merhaba kızlar
eski konularımdan bilen bilir,artık evlilik konusunda üstümde müthiş baskı var,
ne akraba ne kendi ailemi görmek istemiyorum
sürekli biriyle tanıştırılıyorum,ya ben onların yada onlar benim kriterime uymuyor,
aradığım kriterler şımarıkça şeyler değil yanlış anlaşılmasın,
en son geçen hafta biriyle tanıştırıldım,yazışırken bana daha aramızda bişe olmadan baskılar kurmaya başladı,
hayat tarzımız öyle farklı ki,haliyle sonlandırma kararı aldık
ctesi günü akrabamızın sözüne gittik,sözlenen kişi benden 5 yaş küçük,milletin gözü hep bendeydi,resmen köşe bucak kaçtım,
aman biri ima etmesin,aman biri evlilik sormasın diye,ama öyle de heveslendimki,nası gözlerim doldu,rabbim neden bu mutluluğu bana yaşatmıyor diyip durdum,
ben köşe bucak kaçarken akrabalar annemi sıkıştırmı,kadın neyapsın baya bunalmış,oda evlenmemi çok istiyor,vaktiyle hep redettin şimdiye çoktan yuvan kurulmuş olurdu diyor
dünden beri suratı 5 karış,hiç birimizle konuşmuyor,derdi benim,o öyle yapınca bende kızıyorum kendime,ama napim olmuyor,bi aksilik çıkıyor ve görüştüğüm kişiyle sonlandırıyruz,
nedir bu üstümdeki kara bulut,nedir bu kadersizlik,annemi artık durduramıyporum
yazın düğünler olcak haliyle ve beni çok zor günler bekliyor,
dün gece ağlamaktan uyuyamadım,işe gözlerim şiş geldim
annemi nası ikna ederim,nası eskiye döndürürüm,bana çözüm söyleyin ne olur,bu arada yaşım 27
Ah cnm gel sen bunu benim anneme anlat,tutturmuş bi türkü gidiyor,yok çıkanlar hayırlıydı elinin tersiyle ittin felan diye,anne ozamanlar ya okuyodum yada işimi kurmamıştım henüz diyorum ama yok anlatamıyorum,süreklii surat yapması bktırdı beniinanmıyorum daha yaşınız 27. bu ne baskı böyle?
ocak'ta küçük teyzem evlendi ve şu anda 35 yaşında. bu yaşına kadar istediği gibi biriyle evlenmek için bekledi ya da kısmet bu, 35'ine geldiğinde evlenecekmiş diyelim. ondan daha büyük olan teyzem 40'ında. Karşısına istediği gibi biri çıkmadığı için kendi hayatını yaşıyor. evlenmek istemez miydi? elbette isterdi ama sırf evlenmiş olmak için evlenilmeyeceğini bildiği için evlenmedi...
Etrafın ağzı torba değil ki büzesin, herkes birşey söyler ama kendi ailen arkanda değilse, onlar da baskı yaparsa dayanmak zor olur. annene açık açık söylersen anlamaz mı? hangi anne evladının kötü bir evlilik yaşamasını ister ki?
burda yazılanlar baya rahatlattı beni,şuan bu sıkıntıyı attım üstümden,ama evde beni morali bozuk bir anne bekliyor,bakalım neyapcazen son yaşını yazmasan ben 40 üzeri heralde dedim.. arkadaşım bende sana yakınım bekarım mutluyumkısmet işleri bunlar. mutsuz olmaktansa hayırlı insan çıkana kadar mutlu hissedene kadar evlenmicemm. ailem baskı yapmıyo mu yapıyolarr-dı. en sonunda patladım onlara da kızdım artık laf etmiyolar. kısmet sonuçta biz napalım. ha görüştüğüm biri var benim ama evlilik olur mu henüz karar vermedim. mutlu hissettiremedi daha şüphelerim var. senin için de canım yaşın gerçekten genç bence. hayırlısını dile bekle..
merhaba kızlar
eski konularımdan bilen bilir,artık evlilik konusunda üstümde müthiş baskı var,
ne akraba ne kendi ailemi görmek istemiyorum
sürekli biriyle tanıştırılıyorum,ya ben onların yada onlar benim kriterime uymuyor,
aradığım kriterler şımarıkça şeyler değil yanlış anlaşılmasın,
en son geçen hafta biriyle tanıştırıldım,yazışırken bana daha aramızda bişe olmadan baskılar kurmaya başladı,
hayat tarzımız öyle farklı ki,haliyle sonlandırma kararı aldık
ctesi günü akrabamızın sözüne gittik,sözlenen kişi benden 5 yaş küçük,milletin gözü hep bendeydi,resmen köşe bucak kaçtım,
aman biri ima etmesin,aman biri evlilik sormasın diye,ama öyle de heveslendimki,nası gözlerim doldu,rabbim neden bu mutluluğu bana yaşatmıyor diyip durdum,
ben köşe bucak kaçarken akrabalar annemi sıkıştırmı,kadın neyapsın baya bunalmış,oda evlenmemi çok istiyor,vaktiyle hep redettin şimdiye çoktan yuvan kurulmuş olurdu diyor
dünden beri suratı 5 karış,hiç birimizle konuşmuyor,derdi benim,o öyle yapınca bende kızıyorum kendime,ama napim olmuyor,bi aksilik çıkıyor ve görüştüğüm kişiyle sonlandırıyruz,
nedir bu üstümdeki kara bulut,nedir bu kadersizlik,annemi artık durduramıyporum
yazın düğünler olcak haliyle ve beni çok zor günler bekliyor,
dün gece ağlamaktan uyuyamadım,işe gözlerim şiş geldim
annemi nası ikna ederim,nası eskiye döndürürüm,bana çözüm söyleyin ne olur,bu arada yaşım 27
ben sadece annene kızma onu anlamaya çalış demek istiyorum ....hiçbir anne evladı mutsuz bir evlilik yapsın istemez ama özellikle kız çocuklarının evlenip bir yuvası olmasını çok ister ...benim annem hep hayırlısıyla bir yuvanıza yerleştirsem derdi gözleri arkada kalsın istemiyorlar belli bir yaşa gelince ölüm daha sık akıla geliyor ilerde evlenip anne olunca anlarsın sende şu an çok bunalıyo olabilirsin sende haklısın ama annelik çok zor ömrün evladını düşünmekle geçiyor işte .....
bu arda akrabalara gelince onları boşver takma bugün evlilik yarın çocuk sonra başka şeyler söyleyecek sözleri hiç bitmez:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?