Bide başı kapalı

Beğenmek yetmez katılıyorum yazdıklarınıza, bu topikte bile yargılama, eleştirme, ötekileştirme, etiketleme var.

Arkadaş adam yalan söyler namaz kılar, hak yer oruç tutar, zina yapar hacca gider, başı açık bir kadın günde 5 vakit namaz kılar, baş örtülü bir kadın namaz kılmaz. Bize ne kime ne?

Kim dört dörtlük ki şu hayatta. Din konusundaki bu yargılamalara sinir oluyorum. Tamam layığı ile yapmak lazım bazı şeyleri. Ama dört dörtlük olamıyorum diye çok insanın ibadet etmekten vazgeçtiğini biliyorum. Başım açık dolaştığım zamanlarda kıldığım namazın kabul olmayacağını iddia eden gerzeklere sana ne dedim her zaman. Şimdi de diyorum bize ne sana ne?

Bırakın din gibi hassas bir konuda insanları yargılamayı. Ötekileşmek istemiyorsanız kendiniz ötekileştirmeyin.

Ben bu sözü kullanmadım ama genellikle tesettüre aykırı giyinen kızlara veya orda burda sevgilisiyle öpüşen kızlara dendiğini duydum.
Yani durduk yerde kimse gözünün üstünde kaş var demiyor.

Kapalılardan bir beklenti var elbette.
Ben de şahsen dinin gereklerini yerine getirmeye daha çok özenen kişiler olacaklarını düşünürüm.
Çoğu zaman yanlış çıkar ama olsun.Bana göre kapanmanın mantığı budur.
Yoksa kapanmaya gelene kadar,Allah'ın buyurduğu ve uymamız gereken çok kurallar var.
Kapanmak bunun son noktası gibi düşünürüm.

Ben demedim ama geçenlerde aklımdan geçirdim yalan olmasın.
Öyle birini gördüm ki,giyimi,tavırlarıylabaşörtüsünü taşıyamayan.
Hah dedim içimden,ben cehenneme gideceğim,sen cennete öyle mi:)

Mesela TV de bir yarışma programı var,çiftler katılıyor.
Orada da çok görüyorum daracık pantolon,üzerinde göğüs ve bel hatlarını belli eden bluz,kafasında başörtüsü...
Bir de kafada hotozlar,aşırı makyajlar,dikkat çekici renkler...Hatta neon renk modasına uyan kızlar gördüm.
Açıklardan şık olma iddiasında olanlar,bloglarda boy boy resim yayınlayanlar...
Bunlar benim saygı duyduğum tesettür kavramına ters.

ben anlayamıyorum, isteyen istediği şekilde giyinir kime ne ki? isteyen hobi olsun diye kapatır başını, isteyen tarz olsun diye, isteyen moda diye, isteyen inandığı için, isteyen annesi için, isteyen partisi için, isteyen kendisi için v.s. kaldı ki başı kapalı ama tayt da giyebilir, makyaj da yapabilir, komple çıplak olup başını da kapatabilir.. bu tamamen kişisel bir tercih, bence biz burada takılıyoruz millet olarak.. mesela bana neden başını örtüyorsun deseler "canım istediği için" derim.. karşımdakini hiçbir şeye inandırma mecburiyetim yok.. sadece başörtü için de değil, her şeye bir kulp takma sevdamız var maalesef.. topuklu giyene, babet giyene hatta sandalet içine çorap giyene bile takacak lakaplarımız vardır.. hakkaten ha, sandalet içine çorap giyene kıro diyorlardı, geçen gün gazete de gördüm Justin Bieber da öyle giyinmişti düne kadar kıro olan olay artık moda olur

ornek alacagimiz kisi komsunun kapali ergen kizi degil rasulullahtir ve ashabidir

söylenecek tek şey bu

Örnek olarak basi kapali olan namaz kilmaz acik olan 5 vakit namazini kilar gibi seyler yazilmis.

Tamam dogru, da bir gercegi göz ardi etmeyelim.
Nasil ki her kapali olan dini farzlarini yerine getirmiyorsa,
her acik olanda yerine getirmiyor ki.

Benim anlamadigim nokta su kapali oldugu icin herseyini elestirme hakkini görüyoruz kendimizde,
ama acik olunca bu hakki kendimizde görmüyoruz otomatikmen.

Direk "acik ama namazini kiliyor" vs diyerek korumaya geciyoruz acik olanlari.
Madem öyle o zaman yanlista olsa en azindan o adimi atabilmisleri de korumamiz gerekmiyor mu?

Ekiskleri hatalari var ama en azindan o adimi atabilmis Allah islah etsin insaAllah daha dogru yapar dememiz gerekmiyormu?

Ne ben tesettürümle baskalarindan üstünüm.
Ne de bi baskasi acikligiyla benden üstün.

Allah herkese KENDI ameli ile muamele edecek

Bu yorumu çok beğendim, ne de güzel ifade edilmiş.
Konu baş örtüsü olunca ister istemez işin içine din giriyor, din girince yorumlarda sert oluyor, dini konular yasak olduğundan konu kapatılmıştır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…