Siz yanlarında kaldınız diye ve bir tek abiniz olduğu İçin duygusal bakıyorsunuz ama kesinlikle vermeyin arabanızı. Abiniz yengeniz çok büyük ayıp ediyor. İki yetimin malına mı kaldılar, 3 ay baktılar diye? O araba giderse, yerine gelir mi belli olmaz. Siz iki çocukla arabasız ne yapacaksınız?
o kadar ayıp bir şey ki, çocuğunun bezini yıkadım demek. O zaman hayrına yapmamışlar, akıllarında biz de karşılığını isteriz demek varmış. Asıl onların size nasıl yardım ederiz demesi lazım. Yengeniz böyle bir şey teklif etse, abinizin dur demesi lazım. abinizin size nasıl yardım edebilirim demesi lazım.
Altın olacaksa, ve siz arabasız yapabilirim diyorsanız, siz kendiniz satarsınız arabanızı, altına çevirirsiniz.
Hakkımı helal etmem gibi beylik laflarına bakmayın, iki yetimin hakkına göz dikenlere. Sonra da başka şeyi kakarlar kafanıza.
gerekirse onları yok sayın hayatınızda, gerçek yüzlerini görmüş oldunuz. 3 aylık masraflarını hesaplayıp verin biraz fazlasıyla. Bu bakıcılık ücretim, bu da evde kalma masrafım deyin, atın hesaplarına, bitsin gitsin. Kesinlikle duygusal davranmayın ve güçlü olun. Elinizdeki her varlık gerekli sizin için.