- 26 Ağustos 2014
- 2.027
- 2.989
- 133
- Konu Sahibi Youlost2224
-
@Saksi_Degilim_Ben heyy Saksı! Burada evlilik üzerine vaaz veriyoruz di mi, biraz kulak kesil, tüyoları sakla lazım olacakO işe gitmek icin hazirlanirken senin orada gayesiz bir sekilde uyuman rahatsiz ediyordur, ki genelde erkekler boyle, tembel, uykucu hatun sevmezler. Kahvalti sart degil. Esinden 5-10 dk once uyanip kiyafetlerini hazirla, giyinirken gozun ustimde olsun bir eksigi bir istegi varsa ver, sonra da guzel sozlerle operek ugurla. Ama sakin sabah sabah uzun konusmalar yapma. Kisa kisa ihtiyac duydukca konus cunku sabah sabah en sinir bozucu sey surekli konusan bir insan. Oyle yapatsan bi daha hicbir sabah kalkmani istemez ama bu aksi tavri devam eder. Eger ki uykuya duskunsen ose gidince yine uyursun istedigin kadar, bir de aksam dondugunde kendine ozenmis bir hanim ile ozenle yapilmis bir aksam yemegi bulsun adam. Tum tavri bahsettiklerimin eksikliginden... tecrube konusuyor kizlar :)
Ohhh miss vallahi helal olsun bizeBizdede oyle bazen benden once kalkar cocuklarin karnini doyurur pazar gunleri sen uyu ben hallettim der yatar geri:)
Ama sen zaten çok yoğunsun her sabah kalkıp hazırlayamazsın ki eşin anlayışla karşılıyordur inşallah.Valla benimki memnun oluyormu bilmiyorum ama memnun etme çabasında değilim çok fazla şuan mutfak karmakarışık ev süpürülecek eşim 9 bucukta yattı horul horul uyurken bebeğim 7 aylık bugün çok huysuz olan bebeğim ve hiç susmayan 8yasındaki kızımla uğrastırdım durdum içtiğim çay bardağını kaldıramadım sehbadan baş ağrısıyla geçen saatlerde ha birde kocamıda özledim beni odaya çağırdı ama baktı gelecek halim yok dusa girdi hop uyudu ohh oda yoruldu elbet biliyorum ama akşam olunca yarım ölü oluyorum sanki hiç halim kalmıyor yapabileceğimiz işi bile yapamıyorum şuan kalkıp mutfağı toplayabilirim mesela ama bebeğim uyumusken dinlenmem gerekmiyormu benimbıraktım işi gücü ister pis desin ister dağınık kocam napim elinden gelen bu benim bu kadarını becerebiliyorum onun yalvarmalarıyla olan 2. Kısımla hiç bişey yaşamıyorum yapacakken de halim kalmıyor şükürler olsun varlığına ağır geliyor yoruyor yıllar sonra 2. Cocuk sabah kahvaltıda hazırlamıyorum bende isterdim çayımızı birlikte içelim ama bunu yapsam tam ben uyuyacakken bebeğim uyanıyor bende erkenden kalkınca uykusuz oluyorum off işler güçler kalınca sinirlendi yorumda benim beceriksizim acaba böyle olan varmı bulaşıkları makineye atamamıs mutfak tezgahı Türkiye haritasına dönen :/
Benim çocuğum yokken öyle oluyor bazen düşün.Geçen gün balkonda balık yaptık bulaşıkları alalecele yerleştirdim.balkon silmeden uyudum o günde ev bakmıştık akşama kadar yorulmuştuk.2 haftalık ütü yü yeni yaptım tabi bu ilk defa oldu.Bahar yorgunluğu galiba insanın eli kolu kalkmıyo vallahiValla benimki memnun oluyormu bilmiyorum ama memnun etme çabasında değilim çok fazla şuan mutfak karmakarışık ev süpürülecek eşim 9 bucukta yattı horul horul uyurken bebeğim 7 aylık bugün çok huysuz olan bebeğim ve hiç susmayan 8yasındaki kızımla uğrastırdım durdum içtiğim çay bardağını kaldıramadım sehbadan baş ağrısıyla geçen saatlerde ha birde kocamıda özledim beni odaya çağırdı ama baktı gelecek halim yok dusa girdi hop uyudu ohh oda yoruldu elbet biliyorum ama akşam olunca yarım ölü oluyorum sanki hiç halim kalmıyor yapabileceğimiz işi bile yapamıyorum şuan kalkıp mutfağı toplayabilirim mesela ama bebeğim uyumusken dinlenmem gerekmiyormu benimbıraktım işi gücü ister pis desin ister dağınık kocam napim elinden gelen bu benim bu kadarını becerebiliyorum onun yalvarmalarıyla olan 2. Kısımla hiç bişey yaşamıyorum yapacakken de halim kalmıyor şükürler olsun varlığına ağır geliyor yoruyor yıllar sonra 2. Cocuk sabah kahvaltıda hazırlamıyorum bende isterdim çayımızı birlikte içelim ama bunu yapsam tam ben uyuyacakken bebeğim uyanıyor bende erkenden kalkınca uykusuz oluyorum off işler güçler kalınca sinirlendi yorumda benim beceriksizim acaba böyle olan varmı bulaşıkları makineye atamamıs mutfak tezgahı Türkiye haritasına dönen :/
Allaha şükür karşılıyor ya akşam yemek bile yemez lokantacı olduğu için çoğu zaman ama sabah kalkıp hazırlasam yokda demez hani kalvaltıya :)Ama sen zaten çok yoğunsun her sabah kalkıp hazırlayamazsın ki eşin anlayışla karşılıyordur inşallah.
Öyle sanırım ya birde yorgunlukta insanı tembelleştiriyor şahsen beni öyle yaptı bazen kendime bile aynada zor baktığım vakit hiç bi iş yapmak gelmiyor içimden evin kapısını kapayıp çıksam dolansam diyorum öylede yapınca akşam yetiş yetiştirebilirsenBenim çocuğum yokken öyle oluyor bazen düşün.Geçen gün balkonda balık yaptık bulaşıkları alalecele yerleştirdim.balkon silmeden uyudum o günde ev bakmıştık akşama kadar yorulmuştuk.2 haftalık ütü yü yeni yaptım tabi bu ilk defa oldu.Bahar yorgunluğu galiba insanın eli kolu kalkmıyo vallahi
Bence oyle dusunme bende suqn calismiyorum yeni evliyim qma her sabah kalkip onu operek yolcu ediyorum kahvalti wtmiyo cok erken kalktigindan dolayi ama ben her sabah onla kalkjp onu yolcu edip gidinxw yataga gomuluyorum:) sabah istediklwrini vwriyorum yada aksamdan hazir ediyorum ama sorarim 3 4 gunde bi biai istiyo mu diye bence sizde operek yollayin her sabah erkekler bekler bole biaiyi sahsen bende beklerim yani o beni sabah opmeden gitse uzulurumÖyle ama uyanınca kahvaalti yapamyor önceden beri öyleymiş..hal böyle oluncada uyanmamin bi manasi kalmıyor
Çok büyük ve doğru tespitler tek kelimeyle brav Dönüş kısmında sıkıntı yok aynen dediğinz gibi ve gerçekten ona bayılıyor birde şu sabahları halletsek tam olucak bizmki ilgiyi çok sever ana kuzusuO işe gitmek icin hazirlanirken senin orada gayesiz bir sekilde uyuman rahatsiz ediyordur, ki genelde erkekler boyle, tembel, uykucu hatun sevmezler. Kahvalti sart degil. Esinden 5-10 dk once uyanip kiyafetlerini hazirla, giyinirken gozun ustimde olsun bir eksigi bir istegi varsa ver, sonra da guzel sozlerle operek ugurla. Ama sakin sabah sabah uzun konusmalar yapma. Kisa kisa ihtiyac duydukca konus cunku sabah sabah en sinir bozucu sey surekli konusan bir insan. Oyle yapatsan bi daha hicbir sabah kalkmani istemez ama bu aksi tavri devam eder. Eger ki uykuya duskunsen ose gidince yine uyursun istedigin kadar, bir de aksam dondugunde kendine ozenmis bir hanim ile ozenle yapilmis bir aksam yemegi bulsun adam. Tum tavri bahsettiklerimin eksikliginden... tecrube konusuyor kizlar :)
Yaaa bazi arkadaslardan öğrenicek çok şey varmiş .. Anlattıklarınız kulağa çok hoş geliyor bakaçını da deniycem tesekkürler herkese ..cnm zamanla hersey yoluna giriyor.birbirinize alisirsiniz biraz empati yapmaya calis.
yatakta oturarak esini ugurlamak hic olmamis.isteksiz yada misafir gibi oturdugun yerden ona bakman kizdirmis onu.
biraz zoraki gibi degilde kendi isteginle kalmis ol.az cok ne sekilde cikmayi seviyor cozmus olmalisin.
ornegin ;;;benim esimde kahvalti etmez ama ugurlamami istiyor.kalkip giyinirken yaninda dururum.
"corabini giyme yenisini getireyim" "taragini vereyim""cuzdanini aldinmi" gibi seyler soylerim.
cebine bi kek yada biraz cerez veririm cok sever esim atistirmayi.
ayakkabisini giyerken baslarim bi kac dua ederim "yolun acik olsun" "helal kazanc olsun" gibi sozler iste.
Cok zor degil onlari memnun etmek.onemli olan tanimak ve biraz ufak ilgio kadar iste...
Sizin gerekli sebepleriniz var hatta bu durumda eşinizin değil sizin beklentilerinizin olması lazım zaten bedenen yoruluyorsanız kafayı takmayın ve eşinizle bazı şeyleri paylaşıp onunda duruma el atmasini öneririm..Valla benimki memnun oluyormu bilmiyorum ama memnun etme çabasında değilim çok fazla şuan mutfak karmakarışık ev süpürülecek eşim 9 bucukta yattı horul horul uyurken bebeğim 7 aylık bugün çok huysuz olan bebeğim ve hiç susmayan 8yasındaki kızımla uğrastırdım durdum içtiğim çay bardağını kaldıramadım sehbadan baş ağrısıyla geçen saatlerde ha birde kocamıda özledim beni odaya çağırdı ama baktı gelecek halim yok dusa girdi hop uyudu ohh oda yoruldu elbet biliyorum ama akşam olunca yarım ölü oluyorum sanki hiç halim kalmıyor yapabileceğimiz işi bile yapamıyorum şuan kalkıp mutfağı toplayabilirim mesela ama bebeğim uyumusken dinlenmem gerekmiyormu benimbıraktım işi gücü ister pis desin ister dağınık kocam napim elinden gelen bu benim bu kadarını becerebiliyorum onun yalvarmalarıyla olan 2. Kısımla hiç bişey yaşamıyorum yapacakken de halim kalmıyor şükürler olsun varlığına ağır geliyor yoruyor yıllar sonra 2. Cocuk sabah kahvaltıda hazırlamıyorum bende isterdim çayımızı birlikte içelim ama bunu yapsam tam ben uyuyacakken bebeğim uyanıyor bende erkenden kalkınca uykusuz oluyorum off işler güçler kalınca sinirlendi yorumda benim beceriksizim acaba böyle olan varmı bulaşıkları makineye atamamıs mutfak tezgahı Türkiye haritasına dönen :/
Tesekkür ederim bugün kalktım ve ceketini tuttum ayakkabısını çıkardım yapmadgım şeyler olduğu için garibime gidiyor ama onun hoşuna gittiği her halinden belliBir beklenti karşılamak adına değilde , yaşayan ev kokusu hissettirmek için hem kendinize hem eşinize , sabahları erken kalkın.
Çocuğunuz yok, yeni evlisiniz. Herşey daha kolay olur.
Kahvaltı yapamıyorsanız en azından bir sütlü kahve içersiniz birlikte. Ballı süt dediğiniz gibi v.s
Sonra kapıda uğurlarsiniz esinizi.
Kadın ya da erkek ugurlamali birbirini , buna önem veririm.
Sabah kapıyı çekip gitmek , yalnız olarak can sıkıcı bir durum.
Zor şeyler değil bu istekler.
Vakit varsa kaynayan çay sesi, ekmek kokusu gibisi yok evde.
Selam Canım. Öncelikle şunu söyleyeyim bu kadın erkek meselesi değil, çalışan sen olsan sen de eşinden benzer yardımlar talep edebilirdin. Eşine sabah kahvaltı ister misin diye sor, akşam ne istersin diye sor, o istemezse bile sen hazırla. Evdesin diğer işleri bırak ilk işin eşin olsun.arkadaslar kocamin beklentileri çok fazla ne yaparsam yapayım birşeyleri eksik görüyor..sabahları kahvaalti yapmadığı için genelde beni uyandırmaz baslarda kalksam bile yat uyu derdi..bi ara baktım laf eder oldu bi kaç defa kalktım .bugün telefon sesiyle uyku sersemiyle uyandım oda iş için hazırlanıyordu montumu giysemmi dedi bende yatakta oturur vaziyetteyim bence giyin dedim eşimde acele ediyorum geç kaldm farknda deglmsn insan kalkıp verir dedi sonra giyinip giderken kapıdan uğırlayacaktm gidip gitmediğimimi kontrol ediyorsun dedi ya sabah sabah tüm morelimi bozdu daha yeni evliyiz etrafinda pervane olmami istiyor galiba..burdan evliliği oturmuş kişilerden fikir almak istiyorum sizce bi kadın bş erkek için evi için ne yapabilir ???
arkadaslar kocamin beklentileri çok fazla ne yaparsam yapayım birşeyleri eksik görüyor..sabahları kahvaalti yapmadığı için genelde beni uyandırmaz baslarda kalksam bile yat uyu derdi..bi ara baktım laf eder oldu bi kaç defa kalktım .bugün telefon sesiyle uyku sersemiyle uyandım oda iş için hazırlanıyordu montumu giysemmi dedi bende yatakta oturur vaziyetteyim bence giyin dedim eşimde acele ediyorum geç kaldm farknda deglmsn insan kalkıp verir dedi sonra giyinip giderken kapıdan uğırlayacaktm gidip gitmediğimimi kontrol ediyorsun dedi ya sabah sabah tüm morelimi bozdu daha yeni evliyiz etrafinda pervane olmami istiyor galiba..burdan evliliği oturmuş kişilerden fikir almak istiyorum sizce bi kadın bş erkek için evi için ne yapabilir ???
Çok saolun arkadaslar bu ve benzeri fikrleriniz çok etkili oluyor buna benzer yorumları uygulamaya basladım eşiminde çok hoşuna gitti evet daha yeni evliyiz en çokta bu beni rahatlatıyor inşallah sizinde dediğiniz gibi herşey oturucak daha güzel olucak..güzel dilekleriniz için çoooook tesekkür ederim inşallah size ailenizle birlikte bir ömür boyu mutluluklar dilerim...aramızda çoook iyi niyetli arkadaslar var hep böyle kalmalarını dilerim buda beni çok mutlu etti inşallah böyle insanların sayısı artar...
Öyle ama uyanınca kahvaalti yapamyor önceden beri öyleymiş..hal böyle oluncada uyanmamin bi manasi kalmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?