bıktım artık..ne zormuş yaşın kemale ermesi

milletin işi gücü kadınlarla kızlarla uğraşmak bu memlekette zaten, evlensen kiminle evlendin,evlenmesen evde kaldın, boşansan dulsun sonu gelmez valla..bende 27 yaşındayım bende bekarım annem bana bırak böyle muamele yapmayı ima bile edemez bilir tepkimi, bol bol dua etsin mutluluğunu görmek isteyen varsa ama hemen evlen diye diil tabi hayırlısı karşına çıksın diye moralini bozma bence.. sadece evliliğe bu kadar konsantre olabilmekte bi lüx, insanlar ne dertlerle uğraşıyo bence annen tek derdi bu olduğu için önce haline şükretsin sonrada düzgün bi niyet edip 41 kere yasin suresini okusun sana surat asıcağına

Yaşına çok şaşırdım mervosh.27-28 duruyosun,kaç yaşındasın tam olarak merak ettim sakıncası yoksa

Ay canım yaaa valla duyan da seni 40 falan sanıcak ama seni anlıyorum:))) Ezgitanem bizde de kızlar öyle fazla baba evinde kalmazdı.Kuzenler 19 yaşında doğurmuşlardı bile :)))
Ama ben 25 e kadar baskılara rağmen ayakta kaldım.Sonra eşimle tanıştım doğru insan olduğunu düşündüm,1 sene içinde evlendik.Bazen acaba biraz daha beklesemiydim dediğim oluyor yani olmuyor değil :)
Annem pek değilse bile etraftakiler çok baskı yaptılar.Ben de her defasında şakaya vuruyodum "35 ten önce evlenmicem" diye.
Şimdi 27 yaşındayım başladılar çocuk da çocuk çocuk da çocuk!!!! annem bi yandan akrabalar bi yandan.Ben de daha 3 sene var diyorum gene sinir oluyolar :)))
Sinir oluyorum ne karışıyolar insanların hayatına.Hiç çekinmiyorlar bide yüzsüzler.

Annen senin mürüvvetini görmek istiyor olabilir ama herşeyin bir vakti var.Sen şimdi milletin gazına gelip karşına çıkan vasat biriyle evlenirsen yaşayacağın mutsuzluğu sen yaşayacaksın başka kimse değil.O yüzden herşeyde bir hayır var deyip doğru vakitte karşına iyi biri çıkması için dua et bence.
Unutma yaşayacak olan sensin.Kimse seninle birlikte senin kadar üzülmeyecek.Annen bile olsa.Sonuçta kendi hayatını mahfetmiş olacaksın.
Gelen kısmetlerine de bi bakarsın zaten kısmetin oysa olacaktır canım :)

çok teşekkür ederim,moral oldu yazdıklarınız

AY Allah aşkına nedır bu saplantı
27 yas nedır kı nedır hayatının baharındasın
benım aılemın ıstedıgı kısıyle bır evlılıgım oldu 3.senede baska bırı ıcın yenı dogan onca tedavıye ragmen olan bebegımle ardına bıle bakmadan bıttı
25 yasında 2.evliliğine hazırlanan 2 yaşında cocugu olan
nişanı saga sola duyurmamaya calısan bır aılenın kızıyım
dahamı ıyı
sız ıyı bırı olabılırsınız
ev ıslerı yapabılırsınız
yemek süper yapabılırsınız
sessızsınız sakınsınız
yuva kurmak ıstıyorsunuz
ama belki iyi bir eş olamayacaksınız ? Yada iyi bir eşiniz olmayacak
sen sanıyormusun herseye bıle katlansan o evlılık surecek allah korusun kotu oldugunda
kotu olmasın zaten ıyı olsun
ama annenın buna uzulecegıne bunlarıda dusunmesı lazım
bırde bak gene aklıma geldı yasın daha 27
sadece 27
tek el şaklamaz

uyum olcak anlasma olcak sevgı olcak saygı olacak ıstenerek evlenılmıs olacak
bu kadar bosanmalar arttıda ınsanların bır ders almaması sızınde bu gaflete uyup
kadere kısmete bırakmayıp onların tanıstırdıgı ınsanlarla gorusup gorusup bı sonuca varamamanıza ve kendınızı boyle ılıskılerle yormanıza
ustune psikolojinizi bozup aglamanızda baska turlu şaşırdım
burada onlarca sayfa var hıcmı ders almıyorsunuz kendınıze

Son düzenleyen: Moderatör:

Seni kızdırdım sanırım,üzgünüm..
öncelikle yaşadklarına çok üzüldüm,bunca yaşadığın şeye rağmen güçlü durmanızı tebrik ederim,
kendi kendime kalabilsem üzerimde baskı olmasa bende sizin gibi düşünüyorum,bi aciliyetim yok diyorum,yaşadıklarınızdan dolayı bu sıkıntım size gereksiz geliyor sizi de çok iyi anlıyorum,
ama yaşayanbilir,çok baslkı var ve benim kaçarım yok artık,annemle tartışıp çantamı alıp gitmelerimide bilirim,bunlar başlangıç,zamanla annemle aramda uçurumlar olcak,bu aşamaya gelsin istemiyorum,
umarım kendimi ifade edebilmişimdir

aaa daha cok gensizin, yasınız 40 larda falan sanıyorum bende, üzülmeyin daha cok karısınıza birileri çıkar, ya kendi ortamızın sizi gereksiz bir koplekse sokuyor,artık eskisi gibi erken yasta evlikliklerdense 30 a yakın yaşlarda olan evlilikler daha gözde

geç olsun tam olsun
benim arkadaşın görümcesi var o da senelerce ağladı baskılardan
kaç kişilerle görüştü ama hiçbirisiyle olmadı
sonra yaş geldi 33 e karşısına öyle biri çıktı ki o kötü günlerini unuttu şimdi iyi ki beklemişim bu kadar diyo
etraftaki herkeste durdu durdu 12 den vurdu diye konuşuyo :)
umarım senin benim bizim gibi olan herkes için aynı şeyi söylerler

bazı kadınlar konu sahiplerini azarlar gibi konuşma hakkını kendilerinde nereden buluyorlar merak ediyorum doğrusu

Bana annem sakin 30undan once evlenme diyor

bazı kadınlar konu sahiplerini azarlar gibi konuşma hakkını kendilerinde nereden buluyorlar merak ediyorum doğrusu

yok cnm inan alınmıyorum,diyorumya bir çok kişiye göre dert bile değil benimki,herkes kendi yaşadığı sıkıntılarla karşılaştırıp bu da dertmi diye düşünebilir,o sebeple hırçınlaşabilir,
muhtelemelen bana kızmaları da bundan,
2 hafta önceydi,ctesi günü kalktım annem mutfakta oturuyor,anladım durumunu,kendi kendini dolduruşa getirmiş,patlamaya hazır bomba gibiydi,
neyse napıyon anne felan dedim başladı söylenmeye,çok çikolata yiyosun sivilcen çıkmış gene,yok şöyle yapma böyle yapma,bismillah dedim bugün kesin kötü bişe olcak,sabh sabah başlaması hayra alamet değil,
kendime kahvaltı hazırladım tam yerken ufak bişeyden gene söylenmeye başladı,bıraktım yemeği odama geçtim,kardeşlerim bişemi oldu felan diye annemin yanına geldi,orda içindekileri kustu,benden bıkmışta,kimseyi beğenmiyomuşumda daha neler neler,
geçtim karşısına tam bişe diycem boğazım düğümlendi başladım ağlamaya,hava nası yağıyr anlatamam,aldım arbanın anahtarını akşama kadar dolaştım,tlelefonuda evde bıraktım,meraktan delirmiş kardeşlerim,
eve geldim sanki cenaze çıkmış,babama çaktırmamaya çalışıyolar,kızlar daha neler neler,diyorumya bu benim için başlangıç,
annem sanırım kendinden küçüklerin kayınvalide olmasını kıskanıyor ve bana patlıyor,
derdimle sizide meşkul ettim,
yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim

Yaş 27 6 ay önce biten bir ilişki
19-20 yaşlarımdan beri annemin beni evlendirme isteği .
Annelere anlatmak zor ben evlenmek için evlenmek istemiyorum yuva kurmak için evlenmek istiyorum. Her evlenen yuva kuramıyor. Gelde bunu annelere anlat . En son annemi tehdit ettim beni zorla evlendirebilirsin ama o evliğiği sürdürmem düğünden bile kaçarım...
Eskisi kadar baskı yapmıyor artık. Şimdiki hedefi erkek kardeşim.
Anneme hak veriyorum kadın torun sevmek istiyor .

annemle çok konuştum kızlar,ama sabit düşünceli biraz,vaktiyle çıkanlar hayırlıydı istemedin diyip durur

Benim büyükteyzem kendimi bildim bileli ağzından düşürmez;

'nerimanı istediler de köyde yetişmiş diye reddetti..Aslan gibi delikanlıydı,şimdi her yaz arabayla geliyo köye boyu kadar çocuğu var,kaçırdı gül gibi talihi,şimdi evde otursun kursun turşusunu...'

bıkmaz usanmaz anlatır =)) neriman kod adlı kişi kardeşinin kızı oluyor...
Bazı insanlar taktı mı takıyolar yani,yaşlı de dikkafalı de geçiştir...

canım benim aynı benm yaşadıklarımı yaşıyorsun( bendede müthiş bi anne baskısı ve akraba baskısı vardı.bu yüzden hayatımı mahfeden bir evlilik yaptım sana tavsiyem kimseyi dinleme sabır et Mevla en iyisini yapacaktır ben nişandan sonra öle kısmetlerim çıktı ki anlatamam...ama iş işten geçmişti sabret bacım kesinlikle dolduruşa gelme bende şimdi ne zaman boşanacam die düşünüp duruyorum.aslında eşim kötü biri değil ama asla uyuşmuyoruz.ben muhasebecilik yapıyorum onun ise doğru düzgün bir işi yok kendine uygun biri ile evlen kafa yapınız uyuşssun yani senin erkeğin olan biri ile evlen illaki bulursun sabır et...(( yaşın da çok geç diil ayrıca benm bi tanıdığım 33 de evlendi ama acayip mutlu... ama ben baskıların üzerimde yapmış olduğu bunalım sonucu mahfettim hayatımı...sende bana dua et...

canım eğer çalışıyorsan, ekonomik özgürlüğün varsa ailenden ayrı bir eve çıkmayı düşünebilirsin çünkü devamlı baskı altında yaşanmaz ki! hatta bu baskılar seni yanlış bi evliliğe yöneltebilir allah korusun.

benim dayımın kızı vardı ailesinin ve akrabalarının evlen evlen baskılarına dayanamadı. kıza ad takanlar vardı evde kalmış kokuşmuş diye, kız da daha 31 yaşında sırf evlenmiş olmak için evlendi ve hayatı mahvoldu. bi de çocuğu var boşanmaya uğraşıyor şimdi. yani eğer imkanın varsa ayrı evde yaşa kafan rahat olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…