• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi kadın kocası için ne yapabilir ??? Sonu gelmeyen beklentiler...

adam olacak kiza katılıyorum tamamen. Ayrıca yazdıklarında da art niyet görmedim. yani herkes sizin gibi düşünmüyor, sevgili konu sahibi.

ben de karşılıklı olacaksa emek verilmesinden yanayım. Kadınlara tek taraflı sorumluluklar yüklenmesini, erkeklerin ise bakıma muhtaç çocuklar gibi görülmesini doğru bulmuyorum.
evliyim, çalışıyorum. evden çıkmadan vakit buldukça hem esime hem kendime sandvic hazırlarim. Eşim de o sırada kıyafetlerimizi ütülüyor olur. is bölümü yani. çalışmıyor olsaydım da bu böyle olurdu.

Ayrıca ben de sorunu anlamayanlardanim. ilk mesajinizda dert yanmissiniz, başlık bile "sonu gelmeyen beklentiler". ilerleyen mesajlarinizda ise tam tersi yorumlar yapmışsınız. ee madem eşinizin size karşı sorumluluklarını yerine getirdiğini düşünüyor ve kahvalti vs beklentisini önemsiz goruyordunuz, neden konu actiniz?
Konuya ilgi duyup bu kadar şey yazdginz için öncelikle tesekkür ederim..konunun baslangıcında bi olayı örnek verip bi soru sordum herkes kendi bulunduğu konuma göre cevap verdi bazıları tavsiye verdi bazıları benim verdiğim örnekle kıyas yapıp kendi yaptıklarını anlattı..konu sorduğum sorudan ziyade erkeği uğurlama mevzusuna gitti..bazi olgun arkadaslar benm mevzuyu çözüp eşimin istemedgni ifade etsede aslında ilgi istediğini söyleyerek bana yardımcı oldular sagolsunlar..ben bir ev hanımı olduğum için tabiri caizse bu benm kafama yattı..eşimden ilgi ve alaka görüyorum karsılıklı olmasa zaten tat vermez bu konuda bazı arkadaslarla hemfikirim...Adam olacak kız ile aramızda gecen mevzuya değinmişsiniz kendini ifade ettikten sonra onunda samimiyetine inandım..

sabahları kalkıp kahvaltı hazırlamak mı :KK53:
adam uykumu bölmemek için parmak uçlarıyla çıkıyor evden, çalışmıyorum bu arada :KK70:
çalışıyorken de aynı saatlerde çıkıyorduk, ikimiz de işyerinde kahvaltı yapıyorduk, sabahın köründe kahvaltı etme alışkanlığı yok ikimizde de, önce bir ayılmamız lazım :cool:

sabahları kalkıp kahvaltı hazırlamak mı :KK53:
adam uykumu bölmemek için parmak uçlarıyla çıkıyor evden, çalışmıyorum bu arada :KK70:
çalışıyorken de aynı saatlerde çıkıyorduk, ikimiz de işyerinde kahvaltı yapıyorduk, sabahın köründe kahvaltı etme alışkanlığı yok ikimizde de, önce bir ayılmamız lazım :cool:
Hay Allahım yaaa:KK70:

Bir de Türk kızı piremses derler hep. Ya bu Türk erkeğinin prens halleri ne olacak? Sabah kalkıp ugurlayacakmissin, oldu paşam. Eşi kendinden erken çıkıyor olup da onun için kahvaltı hazırlayan, montunu getiren , opucukle ugurlayan kaç erkek var? Ve var olanlar vaay müthiş erkek olarak mı algılanıyor yoksa vazifesi olarak görülüyor mu? Bugün bunları merak ediyorum evet.

Bir de Türk kızı piremses derler hep. Ya bu Türk erkeğinin prens halleri ne olacak? Sabah kalkıp ugurlayacakmissin, oldu paşam. Eşi kendinden erken çıkıyor olup da onun için kahvaltı hazırlayan, montunu getiren , opucukle ugurlayan kaç erkek var? Ve var olanlar vaay müthiş erkek olarak mı algılanıyor yoksa vazifesi olarak görülüyor mu? Bugün bunları merak ediyorum evet.
Zaten kahvaltının yada eşe her hangi bir hizmeti görev olarak yapılmaması taraftarıyım.Önemli olan sevdiğimiz insanla güzel vakit geçirebilmek.Bu vakit nasıl olursa olsun.Ve ben eşimi işe giderken 15 dk mı ayırıp kahvaltısını hazırlıyorum ve bundan mutluluk duyuyorum.Belki o kahvaltı son kahvaltımız olacak belki ikimizden birine o gün birşey olacak mutlu ayrılıp mutlu ölecez bundan güzel birşey varmı.Hemde ikimiz için sağlıklı bir aktivite olacak.Zaten çiftlerin birbirine yaptığı herşey gören haline gelirse vay o evliliğin haline!!!

arkadaslar kocamin beklentileri çok fazla ne yaparsam yapayım birşeyleri eksik görüyor..sabahları kahvaalti yapmadığı için genelde beni uyandırmaz baslarda kalksam bile yat uyu derdi..bi ara baktım laf eder oldu bi kaç defa kalktım .bugün telefon sesiyle uyku sersemiyle uyandım oda iş için hazırlanıyordu montumu giysemmi dedi bende yatakta oturur vaziyetteyim bence giyin dedim eşimde acele ediyorum geç kaldm farknda deglmsn insan kalkıp verir dedi sonra giyinip giderken kapıdan uğırlayacaktm gidip gitmediğimimi kontrol ediyorsun dedi ya sabah sabah tüm morelimi bozdu daha yeni evliyiz etrafinda pervane olmami istiyor galiba..burdan evliliği oturmuş kişilerden fikir almak istiyorum sizce bi kadın bş erkek için evi için ne yapabilir ???

evlilik iki tarafında aynı oranda çabalaması gereken bir şey yani sadece senin çabalamanla olmaz. ha her ne kadar bi insan ben kahvaltı yapmıyorum zaten vs dese de günün en önemli öğünü kahvaltı. benim eşim biz tanıştığımızda kahvaltı yapmazdı, o güne kadar hiiiç yapmamış çocukken bile, yani kahvaltı alışkanlığı yoktu. ama biz birlikte olmaya başladıktan sonra kahvaltı yapmadan evden çıkmaz oldu. öte yandan yeni evlisiniz, evliliğinizin oturması için zamana ihtiyacınız var. en az 1 yıl süre vermeniz lazım kendinize, ondan sonra daha bir düzene oturur her şey. ama bence kalkıp güzel bir kahvaltı hazırlamaktan, eşini öperek uğurlamaktan bir zarar çıkmaz, ha öte yandan her şeye de alıştırmamak lazım, dengeyi kurmak lazım yani

Konunuza sonradan yetiştim. Yeni evliliklerde evlilik henüz oturmadan olur böyle şeyler. Zamanla karşınızdakinin beklentilerini çözer ve kendinizden ödün vermeden uyum sağlarsınız. Tabii o da size uyum sağlayacak yok öyle tek taraflı !

Ayrıca çalışmayan kadın zaten çalışmıyor kocasıma kul köle olsun anlayışına da karşıyım. Adam 6 da evden apar topar çıkıyorsa napsın 5' de kalkıp börekler mi açsın ?

Eşim evde kahvaltı etmez, ben çalışırken sandviç yapardım ona ve yakın zamana dek de yaptım ve işe de yolladım. Ama son aylarda iyi değilim üç kedimiz var gece uyutmuyorlar, çok yaramazlar ve sanırım uyku düzenim de bozuldu ve sabah uyanamıyorum. Sandviçler de yalan oluyor haliyle. Ama gerçekten zor bir dönemden geçiyorum ve anlayışlı olmasını bekliyorum. Zaten o da sorun etmiyor.

Benim esimde hazirlasanda yapmaz kahvalti kalkma der.
Ramazanda sahurda bile ben yemedigin icin bosuna kalkma ben hazirlarim demisti.kendi hazirlar yer yatardi.
ama bi tartismada icini doktu baya bi sorun ediyomus oysaki. yok kalkmiyomusun o beni opuyomus hergun giderken ben gozumu dahi acmiyomusum.
Artik kalkmaya basladim bende.hernekadar istemem uyu sen rahatsiz olma deselerde en azindan bi ugurlama bekliyolar.

Benim esimde hazirlasanda yapmaz kahvalti kalkma der.
Ramazanda sahurda bile ben yemedigin icin bosuna kalkma ben hazirlarim demisti.kendi hazirlar yer yatardi.
ama bi tartismada icini doktu baya bi sorun ediyomus oysaki. yok kalkmiyomusun o beni opuyomus hergun giderken ben gozumu dahi acmiyomusum.
Artik kalkmaya basladim bende.hernekadar istemem uyu sen rahatsiz olma deselerde en azindan bi ugurlama bekliyolar.
hem senin içinde iyi olur düzenli olarak hergün kahvaltını yaparsın ben eşime hazırlamazsam o gün bende yiyemiyorum sevmiyorum zaten kahvaltı yapmayı eşim için kalkıyorum.Ama düşününce hem ikimizin sağlığı için hemde birlikte vakit geçiriyoruz.Ama her Pazar kahvaltı işi eşimde;)

Annem her sabah babam ve benim için kalkar bir dilim ekmek yesek bile sofrada oturur sabah sohbeti yapar bizi öyle yolcu ederdi. Babama giyeceği takımı hazırlar öyle otururdu. Sanırım eşiniz de bu tür bir beklenti içinde

Annem her sabah babam ve benim için kalkar bir dilim ekmek yesek bile sofrada oturur sabah sohbeti yapar bizi öyle yolcu ederdi. Babama giyeceği takımı hazırlar öyle otururdu. Sanırım eşiniz de bu tür bir beklenti içinde
Aralarındaki sevgi saygı nasıl babanda annene önem veriyor mu

Öyle ama uyanınca kahvaalti yapamyor önceden beri öyleymiş..hal böyle oluncada uyanmamin bi manasi kalmıyor
O işe gitmek icin hazirlanirken senin orada gayesiz bir sekilde uyuman rahatsiz ediyordur, ki genelde erkekler boyle, tembel, uykucu hatun sevmezler. Kahvalti sart degil. Esinden 5-10 dk once uyanip kiyafetlerini hazirla, giyinirken gozun ustimde olsun bir eksigi bir istegi varsa ver, sonra da guzel sozlerle operek ugurla. Ama sakin sabah sabah uzun konusmalar yapma. Kisa kisa ihtiyac duydukca konus cunku sabah sabah en sinir bozucu sey surekli konusan bir insan. Oyle yapatsan bi daha hicbir sabah kalkmani istemez ama bu aksi tavri devam eder. Eger ki uykuya duskunsen ose gidince yine uyursun istedigin kadar, bir de aksam dondugunde kendine ozenmis bir hanim ile ozenle yapilmis bir aksam yemegi bulsun adam. Tum tavri bahsettiklerimin eksikliginden... tecrube konusuyor kizlar :)

O işe gitmek icin hazirlanirken senin orada gayesiz bir sekilde uyuman rahatsiz ediyordur, ki genelde erkekler boyle, tembel, uykucu hatun sevmezler. Kahvalti sart degil. Esinden 5-10 dk once uyanip kiyafetlerini hazirla, giyinirken gozun ustimde olsun bir eksigi bir istegi varsa ver, sonra da guzel sozlerle operek ugurla. Ama sakin sabah sabah uzun konusmalar yapma. Kisa kisa ihtiyac duydukca konus cunku sabah sabah en sinir bozucu sey surekli konusan bir insan. Oyle yapatsan bi daha hicbir sabah kalkmani istemez ama bu aksi tavri devam eder. Eger ki uykuya duskunsen ose gidince yine uyursun istedigin kadar, bir de aksam dondugunde kendine ozenmis bir hanim ile ozenle yapilmis bir aksam yemegi bulsun adam. Tum tavri bahsettiklerimin eksikliginden... tecrube konusuyor kizlar :)
Helal sana bayan tecrübe:KK68:

arkadaslar kocamin beklentileri çok fazla ne yaparsam yapayım birşeyleri eksik görüyor..sabahları kahvaalti yapmadığı için genelde beni uyandırmaz baslarda kalksam bile yat uyu derdi..bi ara baktım laf eder oldu bi kaç defa kalktım .bugün telefon sesiyle uyku sersemiyle uyandım oda iş için hazırlanıyordu montumu giysemmi dedi bende yatakta oturur vaziyetteyim bence giyin dedim eşimde acele ediyorum geç kaldm farknda deglmsn insan kalkıp verir dedi sonra giyinip giderken kapıdan uğırlayacaktm gidip gitmediğimimi kontrol ediyorsun dedi ya sabah sabah tüm morelimi bozdu daha yeni evliyiz etrafinda pervane olmami istiyor galiba..burdan evliliği oturmuş kişilerden fikir almak istiyorum sizce bi kadın bş erkek için evi için ne yapabilir ???
cnm zamanla hersey yoluna giriyor.birbirinize alisirsiniz biraz empati yapmaya calis.
yatakta oturarak esini ugurlamak hic olmamis.isteksiz yada misafir gibi oturdugun yerden ona bakman kizdirmis onu.
biraz zoraki gibi degilde kendi isteginle kalmis ol.az cok ne sekilde cikmayi seviyor cozmus olmalisin.
ornegin ;;;benim esimde kahvalti etmez ama ugurlamami istiyor.kalkip giyinirken yaninda dururum.
"corabini giyme yenisini getireyim" "taragini vereyim""cuzdanini aldinmi" gibi seyler soylerim.
cebine bi kek yada biraz cerez veririm cok sever esim atistirmayi.:KK200:
ayakkabisini giyerken baslarim bi kac dua ederim "yolun acik olsun" "helal kazanc olsun" gibi sozler iste.
Cok zor degil onlari memnun etmek.onemli olan tanimak ve biraz ufak ilgi :KK66:o kadar iste...:cool:

hem senin içinde iyi olur düzenli olarak hergün kahvaltını yaparsın ben eşime hazırlamazsam o gün bende yiyemiyorum sevmiyorum zaten kahvaltı yapmayı eşim için kalkıyorum.Ama düşününce hem ikimizin sağlığı için hemde birlikte vakit geçiriyoruz.Ama her Pazar kahvaltı işi eşimde:KK66:
Bizdede oyle bazen benden once kalkar cocuklarin karnini doyurur pazar gunleri sen uyu ben hallettim der yatar geri:)

Back