• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bikkinlik, sikismislik, Turkiye'ye uyum ve evlilik korkusu

philly

Guru
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2010
4.224
14.070
408
Destan yazdim haberiniz olsun:)

Nereden baslasam bilmiyorum. Ama bu aralar , aslinda bayagi uzun zamandir kendimi muthis yorgun ve bikkin hissediyorum. Forumdan bazi arkadaslar bilir, ben 18 yasindan beri yalniz yasiyorum ve bunun 11 yili yalniz basima yurtdisinda gecti. Bir kac aydir Turkiye'deyim ama geldigimin birinci ayinin sonunda cildirma noktasina geldim. Bastan savma yapilan isler, gereksiz merakli insanlar, herseyi bildigini zanneden 60 yas ustu insanlar, nereden geldin-gidiyorsun sorulari, herkesin birbirinin isine burnunu sokmasi, fazla icice yasama ve buna bagli olarak aradaki sinirlarin dagilmasi ve milletin haddini bilmemesi vs vs.

Bu gelis surecimdeki ana nedenlerden biri de ameliyat olmam gereken myomumun olmasi ve ailem merak etmesin diye Turkiye'de ameliyat olmayi tercih etmem. Ama bu hastane sureci bana yirmilerimin basinda ayrildigim ulkemin aslinda oldugunu dusundugum yerde olmadigini aci aci tecrube ettirdi. Normal bir myoma "bu kanser kesin, yumusak doku kanseri kanser taramasi yapalim" diyen ve biyopsi yapmadan teshis koyan prof.dan tutun da, ameliyat raporuna operasyonda kac tane tumor cikarildigini yazan ama en buyuk ve en kucugunun capini yazip digerlerini yazmayan veya nereden cikarildigini yazmayan doktora, benzer seyi yapan patoloji uzmanlarina...Elimde Amerika'dan aldigim herseyi detayli ve ozenli yazilmis (yumurtanin hangi yumurtalikda oldugunu ve rahmin boyutlarini bile ) rapor ile, bizimkilerin eksik yazidigi ameliyat raporu ve patoloji raporuna karsilastirip kendimce cikarimlarda bulunmam ve farklarini gordukce ofkemin katmerlenerek artmasi.

Butun bunlara ek olarak bir evlilik surecine girmem. Erkek arkadasim, gerci nisanlim, oldukca uzun zamandir tanidigim ve hayatimda olan biri. Ama beni sacmasapan bir evlilik cenderesine soktu, cok bunaldim herkesten ve herseyden kacasim var. Kimseyi ozlemiyorum, bu zaten uzun zamandir yasadigim bir duygu. Herkese ve herseye kiziyorum. Bana neredesin diye sorduklarinda " nerede olduguma dair edindigin bilginin su an senin hayatina ne katkisi var" diye sert cikislar yapiyor ve epey de kalp kiriyorum. Kendi aileme bile epey kirici olabiliyorum ve sanirim bunun ana nedeni aslinda kapana kisilmis gibi hissetmem evlilik sureci yuzunden. Bazen ben gercekten bu insani seviyor muyum diye dusunurken buluyorum kendimi. Cevremizdeki herkes ama herkes ikimizin muthis uyumsuz oldugunu ve onun beni mutsuz edecegini soyluyor. Bunu soyleyen sadece turkiye'deki cevrem degil amerikali cevremde aynisini soyluyor. Ben disa donuk biriyim, o ice donuk, ben konuskan biriyim, o sessiz, ben sohbet etmeyi severim o duvar gibi evet hayir sorulari sorar, onunla monolog halinde iletisim kurulur. Ailesini bu nisan surecinde tanidim ve aslinda farkettim ki, kendisinde sevmedigim ne kadar ozellik var ise, anne babasindan almis (ofke nobetleri sinirlenince agzindan cikani kulaginin duymamasi, epey maddiyatci olmasi, neredeyse apolitik olmasi ve sessiz olmasi, herseyi ben bilirimci tavirlari, hayatinda gri noktalar olmamasi vs vs).... O beni ne kadar seviyor bilmiyorum ama onun facebook fotolari, whatsapp profilleri, hatta kendine ait sitesinde bile ikimizin fotograflari var. Ben yillardir tek fotograf atmadim facebook'a ikimize ait, inatla selfie cekiyor her yerde sinirleniyorum dogayi cek kendini cek beni cekme diye.. Diyorum ya ne hissediyorum bilmiyorum tek bildigim yillar icinde kirdigi potlarin beni bikkinlik noktasina getirmesi.. Onun aksine ben ise tamiri zor seyler hayatta soylemedim, kalp kirmadim, ses yukselmesinden ve gerginlikten hoslanmam o yuzden butun sorunlari konusarak cozmeye calistim ve cok elibol bir ailede buyudum. Sanirim mutsuz olmaktan korkuyorum, ozgurlugum kisitlanacak gibi dusunuyorum.

Boyle seyler dusunmem yasamam normal mi? Herkes benzer korkular yasiyor mu? Ben bu buhrandan nasil kurtulurum?

Not: bazen burclari soranlar da oluyor ne olur ne olmaz onu da ekleyeyim:) Yukseleni kova olan bir oglak kadiniyim, nisanlim ise akrep burcu.

Sağlık problemlerinizden ve ülke değişikliğinden dolayı ufak çaplı depresyonda olabilirsiniz gayet normal ama nişanlınız hakkında içinize sinmeyen bir çok şey var soru üstüne soru. Sevgi kendini alışkanlığa bırakmış gibi hissettim ben. Mutlu olursunuz olamazsınız diye bi şey diyemem, deli divane aşık olmama gerek yok beğeneyim seveyim biraz da mantıgıma uysun diyorsanız olur ama ben aşk istiyorum pembe bulutlar üstünde gezeyim ucayım kacayım diyorsanız bu iş yaş.

Nisanlin hic akrep tipi cizmiyor , philly seni severim , bana gore gordugum , sahsen olmasa da buradaki paylasimlarindan tanidigim kadariyla muthis kadin olarak adlandirdigim kadinlardansin
Eger deneyimli bir kadin tavsiyesi istersen , evlenme , pat diye soyledim ama cidden evlenme , mutsuz olursun , ic sesine guven ve uzatmadan bitir iliskini
Ve en kisa surede git bu ulkeden :)

Bu siteden ve hayattan anladigim kimine gore tahammul edilmeyecek sey kimine sinek viziltisi geliyor.
Olayin ozu kendini tanimak ve oyle karar vermek galiba.
Gecmis olsun sagliginiza kavusmaniz dilegiyle.
Kimi insan mantik evliligini cok guzel yuruturken kimisine asksiz evlenmek zulum oluyor.
Siyaset din ve bazi karakter ozelliklerine onem verip vermemek de degisiyor.
Asil olan sevgi saygi galiba cunku insan yol arkdasi ister.

Sağlık problemlerinizden ve ülke değişikliğinden dolayı ufak çaplı depresyonda olabilirsiniz gayet normal ama nişanlınız hakkında içinize sinmeyen bir çok şey var soru üstüne soru. Sevgi kendini alışkanlığa bırakmış gibi hissettim ben. Mutlu olursunuz olamazsınız diye bi şey diyemem, deli divane aşık olmama gerek yok beğeneyim seveyim biraz da mantıgıma uysun diyorsanız olur ama ben aşk istiyorum pembe bulutlar üstünde gezeyim ucayım kacayım diyorsanız bu iş yaş.

Sanirim ufak capta bir depresyondayim haklisiniz. Isin komedisi gercekten temiz cikan patoloji ve benim aylarca cektigim gel git doktor sikintisi. Tesekkurler onerileriniz icin.

3.cü sahislar sevgilin hakkinda konusmaya basladigi anda sustur tek tek.
Izin vermemelisin boyle seylere.

Milleti susturduktan sonra kendi fikrin ortaya cikar zaten. Hemen evlenme...milletin lafindan da etkilenmen iyi seylere delalet degil ama hepsi ayni seyleri soyleyince aklinda karismis olabilir.

Saglik sorunlari da eklenince gerilmissin. Gecmis olsun

Nisanlin hic akrep tipi cizmiyor , philly seni severim , bana gore gordugum , sahsen olmasa da buradaki paylasimlarindan tanidigim kadariyla muthis kadin olarak adlandirdigim kadinlardansin
Eger deneyimli bir kadin tavsiyesi istersen , evlenme , pat diye soyledim ama cidden evlenme , mutsuz olursun , ic sesine guven ve uzatmadan bitir iliskini
Ve en kisa surede git bu ulkeden :)

Cok yorgunum Milana, oyle boyle degil. Insanlara lutfen beni zirt pirt aramayin diye cikisiyorum cunku teelfionda lak lak etmeyi sevmiyorum. Sanirim yari yolda birakmaktan korkuyorum, insan merhametten evlenir mi Milana:KK43: cidden ne istedigimi ve hissetigimi bilmiyorum , sanki ayrilsam sirt ustu birakmis, birini yari yolda birakmis gibi hissedyorum. Ne yazik ki ailemin bize asiladigi merhamet duydugusu bizlere zarar veriyor. Arkama bakmadan cekip gitmeyi bazen cok istiyorum inan.

Ayrica guzel sozlerin icin de cok tesekkur ederim.♥

Son düzenleme:
Bu siteden ve hayattan anladigim kimine gore tahammul edilmeyecek sey kimine sinek viziltisi geliyor.
Olayin ozu kendini tanimak ve oyle karar vermek galiba.
Gecmis olsun sagliginiza kavusmaniz dilegiyle.
Kimi insan mantik evliligini cok guzel yuruturken kimisine asksiz evlenmek zulum oluyor.
Siyaset din ve bazi karakter ozelliklerine onem verip vermemek de degisiyor.
Asil olan sevgi saygi galiba cunku insan yol arkdasi ister.
Dedigin gibi onemli olan sevgi ve saygi. Ne de olsa bu bir yol arkadasligi, kimse yaninda iyi hissetmedigi birini istemez.

Sağlık problemlerine bir şey diyemedim.
hizmet kalitesine diyecek çok bir şey zaten Yok sanırım :)
Merak etme. Baştan savma raporlara rağmen en azından hala işin ehli doktorlar var. Umarım onlardan birine denk gelmişsindir :) geçmiş olsun
Ülkeye alışma kısmına gelince, zor.
İmkanın varsa mutlu olduğun yerde yaşa.

Ben evlilik öncesi stres vs bilmem... içine sinmeyen şeylere kılıf uydurmak gibi geliyor bana.
Ben yaşamadım en azından. Çekincelerim, soru işaretlerim, acabalarım olmadı.
Olsaydı 7 yıllık sevgilim demez, ayrılırdım. Bu konuda netim.
Şimdiden sana batan şeyler varsa ileride gözünde çok çok buyuyecek.

Kimi çiftlerin zıtlıklarla dengeli olduğunu düşünür.
Bence benzerliklerle dengeli.
Farklılıklar elbet oluyor, kimse kimsenin aynısı olamaz, ama ortak noktalar, hayata bakış açısının aynı olması, aynı dili konuşmak önemli.

Kendi adıma muhabbet edemeyeceğim bir adamla evlenemezdim.
6 yıllık evliyim, 7 yıl da öncesinde var. Bunca yıl geçmiş hala konuşacaklarımız, paylaşacaklarımız var.
Zaman zaman sabahladığımız oluyor, çocuklardan başka fırsat kalmadığından uykusuz kalma pahasına :)

Kendini alışkanlığa kaptırma, iyi ölç tart.
İçine sinmeyen bir şey varsa zamanla hiç sinmez.
Hakkında hayırlısı :)

philly çok geçmiş olsun .Akıllı bir kadınsın en doğru kararı vereceğinden eminim ben

Umarim ceycey, icimdeki o iki aykiri sesi konusturmam lazim usul usul. Elbet bir karara varacaklar.
Bu ulkeden git ve Amerikada tam da kafana gore biriyle evlen philly..

Cidden dusunuyorum bunu office, hele son bir haftadir epeyce buhranlardayim.

Cok yorgunum Milana, oyle boyle degil. Insanlara lutfen beni zirt pirt aramayin diye cikisiyorum cunku teelfionda lak lak etmeyi sevmiyorum. Sanirim yari yolda birakmaktan korkyuorum, insan merhametten evlenir mi Milana:KK43: cidden ne istedigimi ve hissetigimi bilmiyorum , sanki ayrilsam sirt ustu birakmis, birini yari yolda birakmis gibi hissedyorum. Ne yazik ki ailemin bize asiladigi merhamet duydugusu bizlere zarar veriyor. Arkama bakmadan cekip gitmeyi bazen cok istiyorum inan.

Ayrica guzel sozlerin icin de cok tesekkur ederim.♥
Insan merhametten evlenir en azindan bizim gibiler evlenir
Bende ayni tasvir ettigin gibi bir iliski sonucunda evlendim , bizde farkli olarak muthis bir ten uyumu ve tutku vardi ama kendi dugunume giderken bile aklimda acaba ne zaman bosanacagim diye geciriyordum
O dedigin gibi bana cok duakundu , heryerde fotograflarim , hic tanimadigim insanlar bile taniyordu beni herkese anlatiyordu cunku , eger ayrilir gidersem mahvolacagi duygusunu oyle bir asilamisti ki ayni senin gibi merhamet ve yari yolda kimseyi birakmama duygusuyla evlendim
Ve cok pismanim , tek guzel tarafi oglumun olmasi ama bugunku aklim olsa evlenmezdim yada o zaman yakin dostlarimin lafini dinlesem yine evlenmezdim :) cunku herkes soyluyordu bana yapma etme diye , dinlemedim kimseyi

Back