• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi gecede hayatım alt ust oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adıyaman'da kalmak istemiyorum her sokak bana eşimi hatirlatiyor Ankara'da evim var diye yazmıştım ama ordada eşimin amcası oturuyor o insanlarında durumu yok çıkamazlar evden napicam bilmiyorum
Anlaşabilecek insanlarsa amcayla beraber oturun hem onlar evden çıkmamış olur hem sizin kira derdiniz olmaz.. bakabiliyorlarsa da ufaga bakar sende maddi anlamda destek olursun üç beş amcana.. tabi çok yaşlı ve hasta değillerse bakabilecek kuvveteyseler.. bakıcıya vereceğinden daha azını onlara verirsin.. birikim yaparsin 3 5 sene sonra ev alır ayrısın evini.. onlar vefat ettikten sonra o evde sana kalır zaten

Ben öğretmenim ve 7 binin üzerinde alıyorum 😃 8-9 bin alanı da biliyorum. Her ay ek ders ücretlerinin listesi yayınlanıyor bizde çünkü.
Ben de öğretmenim 30 saat dersim var. Yani fuul alıyorum. 20 yıllık da öğretmenim. 7000 TL yi görmedim. Nasıl alıyorsunuz açıklayın da ben de alayım. Yani nasıl bir sallamadir

Konu sahibinin kendi konusu disinda baska hicbir konuda mesaji yok. Neden banlanmis olabilir ki?
Insallah fake oldugu icin banlanmistir.

Yani beni kesseler birisine "arabanı sat bana para ver vermezsen hakkım helal değil" diyemem.
Bu nasıl abes bir şey gerçekten ya.
Her şeyi elinizden alsınlar o zaman bu ne böyle. Bilmiyorlar mı yasadiginiz zorluğu.
Birisine iyiliğini başa kakmak ne demek.
Demek ki başka niyetleri varmış bunu bu kadar korkusuzca söylediğine göre. Karşılık bekleyerek yaptıysa o hak falan değil zaten geçsin o ayakları

Kredi çekmek zorunda da değilsiniz arabayı satmak zorunda da.
Bir zahmet kendileri bulsun parayı.
Sanki sakız parası ne kadar kolay istiyorlar öyle

Altın bir iki ay içinde 550 ye çıkacakmış o paraya güzel bir ev varmış beraber yaşarız diyor sonra ben sana 1 yıl içinde geri öderim diyor
Ee senin 100 bin liran 100 bin lira olarak kalacak, sattığın arabayı da o paraya alamazsın. Sakın verme. Birine para verip kötü olacağına vermeyip kötü ol. Sanki sen bilmiyorsun o parayı altına basıp 2 katına çıkarmayı. Millet ne akıllı ya. Kendini borçlu filan da hissetme gidip kaldın diye. O başka bu başka. 3 aylık bir masraf belirle al abi yanınızda kaldım yedim içtim karşılığı de konuyu kapat

2 çocuk mu kusura bakmayın ama noktalama kullanmamışsınız anlamadım hamile kaldınız eşiniz vefat etti diğer çocuk kimin ?
Sanırım ilk çocuğu ilk senesinde doğmuş, Adıyaman a atanmış, 4 sene kalmış. tayinin biteceği sene ikinci çocuğuna hamile kalmış ama bebeği üç aylıkken eşini kaybetmiş.

Karşılık bekledikleri için yapmışlar. Zamanı geldiğinde borcunuzu ödersiniz. Eşinizden kalan arabayı satmayın. Hem hatırası var hem de sizin de ihtiyacınız olur. O 100 bin lira geri dönmez. Çünkü onlara göre yaptıklarının karşılığı 100 bin lira.

2 çocuk mu kusura bakmayın ama noktalama kullanmamışsınız anlamadım hamile kaldınız eşiniz vefat etti diğer çocuk kimin ?
İlk evlendiği sene çocuğu olmuş. Sonra tekrar hamile kalmış. İki hamilelik arasında 6-7 sene var. Sanırım eşi ikinci bebeğe hamile iken ölmüş.
Hala boklu bez yıkanıyor mu oraya takıldım. 🤷
2 çocuklu kadından 100 bin TL istenir mi hiç. 😔

Siz yanlarında kaldınız diye ve bir tek abiniz olduğu İçin duygusal bakıyorsunuz ama kesinlikle vermeyin arabanızı. Abiniz yengeniz çok büyük ayıp ediyor. İki yetimin malına mı kaldılar, 3 ay baktılar diye? O araba giderse, yerine gelir mi belli olmaz. Siz iki çocukla arabasız ne yapacaksınız?

o kadar ayıp bir şey ki, çocuğunun bezini yıkadım demek. O zaman hayrına yapmamışlar, akıllarında biz de karşılığını isteriz demek varmış. Asıl onların size nasıl yardım ederiz demesi lazım. Yengeniz böyle bir şey teklif etse, abinizin dur demesi lazım. abinizin size nasıl yardım edebilirim demesi lazım.

Altın olacaksa, ve siz arabasız yapabilirim diyorsanız, siz kendiniz satarsınız arabanızı, altına çevirirsiniz.

Hakkımı helal etmem gibi beylik laflarına bakmayın, iki yetimin hakkına göz dikenlere. Sonra da başka şeyi kakarlar kafanıza.

gerekirse onları yok sayın hayatınızda, gerçek yüzlerini görmüş oldunuz. 3 aylık masraflarını hesaplayıp verin biraz fazlasıyla. Bu bakıcılık ücretim, bu da evde kalma masrafım deyin, atın hesaplarına, bitsin gitsin. Kesinlikle duygusal davranmayın ve güçlü olun. Elinizdeki her varlık gerekli sizin için.

Biz de öğretmeniz. Eşim matematikçi ekdersleri genelde 3000 ve üstünde gelir. Ders saati yüksekse ekdersleri yüksek gelir. Bu kadar şaşılacak bir durum yok.
Kurslarla birlikte mi? Az önce üşenmedim baktım. 15 yıllık ingilizceciyim. 29 saat derse giriyorum. 6000 yatmış maaş artı ek ders. Konuyu sabote etmek istemiyorum ama sanırım kurs dolayısıyla yüksek oluyor. Okuyunca sanki genelde herkes o paraları alıyormuş anlamı çıkıyor da şaşırıyorum D Derinmavi12

Kurslarla birlikte mi? Az önce üşenmedim baktım. 15 yıllık ingilizceciyim. 29 saat derse giriyorum. 6000 yatmış maaş artı ek ders. Konuyu sabote etmek istemiyorum ama sanırım kurs dolayısıyla yüksek oluyor. Okuyunca sanki genelde herkes o paraları alıyormuş anlamı çıkıyor da şaşırıyorum D Derinmavi12
30 saat ders artı kursu var evet.

yetim yeğenlerinin malına göz dikmişler. yazıklar olsun. yetimlerin hakkını yedirme hakkınız yok. kaldığınız süreye bir para belirleyin o kadar verin, bidaha da onlarda kalmayın

Arabayı kesinlikle satmayın kredi cekin cok sıkışık madem yengeye de yazıklar olsun yaptığını söylemek nedir

Sonuçta kurslar da ek derse dahil değil mi? 😊 Ayrıca 6000 bu aya özgürdür tatillerden dolayi tam yatmadı nöbetlerde yok. Ama ben çok şaşırdım 15 yıllık bir öğretmenin normal maaşı zaten 5 binin üstündedir. Ben 10 yıllık öğretmenim sadece maaşım 5300. Yüksek lisans ve kademe ilerlemem oldu bazı durumlardan dolayı. O da ayrıca biraz etkiliyor olabilir.

Sonuçta kurslar da ek derse dahil değil mi? 😊 Ayrıca 6000 bu aya özgürdür tatillerden dolayi tam yatmadı nöbetlerde yok. Ama ben çok şaşırdım 15 yıllık bir öğretmenin normal maaşı zaten 5 binin üstündedir. Ben 10 yıllık öğretmenim sadece maaşım 5300. Yüksek lisans ve kademe ilerlemem oldu bazı durumlardan dolayı. O da ayrıca biraz etkiliyor olabilir.
Hayır değil. O ekstra bir şey. Kaç öğretmen kurs açıyor ki.. birçoğumuzun ek dersi bile yok. 21 saati geçince hemen yeni norm açılıyor. O yüzden 3000 ek ders alıyorum, 8000 maaş alıyor cümleleri geneli yansıtmıyor

Hayır değil. O ekstra bir şey. Kaç öğretmen kurs açıyor ki.. birçoğumuzun ek dersi bile yok. 21 saati geçince hemen yeni norm açılıyor. O yüzden 3000 ek ders alıyorum, 8000 maaş alıyor cümleleri geneli yansıtmıyor
Herkes böyle alıyor denilmedi ki zaten bu tutari alanlar da var denildi.

Öncelikle basınız sağolsun. Gerçekten çok zor bir durum çok üzüldüm. Allah hem sabır hem kolaylık versin. Abiniz ilk etapta abi gibi davranmış içine sinmemiş çok güzel. Ama şimdi yaptığı hoş değil. Çocuklu ve yalnız başına mücadele etmeye çalışan bir kadın için elinizdeki maddi şeylerden medet ummasi çok saçma. Yengenizin yaptığı hakkımı helal etmem de çok yanlış. Bence hem hatırası var hem de maddi güç o yüzden vermeyin. Düzgünce ifade edin sizin üstünüzde kalma durumunda ödeyebileceginiz miktarda kredi çekmeyi teklif edin. Yarın öbür gün biz de sana o zaman destek olduk deyip cekiliverirler eliniz bogrunuzde kalırsınız. İşin içine para pul girdi mi kardeşinizden de olursunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back