• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi kadın kocası için ne yapabilir ??? Sonu gelmeyen beklentiler...

ben de gelenekçiyim sanırım, annemle babam 40 yıllık evliler, annemin hiç babamdan önce uyanıp kahvaltı hazırladığını görmedim, biz öğrenciyken de babam hazırlar bizi okula bırakıp işyerine giderdi, ben de anacığımın izinden gidiyorum :KK70:
bu arada annemle babam hayatımda gördüğüm en mutlu, huzurlu, sorunsuz çifttir, annem babamın daimi kraliçesi :nazar:
yani evlilikte mutluluğun öyle sabah kalkıp kahvaltı hazırlamakla, hizmet etmekle, el pençe divan durmakla alakası yok, olsaydı benimki beni 11 yılda 11 kere boşardı. eğer kalkıp kahvaltı hazırlamak sizi mutlu ediyorsa yapın elbette ama bu sizin göreviniz değil, eli ayağı tutan koskoca adam karnını elbette doyurabilir.
Aaa benim babam o.:KK70: ben de bir bizde mi erkek hazırlıyor kahvaltiyi diye düşünüyordum yorumları okurken.
Ya bir de madem calismiyorsun kalk hazırla demek ne kadar acimasizca yaa. Ben çalışmıyor olsam hiç bir kuvvet beni uyandiramaz o saate.:KK53: yazık değil mi, ben acirim eşime kiyamam kalksın istemem sahsen. Ben uyumuyorum sen de uyuma gibi, bencillik bence.

Bihter reis butun gun elli cesit kiyafet degistirdikten sonra,aksam derneği arar "bir cocuk gülsün,dunya gülsün" der. Yalanciktan klavyeye iki tık tık yapar. Sabah kalkar denizi seyredip Cemile'ye sinsi sinsi bakar. Gece Behlul'le yiyisir.
Ve sofra hazirlanirken Nesrin'e "beyaz masa örtüsünü kullanın lütfen" der.
Beyinsiz Adnan da "hayatim gel yorma kendini." der.
Ah ülen ah. Siz de daha burda palto icin ekmek peynir icin kavga edin.

Aaa benim babam o.:KK70: ben de bir bizde mi erkek hazırlıyor kahvaltiyi diye düşünüyordum yorumları okurken.
Ya bir de madem calismiyorsun kalk hazırla demek ne kadar acimasizca yaa. Ben çalışmıyor olsam hiç bir kuvvet beni uyandiramaz o saate.:KK53: yazık değil mi, ben acirim eşime kiyamam kalksın istemem sahsen. Ben uyumuyorum sen de uyuma gibi, bencillik bence.

Dogal olani bu aslinda baba madem sabahin köründe kalkmak zorunda kahvaltiyi da hazirlayiversin :KK70:
Bizde haftaici eşim, haftasonu ben erken kalkip cikiyoruz aksamdan giyeceklerimizi bile hazirlayip koyuyoruz ki sabah birbirimizi rahatsiz etmeyelim diye, uyku candir ya, bolunmez :KK53:

Çalışmayınca uğurlanir, calismiyorsan mecbursun.
Hemen hemen herkes " calismiyorsan yap tabi " demiş.
Bunun çalışmak calismamakla ilgisi yok.
Kim önce çıkıyorsa bir diğerini uğurlar.

Bu görev gibi de olmamalı. Bazen kalkar insan, bazen kalkamaz yatakta gider eşini öper çıkacak kimse dışarıya.

Ne neyi gerektiriyorsa o olur.

Yani işte bende bunu diyorum ama anlatamıyorum yük gibi gelmez insana. O yüzden babamin bana yaptiklarinin örneğini verdim, kadin erkek küçük büyük fark etmez, aile kavramı varsa bazı şeyler içinden gelir zaten ama bazi minik fedakarliklarinda jestlerinde kimseye zarari dokunmaz. Çalışmayan yapsin derken sonuçta iş yükü daha az sabahlari yetişmesi gereken bir işi yok daha kolay yapabilir manasinda diyor bence insanlar. İçinden gelmiyirsada bilmiyorum bu duyguyu anlamıyorum bende olmadığı icin. o_O herkesin yaşam tarzi bakış açısı farklı belliki kendimize göre birini bulmak lazim. Yoksa yanlış yada doğru birşey yok ama konu sahibinin eşi biraz destek bekliyor belli ki ve bu bana garip gelmiyor. Düşünce yapısı farklı herkesin.

Son düzenleme:
arkadaslar kocamin beklentileri çok fazla ne yaparsam yapayım birşeyleri eksik görüyor..sabahları kahvaalti yapmadığı için genelde beni uyandırmaz baslarda kalksam bile yat uyu derdi..bi ara baktım laf eder oldu bi kaç defa kalktım .bugün telefon sesiyle uyku sersemiyle uyandım oda iş için hazırlanıyordu montumu giysemmi dedi bende yatakta oturur vaziyetteyim bence giyin dedim eşimde acele ediyorum geç kaldm farknda deglmsn insan kalkıp verir dedi sonra giyinip giderken kapıdan uğırlayacaktm gidip gitmediğimimi kontrol ediyorsun dedi ya sabah sabah tüm morelimi bozdu daha yeni evliyiz etrafinda pervane olmami istiyor galiba..burdan evliliği oturmuş kişilerden fikir almak istiyorum sizce bi kadın bş erkek için evi için ne yapabilir ???

en azindan sabah kahvalti hazirlayabilirsin bence.
bitmeyen istekler diyince uzuunca bir liste beklemistim bende...

Bak bulmuş Sun işte, alarm mini kur ondan bir 5 dk önce kalk ballı süt yap. Uyandır giyinmene kadar bekle sütünü ver elinde için op Allah a emanet ol hayatım de gönder. Esimde uç yılık evliyim sabah kahvaltısı her gün hazırladim bir yıl yapmadı oturdu kalkti. Şimdi yapar alış ti ev de yoksa arar kahvaltı yapalim diye az sabır geçer bu günler.

Anneler aslan oglum paşa oğlum diye diye büyütüyor sonra evlenince bunlar kendi ni hakikaten paşa sanıyor.:KK12:

erkeğin üstlendiği bir rol var kadının bir sürü rolü var hayatta.bize dayatıldığı gibi biz de uygulayalım madem.

Bence evlılık en basta bır sorumluluk olarak gorulmemelı ben kahvaltı hazırlamalıyım dıye yapılırsa tadı kacar zaten o kahvaltının bende bazen kalkarım bazen uyuyakalırım (cok severım uykuyu)bazende sadece ugurlamak ıcın kalkarım esım bazen ben gıdıyorum der sabah ugurlamaya kalkayım dıye oper gonderırım bazende ben uykusuzsam yada bolmek ıstemedıyse uykumu telefonumu yanıma bırakır gıder ısyerınden arar hadı kalk gec oldu dıye(kılo prblemım var cok uyumamam gerekıyor)yanı severek yapılmalı of pofla olmaz bu ıs en kızdıgım noktada erkeklerın sen kadınsın evdesın yap o zaman dıye tavır takınması sankı kadın erkege geysalık ıcın yaratılmıs

Valla ilk yil bende kalkip kahvalti hazirliyodum. 10 sene oldu Simdi yataktan bye bye yapiyorum. :KK31:Utusunu kendi yapar kahvaltisinida kendi hazirlar. Yaparsam dahami kiymetli olucam?? Hic sanmam....

bende evlilik heyecanıyla ilk yıl hazırladım snra baktım adam görevim gibi görmeye basladı ooo dedim uykusuz kalmaya degmez o günden beri calıştıgı gunler cok nadir hazırlıyorum hazırlayınca da kurban murban oluyo nie cunku nadir yenen etin lezzeti baskadır:KK30:

ölçü bu olmamalı kadın calismiyorsa illa kalkmak zorunda değil ki ayrıca gönül işi bu

bence sizin başka sorunlarınız var herkes önce kendi eksik gediğine bakmalı

Bende kahvalti hazirlarim hatta az once gece 1 bucuga kadar utu yapmis olmama ragmen kalktim cayini koydum yumurtasini kirdim yedi. Optum ve ise gonderdim.

Peki ben bunu neden yaptim. Cunku adam zaten erken kalkiyo kahvalti hazirlamak icin en az 15 dk daha erken kalkmasi gerekiyor. Ben sonrasinda yatabilecekken o ise gidip yorulmaya devam edicek. Bence sabah bi yarim saatlik fedakarlik yapilabilir. Gorev olarak gorme konusunda esim yarin kalkma ben birseyler atistiririm dediginde "hayir kocacigima guzel bi kahvalti hazirlayip onunla sohbet etmek hosuma gidiyor" diyorum boylece bu is gorevden cok hosuma gittigi icin yaptigim birsey oluveriyor.

Birde sunu eklicem konu sahibi esiniz gec kaldigi icin sizden yardim beklemis siz yardim etmeyincede sitem etmis. Bence de kalkip yardim etseniz daha hos olurdu.

gerçekten şaşkınlıkla okudum bütün yazılanları ... sabah işin olmadığı halde kalkıp onu işe göndermek sevgi göstergesi mi oluyomuş onlar alışmışlar evde köle istiyorlar böyle saçmalık görmedim. üstelik bunu destekleyenlerin hepsinin kadın olması da ayrıcı şaşırtıcı. ben erkek olsam elimi vicdanıma koyar düşünürüm işe gitmediği halde niye kalksın eşim bir insanı zorla söylene söylene kaldırmak yok neymiş geç kalıyormuşta montunu vermiyomuşta geç kalıyosa ona göre hazırlansın olmadı eve bir de köpek alsın akşam gelince terliklerini falanda getirir önüne... yok arkadaş bizim genlerimizde var kölelik istesekte kurtulamıyoruz... adam eve eş değil yol arkadaş değil fino alıyor başka bişey değil yani

Bende kahvalti hazirlarim hatta az once gece 1 bucuga kadar utu yapmis olmama ragmen kalktim cayini koydum yumurtasini kirdim yedi. Optum ve ise gonderdim.

Peki ben bunu neden yaptim. Cunku adam zaten erken kalkiyo kahvalti hazirlamak icin en az 15 dk daha erken kalkmasi gerekiyor. Ben sonrasinda yatabilecekken o ise gidip yorulmaya devam edicek. Bence sabah bi yarim saatlik fedakarlik yapilabilir. Gorev olarak gorme konusunda esim yarin kalkma ben birseyler atistiririm dediginde "hayir kocacigima guzel bi kahvalti hazirlayip onunla sohbet etmek hosuma gidiyor" diyorum boylece bu is gorevden cok hosuma gittigi icin yaptigim birsey oluveriyor.

Birde sunu eklicem konu sahibi esiniz gec kaldigi icin sizden yardim beklemis siz yardim etmeyincede sitem etmis. Bence de kalkip yardim etseniz daha hos olurdu.

canım bende senin gibi düşünüyorum, neden bu kadar zor bir şey gibi anlatılmış anlamadım :KK43: eşlerimiz onlar da bizim, işe gidiyorlar ee ne bileyim bide daha da erken kalkıp onunla mı uğraşsın. yani hazırlayıp, mutlu mutlu vadalaşıp sonra tekrar uyunabilir gibi geliyor bana. bu zorunluluk görev falan değil, aile olmak fedakarlıktır, istenmiyorsa bir şey diyemem tabii, zaten istemeyerek yapılan şeyden de pek hayır gelmez. 60 yaşındaki babam bile yapıyor bunu bana, ee bende ileride yeri gelecek evladıma yapıcam o zamanda zorunda değilim mi diyim, sevdiğimiz insanlar için karşılıklı fedakarlık yapılmasnın nesi yanlış inanın bilemedim :KK43:

KONUYU PAYLAŞAN ARKADAŞA HELAL OLSUN MİLLET İÇİNİ DÖKTÜ :KK53::KK70:

Son düzenleme:
Çalışmayınca uğurlanir, calismiyorsan mecbursun.
Hemen hemen herkes " calismiyorsan yap tabi " demiş.
Bunun çalışmak calismamakla ilgisi yok.
Kim önce çıkıyorsa bir diğerini uğurlar.
Ay ilahi iyide canım çalışmayan bayanların mantıken hep önce kocaları çıkar zaten evden.
Bu görev gibi de olmamalı. Bazen kalkar insan, bazen kalkamaz yatakta gider eşini öper çıkacak kimse dışarıya.

Ne neyi gerektiriyorsa o olur.

gerçekten şaşkınlıkla okudum bütün yazılanları ... sabah işin olmadığı halde kalkıp onu işe göndermek sevgi göstergesi mi oluyomuş onlar alışmışlar evde köle istiyorlar böyle saçmalık görmedim. üstelik bunu destekleyenlerin hepsinin kadın olması da ayrıcı şaşırtıcı. ben erkek olsam elimi vicdanıma koyar düşünürüm işe gitmediği halde niye kalksın eşim bir insanı zorla söylene söylene kaldırmak yok neymiş geç kalıyormuşta montunu vermiyomuşta geç kalıyosa ona göre hazırlansın olmadı eve bir de köpek alsın akşam gelince terliklerini falanda getirir önüne... yok arkadaş bizim genlerimizde var kölelik istesekte kurtulamıyoruz... adam eve eş değil yol arkadaş değil fino alıyor başka bişey değil yani
Ne kadar da çirkin bir yorum kınıyorum sizi.

Ne kadar da çirkin bir yorum kınıyorum sizi.
yapan kadınlarımız bunu zaten içten gelerek yapıyorlar.Bunun finolukla Kölelikle alakası yok ev hanımı olan bayanlarımız o zaman hiçbir işe el sürmesinler...Adam işten gelince yapsın vicdana sığarmı...pes yani.Adamın ütüsünü yapmayalım yemek hazırlamayalım kukuman kuşu oturup gibi o program senin bu program senin gezelim o zaman.Çalışan bayanlar için geçerli değil bu söylediklerim...Ayrıca herkes hakaret etmeden özgürce yorumunu yapamazmı.

Back