• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biktim ben bu adamdan ....

eftelya2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.896
7.096
198
Bu aralar cok bunaldim,esimi bilen bilir bieyen icin rahatina asiri duskun bencil biri , evde cocuk bakiminda bana pek bir faydasi yok, illa birseyleri soylemen lazim ve bende soylemekten yoruldum, susmayi tercih ediyorum artik.
Gelelim asil mevzuya beyfendi her kafasi estiginde bir hobi cikarir bilardo, mac vs gibi bazi gunler sehir disinda zaten o zamanlar kafasina gore gezer, gittigi yerde arkadasi varsa onunla gorusur evde desen hep yatar modda benim yasadigimiz yerde bir arkadas cevrem yok ailem memlekette esimin ailesi ile pek gorusmuyoruz ( hepsi kendi icinde problemli zaten bana dokunan yani yok ama sikintilari bitmiyor ve ben artik problemli insan istemiyorum etrafimda) ve ben evden ise iidip gelmekten bunaldim.
Dedim haftasonu ben yalniz cikacagim biraz yalniz kalmak istiyorum ( yapacagim carsi pazar gezmesi) esimde bende maca gitcem cuma dedi , dedim tamam ama bak sonra cayma cumartesi kiza sen bakiyorsun.
Geldik bugune sabah kalk erkenden kizi doyur vs beyfendi yatti ona kadar hadi kahvaltiya gidelim dedi gittik kahvaltiya, sonra gorumceye kp ugradik oldu mu oglen, dedim bir pazara gidelim ama cocukla gezilmiyor biraz dolastik sonra eve geldik ve ben yine yalniz ttakilamadim.
Amac kahvaltiyi bahane edip pesime takilmak cocukla yalniz kalmamak icin yapiyor ama benim yalnizliga ihtiyacim var...
Eve gelince bende patladim ( bu ara eve geldik hop cekyata pazarliklari yerlestiren ben, cocuk cis yapti o ara yere onu temizle , ona yemek hazirla, dunden kalan camasirlari topla ..) adam bir zahmet yemegini yedirdi kizimin.
Bunaldim ve o kadar bencil ki kendi bana sormadan planlar yapiyor, hobiler ediniyor ama benim yasam alanima saygisi yok!
Hayatim ev is ucgeninde cok cok bunaldim!!!

Böyle adama çalışmak fazla canım yan gelip gezip tozup parasını yemek lazim....
Benim eşimde bencildir ama artik çıngar çıkarıyorum 9 yılda bezdim...
Bakacak çocuğuna tek başınıza yapmadınız onu...
Neden bugün tepkinizi koymadınız ben yalnız gideceğim konuştuk demediniz?
Madem o sizi önemsemiyor sizde onu önemsemeyeceksiniz her yere bekar gibi gidemeyecek kısıtlayacaksınız ki sizi anlasın....

Hallolur bence siz de uyandırıp çıksaydınız sabahtan çocuğa bak deseydiniz

adama ya resti çekin kendine çeki düzen versin
ama bu adamın düzeleceğini düşünmüyorum klasik anasının paşası türk erkeği. karım yemek yapsın cocuk yapsın bana kadınlık yapsın hizmetçim kölem olsun ama ben tv izleyeyim koltukta paşalar gibi oturayım çayım kahvem önüme gelsin kafasında çoğu erkek anneleri zamanında arkasını toplamış bir birey oldugunu hissettirmemiş sorumluluk vermemiş. evlendikten sonrada aynı şeyi eşlerinden bekliyorlar temizlik ev işi vs sadece kadının görevi olarak görüyorlar. bu böyle gitmez ya bu adamla ev iş cocuk bakıcılık vs yapmaya devam edeceksiniz evlilik sürecek yada boşanacaksınız.

Bu imajınızı bozmanız lazım. O liseli bi ergen siz de onun annesi değilsiniz. Evde bekleyen arkasını toplayan bakıcı gibi olmak için evlenmediğinizi ona bi hatırlatın. Dışarıda bi hayatınızın olması lazım kendi arkadaşlarınızın olması lazım. Ona emek vereceğinize bunun için çabalayın. İnanın şaşırır ve sizle daha fazla vakit geçirmeye çalışır. Erkekleri bi sarsmak lazım maalesef konusarak anlamıyorlar

E kahvaltidan sonra o kiziyla ailesine gideydi, sen siyrilsaydin aradan.

Veya o bana sormadan hobi ediniyor demissin, sen de ona sormadan yap planini, onun plani olsa bile iptal etsin.

Aslinda sozlesmissiniz bugun sana hatirlatmasi gerekirdi, ama cok rahata alismis demek ki

Ben zaten alsin eline supurge evi supursun vs beklemiyorum , istedigim evin eksigini ben demeden gorsun alip gelsin, ne bileyim iste pazardan marketten geldik posetleri yerlestirsin, kizimla arada yalniz takilsin parka gider, ailesine gider artik ne yaparsa bende yalniz kalip kafa dinleyeyim.
Benim derdim baskalari ile gezmek tozmak falanda degil yalniz kalmak kendimle basbasa birseyler yapmak, cunku sikildim monoton hayattan ...Kosturmacadan, sorumluluklardan..
Birde eve gelince gideydin ya da erken kaldirip sen gitseydin diyenler icin kahvalti benim icinde iyi oldu ( en azindan kahvalti hazirlamakla ugrasmadim) ama sonrasinda benim planima sadik kalabilirdi ( cocuklada yalniz yollayamam eve arac koltugu yok araba sirketin kucuk oldugundan hem araba kullanip hem kizima bakamaz)

Bu aralar cok bunaldim,esimi bilen bilir bieyen icin rahatina asiri duskun bencil biri , evde cocuk bakiminda bana pek bir faydasi yok, illa birseyleri soylemen lazim ve bende soylemekten yoruldum, susmayi tercih ediyorum artik.
Gelelim asil mevzuya beyfendi her kafasi estiginde bir hobi cikarir bilardo, mac vs gibi bazi gunler sehir disinda zaten o zamanlar kafasina gore gezer, gittigi yerde arkadasi varsa onunla gorusur evde desen hep yatar modda benim yasadigimiz yerde bir arkadas cevrem yok ailem memlekette esimin ailesi ile pek gorusmuyoruz ( hepsi kendi icinde problemli zaten bana dokunan yani yok ama sikintilari bitmiyor ve ben artik problemli insan istemiyorum etrafimda) ve ben evden ise iidip gelmekten bunaldim.
Dedim haftasonu ben yalniz cikacagim biraz yalniz kalmak istiyorum ( yapacagim carsi pazar gezmesi) esimde bende maca gitcem cuma dedi , dedim tamam ama bak sonra cayma cumartesi kiza sen bakiyorsun.
Geldik bugune sabah kalk erkenden kizi doyur vs beyfendi yatti ona kadar hadi kahvaltiya gidelim dedi gittik kahvaltiya, sonra gorumceye kp ugradik oldu mu oglen, dedim bir pazara gidelim ama cocukla gezilmiyor biraz dolastik sonra eve geldik ve ben yine yalniz ttakilamadim.
Amac kahvaltiyi bahane edip pesime takilmak cocukla yalniz kalmamak icin yapiyor ama benim yalnizliga ihtiyacim var...
Eve gelince bende patladim ( bu ara eve geldik hop cekyata pazarliklari yerlestiren ben, cocuk cis yapti o ara yere onu temizle , ona yemek hazirla, dunden kalan camasirlari topla ..) adam bir zahmet yemegini yedirdi kizimin.
Bunaldim ve o kadar bencil ki kendi bana sormadan planlar yapiyor, hobiler ediniyor ama benim yasam alanima saygisi yok!
Hayatim ev is ucgeninde cok cok bunaldim!!!
ahhh ahhhh eski anacıklarımız, yaşam alanları olmadan 5-6 çocuk büyütürdüler...

ahhh ahhhh eski anacıklarımız, yaşam alanları olmadan 5-6 çocuk büyütürdüler...
Valla kusura bakmayin da o anaciklar calismaz tum gununu evinde gecirirdi, simdiki gibi gozleri acilmamisti, ogretilmis caresizligi kabul edip seslerini cikarmazlardi cunku erkegin eline bakiyorlardi, bosanmak zaten soz konusu bile olmazdi o nedenle yaptiginiz kiyas gibi olmus olmus ama yersiz olmus...
O eskilerin sabri bende yok valla saygiyla anarim kendilerini..

seni cok iyi anlayabiliyorum, hayatin akisina kapilip gitmissin, hayatin seni surukluyor ve kontrolunu kaybetmis hissi yasiyosun. bi ucundan tutacaksin canim. bugun olmadiysa yarin, yada haftaya kendin icin bisiiler yapacaksin. ayrica gun icerisine de kaliteli anlari sigdirmaya calis, nebilim market alisverisi mi yaptin, ozaman o civarda bi kafeye otur ic bi cay/kahve. kitap mi seviyosun, cocugunun yasini bilmiyorum ama gunun bazi anlarini ‘kitap okuma’ saatine cevir, bi kahvenle ooh mis cocugunada bi kitap tutustur, okuyun. veya nebilim guzel yabanci diziler var, onlar sizin keyif zamaniniz olsun.

Valla kusura bakmayin da o anaciklar calismaz tum gununu evinde gecirirdi, simdiki gibi gozleri acilmamisti, ogretilmis caresizligi kabul edip seslerini cikarmazlardi cunku erkegin eline bakiyorlardi, bosanmak zaten soz konusu bile olmazdi o nedenle yaptiginiz kiyas gibi olmus olmus ama yersiz olmus...
O eskilerin sabri bende yok valla saygiyla anarim kendilerini..
çalışmıyorlardı ama, yan gelipte yatmıyorlardı...bütün işleri makineler olmadan, elde yapıyorlardı...kıyası beğenmediniz ama, şimdide evliliklerde huzur ve mutluluk yok...

çalışmıyorlardı ama, yan gelipte yatmıyorlardı...bütün işleri makineler olmadan, elde yapıyorlardı...kıyası beğenmediniz ama, şimdide evliliklerde huzur ve mutluluk yok...
O zamanin sartlari oyleymis makine yokmus ama zaman cokmus, simdiki gibi bir giydigin aksamina makineye atilmazmis, cocuklar birbirlerinin esyasini giyer bir oyuncakla oynarmis simdi teknoloji var Evet ama iste eskiye nazaran cok, bir kere evler genis, kiyafetler cok, esya cok haliyle daginiklik fazla, cocuklar eskiden kendi haline birakilirmis ama artik her biri ozel ilgi istiyor ve kendi adima soyleyim calisan bir kadin olarak esimden yana bir kazancim yok, eline bakmiyorum, ihtiyaclarimi kendim karsiliyorum, evde de yasam ortaksa bir zahmet benim yasam alanima da saygi duysun ...

Küçük bir çocukla 2-3 saat geçirmek ne kadar zor olabilir ki? Kendi kızı ya. Bu kadar aciz bir adam mı? Zaten genel olarak da tembel biri geldi bana.

Bunla bir ömür zor. Allah sabır ve kolaylık versin sana. 2. çocuğu düşünme derim.

O zamanin sartlari oyleymis makine yokmus ama zaman cokmus, simdiki gibi bir giydigin aksamina makineye atilmazmis, cocuklar birbirlerinin esyasini giyer bir oyuncakla oynarmis simdi teknoloji var Evet ama iste eskiye nazaran cok, bir kere evler genis, kiyafetler cok, esya cok haliyle daginiklik fazla, cocuklar eskiden kendi haline birakilirmis ama artik her biri ozel ilgi istiyor ve kendi adima soyleyim calisan bir kadin olarak esimden yana bir kazancim yok, eline bakmiyorum, ihtiyaclarimi kendim karsiliyorum, evde de yasam ortaksa bir zahmet benim yasam alanima da saygi duysun ...
o zaman minimal yaşam felsefesine geç, rahat edersin.

seni cok iyi anlayabiliyorum, hayatin akisina kapilip gitmissin, hayatin seni surukluyor ve kontrolunu kaybetmis hissi yasiyosun. bi ucundan tutacaksin canim. bugun olmadiysa yarin, yada haftaya kendin icin bisiiler yapacaksin. ayrica gun icerisine de kaliteli anlari sigdirmaya calis, nebilim market alisverisi mi yaptin, ozaman o civarda bi kafeye otur ic bi cay/kahve. kitap mi seviyosun, cocugunun yasini bilmiyorum ama gunun bazi anlarini ‘kitap okuma’ saatine cevir, bi kahvenle ooh mis cocugunada bi kitap tutustur, okuyun. veya nebilim guzel yabanci diziler var, onlar sizin keyif zamaniniz olsun.
Valla dizi izlemeyi ancak iste yapabiliyorum, bazen kitap okuyorum uyumadan once, kizim kucuk 2,5 yasinda henuz yani ilgiye ozene ihtiyac duydugu bir yasta bana evde birsey yapmaya firsat birakmiyor.
Ben ozgur ruhlu biriyim, manatonlugu da sevmiyorum ama sartlar beni bir kisir donguye soktu, es kisisi ancak kendini dusunur halde, calismak desen hem mecburiyet hem de benim icin vazgecilmez bir durum cunku kendi ayaklarim uzerinde durmaktan yana bir kadinim.
Cocuk isi zaten sabir isi

o zaman minimal yaşam felsefesine geç, rahat edersin.
Felsefik dusler gercek hayatta ise yaramiyor mitlu olacagim diye polyannacilik oynayamam ki...
Bu ancak baskalarini mutlu eder, beni degil!
Sukretmeyi bilirim ama beklenti dedigin apayri birsey, sizin gorusler zaten bana uymuyor saygim sonsuz ama biz anlasamayiz sizinle..

Back