Bi iyilik yapmak istiyorum

leyladansonra diye bir grup da var. bir çok farklı hastanede tedavi gören çocukların dileklerini/ isteklerini karşılıyorlar. Ona da bakabilirsiniz.

Ne duyarsız insanlarsınız ya. Düzgünce cevap verenleri dahil etmiyorum kesinlikle arkadaşlar. Yani konu sahibi sormuş maddi olanağı var demek ki birilerine faydası dokunsun istiyo kimse kimseyi tanımıyo zaten sizlere gösteriş yapacak değil.

Ahuu14 bayram geliyo küçük yerde yaşıyormuşsunuz zaten az çok bilirsiniz ya da mahalle muhtarlarından bilgi edinip yetim öksüz çocuklara ulaşıp ayakkabı bi elbise alıp ulaştırabilirsiniz. Durumu kötü olanlara koliler hazırlayabilirsiniz peynir zeytin bulgur makarna yağ salça koyabilirsiniz. Öğrencilere kalemler defterler alabilirsiniz. Ama yakın akrabanız varsa durumu kötü olan önce onlardan başlayın derim. Maddi gücü düşük olan bi arabanızın bir aylık kirasına destek olabilir okuyan çocuğu varsa servis ücretini karşılayabilirsiniz. Allah kabul etsin inşallah. Allah razı olsun.

Hayvanlarla ilgili konu açıldığında hepiniz bi duyar kasıyosunuz yazıklar olsun. Aynı duyar burda da lazımdı.

Kıyamam ya. Keşke tüm çocuklar eşit şartlarda olsa.

İnstagramda kesmeseker diye bir kadın var. Zor durumda kedileri ameliyat ettiriyor. Mesela benim kedimi çok çok kötü bir durumdan kurtarmış, gönüllülerden elli yüz ala ala , iki bin küsür liraya iyileştirmiş.
Bence ona bir mesaj atabilirsin bağış için.
Aynı şekilde orman beslemesine çıkabilirsin. Haftanın belli günlerinde şehirde köpeklerin atıldığı ormana gidip (her şehirde var maalesef. Az arastirsan hemen bulursun) mama bırakabilirsin.
Temizmama.com en ekonomiği. Al evine 15 kilo mama. Düzenli olarak besle ya mahallendekileri ya arazi bebeklerini...

Ihtiyac haritasi adli bi site var oraya bakin isterseniz.size uyan bisey olacaktir.

Çok teşekkür ederim güzel mesajınız için

Telefon operatörleri aracılığı ile sadece mesaj atarak bağışlar yapabilirsiniz,m;AFAD,Kizilay,Yeryüzü doktorlari...google dan aratip bulabilirsiniz de, yardimlarin ulaştiklarindan şüphe hissetmiyorum ben,size de tavsiye ederim...

yok bana yap, yok hesabımı vereyim hoş değil. çok şakalık bir konu olduğunu da düşünmüyorum açıkçası.
lösev ve kızılaya yapıyorum ben internet bankacılığından. Allah kabul etsin böyle güzel gönlü olan insanlar çoğalsın inşallah..

Sizin gibi insanlar da hep var olsun

İnstagramda bir hesap var, iyilikiçinoyuncak diye.
Oyuncak satıyor, kazandığı para ile köy okullarına ihtiyaçlarını gönderiyor.
Benim yakın arkadaşım köy öğretmeni.
Okul için yazdık hem kitap hem de kıyafet yardımı yaptı.
Görmesem yazmazdım devir malum.

Iyilik ille maddiyayla olmaz. Birinin yuzunu guldurmek yapilabilecek en guzel iyiliktir bence.

Sikak hayvanlarina yiyecek verebilirsiniz. Bir cocugun egitimine yardim edebilirsiniz, ucretsiz kurs vermek gibi...

Eki Görüntüle 2175577 İnstagramda @barkteam adli bir sayfa var. Orayi inceler misiniz? Edirne coplugunde yuzlerce kotu durumda kopek var bu sayfanin profilinde butun goruntuler mevcut, bol bol mamaya ihtiyac var. Profillerinde patifood linki var oradan mama aliyorsunuz aldiginiz mamalar buradaki kopeklere gidiyor. Onlarin beslendigini gormek o kadar mutluluk verici ki.
60 70 liraya 15 kiloluk mama gonderiyorsunuz kim bilir kac tane köpüşün karni doyuyor
Lutfen bi inceleyin

15 kilo mamalar 57 liradan başliyor, hepimiz birer torba gondersek cok guzel olmaz mi?
Edit: fotograf ekledim

Son düzenleme:
Çeşitli vakıflara yardım yapmak mantıklı tabiki ama yakın çevrenizde ihtiyaç sahipleri varsa ilk olarak onlardan başlamak daha mantıklı geliyor bana.
Çünkü bazı aileler gerçekten çok muhtaçlar ama fark edilmiyorlar.
Bir sürü iş adamı, sanatçı vs. sadece vakıflara bağış yapıyor haliyle ama her insanın çevresinde ihtiyaç sahibi vardır.
Mesela bir anne yeni doğum yapmış olur ona bebek için yardım yapılabilir maması, bezi vs. ya da üniversiteye gidecek birileri olur onlara makul bir para verilebilir birer aylık da olsa. Durumu olmayan ve kirada oturan biri olur bir aylık kirası verilebilir, erzak paketi hazırlatılıp yardım yapılabilir vs.
Benim aklıma bunlar geldi, umarım fikir olur :)

istiyorsanız sizi yönlendirebilirim, ihtiyaçı olanlara yardım eden bir yer tanıyorum, öyle siyasi dernek vb bir tarafı yok. Benim gözümün önünde yapıldı yardımlar. Onlarla iletişim sağlayabiliriz.

İhtiyaç Haritası diye bir site var, orada Türkiye genelinde hangi noktada neye ihtiyaç var görebilir ve istediğinize yardım edebilirsiniz.

Losev , Kızılay buralara bağış yapabilirsiniz, internette leyladan sonra diye bir site var hastanede yatan çocuklara hediye gonderebiliyorsunuz .Kedi , köpek maması alıp sokaklara bir kap su ile birakabilirsiniz , aynı şekilde kuşlara da yem olanağı sağlayabilirsiniz. Sevdiklerinize sürprizler yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
özellikle yaz sıcaklarında kapının önüne düzenli su koyabilirsin sokak hayvanları için
benim ilk aklıma gelen bu
biz ne kadar susuyoruz o hayvanlar susuzluktan telef oluyor

aman aman yine komiklikler şakalar tegv’e yardım edebilirsiniz hatta gönüllü olsanız ne güzel olur. hayatımda yaptığım en güzel şeylerden biri o çocuklara bir şeyler öğretmek karşılığı da onlardan gelrn sevgi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…