Bide başı kapalı

Sadece sunu soylemek istiyorum.

Tesetturlu bir bayan olarak nasil ki dekolte ve mini etek giyen bayan kardesimi giyisisinden dolayi ayiplamiyor yardigamiyorsam aciyarak ona bagmiyordam ayni saygiyi kendim icinde bekliyorum.

Kilik kiyafetten ibaret degildir bir insan !

Bir kac gun once ayvalikta carsafli iki bayani bikiniyle gozlerimle gordum sahile indiklerini , dumur oldum boylesini gormemistim hic

çarşaflı denize giremez diye bir ibaremi var.
eğerki erkeklerin yanında girdiler ise kesinlikle provakatör olduklarına inanıorum .yıllar once uludağda carsafla kayan insanlar vardı erkek cıktılar.

nasıl bakanın günahı olmaz. hayır bakanında baktıranada yazılır.
şu hadisi anlatayım size.
bir kimse bir kötülüğe sebep olursa işleyenin günahından onada bir pay gelir.
öncü olduğumuz işlere dikkat edelim.
bence bu konu kapatılmalı

Iste arkadasim senin bu yazdigina cevap olarak ben kimlerden igrendigimi yazsam burada kavga cikar... senin anlattigin tur giyim tarzini ben de dogru bulmuyorum ama elestirmeye ve bu kisileri sadece 'basi kapali'lara indirgemeye hakkimiz var mi? Yani o videodaki kiz basi acik olsaydi daha baska bir tepki vermen sence adil mi? Yani dosdogruyu ve yanlisi karisirmayalim... sen diyorsun ya kapalilar makyaj yapmasin, bende aciklar yapmasin derim.. demeye hakkim var mi? Yok artik daha neler denilir... ama gunah aciksindan bakarsan makyaj kapaliya da gunah aciga da.. allah hasa 'sadece kapalilar makyaj yapamaz, aciklar da ne isterse yapabilir' mi demis?? Basortusu kelimesi bile yanlis.. dinen dogru olan tesetturdur.. tesetturun kurullari vardir.. ya o kurallara uyarsin ya uymazsin.. uysan allah katinda mukafatlandirilsin uymazsan yine hesabin allahla.. demek istedigim evet dogru olmayan tesetturluleri uygun bir dille uyarabiliriz. Ben kendi cevremde elimden geldigi kadar kirmadan gucendirmeden yapiyorum. Ama 'kapali tayt giymis makyaj yapmis ciks ciks ciks' diyende ben art niyet ararim...

Bir arkadasin yazdigina cevap.olarak yazmistim ama cikmamis galiba.. neyse artik zaten anlamistir herkes..

Kapalı birinin tayt giydiğini ,mini etek giydiğini görürsem cık cık cık derim valahi ne yalan söyleyeyim şimdi....
örtünmek bir bütündür.Belli bir adabı vardır..

her musluman kendine baksa hic bu tarz laflar cikmaz ortaya..

Aynen yorumunuza katılıyorum...Örnek alınacak asıl kişi Resulullah varken bunlar bir açık kapalı tutturmuş gidiyorlar...Bende kapalıyım ama bu benim açık olan insanlardan daha az günah işlemem gerektiğini veya daha iyi olduğumu göstermez ki. Kişi kendinden sorumludur beni başkası ilgilendirmez sadece kötü bişey gördüğümüzde dedikodu yerine Allah hidayet versin demek gerekiyor. Kimse birlikte hesap vermeyecek tek ölecez tek yanacaz

Kapalı birinin tayt giydiğini ,mini etek giydiğini görürsem cık cık cık derim valahi ne yalan söyleyeyim şimdi....
örtünmek bir bütündür.Belli bir adabı vardır..

Harbiden varmıdır öyle yapanlar.. Mini etek giyen biri nasıl kapalı statüsüne konur ki bence siz hiç cık cık yapmayın o eşarbı aksesuar olarak takmıştır. tövbe yarabbim ya...

Bence bu konu pek kk'ya yaraşır bir konu olmamış. Çünkü nerelere gidebileceği açık bir konu.
Ha benim fikrim şu ki herkes birbirine saygı duymak zorunda. Zaten ne sıkıntılar yaşıyorsak bu memlekette bu ''saygısızlığımız'' yüzünden yaşıyoruz.
Bende tesettürlü biri olarak söylüyorum ki keşke hepimiz tam anlamıyla tesettürün hakkını verebilsek. Şahsım adına bunu layıkıyla yerine getirmek için elimden geleni yapıyorum ama yapmayana da saygı duyarım kendi seçimi.. Aynı şekilde açık olmakta bir seçim.
Bir insanın başında bir örtü olması yahut olmaması onun imanının bir ölçüsü değil ki? Hatasız kul olmaz. İnsanların hatalarını giyim tercihleri belirlemez bence. Tesettürlü diye anadan doğma günahsız olacak gözüyle bakamayız öyle değil mi? Ya da açık diye dinsiz,imansız diye yargılayamayız bir insanı?
Ne demiş Mevlana :''Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.''

Sonuç olarak bence biz aklı selim insanlar olarak kimseyi kınamayalım. Kınadığımız başımıza gelmeden ölmeyeceğiz çünkü..

arkadaşım haklısın..örtü yükte hafif pahada ağır birşey..

manevi ağırlığı çok ama çok yüksek..taşıyamam diyen hiç giymemeli.bunun modası da olmaz.

insanlarda bunun ağırlığını bildiğinden yarım yamalak örtülüler haliyle dikkat çekiyor.

bende dönüp bakıyorum.hangimizin dikkatini çekmiyor ki?fosforlu cart renkli baş örtüleri,uzun kollu ama janjanlı dar elbiseler.

tesettür modası diye yazıp aratın.gördüklerim utandırıyor yahu..

örtünün amacı dikkat çekmemek.bunlar ben burdayım diye bağırıyor.açıklar bu gibilerden daha tesettürlü..

hz.peygamber(sav)ın dikkat çektiği örtülü çıplaklar bunlar işte..

ben kapalıları severim. ama hakkıyla kapananları severim, saygı duyarım.
bazıları ama ne yazık ki insanı dinden resmen soğutuyorlar.
neyse...bu konu yüzünden banlanmıştım bi iki defa, mazim var yani

Tamamıyle katılıyorum.Son derece doğru.

çarşaflı denize giremez diye bir ibaremi var.
eğerki erkeklerin yanında girdiler ise kesinlikle provakatör olduklarına inanıorum .yıllar once uludağda carsafla kayan insanlar vardı erkek cıktılar.

baska turlu olsam buraya yazmazdım herhalde dimi ?

bır magazaydım 2 bayan geldı carsaflı dedıklerım bırı askılı dız ustu sort bu tarz mayolar var ondan bakıyor arkadası bıkını bak dıyor bıkını kız baya dırendı
bende aldım dedı bılmem ne
ay dedım ne oluyo
tuttum peslerınden gıttım dukkan zaten sahılın karsısında
dus alma yerlerınde carsafları cıkarıp
straplez bıkınılerle dısarı cıktılar ben dumur sahılde cafe ısleten yerler var ayvalıkta onlar dumur temız dumur bır onlar utanmadılar

Son düzenleme:

asansörde yiyişen dayıları gördünmü?
Asansörde Yiyişen Dayılar - YouTube

allam yareppim
yapsın makyaj yaww
ben seviyorum böyle bak ne tatlı olmuş

Harbiden varmıdır öyle yapanlar.. Mini etek giyen biri nasıl kapalı statüsüne konur ki bence siz hiç cık cık yapmayın o eşarbı aksesuar olarak takmıştır. tövbe yarabbim ya...

var, ben gördüm. alttan tayt giymişti.

Yukarıda anlatılmıs mını etek altına tayt fılan dıye o tarz gıyınen kısıler kendılerıne modern kapalı dıyor

bırde tam arada yapanlar var yanı topuklu yerıne babet bol pantolon ama bollugundan zıyade sankı bu tarzmıs gıbı uzerıne salas gomlek uzerıne kocaman altın lıralardan takıyorlar bırı var ozellıkle cevremde boyle hafıfte makyaj guzelde bır kız

bırde tamamen kapalı olanlar var
yukarıa bır arkadas yazmıs mesela makyaj hayatı boyunca 1 kere yapmıs buna sasırdım mesela , tabıkı kendımle kıyaslayınca neyse

birde benım gibi acıklar var

bızım aılede 2 tane kapalı gelın var sadece turbanlı modern kapalı dıyorlar ama mını etek gıymezler ama dar gıyınırler fılan aradan bıraz modernler ıkısıde tatıle gıttıklerınde acık ve ucgen bıkını gıyıyorlar neden nıcın demıyoruzda ılk gordugumuzde şaşırdık tabı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…