- 4 Nisan 2014
- 5.602
- 16.145
- 298
- Konu Sahibi Youlost2224
Valla sabahin korunde kalkip ise gitmek icin hazirlanirken esim yatakta fosur fosur uyusa kafayi yerdim herhalde
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bu bana çok saçma geliyor lütfen kusura bakmayın çalışmadığınız halde kahvaltı bile hazırlamamak. ben nişanlıyım ve iş yerlerimiz çok yakın olduğu için sabahları beni nişanlım bırakıyor, 2 senedir her sabah kalkar, tost, ekmek arası hatta bazen onu şımartmak için kahvaltı tabağı falan hazırlarım ona, arabada da rahat rahat yesin diye direksiyona ben geçerim. yani ben bu konularda biraz abartıyorum ama sizinkide bence abartı olmuş, babacım bile ben işe giderken kalkar çantamı falan getirir, hatta acelem varsa ve ütülenecek bir şeyim varsa babam hemen ütüler, çünkü işe gidiyorum ve bana yardımcı olmak ister, bende böyle gördüğüm için heralde ailemden nişanlıma karşı hep benzer tavrı sergiledim bu zamana kadar.
madem yeni evlisiniz kalkın güzel bir kahvaltı hazırlayın, eşinizi öpün yolcu edin. inanın onun yerinde ben olsam bende benzer tepki gösterebilirdim. mesela nişanlım ne zaman iş seyahatine gidecek olsa, bir gün önceden onun evine gider valizini hazırlarım, yıkanacak çamaşırı varsa onları hallederim, hatta çorap çamaşır ve giyeceklerinide ütüler kenara bırakırım çogu zaman evli olsak ve çalışmasam kahvaltıyı hiç aksatmazdım diye düşünüyorum. bir arkadaşım vardı çok uykuya düşkün kocası gece gündüz çalışıyordu, kız ne valizini hazırlarmış ne haftasonları işe giderken kalkarmış, bilmiyorum kızlar bu bana çok tuhaf geliyor, haliyle çok kopuktu araları sonrasındada boşandılar zaten ama bence bunların katkısıda var o bağın kopmasında.
benim yaptıklarımı görseniz yani şu anlattıklarım devede kulak kalır, üstelik çalışıyorum, ve gayet yopun tempolu bir işim var ama bu konularda biraz gelenekselciyim galiba. benim gibi olmasanız da sabahları kalkın size nacizane tavsiyem, bir şey kaybetmez çok şey kazanırsınız.
Of sanırım ben gerçekten kütüğümValizini neden sen hazırlıyosun giyeceği şeyleri kendisi seçemiyor mu, sen gene de ağırdan al derim, daha nişanlısın
ben her sabah kahvaltısını hazırlayıp gömleğini ütüleyip kendim kahvaltı yapamadan işe yetişmek için çıkıyorum.
yiyo, içiyo, ben yedim mi yemedim mi umurunda bile değil.
evi de temizliyorum, alışveriş de yapıyorum...
para bırakıyo para bitince...
para lazım mı para diyo
ne kadar kaldı evde para
al sana para harçlık...
alıştım artık.
ben de gelenekçiyim sanırım, annemle babam 40 yıllık evliler, annemin hiç babamdan önce uyanıp kahvaltı hazırladığını görmedim, biz öğrenciyken de babam hazırlar bizi okula bırakıp işyerine giderdi, ben de anacığımın izinden gidiyorum
bu arada annemle babam hayatımda gördüğüm en mutlu, huzurlu, sorunsuz çifttir, annem babamın daimi kraliçesi
yani evlilikte mutluluğun öyle sabah kalkıp kahvaltı hazırlamakla, hizmet etmekle, el pençe divan durmakla alakası yok, olsaydı benimki beni 11 yılda 11 kere boşardı. eğer kalkıp kahvaltı hazırlamak sizi mutlu ediyorsa yapın elbette ama bu sizin göreviniz değil, eli ayağı tutan koskoca adam karnını elbette doyurabilir.
evet buda mantıklı bir bakış açısıymış, ama herkes aynı değil ki canım, benim annem babam da çok mutlu ve genellikle babam yapıyor bizim evdede bu tür şeyleri. tabii ki kimsenin görevi de değil zorunlulukta değil ama ortak bir yaşam söz konusu birisi o evin giderlerini karşılamak için günde bilmem kaç saat çalışırken diğerinin de ona biraz yardımcı olmasında bir sakınca yok. konu sahibi çalışmıyor ki. o zaman kocası da benim görevim değil kendi paranı kendin kazanıp karnını doyurabilsin mi desin bilemedim
evet canım mümkün, umarım öyle olmaz. olursa da ne yapalım, yapım bu değiştiremem, keyif alıyorum zorla yapmıyorum ki. kıymetimi bilmeyen biriyle evlenmiş olurum o zaman da, benim gibi cevheri farkedememiş olur
şaka bir tarafa nişanlımın pek ilgileneceğini sanmıyorum haklısın, ama önlemimi aldım, bu işler için yardımcı tutacağız, sürekli kendim yapıp yorulup kafayı yemektense, çalışmam bir işe yarasın hem herşeyi ben yapıp hem çalışacaksam ne anlamı var ki. ama çalışmıyorken eşe kahvaltı hazırlamamak, evden uğurlamamak, uyanmamak bunlar bilmiyorum bana kötü geliyor.