• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi insan bukadar iradesiz nasıl olabilirr!

Pokahontass

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2013
1.238
1.191
133
Tabiki de o iradesizz insan benimn !

Öncelikle şöyle anlatayım,
Nescafe ve sigara bağımlısı bir insandım.
Sabah uyanır uyanmaz wc gitmeden daha mutfaga gidip hemen kettle a su koyuyordum, wcden çıkana kadar kaynamış olsun diye.
Hersabah 1 kupa sade nescafe ve onun beraberinde 2 dal sigara içer öyle çıkarım evden.
Ve bu durum lise zamanından beri böyle. Okula/işe geç kalacağımı bilsem de o kahve sigara keyfini yapmadan adımımı atmazdım dışarıya, çünkü ayılamazdım, çünkü yıllarca öyle şartlamışım, alıştırmışım kendimi.

Günde 1 paket sigara içen biriyim. İşimin rahatlığından da kaynaklı günde 1 paket içmem.
Şimdi ise hamileyim :anneadayı:
Ha bu arada eşim ise sigaranın daha tadını bilmeyen biridir :KK14:
Doktora gittim ve tesadüf doktorum sigara düşmanı çıktı kesinlikle ağzına sürmüyorsun dedi.
Kafein almıyorsun dedi. ÇAy içme içeceksen çok açık iç dedi. Çayı çok aramam zaten.
Ama kahveeee ! :rolleyes::rolleyes: böyle çıldırıyorum işte..

Hamile kaldığımı öğrendiğimde Sadece 1 defa nescafe içtim birdaha sabahları ağzıma sürmedim.
Sabah hazırlanırken aynada diyorumm kendime 'bugün sigara içmek yok '
İşe gelene kadar bu tutumum devam ediyor.
Ofise gelince puuuufff uçtu gitti düşünceler. Hemen bi hafif türk kahvesi peşine kendimi kandırmak adına almış olduğum düşük zehirli sigara :KK62:

O sigarayı içiyorum ve içtikten sonra vicdanım beni boğuyor resmen.
Bırakmıyorum şu lanet olası zıkkımdan kurtulamıyorum.
Bebeğimin daha 2 gün önce pıtpıtpıt kalp atışlarını duydukk. Poka bunu nasıl yapıyosun yazık günah karnındakine diyorum herseferinde ama Bu kendine engel olamamak frenleyememekte nesi !
Bi yandan vicdanım, iç sesim, diğer yandan eşimin her fırsatta sıkıştırması.

Hergün yalvarıyorum Allah'ıma şu illetten kurtulmak için.
Midem bulansın, öğürmeye kusmaya razıyım.
Yeterki tiksineyim şundan kokusuna tahammülüm kalmasın.

Şimdi burada topa tutulacağımıda biliyorum haklısınız ne derseniz.
Ama Topa tutarken de ' Poka inş tiksinirsin sigaradan' diye de dua edin nolur.

Buarada günde 1 paket içtiğim sigaradaan şuan günde 7 8 e indirebildim..

Sen zaten yanlış olduğunu biliyorsun,kurtulmak istiyorsun,neden topa tutalım ki seni.İnşallah tez zamanda kolaylıkla bırakırsın annesi.Kendin için de çocuğunun sağlığı için de.

en basta saglikli oldugunuz icin sükredin ve bunun da gecici olabilecini unutmayin. Ben hamileligimde degil kahve degil sigara su bile icemiyordum mide bulantisindan serumlarla idare ettim ilk dört ay. Ne sanslisiniz ki siddetli mide bulantiniz yok. Iradeli olmak size kalmis. Bebeginiz icin birakmaniz sart ileride sizin kokunuzu sigarayla karisik mi hatirlamasini istersiniz. Hayatinizdan cikarin. Bir sekilde iradeli olmak zorundasiniz, baska yolu yok

dediğin gibi irade meselesi canım bu işler ben kafamda bişeyi bitirdiğim an asla bidaha yapmam seninde kafanda bitirmen lazım ilk önce bu işi umarım bırakabilirsin canım hem kendin hem bebeğin için

Bu yorumu yazdığım için benide topa tutacaklar
Stres daha zararlı olduğu için doktorlar günde 3-5 taneye izin veriyor diye biliyorum
Allah sizi bir an önce kurtarsın sigaradan inşallah
Ama streste hamilelikte sigara kadar önemli rahatlamaya çalışın
Aman deyin.3 5 tane yasak değil diye kendini teselli eder,bırakması zorlaşır.

Bu yorumu yazdığım için benide topa tutacaklar
Stres daha zararlı olduğu için doktorlar günde 3-5 taneye izin veriyor diye biliyorum
Allah sizi bir an önce kurtarsın sigaradan inşallah
Ama streste hamilelikte sigara kadar önemli rahatlamaya çalışın

Bende böyle biliyorum hamile bi arkadaşım var doktoru günde beş taneyi geçme az olarak içebilirsin demiş ama o mide bulantısından istemiyorum zaten demişti.
Bende sigara içiyorum bi kaç ay öncesine kadar az içerdim günde 4-5 tane falan anca içerdim bir buçuk yıl böyle devam ettim ama bu ara çoğalttım sigarayı :KK43: Ve bende bi hamilelik planlıyorum bu ara tekrar azaltmam lazım ağzımda sakızla geziyorum :KK59:

Gün içinde sürekli sakız çiğnemeye çalışıyorum ama buseferde habire acıkıyorum sakız çiğnedikçe.
İrade konusunda gerçekten okadr zayıfım ki en nefret ettiğim özelliğim bu benim.
Hamile kalmadan önce kaçkere diyet uyguladım, istikrarlı bir şekilde devam edemedim.
Hamilelikte kilo alacağım zaten bari zayıflayayım da diye düşünerek hiç birşey yapamadım.
1 2 kilo verip geri aldım en sonunda 75 kiloyla hamile kaldım.
Sigara için en yakın arkadaşımın doktoruda günde 3 5 taneye müsade etmişti oda stres yapmaması adına.

Gerçekten gönül istiyorki kendimden önce bebeğime zarar gelmesin ona birşey olmasın, ama böyle iradesizce davranmak, sorumsuzca davranmak, kendine engel olamamak okadar berbat birşey ki !
Sen nasıl anne olmayı planlıyorsun diye her dk sorguluyorum kendimi..
İnanın çok berbat bir durum bu !

Poka biliyorsun ben biraktim.
Ki dusta bile sigara icmeye calismisligim var.
Oyle bir bagimliyken biraktim. Cok degil 8 sene ictim.
Ama hala kahvenin yanina zorlaniyorum. Icmemek icin minnacik turk kahvesinin yanina cikolata, kek, gofret, kuru kayisi, elma yedim en son. Ayni anda.
Onun disinda iyiyim.
Belli zamanlarini dizginlemeye calis.
Yemek sonrasi ve kahve yani geldi aklima, baska ne zaman seviyorsun?
O kriz anlarini basta yasaklarsan isin daha kolay olur.
Cok zorlanirsan aksamlari kendine kahvenin yaninda yarim sigara odulu verirsin.
Insallaj birakirsin, birakmazsan da dunyanin sonu degil.

Poka biliyorsun ben biraktim.
Ki dusta bile sigara icmeye calismisligim var.
Oyle bir bagimliyken biraktim. Cok degil 8 sene ictim.
Ama hala kahvenin yanina zorlaniyorum. Icmemek icin minnacik turk kahvesinin yanina cikolata, kek, gofret, kuru kayisi, elma yedim en son. Ayni anda.
Onun disinda iyiyim.
Belli zamanlarini dizginlemeye calis.
Yemek sonrasi ve kahve yani geldi aklima, baska ne zaman seviyorsun?
O kriz anlarini basta yasaklarsan isin daha kolay olur.
Cok zorlanirsan aksamlari kendine kahvenin yaninda yarim sigara odulu verirsin.
Insallaj birakirsin, birakmazsan da dunyanin sonu degil.
Yarım içiyorum çoğu zaman zaten. Hatta eşim gördüğünde o yarımın bile yarımını iç diye bağrınıyoo :D

Gün içinde sürekli sakız çiğnemeye çalışıyorum ama buseferde habire acıkıyorum sakız çiğnedikçe.
İrade konusunda gerçekten okadr zayıfım ki en nefret ettiğim özelliğim bu benim.
Hamile kalmadan önce kaçkere diyet uyguladım, istikrarlı bir şekilde devam edemedim.
Hamilelikte kilo alacağım zaten bari zayıflayayım da diye düşünerek hiç birşey yapamadım.
1 2 kilo verip geri aldım en sonunda 75 kiloyla hamile kaldım.
Sigara için en yakın arkadaşımın doktoruda günde 3 5 taneye müsade etmişti oda stres yapmaması adına.

Gerçekten gönül istiyorki kendimden önce bebeğime zarar gelmesin ona birşey olmasın, ama böyle iradesizce davranmak, sorumsuzca davranmak, kendine engel olamamak okadar berbat birşey ki !
Sen nasıl anne olmayı planlıyorsun diye her dk sorguluyorum kendimi..
İnanın çok berbat bir durum bu !

Bende sakız ile ağız oylamaya çalışıyorum ama o da acıktırıyo yemek yiyince de sigara çekiyo canım tekrar yani bi yere varamıyorum :KK43: ...
iyotsuztuz iyotsuztuz Nickin bile sigara ile alakalıyken sigarayı bırakabildin miiii? Ne güzell :KK9:

Poka nikotin sakızları hamile iken zararlı mıymış bi bilgin var mı ? Yoksa bi araştır kullan faydasını görürsün belki.

İnş. Benim gibi tiksinirsin 4. Gebeliğim sadece 3.de bir kaç gün içtim gebe olduğumu öğrenince hepsinde karsidan içen gördüğümde sigara lafı duyduğumda ıgrendim .bu gebeliğim den önce esimin zoruyla bıraktık hop bebis gelmiş günde 1 paket de ben içiyordum sabah aç karnına 3 dal içtiğim i biliyorum son zamanlarda yiyordum sanki sigarayı ama şimdi çok rahatız 600 lirada cebimize kaldı .İnş. tiksinirsin

İnsallah tiksinirsin de sigara icilen ortamda bile duramazsin
Pokacigim herseyin farkindasin bizim yapabilecegimiz birsey yok sadece bebeginin sagligini dusun. Herseyden saknmak dogru degil tabiama sigara bu ihmale gelmez. Allah gostermesin cocugunda bir anomali olsa sigaranin s si bile deli eder seni ama is isten gecmis olur :(

Yarım içiyorum çoğu zaman zaten. Hatta eşim gördüğünde o yarımın bile yarımını iç diye bağrınıyoo :KK70:

Ben cok cildirdigim zamanlar icin pipo aldim. 5 tlye uyduruk otesi bir sey.
Tutunu koy, yak derken ugrasiyorum.
Ehli olmayinca bir halta da benzemiyor.
Kufredip atiyorum.

Aklinda olsun yildiriyor. :D

Şöyle soyliiim o sigaradan vazgeçemeyen arkadaşımın bebeğin de gelişim geriliği var..

Suan 4 yasında çocuk fakat emeklemeyi yeni bıraktı..dili dönmüyor..

Verdiğin zararı düşün..

Değil sigara içmek..içilen yerde durmaman lazım..

İnşallah bırakırsın vicdanın varsa.

Çok pis kokuyorsunuz arkadaş yaaa... Inşallah tiskinirsiniz tiksinirsiniz ve bilimum türevleri. Ama inşallah bırakırsınız.

bebeğin doğduğunda ve büyüdüğünde hastalık çekerse ( allah korusun ) vicdanınız şimdikinden daha fazla olacaktır. o masuma bunu yapmayın.

Back