Bıktım Borçtan Yeter :((((

üniversite döneminde hepimiz az çok züğürt sayılırdık ..İşe girince paçayı düzelttik .Siz de öyle yapabilirsiniz .

Ailen ev almasaydı bu seferde işe başladığında ailenin maddi sorumluluğunu da almak zorunda kalacaktın. Belki ömür boyu kiralarını ödemek faturalarına yardım etmek zorunda kalacaktın.
Arsa çok güzel bi yatırım aracı. Değerlenmez dersin günün birinde hepinizi ihya edecek bi rakama yükselir.
Haklı olduğun taraflarda var ama bunun için babanın rızasını al çalışmaya ikna et.
Aileden hatrı sayılır bi zenginlik yoksa kimin öğrenciliği parasız geçmedi ki.
Hem elinizde faize bulaşılmadan alınmış bi ev var. Çok güzel bişey bu.

olsun ama gençliğim diyerekten babanın dişiyle tırnağıyla biriktirdiği arsasını heba etmesine izin verme. belki değerlencek, şimdi farkında değilsindir bazı şeylerin. babamın maaşı az diyorsun azıcık maaşla hem ev hem arsa bırakmaya çalışıyo size. senden büyük abilerin var senden küçük kardeşlerin var... şimdi gençliğimi yaşıcam diye anlık düşünme. hayat zor bir yoldur sen de zorluklara erken yaşta başladın. okuyup mesleğini ele alınca düzelicek zaten inşallah her şey.

hem de baban küçücük yşaında çalışmana izn vermemekle çok iyi birşey yapıyor. kirada otursaydın seni okutmasalardı çalıştırsalardı ne olacaktı daha mı iyiydi. birbirinize kenetlenin zor günlerinizi de atlatın

bizde 3 kardeşiz. babam memur maaşıyla ıkı ev aldı araba aldı.birinde oturuyoruz biride gayet iyi kira getiriyor. annem evde çörek yapardı ekmek parası vermesin boşuna diye. Rabbim razı olsun. o zaman sıkıntı cekmısız ama şimdi cok rahatız.

bizde rahat içinde büyümedik liseyi cepte beş kuruş parasız geçirdim, üniversite desen aldıgım öğrenim kredisiyle çok şükür paramız yoktu o zamanları ama evde gülen yüzümüz vardı. kıyafete paraya fazla takılmayın babanızda sizi düşündüğünden yapıyor. parasız gezıyorum dersenızde babanızda aylık alın a tıyorum 50 100 tl pazarlarda çok ucuza kıyafetler var gerı kalanıylada bir şekilde gecınırsınız yada o gun harcamazsınız arkadasnızıda hafta sonu güzel vakıt gecırırsınız.cok fazla düşünüpte zehir etmeyin hayatı kendinize.

"Babama kizdigim tek bu mevzu degil tabiki. calismama izin vermiyor. Baska sehre gitmeme izin vermedi ama ben gitcem ne yapıp edip. Bu arada babamin 2 oglu daha var Önceki evliliginden. Abilerime kalsin istemiyorum. Sıkışan biz olduk."
bunu yeni gördüm ozaman haklısın canım

Evliyim, maddi problemlemlerim var.
Evim ve eşimin dükkanı kira.
Bi bebeğim var ikincisi yolda ve inan bana bi çocuk yetişkinden çok daha fazla masraf çıkarıyor.
Elektriğim, suyum, doğalgazım, aidatım, telf, internet faturalarım var her ay ödemem gereken.
Hamileyim her ay dr kontrolüne götürüyorum, bebeğim küçük onu da her ay kontrole götürüyorum.
Ve evime giren para ayda maksimum 2000 liradır.

Bunlara rağmen babamın benim yaşlarımdayken aldığı, köy statüsünde çevreye sahip bi arsası var.
Değerlenir mi? ben görür müyüm bilmiyorum.babam 65 yaşında onun göremeyeceği kesin.
Tapusu çıktı ve ısrarla almak istedi sanıyorum gurur meselesi gibi bişeydi bu.
Tek başına alabilmesi mümkün değildi (hala çalışıyor gerçi) bu yüzden 4 kardeş her ay 400er lira verip babamın bu isteğini yerine getirmeye çalışıyoruz.Benim için 400 lira o kadar ciddi bi tutar ki..
Nelerden kısıp, feragat ettiğimi tahmin edemezsin geçinebilmek için.

Çok gençsin, henüz evliliğin, geçimin ne olduğunu tam olarak bilmiyorsun ama bırak 4 seneyi bu sıkıntıları ömrü boyunca çeken insanlar var.Üstelik ne güzel ki sorumluluk sahibi bi ailen var bi mal karşılığında borçlanıyorlar.Niceleri kumar, iş batırma bilmem ne diye milyarlarını çöpe atıyor, yaşanılıyor bunlar yaşıyoruz.
Bence ailene destek çıkmalısın bu konuda.

Çoook üzüldüm, canım. Ama üzülmem aslında siz çocuklardan fazla annen ve babaNa yazık kendilerini okadar kasıyorlar

Anneni babanı ikna edemezsin veya değiştiremezsin asıl önemli olan evlendiğin adamın kendi ailesine borçlanmaması ve bu borcu sana yıkmaması bence sen buna dikkat et , çünkü evlendikten sonra 2 ,3 yıl borç ödeniyor altınada kaynana sahipleniyor oğluna yanına alarak sen kredi çek
onlarda ne yaparsa yapsın , en azından önün parlak

keşke benım babamda esımın babasıda senın baban gbı zamanında ev ada arsa almaya kalksalardı.şimdi tek maaaşla gecınıyor olurlardı.bı tarafta kardesım dığer tarafta görumcem yardım etmese gecınemeyecekler cunku....ama evlerı olsaydı oylemı olacaktı...akılsız babalarımız bızım senınkı akıllı ama senı çalıştırmadıgı ıcın gerici sadece......kızıyorum ama bu kafa degışmez......sen hayatını meslegını elıne aldıktan sonra zaten calışacak dınlemeyeceksın onu...boşver bugunlerde cektıgın sıkıntıyı.....hangımız cekmedık kı....kaldıkı evımızde ne ev var nede arsa...

ay nasıl geçiniyorsunuz maşallah ya bizim eve 3000tl giriyor tek çocuk geçemiyoruz bıktım artık hep içerdyiz ve borçluyuz

Arsa bitsin bu sefer de araba almaya kalkarlar

Kızlar babamın arsayı dişiyle tırnagiyla aldığı falan yok. O dedemden kaldı. Ben maddi sıkıntı çekmekten yoruldum. BıktıM. Ayrıca babam da calismama izin vermiyo. Belki bilenler bilir beni para yok diye baska sehre bile göndermedi. Bi yandan da üvey abilerime yardim yapiyo. bi konu daha var. Ev babamın üstüne. Ilerde bizi çok seven abilerim de konmaya kalkar. Işte o zaman kiyamet kopar

O ev ve arsa abilerime de kalirsa ortalihi yikarim. Asla ama asla abilerime bi kurus göstermiycem. Çünkü ev alirken hep anne tarafim yardım etti. Ve o arsa annemindi. Abilerim asla konamaz. Sıkıntıyı da biz çektik. Kenetlenin zor günler diyosunuz da bizimki zor yillar oldu artik biktim

iyi kenetlenmeyin o zaman. ben doğru gördüğüm yolu anlatmaya çalışıyorum. arsa abilerine kalmaz kardeşler arasında eşit olarak bölüştürülür. eğer okumuyorsan babanı çalışmaya ikna et, ama baban okutmak için çalıştırmıyorsa haklıdır o zaman. bu kısımdan emin olamadım

Bizim arka komşu zamaninda 5 bine almış arsasini yıllar once ana caddeye bakiyor ama 200-250 metrekare en fazla.Sonra noldu biliyonmu bi benzin istasyonu sahibi etrafındaki tum arsaları aldi bu satmadi diretti ama nasıl bilsen tam yapilcak istasyonun ortasi.Adam inatla 600 bine aldi arsayı.5 bin nere 600bin nere canım benim. O parayla kac tane daire aldi bizim komsu cocuklarina. O istasyonda antalyada kendi markasinda ilde 1. nnumara.ilerde hic belli olmaz bakarsin zor gununde lazım olur.

ay nasıl geçiniyorsunuz maşallah ya bizim eve 3000tl giriyor tek çocuk geçemiyoruz bıktım artık hep içerdyiz ve borçluyuz
İşte geçinmek denirse diyelim.
Nasıl geçindiğime değil nasıl dayandığıma şaşırıyorum ben de.
Bi de her ay arttırıp azar azar borç kapatmaya çalışıyoruz tabi.

Canim sen bunlari düsüne düsüne hasta edersin kendini ,babanla oturup konusun orta bir yol bulun.Senin yerinde olsam mutlaka okulumu bitiririm,okulun eline alicagin meslegin senin gelecegin ,o vakit sen kendin ne istersen yaparsin ve kimse karisamaz ama suan icin öyle bir secenegin yok ,en iyisi okulunu bitir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…