istemiyosan yorum yapma şekerim zorla değilçok marjinal bir konu. yani bilerek mi açıldı demeden edemiyorum...
Yazdiklariniz cok dogru ama evlilikte hersey cok farkli oluyor.bunu bire bir yasamis biri olarak diyorumKimse kültür farkı kültür farkı demesin. Sevgiliniz ABD'li bir yabancı değil. Kendi ülkemizden, kendi toprağımızdan. Evet, bazı örf ve adetlerinin farklı olduğunu kabul edebilirim ama arada uçurumlar mı var?
Neden bu kadar ırkçı ve kindarlar bu insanlara karşı? Benim çok fazla Kürt arkadaşım var, senelerdir birlikteyiz aramızda gram fark olduğunu düşünmüyorum. Diceksiniz ki evlilik farklı. Hayır efendim değil. Ailesiyle evlenmiyorsunuz. O da sizin ailenizle evlenmiyor.
Aileye çok değer veriyoruz ama kendi kararlarınızı kendi sevginizi kendi hayatınızı siz belirlersiniz.
Şu ırk ayrımını artık bi kenara atın gözünü seveyim. Sevgi dil, ırk, din mi ayırırmış canım. Irkımız ne olursa olsun hepimiz aynı gökyüzünü paylaşıyoruz. Yapmayın, etmeyin..
Ailemi dinleme dim 25 yili askindir kulturden kaynaklanan sorunlardan insanlarcekiyooorum ve degmez.aileni dinle.iyi insanlar ama iyi koca olacak diye bir sey yok!!!!!daha öncede yazmştm bu konuda cvp veren derdimi dinleyen herkese tşk ederim. şimdide yazıp içimi dökmek istedim ailemden çevremden bıktım artık 24 yaşnda öğrtmnm kendi kararımı verebliyrm artık. kürt biriyle görüşüyorum diye o kadar çok tepki aldım ki başta annem olmak üzere herkes sürekli ne kadar akılsızsın kürtlerle nasıl uğraşacaksın aptallık etme deyip duruyo o da bnm gibi öğrtmn işte niye bu kadar laf ediyolar anlamıyorum. çeyizime marka bişey alıyorum annem diyoki boşa alıyosun kürtler o markadan anlamaz sen onunla evlensen elalem bize gülecek bu kız boşa okumuş gitmiş kürtle evlenmiş diyecek diyo. bi akrabam aradı diyoki yazık değil mi ailene nasl bi kürtle görüşüyosun hiç mi aklın yok diyo .başkalarıyla görüştürmeye çalışıyolar ama ben yapamam görüşemem sevgilimi seviyorum bıktım ailemden çevremden
Yazdiklariniz cok dogru ama evlilikte hersey cok farkli oluyor.bunu bire bir yasamis biri olarak diyorum(
Benim eşim de kürt aynı tepkileri bende aldım ve de ailemin çok ta onaylamadığı ama eşimi insan olarak sevdikleri için evet dedikleri bir evlilik yaptım. çok şükür pişman olacağım hiç bir durum olmadı. eşim çoğu eşlere göre anlayışlı ve bir dediğimi iki etmeyen bir insan. zaten bu nedenle hiçbir sıkıntı yaşamadım eşim her konuda bana destek oldu ve arkamdaydı.
AMAAAA şu da bir gerçek ki ailesi için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim kötü insanlar değiller ama kültür farklılığı adamı çok yıpratıyor bir kere senin yanında sürekli kürtçe konuşmalarına alışacaksın, özellikle senin anlamanı istemedikleri konularda . düğün de cenaze de hiçbir konuşulanı anlamayacaksın gidip etrafa boş boş bakıp millet güldükçe sen anlamadığından öyle donup kalacaksın. mecbur adetlerine uyacaksın(kayınbaba karşısında bırak yemeyi su dahi içemeyeceksin, eşinle yan yana oturamayacaksın, eşin onların yanında çocuğunu sevemeyecek, vs vs ) düğün onların istediği gibi olacak hep halay ve kürtçe parçalar olacak. hiç bir adetiniz uyuşmayacak. Anlayacağın eğer eşin bu adetleri umursamıyor, sana çok değer veriyor ve aynı evi bırak aynı şehir de bile yaşamayacaksanız sorun yok hiç düşünme evlen ama aynı yerde yaşayacaksanız maalesef çooooooooooooookkk sıkıntı çekersiniz.
Bazen düşünüyorum da anneler babalar çok haklı. Bazı konularda onlara o kadar hak veriyorum ki. Alışana kadar çok ama çok zorluk çektim.
Helal olsun canım çokta güzel ifade ettin.Bir gun kalpten gidersem, buna sebep kk'nin demode kadinlari.
Markadan anlamazlar miymis? Peh. Anlariz efendim, markadan da anlariz, ticaretten de anlariz, siyasetten de anlariz, musikiden de anlariz. Anlariz da anlariz. Biz de normal insanlar gibi anlariz efendim her seyden.
Bizim de birer burnumuz, ikiser gozumuz, ikiser kulagimiz, birer kalbimiz var. Anatomik olarak bizler de sizler gibiyiz. Yaratici, kiyak gecmedigi gibi, esirgememis de bizden bu ozellikleri.
Konu bir Italyan olsa dibiniz yere duserdi ama Kurt olunca yok dilini anlamazmissiniz da, yok onlarla nasil evlenirmissiniz de, yok su yok bu.
Asagilamalariniz bitmedi gitti. Bir de dinden, inanctan, modernlikten, esitlikten dem vurursunuz. 21. yuzyilin acinacak bayanlari, anneleri...
Gun gelecek, "insan" kazanacak.