da olsa bitir universiteni cik yurt disina yoksa emekli olsan da yasliliginda bile surunur gidersin Turkiyede
Bu arada 30-40 yas konusunda sana katilmiyorum. Ben 37 yasindayim hayatin tadi o yaslarda daha cok cikiyo. Genclikten bile daha guzel yillar. Herkes 20 yasindayken 40 yasini cok yasli saniyo ama alakasi yok canim, hayati en dolu yasiycagin yillar asil o yillar
Hem ev ve kredi cekme konusuna da deginmek istiyorum. Bankacilik ve finans konusunda bilgisi olmayan insanlar bilgisizce yorum yapiyolar ama ev alinmasaydi da kira odeyecektiniz, kredi cekilseydi faiz odeyecektiniz. Bence ev almak ailenin verdigi cok iyi bi karar. Ama genc insanlar hic anlamiyolar iste.