bıktım artık :(

Benim sevgilimde kürt. 1 ay sonra nisanimiz var. Anneniz merak etmesin markanin alasindan anliyorlar. Dikkat ederseniz cogu sirketin, insaat firmasinin sahipleri dogulu oluyor. Adamlar calisiyor kazaniyor asil ben bizim onlarin gerisinde kalmaya basladigimizi dusunuyorum.
Her toplumda oldugu gibi iyileride cok kotuleride.
Ben sevgilimden de ailesinden de cok memnunum ne giydigime karistilar simdiye kadar nede en ufak bir sozlerini duydum. Nisan alisverisimizi bile kendimiz yaptik en ufak bir mudahale olmadi. Turkle dugun hazirliginda olan akrabam var her sey fitil fitil burunundan geliyor.
Bunun irkla hicbir alakasi yok.

Benim eşim de kürt aynı tepkileri bende aldım ve de ailemin çok ta onaylamadığı ama eşimi insan olarak sevdikleri için evet dedikleri bir evlilik yaptım. çok şükür pişman olacağım hiç bir durum olmadı. eşim çoğu eşlere göre anlayışlı ve bir dediğimi iki etmeyen bir insan. zaten bu nedenle hiçbir sıkıntı yaşamadım eşim her konuda bana destek oldu ve arkamdaydı.

AMAAAA şu da bir gerçek ki ailesi için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim kötü insanlar değiller ama kültür farklılığı adamı çok yıpratıyor bir kere senin yanında sürekli kürtçe konuşmalarına alışacaksın, özellikle senin anlamanı istemedikleri konularda . düğün de cenaze de hiçbir konuşulanı anlamayacaksın gidip etrafa boş boş bakıp millet güldükçe sen anlamadığından öyle donup kalacaksın. mecbur adetlerine uyacaksın(kayınbaba karşısında bırak yemeyi su dahi içemeyeceksin, eşinle yan yana oturamayacaksın, eşin onların yanında çocuğunu sevemeyecek, vs vs ) düğün onların istediği gibi olacak hep halay ve kürtçe parçalar olacak. hiç bir adetiniz uyuşmayacak. Anlayacağın eğer eşin bu adetleri umursamıyor, sana çok değer veriyor ve aynı evi bırak aynı şehir de bile yaşamayacaksanız sorun yok hiç düşünme evlen ama aynı yerde yaşayacaksanız maalesef çooooooooooooookkk sıkıntı çekersiniz.

Bazen düşünüyorum da anneler babalar çok haklı. Bazı konularda onlara o kadar hak veriyorum ki. Alışana kadar çok ama çok zorluk çektim.

Canım benim elbette ailenin verdiği tepki biraz çizmeyi aşmış ve etnik aşağılamayı bulmuş, bu hoş bir şey değil. Fakat seninle aynı durumu bende yıllar evvel yaşadım. Ve öyle bir dilim yandı ki.. Keşke ailemi dinleseydim de hiç bulaşmasaydım dedim. Ama çok şükür evlenmemişim o adamla diyorum şimdi. Psikolojik yorgunluğumla kaldım. Bilmiyorum, aileler iyi kötü ne diyorlarsa mutlaka haklı çıkıyorlar. Üzgünüm..

aileniz sadece "kürt" diye istemiyor sevgilinizi, bence biraz duygularınıza saygı duymayı öğrenmeliler ve sevgilinizi yakından tanımak istemeliler.
mesela size deselerdi ki "çok sinirli", "çok tembel", "çok şımarık" o zaman ailenize kulak verin derdim, ama sadece soy sop yüzünden sevgiden vazgeçemez insan.
ailenizi de kırmayın, sizin üzülmenizden korkuyorlardır belki ama gerçekten seviyorsanız ikna edersiniz bence, herşey güzellikle olur dilerim ki... hem meslektaşsınız, siz evleneceksiniz ve belki de ailelerinizden farklı bir şehirde yaşayacaksınız, böylelikle iki ailenin de müdahalesinden uzakta ve daha huzurlu halde evliliğe alışacaksınız.
hakkınızda hayırlısı

Ne bu ya..?Kürt de bir insan yani sanki Canavardan söz ediliyor.Valla kaliteden de,markadan da anlarlar ailen uçmuş ya..Kimse büyük laf etmesin !gençler birbirini anlıyorsa,birbirine Kıymet veriyorsa 3.kişilere laf düşmez.

Kimse kültür farkı kültür farkı demesin. Sevgiliniz ABD'li bir yabancı değil. Kendi ülkemizden, kendi toprağımızdan. Evet, bazı örf ve adetlerinin farklı olduğunu kabul edebilirim ama arada uçurumlar mı var?

Neden bu kadar ırkçı ve kindarlar bu insanlara karşı? Benim çok fazla Kürt arkadaşım var, senelerdir birlikteyiz aramızda gram fark olduğunu düşünmüyorum. Diceksiniz ki evlilik farklı. Hayır efendim değil. Ailesiyle evlenmiyorsunuz. O da sizin ailenizle evlenmiyor.

Aileye çok değer veriyoruz ama kendi kararlarınızı kendi sevginizi kendi hayatınızı siz belirlersiniz.

Şu ırk ayrımını artık bi kenara atın gözünü seveyim. Sevgi dil, ırk, din mi ayırırmış canım. Irkımız ne olursa olsun hepimiz aynı gökyüzünü paylaşıyoruz. Yapmayın, etmeyin..
Yazdiklariniz cok dogru ama evlilikte hersey cok farkli oluyor.bunu bire bir yasamis biri olarak diyorum:KK43:(

daha öncede yazmştm bu konuda cvp veren derdimi dinleyen herkese tşk ederim. şimdide yazıp içimi dökmek istedim ailemden çevremden bıktım artık 24 yaşnda öğrtmnm kendi kararımı verebliyrm artık. kürt biriyle görüşüyorum diye o kadar çok tepki aldım ki başta annem olmak üzere herkes sürekli ne kadar akılsızsın kürtlerle nasıl uğraşacaksın aptallık etme deyip duruyo o da bnm gibi öğrtmn işte niye bu kadar laf ediyolar anlamıyorum. çeyizime marka bişey alıyorum annem diyoki boşa alıyosun kürtler o markadan anlamaz sen onunla evlensen elalem bize gülecek bu kız boşa okumuş gitmiş kürtle evlenmiş diyecek diyo. bi akrabam aradı diyoki yazık değil mi ailene nasl bi kürtle görüşüyosun hiç mi aklın yok diyo .başkalarıyla görüştürmeye çalışıyolar ama ben yapamam görüşemem sevgilimi seviyorum bıktım ailemden çevremden :KK43:
Ailemi dinleme dim 25 yili askindir kulturden kaynaklanan sorunlardan insanlarcekiyooorum ve degmez.aileni dinle.iyi insanlar ama iyi koca olacak diye bir sey yok!!!!!

Bize ne senin kürdündende aşkındanda artık karar verme yaşındasın ! Kararını ver , milleti kavgaya davet etme!

Yazdiklariniz cok dogru ama evlilikte hersey cok farkli oluyor.bunu bire bir yasamis biri olarak diyorum:KK43:(

Haklısınız yaşamışsınız bu konu da bir şey diyemem ama herkes aynı olacak değildir. Denemeden bilinemez. Konu sahibi pişman olmasındansa denesin bence. Belki her şey çok güzel olur.. :)

kürt mü pkklı mı?
pkklı değilse ailene açıklasana ya böyle saçmalık mı olur
onlar da zenci kürt doğabilirdi kendileri mi seçmişler ırklarını bir sor lütfen...

Benim eşim de kürt aynı tepkileri bende aldım ve de ailemin çok ta onaylamadığı ama eşimi insan olarak sevdikleri için evet dedikleri bir evlilik yaptım. çok şükür pişman olacağım hiç bir durum olmadı. eşim çoğu eşlere göre anlayışlı ve bir dediğimi iki etmeyen bir insan. zaten bu nedenle hiçbir sıkıntı yaşamadım eşim her konuda bana destek oldu ve arkamdaydı.

AMAAAA şu da bir gerçek ki ailesi için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim kötü insanlar değiller ama kültür farklılığı adamı çok yıpratıyor bir kere senin yanında sürekli kürtçe konuşmalarına alışacaksın, özellikle senin anlamanı istemedikleri konularda . düğün de cenaze de hiçbir konuşulanı anlamayacaksın gidip etrafa boş boş bakıp millet güldükçe sen anlamadığından öyle donup kalacaksın. mecbur adetlerine uyacaksın(kayınbaba karşısında bırak yemeyi su dahi içemeyeceksin, eşinle yan yana oturamayacaksın, eşin onların yanında çocuğunu sevemeyecek, vs vs ) düğün onların istediği gibi olacak hep halay ve kürtçe parçalar olacak. hiç bir adetiniz uyuşmayacak. Anlayacağın eğer eşin bu adetleri umursamıyor, sana çok değer veriyor ve aynı evi bırak aynı şehir de bile yaşamayacaksanız sorun yok hiç düşünme evlen ama aynı yerde yaşayacaksanız maalesef çooooooooooooookkk sıkıntı çekersiniz.

Bazen düşünüyorum da anneler babalar çok haklı. Bazı konularda onlara o kadar hak veriyorum ki. Alışana kadar çok ama çok zorluk çektim.

Ohhhh kp yaninda su icememek???cocugunuzu sevememek???
Allah size sabir ve uzaklik (mekan ,yol vs) nasip etsin

Bir gun kalpten gidersem, buna sebep kk'nin demode kadinlari.

Markadan anlamazlar miymis? Peh. Anlariz efendim, markadan da anlariz, ticaretten de anlariz, siyasetten de anlariz, musikiden de anlariz. Anlariz da anlariz. Biz de normal insanlar gibi anlariz efendim her seyden.

Bizim de birer burnumuz, ikiser gozumuz, ikiser kulagimiz, birer kalbimiz var. Anatomik olarak bizler de sizler gibiyiz. Yaratici, kiyak gecmedigi gibi, esirgememis de bizden bu ozellikleri.

Konu bir Italyan olsa dibiniz yere duserdi ama Kurt olunca yok dilini anlamazmissiniz da, yok onlarla nasil evlenirmissiniz de, yok su yok bu.

Asagilamalariniz bitmedi gitti. Bir de dinden, inanctan, modernlikten, esitlikten dem vurursunuz. 21. yuzyilin acinacak bayanlari, anneleri...

Gun gelecek, "insan" kazanacak.

Bir gun kalpten gidersem, buna sebep kk'nin demode kadinlari.

Markadan anlamazlar miymis? Peh. Anlariz efendim, markadan da anlariz, ticaretten de anlariz, siyasetten de anlariz, musikiden de anlariz. Anlariz da anlariz. Biz de normal insanlar gibi anlariz efendim her seyden.

Bizim de birer burnumuz, ikiser gozumuz, ikiser kulagimiz, birer kalbimiz var. Anatomik olarak bizler de sizler gibiyiz. Yaratici, kiyak gecmedigi gibi, esirgememis de bizden bu ozellikleri.

Konu bir Italyan olsa dibiniz yere duserdi ama Kurt olunca yok dilini anlamazmissiniz da, yok onlarla nasil evlenirmissiniz de, yok su yok bu.

Asagilamalariniz bitmedi gitti. Bir de dinden, inanctan, modernlikten, esitlikten dem vurursunuz. 21. yuzyilin acinacak bayanlari, anneleri...

Gun gelecek, "insan" kazanacak.
Helal olsun canım çokta güzel ifade ettin.

kirsal kesim kurt olsun turk olsun, markadan anlamaz ve anlamak zorunda degil. bunu kurtlerle kiyaslamayin, turk insanimiz da koyde yasayanlari markadan cok mu anliyor? Hayir anlamiyor, ama ne onemi var. Tabi bir yerde sadece es degil aile de aliyorsun. marka cart curt onlar hikaye, saygi sevgi sadakat bunlar en onemlisi. eger modern bir ailen varsa ve de sen buna alismissan ona gore secim yapacaksin, yok sorun degil diyorsan aileni ikna et tum zorluklara gogus ger.

kürt mürt değil de öğretmen olduğunuz konusunda şüphelerim var gibi :KK14:
konuya yazarken özensiz yazmanız ve konuyu aktarış şekliniz...
annenizin düşüncelerini alenen yazmanız gerekmez, sadece karşı çıkıyor deseydiniz..
böyle konularda ırkçılık seziyorum ben...amacınızı bilmem de okuyunca insan bunu hissediyor.

Öncelikle kimsenin anne-babasını,ırkını vb seçme şansı yok.
Biz Rize liyiz.kuzenim bir Kürt ü sevdi. Teyzem çok karşı çıksa da evlendi. Mutlular.. Teyzem o kadar çok seviyo ki damadını :) aşırı misafir perverler. Hürmetliler.ailesinin evine gittiğimizde ne ikram edeceklerini şaşırıyorlar,durumları pek iyi olmadığı halde. Benim tanıdıklarım iyi insanlar. Kötüleri de elbet vardır. Türk lerde de olduğu gibi :KK66:

Tercih sebebi olarak markadan anlamak.... Yazık ya benim soydaşım kardeşe, imkanım olsa bu aileden kaç kurtul diyebilirim o derece ayar oldum . Insani küçük gören insan kadar itici bir tip olabilir mi? Kibirlenme insanoğlu senden büyük Allah var.

X