- 11 Ekim 2011
- 1.577
- 642
- 44
Bile bile şöyle konular açmayın ya ne dememizi bekliyosun laf olsun diye konu açıyosundaha öncede yazmştm bu konuda cvp veren derdimi dinleyen herkese tşk ederim. şimdide yazıp içimi dökmek istedim ailemden çevremden bıktım artık 24 yaşnda öğrtmnm kendi kararımı verebliyrm artık. kürt biriyle görüşüyorum diye o kadar çok tepki aldım ki başta annem olmak üzere herkes sürekli ne kadar akılsızsın kürtlerle nasıl uğraşacaksın aptallık etme deyip duruyo o da bnm gibi öğrtmn işte niye bu kadar laf ediyolar anlamıyorum. çeyizime marka bişey alıyorum annem diyoki boşa alıyosun kürtler o markadan anlamaz sen onunla evlensen elalem bize gülecek bu kız boşa okumuş gitmiş kürtle evlenmiş diyecek diyo. bi akrabam aradı diyoki yazık değil mi ailene nasl bi kürtle görüşüyosun hiç mi aklın yok diyo .başkalarıyla görüştürmeye çalışıyolar ama ben yapamam görüşemem sevgilimi seviyorum bıktım ailemden çevremden
Yine haklisiniz:)))evet denesin ama once arkadasinin hareketlerini ve arkadasinin ailesinin hareketlerini,olgunluklarina bakin eyer cok farklilik yoksa tabikide denesin.iyi sanslar dilemekten baska birsey bizim elimizden gelmez.hayat onun hayati:)))Haklısınız yaşamışsınız bu konu da bir şey diyemem ama herkes aynı olacak değildir. Denemeden bilinemez. Konu sahibi pişman olmasındansa denesin bence. Belki her şey çok güzel olur.. :)
Yine haklisiniz:)))evet denesin ama once arkadasinin hareketlerini ve arkadasinin ailesinin hareketlerini,olgunluklarina bakin eyer cok farklilik yoksa tabikide denesin.iyi sanslar dilemekten baska birsey bizim elimizden gelmez.hayat onun hayati:)))
yorum yapma ablacım o zaman :)Bile bile şöyle konular açmayın ya ne dememizi bekliyosun laf olsun diye konu açıyosun
ben sana zorla mı yorum yaptırıyorum yazmazsın konuya olur biter yaaBize ne senin kürdündende aşkındanda artık karar verme yaşındasın ! Kararını ver , milleti kavgaya davet etme!
Kardeşim dünya senin etrafında dönmüyor istemediğin cevap gelince yazma diyemezsin ırkçılık sloganını git başka yerlerde yapyorum yapma ablacım o zaman :)
burada herkes istediği konuyu açmakta serbest. abartı bişey varsa site yönetimi kapatır zaten. seni rahatsız eden bi konuysa yorum yapmayabilirsin burası dert köşesi bende derdimi anlatıyorum niye bu kadar söyleniyosunuzKardeşim dünya senin etrafında dönmüyor istemediğin cevap gelince yazma diyemezsin ırkçılık sloganını git başka yerlerde yap
ben ırkçı biri olsam sevgilim kürt olmazdı yazımda ırkçılık olan bişey yokKardeşim dünya senin etrafında dönmüyor istemediğin cevap gelince yazma diyemezsin ırkçılık sloganını git başka yerlerde yap
Yasamis biri olarak aynen harfi harfine dediklerinize katiliyorum:))kürtler dünya tatlısı insanlardır ,misafirperver ,candan ırktır..bizlerden aile konusunda biraz farklılar,bunu kabul edip yaşamına devam edeceksen hiç dinleme aileni de,faşizan çevreni de..tam senin yaşındayken 4 yıldır birlikte olduğum kürt erkek arkadaşımla benzer sorunları yaşadım,o yaşımın verdiği heyecanla (ne gereği varsa ) dünyayı karşıma aldım ,gel gelelim ki memleketine gidip ailesiyle tanıştığımda kazın ayağının hiç de öyle olmadığını gördüm ..birbirlerine çok bağlı ve tutucu insanlardı geneli,dolayısıyla geleneklerine fanatiklik derecesinde bağlılardı ve mesleğin kariyerin (bu arada ben de öğretmenim ) farketmeksizin kendilerine uymalarını bekliyorlardı..uymazsanız bunu saygısızlık olarak algılıyorlardı,işin kötü yanı erkek arkadaşınız da bi süre sonra ailesinin sözünden çıkamıyor (belki de bu bana öyle denk gelmişti,fakat salt erkek arkadaşım değil ,çevresindeki tüm erkek bireyler bu şekilde davranıyordu ) dil zaten başlı başına problem ,bana hiç çekinmeden kendilerinin değil benim onların dilini öğrenmem gerektiğini söylemişlerdi,..arkadaş bunu o kadar tatlı dille yapıyorlar ki kızamıyorsun da ,ki ben şirret de bi tipimdir..velhasıl kelam zor iş farklı kültürden biriyle evlilik kararı,fakat insanlık konusunda hiç şüpheniz olmasın ,mükemmel insanlar,dediğim gibi aşmanız gereken tek dezavantajınız bazıları aşırı gelenekçi oluyorlar
tam benim yaşadıklarımı anlatmışsın bizzat aynısını yaşadım :)kürtler dünya tatlısı insanlardır ,misafirperver ,candan ırktır..bizlerden aile konusunda biraz farklılar,bunu kabul edip yaşamına devam edeceksen hiç dinleme aileni de,faşizan çevreni de..tam senin yaşındayken 4 yıldır birlikte olduğum kürt erkek arkadaşımla benzer sorunları yaşadım,o yaşımın verdiği heyecanla (ne gereği varsa ) dünyayı karşıma aldım ,gel gelelim ki memleketine gidip ailesiyle tanıştığımda kazın ayağının hiç de öyle olmadığını gördüm ..birbirlerine çok bağlı ve tutucu insanlardı geneli,dolayısıyla geleneklerine fanatiklik derecesinde bağlılardı ve mesleğin kariyerin (bu arada ben de öğretmenim ) farketmeksizin kendilerine uymalarını bekliyorlardı..uymazsanız bunu saygısızlık olarak algılıyorlardı,işin kötü yanı erkek arkadaşınız da bi süre sonra ailesinin sözünden çıkamıyor (belki de bu bana öyle denk gelmişti,fakat salt erkek arkadaşım değil ,çevresindeki tüm erkek bireyler bu şekilde davranıyordu ) dil zaten başlı başına problem ,bana hiç çekinmeden kendilerinin değil benim onların dilini öğrenmem gerektiğini söylemişlerdi,..arkadaş bunu o kadar tatlı dille yapıyorlar ki kızamıyorsun da ,ki ben şirret de bi tipimdir..velhasıl kelam zor iş farklı kültürden biriyle evlilik kararı,fakat insanlık konusunda hiç şüpheniz olmasın ,mükemmel insanlar,dediğim gibi aşmanız gereken tek dezavantajınız bazıları aşırı gelenekçi oluyorlar
ben sizi anlayamadım o halde ? bu anlattıklarım ayrılma sebebiydi,pek çekilecek durumlar değildi,hayatı ikimiz için de zehir edebilirdik devam etseydik ..şimdi bana hak veriyorsanız bu evliliğe olumlu bakmıyorsunuz demektir ?ya da ben de bunları yaşıyorum fakat gene de evlenmek istiyorum ,içimi rahatlatmanızı istiyorum gibi bi isteğiniz mi var ? bu arada öğretmenim diyorsunuz,il dışı tayin olayını ne yapmayı düşünüyorsunuz ? branşınız buna uygun mu ? kafamda deli sorulartam benim yaşadıklarımı anlatmışsın bizzat aynısını yaşadım :)
iş biraz aileleri saf dışı bırakmakta bitiyor,biz kadınlar bu konuda daha yürekli olurken ,erkekler başlara oranla gitgide daha pasif bir hal alıyorlar ..ne mutlu size ,daim olsun huzurunuz,fakat konu sahibi benim yazdıklarımın aynısını yaşadığını söylemiş,yani sevgilisi eril bi kültüre sahip ve muhtemelen o da geleneklerine uyum bekleyecek ,ailesine hak verecek ..gerçi arkadaşın ne istediğini de pek anlamadım ben ,hem benim yazdıklarımı yaşayıp hem nasıl mutlu olacağına inanıyor ki ? muhtemelen içini rahatlatacak bir kaç cümle duymak istiyor,bilemedimIrkçı ve de faşist bir ailen varmış.böyle bir aileye evlilik yoluyla dahil olmayı bırak komşu olmayı bile istemezdim.kürdüm eşim türk ailesi milliyetçi muhafazakar.tek kelime etmediler edemediler.eşim resti çekerdi.benim ailem ben istedikten sonra tek kelime etmedi.istenmediğimi hissetseler asla kabul etmezlerdi.eşimin ailesi senin ailenin binde birini deseydi ve eşim buna müsaade etseydi aşkından gebersem de suratına bakmazdım.
Senin ailen acaba sadrazamın sol tarafından mı düşmüş ki?!
Maşallah senin tüm konularında ırkçılık tesadüfe bak. Bu arada sen diyosun ya istediğim konuyu açarım diye bende diyorum ki istediğim kişiye istediğim yorumu yaparımburada herkes istediği konuyu açmakta serbest. abartı bişey varsa site yönetimi kapatır zaten. seni rahatsız eden bi konuysa yorum yapmayabilirsin burası dert köşesi bende derdimi anlatıyorum niye bu kadar söyleniyosunuz