- 5 Ekim 2013
- 3.583
- 3.395
üniversite döneminde hepimiz az çok züğürt sayılırdık ..İşe girince paçayı düzelttik .Siz de öyle yapabilirsiniz .Kızlar direk konuya geçiyim.
4 yıl önce kıt kanaat geçindiğimiz halde ev almaya kalktık. Babam faiz çekmem diye inat etti, eşten dosttan borç aldık hele de akrabalardan. Annemin de dedemden kalma arsası vardı. O zamanlar babam patronundan 30bin istedi, onun karsisiliginda arsayı verecekti. Neyse biz 4 yıl boyunca o kadar kıt kanaat geçindik ki. Lise hayatı yaşayamadım hiç param olmadı. Okula 1 ya da 2 lirayla giderdim. Hatta bazen parasız giderdim. Sefil gibiyDim. Düzgünce üstüm başım da olmadı. Babamın geliri çok az çünküÜniversiteye geldim borç bitti martda da bi arsa kaldı.
Bizimkiler yine anlasmislar. Biz arsayi vermeyelim yine taksit taksit bu sefer patrona ödeyelim. Patrona zaten hic farketmez. Ben seneye bölüm degistirip baska sehre gitmek istiyorum. Masraflarım olacak. Ben yine kendimi Sıkcam en güzel lise yıllarım o güzel yaşlarım borç diye gitti zaten. Ben neyse burs alirim da kardeslerime üzülüyorum en çok. Arsanin değerlendigi falan da yok. Çok israr ettim nolur rahatlayalim diye. Bana diyolarki ilerde sana kalacak Kes sesini buyuklerin isine karisma. Ama bu yillarim bana geri gelir mi? Ben 30 40 yasinda napiyim baba malını? Bu yaşım gelmez bidaha. Şimdi yine girdik borca. Şu an o kadar sinirliyim ki yazım hatalarim için özür dilerim. Kendimi sıkmaktan bıktım artık. Ben üstüm başımdan dolayı okula giderken utanıyım arkadaslarla cafede mahcup oluyum elimdeki telefon bile belli.bizimkiler arsa ödesinler. Evet bencillik yapiyorum kardeslerim de ayni durumda. Bıktım borçdan
Ben ilerde istemiyorum 30 40 yasinda napiyim ki? Hani Gençliğim? Gencligin degeri paha bicilir mi
Evliyim, maddi problemlemlerim var.
Evim ve eşimin dükkanı kira.
Bi bebeğim var ikincisi yolda ve inan bana bi çocuk yetişkinden çok daha fazla masraf çıkarıyor.
Elektriğim, suyum, doğalgazım, aidatım, telf, internet faturalarım var her ay ödemem gereken.
Hamileyim her ay dr kontrolüne götürüyorum, bebeğim küçük onu da her ay kontrole götürüyorum.
Ve evime giren para ayda maksimum 2000 liradır.
Bunlara rağmen babamın benim yaşlarımdayken aldığı, köy statüsünde çevreye sahip bi arsası var.
Değerlenir mi? ben görür müyüm bilmiyorum.babam 65 yaşında onun göremeyeceği kesin.
Tapusu çıktı ve ısrarla almak istedi sanıyorum gurur meselesi gibi bişeydi bu.
Tek başına alabilmesi mümkün değildi (hala çalışıyor gerçi) bu yüzden 4 kardeş her ay 400er lira verip babamın bu isteğini yerine getirmeye çalışıyoruz.Benim için 400 lira o kadar ciddi bi tutar ki..
Nelerden kısıp, feragat ettiğimi tahmin edemezsin geçinebilmek için.
Çok gençsin, henüz evliliğin, geçimin ne olduğunu tam olarak bilmiyorsun ama bırak 4 seneyi bu sıkıntıları ömrü boyunca çeken insanlar var.Üstelik ne güzel ki sorumluluk sahibi bi ailen var bi mal karşılığında borçlanıyorlar.Niceleri kumar, iş batırma bilmem ne diye milyarlarını çöpe atıyor, yaşanılıyor bunlar yaşıyoruz.
Bence ailene destek çıkmalısın bu konuda.
Arsa bitsin bu sefer de araba almaya kalkarlarEhhh abartmasınlar ama arsa dursun diye bu kadar çoluk çocuğa sıkıntı yaşatılır mı ya. Ben sana hak verdim. Durumunuz ev arsa var diye devletin nezdinde iyi tabi burs çıkmaz bu yüzden.
Ev varmış işte arsaya bi ev daha yapmaya kalkarlar bunun borcu bitince yine borca girersiniz bence. Bi noktada durmak lazım. Gelir az diyosun çünkü.
O ev ve arsa abilerime de kalirsa ortalihi yikarim. Asla ama asla abilerime bi kurus göstermiycem. Çünkü ev alirken hep anne tarafim yardım etti. Ve o arsa annemindi. Abilerim asla konamaz. Sıkıntıyı da biz çektik. Kenetlenin zor günler diyosunuz da bizimki zor yillar oldu artik biktimolsun ama gençliğim diyerekten babanın dişiyle tırnağıyla biriktirdiği arsasını heba etmesine izin verme. belki değerlencek, şimdi farkında değilsindir bazı şeylerin. babamın maaşı az diyorsun azıcık maaşla hem ev hem arsa bırakmaya çalışıyo size. senden büyük abilerin var senden küçük kardeşlerin var... şimdi gençliğimi yaşıcam diye anlık düşünme. hayat zor bir yoldur sen de zorluklara erken yaşta başladın. okuyup mesleğini ele alınca düzelicek zaten inşallah her şey.
hem de baban küçücük yşaında çalışmana izn vermemekle çok iyi birşey yapıyor. kirada otursaydın seni okutmasalardı çalıştırsalardı ne olacaktı daha mı iyiydi. birbirinize kenetlenin zor günlerinizi de atlatın
O ev ve arsa abilerime de kalirsa ortalihi yikarim. Asla ama asla abilerime bi kurus göstermiycem. Çünkü ev alirken hep anne tarafim yardım etti. Ve o arsa annemindi. Abilerim asla konamaz. Sıkıntıyı da biz çektik. Kenetlenin zor günler diyosunuz da bizimki zor yillar oldu artik biktim
İşte geçinmek denirse diyelim.ay nasıl geçiniyorsunuz maşallah yabizim eve 3000tl giriyor tek çocuk geçemiyoruz bıktım artık hep içerdyiz ve borçluyuz
O ev ve arsa abilerime de kalirsa ortalihi yikarim. Asla ama asla abilerime bi kurus göstermiycem. Çünkü ev alirken hep anne tarafim yardım etti. Ve o arsa annemindi. Abilerim asla konamaz. Sıkıntıyı da biz çektik. Kenetlenin zor günler diyosunuz da bizimki zor yillar oldu artik biktim