• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım artık..ne zormuş yaşın kemale ermesi

EzgiTanem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2011
559
1
46
İstanbul
merhaba kızlar
eski konularımdan bilen bilir,artık evlilik konusunda üstümde müthiş baskı var,
ne akraba ne kendi ailemi görmek istemiyorum
sürekli biriyle tanıştırılıyorum,ya ben onların yada onlar benim kriterime uymuyor,
aradığım kriterler şımarıkça şeyler değil yanlış anlaşılmasın,
en son geçen hafta biriyle tanıştırıldım,yazışırken bana daha aramızda bişe olmadan baskılar kurmaya başladı,
hayat tarzımız öyle farklı ki,haliyle sonlandırma kararı aldık

ctesi günü akrabamızın sözüne gittik,sözlenen kişi benden 5 yaş küçük,milletin gözü hep bendeydi,resmen köşe bucak kaçtım,
aman biri ima etmesin,aman biri evlilik sormasın diye,ama öyle de heveslendimki,nası gözlerim doldu,rabbim neden bu mutluluğu bana yaşatmıyor diyip durdum,
ben köşe bucak kaçarken akrabalar annemi sıkıştırmı,kadın neyapsın baya bunalmış,oda evlenmemi çok istiyor,vaktiyle hep redettin şimdiye çoktan yuvan kurulmuş olurdu diyor
dünden beri suratı 5 karış,hiç birimizle konuşmuyor,derdi benim,o öyle yapınca bende kızıyorum kendime,ama napim olmuyor,bi aksilik çıkıyor ve görüştüğüm kişiyle sonlandırıyruz,
nedir bu üstümdeki kara bulut,nedir bu kadersizlik,annemi artık durduramıyporum
yazın düğünler olcak haliyle ve beni çok zor günler bekliyor,
dün gece ağlamaktan uyuyamadım,işe gözlerim şiş geldim
annemi nası ikna ederim,nası eskiye döndürürüm,bana çözüm söyleyin ne olur,bu arada yaşım 27:14:

ben de yaş kemale ermiş falan deyince 35 falan var heralde dedim:27:
yaa boşver sen milleti hayırlısını iste Allahtan
erken evlenenlerin başı göğe mi eriyo:37:

Ben de 35i geçip 40a filan yaklaştınız zannederek okudum. Ağlayacak kadar ne var bunda? Daha yaşınız da kemale filan ermemiş.
Ben 30 yaşındaydım evlendiğimde hiç de gecikmiş hissetmiyordum.

ben de yaş kemale ermiş falan deyince 35 falan var heralde dedim:27:
yaa boşver sen milleti hayırlısını iste Allahtan
erken evlenenlerin başı göğe mi eriyo:37:
istiyorum elbette,ama olmuyor sanki,olmayacak gibide,çok karamsarım,evlilk konusunda rahat biriydim ta ki bu seneye kadar,bende baskılardan pes ettim sanırım
Ben de 35i geçip 40a filan yaklaştınız zannederek okudum. Ağlayacak kadar ne var bunda? Daha yaşınız da kemale filan ermemiş.

bu birazda aile yapısıyla ilgili sanırım,bizimkiler daha doğrusu anneme göre çok bile geç kaldım,nası suratı asık mutsuz anlatamam,bişe desem kavga edicek modta

yazdıkların sanki benim kalemimden çıkmış gibi. ne yaşıyorsan aynısını bende yaşıyor ve hissediyorumm malesef. önceden ona buna yok dedim şimdi adam gibi birini arar olup yuva kurma derdine düştüm. aile baskısıda var tabi bunun yanında
yaşın erken evde kalmış sayılmazsınız demeyin güzel arkadaşlar, çeevremizdeki olaylar bunun tam aksiini hissettiriyor çünkü bize =( umarım gönlümüzdeki istek tez vakitte hayırlısıyla gerçeklerşir birgün. Allah'a sığınıp hayırlısını istemekten başka elimizden pek fazla bir şey gelmiyor =(

Son düzenleme:
yazdıkların sanki benim kalemimden çıkmış gibi. ne yaşıyorsan aynısını bende yaşıyor ve hissediyorumm malesef. önceden ona buna yok dedim şimdi adam gibi birini arar olup yuva kurma derdine düştüm. aile baskısıda var tabi bunun yanında
yaşın erken evde kalmış sayılmazsınız demeyin güzel arkadaşlar, çeevremizdeki olaylar bunun tam aksiini hissettiriyor çünkü bize =( umarım gönlümüzdeki istek tez vakitte hayırlısıyla gerçeklerşir birgün. Allah'a sığınıp hayırlısını istemekten başka elimizden pek fazla bir şey gelmiyor malesef =(

çok haklısın cnm yaşayanbilir,bunda çevre faktörü çok önemli,takmayan laf etmeyen insanlar olsa umrumda olmaz,hayatın tadını çıkarayım yazıldığı tarihte illaki evlilik olcak derim,
öz annem surat yapıyor,ona da hak veriyorum yaşıtları torun sahibi oldu,kadın onlara bakıp iç geçiriyor,ama napim,olmayınca olmuyor,artık sürekli huzursuz yaşıyorum,aman annem yeni bir evlilik haberi almasın,
aman akrabalr misafirliğie gelmesin,canımdan bezdirdiler valla

24 yaşındayım bende evlenmeme 3-4 sene var diye seviniyorum :9:

27 neymiş ki genceciksin daha:21:

Son düzenleme:
çok haklısın cnm yaşayanbilir,bunda çevre faktörü çok önemli,takmayan laf etmeyen insanlar olsa umrumda olmaz,hayatın tadını çıkarayım yazıldığı tarihte illaki evlilik olcak derim,
öz annem surat yapıyor,ona da hak veriyorum yaşıtları torun sahibi oldu,kadın onlara bakıp iç geçiriyor,ama napim,olmayınca olmuyor,artık sürekli huzursuz yaşıyorum,aman annem yeni bir evlilik haberi almasın,
aman akrabalr misafirliğie gelmesin,canımdan bezdirdiler valla

yalnız olmadığıma sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim canım :( bende yazdıklarının ne bir eksiğini ne bir fazlasısını yaşıyorum. sendeki aynı çevre ve hissettiğin aynı duygular bende de var. akrabayı geçtim de annemin sözleri canımı çok acıtıyor ama sanki ben takmıyormuşum gibi davranıyorum. bu halime üzüldüğümü bilmesin diye. bende isterim kafadengii biriyle yuva kurup bir bebek sahibi olmak. ama olmayınca olmuyor. sanki ona kastım varda o sebeple evlenmiyormuşum gibi davranıyor.. annemin laf dokundurmaları çok gücüme gidiyor.
napalım elbet Rabbim bize de nasiibimizi yollar. umudumuzu yitirmeyelim yoksa hayat daha da çekilmez olur:31:

Allah'Im gönlüne göre versin hayırlısıyla canım.:31::31::31:

24 yaşındayım bende evlenmeme 3-4 sene var diye seviniyorum :9:

27 neymiş ki genceciksin daha:21:
ben senin yaşındayken 30a kadar evlenmem diyenlerdendim,ta ki okulu bitirip işimi bulana kadar,hala daha ne zaman nasipse ozaman olsun diye düşünürüm ama işte evde sürekli evlenmediğin için biri surat yaparsa hayat çekilmez oluyor,artık evlenip şu suratı çekmeyeyim diyosun
yalnız olmadığıma sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim canım :( bende yazdıklarının ne bir eksiğini ne bir fazlasısını yaşıyorum. sendeki aynı çevre ve hissettiğin aynı duygular bende de var. akrabayı geçtim de annemin sözleri canımı çok acıtıyor ama sanki ben takmıyormuşum gibi davranıyorum. bu halime üzüldüğümü bilmesin diye. bende isterim kafadengii biriyle yuva kurup bir bebek sahibi olmak. ama olmayınca olmuyor. sanki ona kastım varda o sebeple evlenmiyormuşum gibi davranıyor.. annemin laf dokundurmaları çok gücüme gidiyor.
napalım elbet Rabbim bize de nasiibimizi yollar. umudumuzu yitirmeyelim yoksa hayat daha da çekilmez olur:31:

Allah'Im gönlüne göre versin hayırlısıyla canım.:31::31::31:

amin cnm,inşallah ...hepimiz için

ben senin yaşındayken 30a kadar evlenmem diyenlerdendim,ta ki okulu bitirip işimi bulana kadar,hala daha ne zaman nasipse ozaman olsun diye düşünürüm ama işte evde sürekli evlenmediğin için biri surat yaparsa hayat çekilmez oluyor,artık evlenip şu suratı çekmeyeyim diyosun

amin cnm,inşallah ...hepimiz için

Belki haklı olabilirsin.

Asıl yaşı kemale ermiş olan annenin ve çevrenin bu işlerin zorla olmayacağını herkesin bir kısmeti olduğunu ama hangi zamanda karşına çıkacağının belli olmadığını bilmesi gerekir.

Umutsuzluğa düşme en olmaz artık tamam dediğinde açılır kapılar

Son düzenleme:
Benim bi tanidik demistiki, esimle, tamda hayirli kismet icin kuran okudugum zamanlarda tanistik diye.
Sonradan arastirdim bende Cuma Suresi okunurmus 18 defa. Belki okumak istersin sende.

ben 25 yaşında evlendim ve çok erken evlendiğimi düşünüyorum :55:

................................................................................

Son düzenleme:
27 kimine göre erken kimine göre geç ama anlıyrum teyzelerim her gidişimde aynı muhabbeti yapıyorlar kimine göre evde bile kaldım bu arada ben de 26 yaşındayım
boş ver duyma hayatına bak vardır bir vakti kısmet

inanmıyorum daha yaşınız 27. bu ne baskı böyle?

ocak'ta küçük teyzem evlendi ve şu anda 35 yaşında. bu yaşına kadar istediği gibi biriyle evlenmek için bekledi ya da kısmet bu, 35'ine geldiğinde evlenecekmiş diyelim. ondan daha büyük olan teyzem 40'ında. Karşısına istediği gibi biri çıkmadığı için kendi hayatını yaşıyor. evlenmek istemez miydi? elbette isterdi ama sırf evlenmiş olmak için evlenilmeyeceğini bildiği için evlenmedi...

Etrafın ağzı torba değil ki büzesin, herkes birşey söyler ama kendi ailen arkanda değilse, onlar da baskı yaparsa dayanmak zor olur. annene açık açık söylersen anlamaz mı? hangi anne evladının kötü bir evlilik yaşamasını ister ki?

Back