bıktım artık..ne zormuş yaşın kemale ermesi

en son yaşını yazmasan ben 40 üzeri heralde dedim.. arkadaşım bende sana yakınım bekarım mutluyum kısmet işleri bunlar. mutsuz olmaktansa hayırlı insan çıkana kadar mutlu hissedene kadar evlenmicemm. ailem baskı yapmıyo mu yapıyolarr-dı. en sonunda patladım onlara da kızdım artık laf etmiyolar. kısmet sonuçta biz napalım. ha görüştüğüm biri var benim ama evlilik olur mu henüz karar vermedim. mutlu hissettiremedi daha şüphelerim var. senin için de canım yaşın gerçekten genç bence. hayırlısını dile bekle..

bende30lu yaslardayim ve bekarim.Benimde ailem evlenmemi yuva kurmami cocugumun olmasini cok istiyor.Ama kader.Bu isler nasip isidir,belli olmaz.Ama sirt elalemin cenesi kapansin diyede evlenilmez.Millet herseye karisir.
bekarsan ne zaman evlencen,evlendin ne zaman cocuk var.bitmez bunlar onun icin elalemi takma kafana.bu durumuda dusunme ki dusunmedigin bir anda prensin cikiversin karsina

Ah cnm gel sen bunu benim anneme anlat,tutturmuş bi türkü gidiyor,yok çıkanlar hayırlıydı elinin tersiyle ittin felan diye,anne ozamanlar ya okuyodum yada işimi kurmamıştım henüz diyorum ama yok anlatamıyorum,süreklii surat yapması bktırdı beni
burda yazılanlar baya rahatlattı beni,şuan bu sıkıntıyı attım üstümden,ama evde beni morali bozuk bir anne bekliyor,bakalım neyapcaz

annen bir gun cok pisman olucak bu yaptiklarina .. dun kayinvalidemlerdeydik ayni olay yasandi
gorumcem 31 yasinda evlendi, 2 sene once ..
her gezmeden donusumuzde, soz nisan gibi torenlerden donmemizde kayinvalidem gorumcemle hic konusmazdi
surat asardi
baska bi sehirde calisiyordu gelince elini vermezdi giderken gule gule demezdi
ne zamanki nisanlandi anne kiz gibi oldular
dun bi yerden konu acildi gorumcemde, baskalarinin sozune bakarak butun gencligimi zehir ettin anne dedi
kayinvalidemin gozleri doldu
evlenmeden bir sene once gorumcem bi gece cok aglamisti ben aradigim gibi bi insani asla bulamiycam
hep bekar kalicam ve omur boyu annemin kaprislerini cekicem diye
herseyin bi vakti saati var
bu biz dogmadan yazildi bize dusen sadece sabretmek demistim
gercekten bize dusen sadece sabretmek
inan bekledigine degecek acele etme
yasin cok genc

ben 2 senelik evliyim 21 yaındayım bende milletten köşe bucak kaçıyorum
neden mi?
başımı gören bebek yok mu diyor
çok sıkıldım bunaldım inanın aile toplantılr bayramlar davetler düğünler vs bana zulüm gibi geliyor
yani demem o ki milletin ağzını kapatamazsın evlenirsin bu seferde bebek yap bebek olur han ikincisi derler
kısmetinizde ne zaman evlenmek varsa o zaman sizde bir yuva kurarsınız,
önemli olan evlenmiş olmak değil
evliliği en hayırlı şekilde devam ettirebilmektir

ayyy canım daha 27 yaşındasın. öyle bir anlatmışsın ki ,görende 40 yaşına gelmişsin sanır. bu işler kısmet işi... Allah alnına ne yazdıysa onu yaşarsın... milletin dediklerine bakma.. ağzı olan konuşuyo... seni sıkıştıranlara da "daha yaşım genç, düşünmüyorum" de geç..

canım evlenmek isteyip evlenemeyen herkesn yaşadığı klasik bir sorunu parmak basmışsın. Ben 25 yaşındayım ve endişeler başladı ,arkadaşlarımın çoğu evlendi, tabi evlenmeyen ve benden 1-2 yaş bğyük olanlar da var ama önemli olan bu değil, etrafının her geçen gün '' ee yok mu biri?'' ''ne zaman evleneceksin kızz??'' tarzındaki soruları.. Görücü de geldi 3-4 defa ama olmadı, erkek arkadaşımla da ayrıldık uzun süre önce,o da ayrı bir dertti...

İnsan korkuyor da hep byle mi oalcak diye.. Annene neden ' annecim görüyorsun tanıştırılan kişilerle olmadı, elimden geleni yaptım, neden benim komplekse girmemde korkup teselli etmek yerine ve Allah'tan hayırlısı olsun demek yerine böyle davranıyorsun? Mutsuz ve yanlış evlilik kurup boşansam daha mı memnun olacakstın?' demiyorsun? Çünkü sonuçta görücülerden kaçmıyorsun anladığm kadarıyla,enazından kapıların açık. Annene sitem edip ağlamak yerine sakince otur karşına al ve bunlar söyle.

Şükür ki ailem asla böyle değil. Olmadığında 'bu senin hayatın kızım, hayırlısı değilmiş.Elbet sen de güzel yuva kuacaksın ama kimbilir nerde o kısmet..'' derler..

en doğrusu şu ki, sırayla değil bu işler. kısmeti gelen evlenir. ben 27de evlendim. 30larında evlenen çok insan var. evleneyim diye evlenilmez yaşın kaç olursa olsun. daha da yaşın genç. mutsuz olacağına hiç evlenme daha iyi.

27 mi???
ne var canım bu yaşta,bizim sülalede de erken evlenmek hoş karşılanmaz,hatta annemin planlarına göre benim fakülte bitçek de iş bulucam kendi ayaklarım üstünde dıurucam da evlilik için para biriktiricem de...yani onun hesabına göre benim otuz yaşında etrafıma alıcı gözüyle bakmam gerek =))
ayrıca bizde annem dahil nerdeyse her kadın 25-30 yaşları arasında evlenmiştir.Hatta bi erkek kuzenim 29 yaşındayken 32 yaşında bi hatunla evlendi,şimdi biri 9 biri 2 yaşında iki bıdık yeğenim var =))

Hiiç takılmayın derim ben,erken evlenenlerin başı göğe mi eriyo sanki??
Ben inanıyorum ki hayatınızın fırsatıyla karşılaşacak ve başka biriyle evlenmediğinize dualar edeceksiniz

Anneciğinize benı örnek gösterin ve diyin ki : Anne bak beterın beterı var kız gelmış 24'ne ne bırıyle çıkmış bugune kadar nede aşık olup sevmiş..
kazayla bırkac ısteyenıde gerı cevırmıs daha tanısmadan ..Al sana evde kalmaya gercekten aday bırı ..

Ya daha yasınız cok genc . bence erkek ıcın 35 bayan ıcınde 30 olmalı evlılık yaşı hele ki bu zamanda ..
Bosuna üzmeyin kendinizi bır bakmışsınız evlı ve cocuklu olmus bekar gunlerınızı yad edıyorsunuz ..

hepinize çok teşekkür ederim,
moralim düzeldi sayenizde,annem dün akşam gene aynıydı,bende konuşmadım hiç,sonra babam dayanamadı bi konu açtı onu konuştuk,annemle bende sohbete dahil olunca konuştuk haliyle,
ama geçici bir durum bu,dediğim gibi aldığı ilk evlilik haberinde gene aynı suratı yapcak bana,
annemle çok konuştum kızlar,ama sabit düşünceli biraz,vaktiyle çıkanlar hayırlıydı istemedin diyip durur,yani hayırsızdı o insanlar o sebeple olmadıyı aklına getirmez,
allah herkesin yardımcısı olsun,büyük dert değil ama işte evde anneme katlanmak zor olmaya başladı

Ben 22 yaşımda evlendim iyi mi yaptım bence hayır üstelik iki yıllık bir ilişki sonucunda evlendim
şimdi 27 yaşımdayım inan ömrümden ömür gitti
Bu yaşlar evlenmek için ideal ama geç kalmış değilsin sadece kısmetlerini değerlendir

ailenin yapısı gereği bu kadar baskıya maruz kaldığını düşünüyorum...çevrene göre geç ama normalde tam da normal zamanlardasın..daha doğrusu kaçan bir durum yok..kemale ermiş bir mesele görmedim..zaman zaman bu baskıyı o yada bu şekilde hissedibiliyorum ben de ama asıl gerçeğin sen farkında olduktan sonra hiç bir kuvvet sana etki edemiyor,bunu da biliyorum artık bir gün annemle bu konulardan bahsediyoruz, o söylenmeye başladı vs...anne dedim,sen 19 nda evlenmişsin,bulmuşsun babam gibi birini...ortam şimdi aynı mı sanıyorsun? hiç bir şey eski düzeninde değil,kaldı ki en az sen de benim kadar biliyorsun bu iş kısmet işidir, dedim..yaşın geçmiş iş bitmiş değil..sen sadece hayatına odaklan, Rabbim günün birinde onu zaten sudan bir sebeple karşına çıkarıcaktır..keşke şuan yaşasam ben de diyorum ama vermeyince mabut neylesin mahmut demek istiyorum

canım bunda üzülecek bişey yok. aynı şeyleri bende yaşadım. kuzenlerim arasında en büyük kız bendim. onlar 19 yaşında evlendi, çocuğa karıştı,ama hepsi o yaşlarda evlendi. tabi bi ben kaldım, herkes diyor ne zaman evlenecen, bende senin gibi görüştüğüm insanlarla anlaşmazlıklar olunca ayrılıyodum. 27 yaşında eşimle tanıştım evlendim. hemde 9 ay gibi bi süre içinde,vaktin var demek ki canım.vakti gelmeyince hiçbir şey olmuyor. inşallah hayırlı bi kişi çıkar karşına, evlenecen, evlenince çocuk baskısı başlayacak ne zaman çocuk yapacaksın, çocuk olcak ikinici çocuk ne zaman diyecekler, insanları dili durmaz. o yüzden takma kafana. nasipten ötesi yok

yaşınız kemalemi ermiş, allah iyiliğinizi versin.. rabbim ne zaman izin verdiyse o zaman olacaktır, annenişzede böyle söyleyin. acele edecek bir yaşınızda yok henüz, valla zaten bunca mutsuz evlilikte varken..hayırlısı olsun inş. hakkınızda, üzülmenin bir anlamı yok valla .. sevgiler canım.

ben sadece annene kızma onu anlamaya çalış demek istiyorum ....hiçbir anne evladı mutsuz bir evlilik yapsın istemez ama özellikle kız çocuklarının evlenip bir yuvası olmasını çok ister ...benim annem hep hayırlısıyla bir yuvanıza yerleştirsem derdi gözleri arkada kalsın istemiyorlar belli bir yaşa gelince ölüm daha sık akıla geliyor ilerde evlenip anne olunca anlarsın sende şu an çok bunalıyo olabilirsin sende haklısın ama annelik çok zor ömrün evladını düşünmekle geçiyor işte .....

bu arda akrabalara gelince onları boşver takma bugün evlilik yarın çocuk sonra başka şeyler söyleyecek sözleri hiç bitmez:)))

benimde kuzenler 20li yaşların başlarında evlenip gitmeye başlayınca bana geç kaldı gözüyle bakıyorlar,
ailemde umutlarını kaybetti gibi görüyorum,biraz daha geç kalsa o yaştan sonra isteyende olmaz diye düşünüyolarlar sanırım,
anlıycağınız bendeki özgüvenide umudu da yok ediyorlar,hissediyorum mutlu bir evlilik yapıcam ama vakti var daha diye,
yazdıklarınız beni çok ama çok rahatlattı,yakında bi nişanımız daha var,sonra yaza kadar düğün dernek yok,şu nişanıda atlatırsam rahatlıycam,
haliyle gene beni sıkıntılı günler bekliyor,artık açar burdaki yazıları okur rahatlarım. :)

haklısın da cnm benim elimde değilki,keşke hayırlı biri çıksaydı da evlenseydim,ben de isterdim ailem genç yaşta torun sahibi olsun,ama yazılan kaderi değiştiremem ki,allahın takdiri böyle,zaten evlensem de sırf onlar rahatlasın diye evlenicem,yüksek lisansı kazandım mesela,ama korkudan okuycam diyemiyorum,ne okuması yeter okuduğun artık yuva kurmayı düşün ayak bağı yapma kendine diycekler,e onlarda haklı,öyle işte cnm,benimde elimde değil,yazıldığı tarihte olcaktır elbet

canım benim çevremde de 30unu geçip evlenmemiş kızlar var. üstlerinde nasıl bi baskı olduğunu gayet iyi biliyorum. çünkü mesela biri görümcem birisi de dayımın kızı. annem ve teyzem de sürekli bu kuzenimi gördüğü yerde sıkıştırır evlen falan diye. ben de anneme kızıyorum, sen ne karışıyosun, söyleyip duruyosun dnaki karşındaki çocuk, sonra da söyleniyo beni görmeye gelmiyo diye. e gelmez tabi diyorum sen her gördüğün yerde bu konuyu açarsan. o da diyo ki napayım o da benim yepenim, yuva kursun mutlu olsun istiyorum diyo. sevgilisi de var ama evlenmiyolar nedense.

ben de bazen bekar arkadaşlarım veya görümcem için birilerini düşünüyorum sonra tanıştırmaya çekiniyorum, kesin bi kusur bulur beğenmezler diye. o yüzden de tanıştırmıyorum. çünkü insan bi yaştan sonra daha seçici ve tahammülsüz oluyo. küçük yaşta evlenirken karşındaki insanın kusurlarına fazla takılmıyosun, yoksa hangimisin evlendiği kusursuz ki.
ama dünyada mükemmel insan yok, armudun sapı üzümün çöpü dersen o arzu ettiğin mutluluğu hiç yakalayamazsın canım. önemli olan oluru olan biriyle orta yolu bulabilmek. senin daha yaşın erken ama zaman çok hızlı geçiyo, benim teyzem 45 yaşında dul biriyle evlendi, başka bi akrabamız da o yaşlarda ve bekar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…