Bide başı kapalı

enfaly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
72
1
86
Sakarya

arkadaşlar bu bir dert değil belki ama bi serzeniş şimdi bir çok cevabı okuyorum ve bu cümleyle karşılaşıyorum bide başı kapalı gerisini sen düşün arkadaşlar başı kapalı gözüyle baktığınız o kişiler o örtüyü aksesuar olarak kullanan dinin gerekliliği ve gerçekten tesettür olarak görmeyen insanlar ama bu cümleyle bütün kapalılara karşı bir sui zan oluşuyor lütfen başörtülü ile başı örtülüyü ayıralım yokmu var tabi toplumumuzda böyle insanlar ama o örtüyü namus bilenlerde var işte onları ayırmak adına lütfen şu başa takılan örtüye biz takılmayalım tıpkı namaz kılıp her türlü pisliği yapılan hacı hoca takımıyla ömrü gerçekten allah yolunda olanları da karıştırmamamız gerektiği gibi bu noktayı ayırırsak kimse kimsenin hakkına girmemiş olur şimdiden teşekkürler

İyi güzel diyorsun da bu çok zor yani o çizgiyi ayırabilmek. Kimisi evet dinin gereği olarak yapıyor kimisi aile zoru ile kimisi ise perde olarak kullanıyor. Bir başka konuda yazdığıma istinaden bu konuyu açtığınızı düşünüyorum ama oradaki konu ile bağlantılı şekilde ifade etmek istemiştim net olarak anlaşılamadıysam hata bendedir özür dilerim.

Son düzenleme:
Haklısınız ancak malesef öyle bi'yargı oluşuyor.

Mesela yengem bildim bileli kapalıdır ama ağzından dedikodusu eksik olmaz haliyle eleştirirken bi'de kapalı cümlesi gelir,
Arkadaşım kapalı, sevgilisiyle buluşur da, öpüşür de sonra bana dinle ilgili konu açıldığında başım açık diye alttan alttan laf sokar ilk aklıma gelen yine bi'de kapalı cümlesi vs vs malesef çevremde o örtünün hakkını veren olmadı. Belki bir iki kişi. (sevgilisiyle ne yaptığını beni ilgilendirmiyo ancak bana başım açık diye şöyle günah, zaten sen de o tip yok vs diye alaycı bakışlarıyla cümleler kurarsa benim de aklıma öpüşmek ne ozaman cümlesi gelir)

Diğerleri sanki ben dedikodumu da yaparım, yalan da söylerim, sevgilimle de her şeyi yaparım ama en kolayı örtünmek en iyisi ben başımı kapayım demiş gibi duruyo.

Ama iki arkadaşım var ki helalleri var
. Diyeceğim o ki çoğunluk böyle olunca genelleme oluyor toplumda, keşke olmasa dediğiniz gibi:26:

Bir kac gun once ayvalikta carsafli iki bayani bikiniyle gozlerimle gordum sahile indiklerini , dumur oldum boylesini gormemistim hic

benim çevremdede çok kapalı insan var onların kafası sadece o orasını açtı bu burasını açtı annem babamda dahil buna benide soğuttular valla bende açtım oramıburamı inada bndi resmen çok baskıcı oluyolar tek dertleride elalem bize kapalı dedi e bu kızım şort giyiyo e bana ne biçim kapalı derler

daha dun aksam esımle bunu konustuk esım dedıkı bu ınsanlar ınsanı dınden sogutuyolar yaptıklarıyla davranısları bırbırıne ters dusuyo konuya gelırsek eskıden tanıdıgı bı adam f. b . ta cok dokunaklı dualı ramazan mesajı yazmıs ve bu adam esını aldattı hemde ıkı cocugu varken esınden ayrıldılar suan aldattıgı kadınla evlı kı esı benım cokmyakın arkadasımdı cok severekmevlenmıslerdı hanı ortada bı sorun yoktu yanı. sankı cok duzgun bı nsanmıs gıbı ahkam kesmesı muhafazakar havalarına gırmesı ınsanı ıster ıstemez sınır edıyo. bu arada allaha cok sukur orucumu tutuyorum

Ben size katilmiyorum arkadaslar.. basi kapili diye gunahtan arinmis, piru pak melek olacak demek degil.. keske olsa ama maalesef olmuyor... ayni sekilde milletimizin aklindaki haci motifi de oyledir 'bak haci amca hacca gitmis ama nasil kufrediyor ne kadar gunah' deniliyor.. hac bir ibadettir. Ibadetini yerine getirmis. Hacca gidip melek olarqk geri donecek diye bisey yok.. konunuza geri donecek olursak, kapalilar dedikodu yapiyor ne kadar ayip diyecegimize, kisiye ozel 'su kisi dedikodu yapiyor' demek daha dogru... cunku basi kapalida senin benim gibi insan.. gunah da isler sevapta.. acik kapali olarak siniflandirmak yerine iyi insan kotu insan olarak siniflandirmak dogru olandir.. kapalilari ornek alarak dinden sogumak da bana sacma geliyor.. ornek alacagimiz kisi komsunun kapali ergen kizi degil rasulullahtir ve ashabidir... keske her kapali ve acik olan musluman dort dortluk islami yasasa ama maalesef nefsimiz buna musade etmiyor.. lutfen sizde nefsinize yenik dusup boyle etiketler yapip dinimize zarar vermeyin...

arkadaşım sen bu söylenenlerin önüne geçemezsin..birbirine o kadar karışmış durumda ki... hem kime ne başkalarının ne düşündüğünün.. sen hakkını verio musun, Allah'ın istediği gibi davranıyor musun, için rahat mı tamam o zaman.. herkes kendinden sorumlu.. sana kim ne derse desin ki yanlış bi hareketin olmadıktan sonra insanların bi de kapalı diye düşüneceğini zannetmiyorum sen yoluna bakacaksın.. için rahatsa başkalarının ne düşündüğü değil Allahın rızası önemli...

imanın ve paranın kimde olduğu belli olmaz, sözü bu konuyu en iyi anlatır diye düşünüyorum...

Çok doğru demişsiniz keşke sırf başı kapalı diye çok doğru bir insan, diğerinin başı açık diye günahkar gözüyle insanlar görmese
sonuçta hepimiz insanız , hepimizin nefsleri var yanlışın doğrunun kimde olduğunu bilemeyiz
eskiden kapalı bayanların hemen hemen hepsi gerçekten dindar oldukları için ALLAH yolunda oldukları için kapalılardı
ama artık her kapalı bayan için bunu söyleyemiyoruz
bende hemen birkaç örnek vermek istiyorum okuldayken kapalı can arkadaşım vardı gerçekten güzel bir insandı hak yemeyen , dedikodu bilmeyen, namazında olan karşındakini değiştirmeye çalışmayan olduğu gibi kabul eden biriydi
işyerinde başka bir kapalı bayan arkadaşım oldu sırf açığım diye devamlı bana baskı yapan , alttan alta laf sokan bir kişilikti ,ama zamanla tanıdıkça samimi oldukça aynı anda 2 erkekle çıktığını onlarla beraber olduğunu falan anlatmıştı bana
yani hem beni dinsizlikle suçluyordu hem en büyük günahı işliyordu hal böyle olunca artık insanlar arkasından hem kapalı hem şöyle yapıyor diyebiliyorlar
keşke herkes göründüğü gibi olsa , yada olduğu gibi görünsede basmaklıp yargılarla eleştirilerle karşılaşmasa

benımde karsı komsum kuran kursları fılan var ıste cok elestırırler acık gıyınenlerı bızlerı vs
kadının oglu da hocalardan bırı kendı kursunda calısan kımsesız bır kızı hamıle bıraktı
karısını ve 3 cocugunu sefıl ettı o kızla evlendı 3 tanede bebe ondan oldu
ondan sonra Elhamdürllah allah yolundayız dıyorlar gercekten bu nasıl iştir anlamadım

Şuan ki durum Doğu-Batı çatışması gbi... Başı örtülünün de hataları var başı açık olanın da 'pamukannesinin' de dediği gibi ''herkes kendinden sorumlu'' : )

herkes tabıkı kendınden sormludur ama cevrede ıster ıstemez acık olandan ınanandan ama dını vecıbelerını tam olarak yerıne getıremeyenden daha farklı bı yere konuluyo yanı bıraz bılır kısı oluyolar dını bılen allahı kıtabı bılen kı kapanmıs kuranında namazında dıyoruz farklı bır yere koyuyoruz abzurt lakasız kendıyle ortusmeyen davranıslarnı soylemlerını gorunce ınsan ısterr ıstemez bı ıkıleme dusuyo dıyosunkı ben acık oldugum halde bu sekılde yapmıyorum bu nasıl yapabılıyo dıye

Açık ya da kapalı... Hacı ya da ateist... Hiç birimiz peygamber ya da evliya değiliz.
Hepimizin kendince hataları günahları, yanlışları var.

Aslında bizim derdimiz her ne şekilde yaşarsa yaşasın başkalarının hayatı hakında söz sahibi olduğumuz sanmak.
Kendi hayatımızdan çok başkalarının ne yaptığı ile ilgiliyiz. Bana göre yanlış olan bir diğerine göre doğru.
Başı örtülü diye kimse günahtan arınmıyor. Ya da namaz kılıyor olmak uhrevi bir dünyada yaşamayı sağlamıyor..

İyi ama bana ne... Namaz kılar, borcunu öder ama nefsine yenilir hata yapar. Normaldir. Yorum yapmak zorunda mıyım? Ya da hata yaptı diye o kişinin ibadetine laf söyleme hakkına sahip miyim?
Başım açık, oruç da tutmuyorum. Ama kendimce artılarım var. Benim tercihimden kime ne?
Bütün bunların takdiri bize kalmamış ki..

Tövbe yarabbim sanki cennette sabit bir kadro var. Atıp tutup karalayıp birilerinin ayağını kaydırmaya çalışıyoruz.

Son düzenleme:
açıkcası ben başı kapalıların daha imanlı, daha islamı daha iyi yaşayan kişiler olarak görmüyorum. o bir tercih. başörtüsünden önce 52 farz var namaz kılmak, oruç tutmak, güleryüzlü olmak, dedikodu yapmamak vs vs vs

Her kesimin iyisi var, kötüsü var

Herkesin doğrusu var, yanlışı var

Kapalı değilim, elimden geldiğince ibadet ederim ancak, başörtüsünü siyasete alet edip, bir sürü çakma kapalıyı ortalığa sürüp, dinimizin emrettiği örtünmeyi ayaklar altına atan insanlardan bu mübarek gün yüzsuyu hürmetine davacıyım. Rabbim sorsun hesabını.

Bugün bunlardan bahsediyorsak, insanlar forumlarda kendilerini anlatmak için debeleniyorsa sebebi budur, iman eden insan olarak beni dinsiz, birilerini müslüman ilan eden bu zihniyete, tertemiz insanları karalayan bu cehalete hakkımı helal etmiyorum, ahirette soracağım kendilerine ve bilakis secde etme derecesinde putlaştırılan hocalarına ve alet olan, dünya üzerinde Rab ile kul arasında fitne ile dolaşan herkese soracağım.

Bu yargılar bızı bızden ayırıyor...

Aaa kapalı aa bırde sakallı aa mını eteklı aa top sakal vs vs..

İnsanları kıyafetlerıyle yargılmayı bıraksak bu memlekete bırçok sorunu cozecegız..,
.

Kısı başını örtu dıye butun dını vecıbelerını yerıne getırdı anlamının taşımaz..Tercıh meselesı..

Kişide mını etek gıydı dıye namaz kılamaz oruç tutamaz dıyede bırşey yok...

Keske ınsanımız başkasını eleştırmek yerıne once kendıne baksa...
Artık ınsanın ınsan oldugu ıcın hata yapabılcegını anlasa...Ve sadece ınsan oldugu ıcın deger verse...

Onu ayırmak zor. Kimsenin kalbini göremezsin ki ...

evet işte demek istediğim bu kesinlikle bu sınıflandırma islamı lekeliyo kulun namazı ibadeti kulla allah arasındadır tıpkı günahı gibi kul hakkı başka mesele kısaca şu kapalılar melek açıklar şeytan değil insanı insan yapan kalbindeki imanı ve erdemleridir ama halkımız o denli sınıflandırmaya alışmışki sarışınlara hem aptal hem hafif gözüyle bakarlar lazlara laz değilmi zaten 12 den sonra çalışıyor derler bizim toplum olarak başımıza ne geliyorsa bu sınıflandırmadan dolayı geliyo oysaki beyazıda zenciyide lazını çerkezinide rabbim insan sıfatıyla yarattı onun sınıflandıran ve bu cehalete düşen bizleri o günahları işleyen başı örtülü arkadaşlara başı kapalı bide diyeceğimize bide kadın olacak bunlar kadınlık vasfına yakışmıyo desek daha doğru olmazmı çünki insanlarda iki sınıf vardır birbirinden ayrı kadın ve erkek gerisi yaşam tarzıdır onları ilgilendirir benim kızkardeşim açık ben kapalıyımdır eşimin tarafı onu her gördüğünde işte ablan kapalı sen niye kapanmıyorsun diyerek başlarlar bu uzarda gider ve ben her seferinde tek cevap veririm onlara başı kapamamak meziyet değil illa anlatacaksanız birilerine bir şeylr rabden bahsedin neden yaratmış kullarından isteği nedir kullarını ne kadar sever bırakın cenneti cehennemi siz önce allahı anlatın insan allahı tanıdığı ölçüde insanı kamildir gerekenleri yapar tanımayansa çok büyük kayıp içindedir ben bunu bilir bunu söylerim

Başı kapalı diye gökten bi melek olarak inmedi. Sonuçta kapalı olanda insan açık olanda insan her ikisininde nefsi var. Kapalı günah işleyince birde kapalı, açık günah işleyince zaten açık günah işlemesi serbest değil. Her iki tarafta insan nefisleri var bunu unutmamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…