bıktım artık :(

Sipariş kurtler olmayacak bu ülkede hanımlar. Kürtceyi kendi aralarında fısıl fısıl konuşmayacaklar sizler rahatsız olmayın diye. Kürtçe şiveleriylede dalga gecemeyeceksiniz. Sizin için renklerinden vazgecmeyecekler Türkiyeli olmaktan gurur duyacaklar ama faşizan tepkilerle türk olduramayacaksiniz. Ben kürt değilim bu arada savunurum severim edebi ve müzik kültürleri beni mest eder. Kürt asıllı öğretmenler üniversiteliler çoğaldıkça dillerince konuştukça asagalanmadikca féodalizm dediğimiz karanlık taraflarıda yoK olacak. Kürt gençleri zaten buna karşılar gereksiz adetlerden vazgeçecek aileler. Ayrımcılık yapa yapa dışlaya dislaya kutuplasmalarina bir sebepte siz oldunuz. Kürt feodal ailelere devrimci gelinler lazım derken ironi yapmıyorum bu arada

Bile bile şöyle konular açmayın ya ne dememizi bekliyosun laf olsun diye konu açıyosun

Haklısınız yaşamışsınız bu konu da bir şey diyemem ama herkes aynı olacak değildir. Denemeden bilinemez. Konu sahibi pişman olmasındansa denesin bence. Belki her şey çok güzel olur.. :)
Yine haklisiniz:)))evet denesin ama once arkadasinin hareketlerini ve arkadasinin ailesinin hareketlerini,olgunluklarina bakin eyer cok farklilik yoksa tabikide denesin.iyi sanslar dilemekten baska birsey bizim elimizden gelmez.hayat onun hayati:)))

Yine haklisiniz:)))evet denesin ama once arkadasinin hareketlerini ve arkadasinin ailesinin hareketlerini,olgunluklarina bakin eyer cok farklilik yoksa tabikide denesin.iyi sanslar dilemekten baska birsey bizim elimizden gelmez.hayat onun hayati:)))

Tabikii , bence de sizin dediklerinizi uygulatyabilir. :)) İyi akşamlar dilerimm :))

Kardeşim dünya senin etrafında dönmüyor istemediğin cevap gelince yazma diyemezsin ırkçılık sloganını git başka yerlerde yap
burada herkes istediği konuyu açmakta serbest. abartı bişey varsa site yönetimi kapatır zaten. seni rahatsız eden bi konuysa yorum yapmayabilirsin burası dert köşesi bende derdimi anlatıyorum niye bu kadar söyleniyosunuz

kürtler dünya tatlısı insanlardır ,misafirperver ,candan ırktır..bizlerden aile konusunda biraz farklılar,bunu kabul edip yaşamına devam edeceksen hiç dinleme aileni de,faşizan çevreni de..tam senin yaşındayken 4 yıldır birlikte olduğum kürt erkek arkadaşımla benzer sorunları yaşadım,o yaşımın verdiği heyecanla (ne gereği varsa ) dünyayı karşıma aldım ,gel gelelim ki memleketine gidip ailesiyle tanıştığımda kazın ayağının hiç de öyle olmadığını gördüm ..birbirlerine çok bağlı ve tutucu insanlardı geneli,dolayısıyla geleneklerine fanatiklik derecesinde bağlılardı ve mesleğin kariyerin (bu arada ben de öğretmenim ) farketmeksizin kendilerine uymalarını bekliyorlardı..uymazsanız bunu saygısızlık olarak algılıyorlardı,işin kötü yanı erkek arkadaşınız da bi süre sonra ailesinin sözünden çıkamıyor (belki de bu bana öyle denk gelmişti,fakat salt erkek arkadaşım değil ,çevresindeki tüm erkek bireyler bu şekilde davranıyordu ) dil zaten başlı başına problem ,bana hiç çekinmeden kendilerinin değil benim onların dilini öğrenmem gerektiğini söylemişlerdi,..arkadaş bunu o kadar tatlı dille yapıyorlar ki kızamıyorsun da ,ki ben şirret de bi tipimdir..velhasıl kelam zor iş farklı kültürden biriyle evlilik kararı,fakat insanlık konusunda hiç şüpheniz olmasın ,mükemmel insanlar,dediğim gibi aşmanız gereken tek dezavantajınız bazıları aşırı gelenekçi oluyorlar

Bence siz sevgilinizle evlenin de sevgiliniz sizinle evlenmek istemesin. Irkindan dolayi bu kadar asagilandigi icin ona uzuldum. KURTLER DE INSAN. HATTA BAZILARIMIZDAN DAHA INSAN .. bunu annenize hatırlatin
Not: bu tepkim kürt olduğum icin degil. Kurt degilim.türküm. ama kurtleri cok severim. Her insani sevdigim gibi.

Yasamis biri olarak aynen harfi harfine dediklerinize katiliyorum:))

tam benim yaşadıklarımı anlatmışsın bizzat aynısını yaşadım :)

Ailenizin yorumlarına sizin tepkinizi merak ettim açıkcası. Anneniz böyle acımasızca yorum yaparken siz sevdiğiniz adamın böyle yerden yere vurulmasına ne tepki veriyorsunuz?

Konuya gelince bu durum ömür boyu sürer gibi duruyor çünkü ailen çok katı bakış açıları çok keskin. Bunu ömür boyu sineye çekebilir misin? Bence çekmemelisin zira çok yorucu ve yıpratıcı olurdu.

Mesele kürt olması değil kültür farkı olması aslında. Yani egeden karadenize gelin giden bir insanında yaşadığı bişey bu senin için tek büyük fark dil meselesi. Bu konuda ailesinin sana karşı tutumu.
Bi de şu var aileler genellikle haklı çıkar böyle durumlarda. Yine de en iyi karar senin tabiki. Yapınca mı pişman olursun yoksa yapmadığın için mi bunu iyi düşünmen gerek.

Irkçı ve de faşist bir ailen varmış.böyle bir aileye evlilik yoluyla dahil olmayı bırak komşu olmayı bile istemezdim.kürdüm eşim türk ailesi milliyetçi muhafazakar.tek kelime etmediler edemediler.eşim resti çekerdi.benim ailem ben istedikten sonra tek kelime etmedi.istenmediğimi hissetseler asla kabul etmezlerdi.eşimin ailesi senin ailenin binde birini deseydi ve eşim buna müsaade etseydi aşkından gebersem de suratına bakmazdım.
Senin ailen acaba sadrazamın sol tarafından mı düşmüş ki?!

tam benim yaşadıklarımı anlatmışsın bizzat aynısını yaşadım :)
ben sizi anlayamadım o halde ? bu anlattıklarım ayrılma sebebiydi,pek çekilecek durumlar değildi,hayatı ikimiz için de zehir edebilirdik devam etseydik ..şimdi bana hak veriyorsanız bu evliliğe olumlu bakmıyorsunuz demektir ?ya da ben de bunları yaşıyorum fakat gene de evlenmek istiyorum ,içimi rahatlatmanızı istiyorum gibi bi isteğiniz mi var ? bu arada öğretmenim diyorsunuz,il dışı tayin olayını ne yapmayı düşünüyorsunuz ? branşınız buna uygun mu ? kafamda deli sorular
iş biraz aileleri saf dışı bırakmakta bitiyor,biz kadınlar bu konuda daha yürekli olurken ,erkekler başlara oranla gitgide daha pasif bir hal alıyorlar ..ne mutlu size ,daim olsun huzurunuz,fakat konu sahibi benim yazdıklarımın aynısını yaşadığını söylemiş,yani sevgilisi eril bi kültüre sahip ve muhtemelen o da geleneklerine uyum bekleyecek ,ailesine hak verecek ..gerçi arkadaşın ne istediğini de pek anlamadım ben ,hem benim yazdıklarımı yaşayıp hem nasıl mutlu olacağına inanıyor ki ? muhtemelen içini rahatlatacak bir kaç cümle duymak istiyor,bilemedim

Rabbimiz yaratirken istese tek irk da yaratirdi.. kabile kabile yaratmis bizleri.. cesit cesit.. ve irkcilik haramdir..
ne cahil bi zihniyet!

Eger mutluysaniz dinlemeyin kimseyi.Bir sürü kürt ögrencim vardi.Cokta insan tanirim..Herkes ayni degildir ama söylede bir konu var..Benim cok Samimi bir arkadasim ailesini dinlemdi karsisina Aldi bir kürt ögretmen arkadasla evlendi.Esi de cok iyi bir insandi.10 sene ciktilar ama yetisme tarzlarindan dolayi 3 senede bosandilar..Kültürel farkliliklar evliliklerde büyük rol oynuyor.Insallah hakkinizda hayirlisi olsun.Bunun icin dua edin.

Maşallah senin tüm konularında ırkçılık tesadüfe bak. Bu arada sen diyosun ya istediğim konuyu açarım diye bende diyorum ki istediğim kişiye istediğim yorumu yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…