Bıktım Borçtan Yeter :((((

sumoshh

İstanbul
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.689
1.230
Kızlar direk konuya geçiyim.
4 yıl önce kıt kanaat geçindiğimiz halde ev almaya kalktık. Babam faiz çekmem diye inat etti, eşten dosttan borç aldık hele de akrabalardan. Annemin de dedemden kalma arsası vardı. O zamanlar babam patronundan 30bin istedi, onun karsisiliginda arsayı verecekti. Neyse biz 4 yıl boyunca o kadar kıt kanaat geçindik ki. Lise hayatı yaşayamadım hiç param olmadı. Okula 1 ya da 2 lirayla giderdim. Hatta bazen parasız giderdim. Sefil gibiyDim. Düzgünce üstüm başım da olmadı. Babamın geliri çok az çünkü Üniversiteye geldim borç bitti martda da bi arsa kaldı.
Bizimkiler yine anlasmislar. Biz arsayi vermeyelim yine taksit taksit bu sefer patrona ödeyelim. Patrona zaten hic farketmez. Ben seneye bölüm degistirip baska sehre gitmek istiyorum. Masraflarım olacak. Ben yine kendimi Sıkcam en güzel lise yıllarım o güzel yaşlarım borç diye gitti zaten. Ben neyse burs alirim da kardeslerime üzülüyorum en çok. Arsanin değerlendigi falan da yok. Çok israr ettim nolur rahatlayalim diye. Bana diyolarki ilerde sana kalacak Kes sesini buyuklerin isine karisma. Ama bu yillarim bana geri gelir mi? Ben 30 40 yasinda napiyim baba malını? Bu yaşım gelmez bidaha. Şimdi yine girdik borca. Şu an o kadar sinirliyim ki yazım hatalarim için özür dilerim. Kendimi sıkmaktan bıktım artık. Ben üstüm başımdan dolayı okula giderken utanıyım arkadaslarla cafede mahcup oluyum elimdeki telefon bile belli.bizimkiler arsa ödesinler. Evet bencillik yapiyorum kardeslerim de ayni durumda. Bıktım borçdan

Üniversite okuduğunuzda gore en az 18 yasindasiniz. Ne babalar var kazandigini disarda yiyip eve getirmeyen sizinn banani az da kazansa mal sahibi olmaya calismis kotu bisey yapmamis.siz de haklisini bu yasta parasizlik çekmek istemeye bilir siz. İki seçeneğiniz var ya durumu kabul edeceksiniz ya da bi ise girip para kazanacaksiniz..hic okulum var demeyin en zor mühendisliklerden birini bitirdim ve 4 yil boyunca calismak zorundaydım.

babanizin ellerinden Opuyorum..keşke sizin yerinizde olsam

Son düzenleyen: Moderatör:
Babaniz en azindan mal sahibi olmaya calisiyor, maddi acidan zor durumda olabilirsiniz ama o mal ileride size kalacak. Benim de lise ve universite hayatim zorluklarla gecti bir okul gezisine gittigimi hatirlamam mesela, universitede ac kaldigimi 5 lirayla 1 hafta gecirdigimi bilirim bu yuzden kaydimi dondurup memur oldum ve imkani olmayan babama araba aldim suanda onu oduyorum. Babana kizma...

18 yaşındayım. Çalışmama izin vermedi. Bu sene cok istedim zaten calismayi. Baska sehre gidersem tabiki caliscam ondan gizli. Kardeslerime üzülüyorum kendimden cok

Babama kizdigim tek bu mevzu degil tabiki. calismama izin vermiyor. Baska sehre gitmeme izin vermedi ama ben gitcem ne yapıp edip. Bu arada babamin 2 oglu daha var Önceki evliliginden. Abilerime kalsin istemiyorum. Sıkışan biz olduk.

Sizin çalışma durumunuz yok mu? Part time vs en azından kardeşlerinize 2 3 kuruş verirsiniz, kendinize biriktirerek bir şeyler alirsiniz vaktiniz değerlenir (dersleri aksatmamak koşuluyla)
Yok izin vermiyo. Ailemin yaninda okudugum için gizlice yapamıyorum da. Ama seneye mutlaka caliscam canima tak etti artik

Ah ahhhh Baba'nın degerını bıl kuzum,ılerde çoluk çocuğuna oyle bı yetıscek kı,bende sıkıntı çektım ama şimdi oyle şükrediyorum kı,meğer babam çoook daha ılerıyı gormuş,sımdı anlıyorum

Ben ilerde istemiyorum 30 40 yasinda napiyim ki? Hani Gençliğim? Gencligin degeri paha bicilir mi

'Ben olki beni anlayasın' lafını yorumları okuyunca kavradım. Düştüğün durum gerçekten zor, idare etmeye çalış baban verdiği kararadan dönmez. Bide şöyle düşün o evi almasaydınız yıllarca kirada oturacaktınız belki başka şeyler çıkacaktı. Ünv. giderken çalışmaktan başka çözüm bulamadım kardeşinede para gönderirsin diyecektim hiç demiyim o para zaten sana yetmez. Rabbim yardımcın olsun canım

Iyi burs veren yerler var. Arastirisan bursun gayette iyi yeter. Ben üni 1 2yi aylik 200 lira burs ile gecirdim ki kiyafetim yolum yemegim cartim curtum icinde... bazen 25 kurusla okula gittigimi biliyorum.
Heves ettim mi ettim elbet. Ama bizim basimizda babamiz yoktu. Allah rahmet eylesin.
bu gunlerin kiymetini bil.
Ha esimle tanistim bana hep destek oldu Allah razi olsun.
Istanbul üni ise sana burs veren yerleri söylerim. .
Eviniz maliniz var ama denemeye deger...

Allah rahmet eylesin. Ankarada yaşıyorum Burs da cikmadi bana hem ev hem arsa var diye

Tesekkur ederim güzel yorumun icin

Allah rahmet eylesin. Ankarada yaşıyorum Burs da cikmadi bana hem ev hem arsa var diye

Himm Ankarayi bilemiyorum maalesef. Evet ev arsa olunca cikmiyor dogrudur..
Hayirlisi olsun. Belki bulursun. Turk Egitim Vakfina falan basvur eger basvurusu bitmediyse gerci bitmiştir. Bi dahaki seneye artik. Her yere basvur. Nerden ne gelecegi belli olmaz..

bence yanlış düşünüyorsun,baban bence mantıklı karar vermiş, eğer biraz harçlığın olmasını istiyorsan part tıme çalışabilirsin, ya da yazları çalışabilirsin,bak borçları olduğu halde seni okutuyorlar, daha ne istiyorsun, biraz fedakarlık yap bence ailen için sabret

Ehhh abartmasınlar ama arsa dursun diye bu kadar çoluk çocuğa sıkıntı yaşatılır mı ya. Ben sana hak verdim. Durumunuz ev arsa var diye devletin nezdinde iyi tabi burs çıkmaz bu yüzden.
Ev varmış işte arsaya bi ev daha yapmaya kalkarlar bunun borcu bitince yine borca girersiniz bence. Bi noktada durmak lazım. Gelir az diyosun çünkü.

Ogrenciler hep calisiyor simdi,stand elemani vs, babanizi ikna edip calismskdsn baska sans yok..gencim ihtiyaclarim oluyor deyin bize izah ettiginiz gibi ailenizede izah edebilirsiniz sikintinizi..

siz okuyup hayatınızı kazanın part time işlere bakın. kardeşlerinde burs kredi alsın okurken. sonuçta mal sahibi oluyorsunuz sıkıntınız bu yüzden. ya mal sahibi olmayıpta paranızın olmadığı için bu sıkıntıyı çekseydiniz. bende üniversiteden mezun olana kadar çok sıkıntı çektim. kıyafetim yoktu fazla hafta sonlara arkadaşlarımla biryerlere gitmek benim için lükstü mezuniyet balosuna bile katılmadım parası fazla diye. mezun oldum bir şirkette çalıştım kazandığım her parayı aileme yardımcı olmak için harcadım babamın sıkıntıları gitti. geçen yaz evlendim şuan evimiz ve arabamız var eşimle. bekarken yapamadığımı şimdi yapıyorum. keşke bir mal sahibi olmak için çekseydik bütün sıkıntıları. herkes şanslı olamıyor malesef

Helal olsun babana kit kanaat gecinmesine ragmen hem sizi okutuyor hem faize girmeden borc ödüyor babanin kiymetini bilmen gerekir,bugün icin yapacagin harcamalar elbiseydi yemekti suydu buydu bunlar senin isteklerini tatmin edebilir ama yarinin icin anlik seyler.Biraz az esyan olsun ,az gez ama okulunu bitir dogru dürüst bir meslek sahibi ol .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…