• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi bakar mısın denize girmek istiyorum da :s

ICanDoThis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2012
1.028
1.243
133
34
Yarın adetimin 3. günü ve denize girmeyi planlıyorum. Yani ramazandan önce tek fırsatım olacak bu. Daha önce hiç 3. günde girmedim sizce belli olur mu ya da sakıncaları olabilir mi? Daha önceden havuza girmiştim bu şekilde adetim kesilmişti :31:

​Doktorlar adetli iken deniz ve havuza girilmesini tavsiye etmiyor çünkü mikrop kaparak mantar ve çeşitli hastalıklara yakalanma imkanınız var bir günlük heves için sağlıgınızı tehdit etmeyin,daha önce bir yakınım girdi ve hala mantar hastalıgıyla uğraşıyor.

Regl iken denize ya da havuza girilmez.
Mikrop kaparsın.

Girilse bile tampon kullanılmalıdır.

CAnım seni korkutmak istemem ama ben birgün öyle sabırsızlık yaptım, adetim 6 gün sürüyor 4. gün girdim ve mikrop kaptım. Ateşim çıktı birsürü hastalık tatilimin 3 günü de yattım rezil oldu tatilim. Tam da ramazana denk gelmişsiniz.

Bu arada ramazanda denize girmenizin sakıncası yok, su yutmamaya özen gösterin yeter. Ben araştırmıştım epey. Siz de araştırın isterseniz size bir link vereyim oradaki sitede soru sorabilirsiniz. İlgili konu da vardı orada snırım. Siz bilirsiniz.

Bizim bir tanıdığımız da zaten hava geç kararıyor akşam girerim demişti.

Kadinlarin regl olunca denize girilmesi onerilmez. Hem kendi, hem baskalarinin sagligi acisindan. Orkid, tampon goruntuleri denizde hos olmuyor. Bir kac gun daha bekleyip denize girebilirsiniz . Sonucta deniz kacmiyor.

CAnım seni korkutmak istemem ama ben birgün öyle sabırsızlık yaptım, adetim 6 gün sürüyor 4. gün girdim ve mikrop kaptım. Ateşim çıktı birsürü hastalık tatilimin 3 günü de yattım rezil oldu tatilim. Tam da ramazana denk gelmişsiniz.

Bu arada ramazanda denize girmenizin sakıncası yok, su yutmamaya özen gösterin yeter. Ben araştırmıştım epey. Siz de araştırın isterseniz size bir link vereyim oradaki sitede soru sorabilirsiniz. İlgili konu da vardı orada snırım. Siz bilirsiniz.

Bizim bir tanıdığımız da zaten hava geç kararıyor akşam girerim demişti.

Mikrop kapma riski adetli günlerin dışında da yok mu ?:44:Şöyle de bi haber okudum: Adetliyken denize girilir mi?

Tabi sizin yaşadıklarınız daha önemli karar vermemde.:( Ben bi de denizi çok severim, o kadar üzülüyorum ki giremiyorum diye.=( Ramazan ayında ailem için uygun değil, gidemeyiz o yüzden.

Oruçluyken denize girmek dini açıdan tartışmalı bir konu.. Ama okuduğum kaynaklarda ve duyduklarıma göre girilebilir su yutulmadığı takdirde diye biliyorum.. Ama seni yanlış yönlendirmekte istemem.. En iyisi sen de bir araştır..
Ama adetliyken havuza ve denize girmen pek iyi olmaz hastalık açısından :20:

Kadinlarin regl olunca denize girilmesi onerilmez. Hem kendi, hem baskalarinin sagligi acisindan. Orkid, tampon goruntuleri denizde hos olmuyor. Bir kac gun daha bekleyip denize girebilirsiniz . Sonucta deniz kacmiyor.

Mesajımı tam okumamışsınız herhalde. Bundan sonra ancak 1.5 ay sonra denize girebilirim.;)

Oruçluyken denize girmek dini açıdan tartışmalı bir konu.. Ama okuduğum kaynaklarda ve duyduklarıma göre girilebilir su yutulmadığı takdirde diye biliyorum.. Ama seni yanlış yönlendirmekte istemem.. En iyisi sen de bir araştır..
Ama adetliyken havuza ve denize girmen pek iyi olmaz hastalık açısından :20:

Girmeyeceğim gibi görünüyor zaten.:)

Normalde adetim 3 gün sürüyor yarın son gün olacaktı. Talihsizlik.:31:

benim 1 hafta sürüyor 4.günden itibaren denize giriyorum ama havuza girmem.denizde çok fazla oyalanmadan,çıkınca hemen mayomu /bikinimi değiştirip kuru mayomu giyiyorum.tekrar 2.ciye girmiyorum.şimdiye kadar bir zararı olmadı ama olmayacak anlamına da gelmez.bir de deniz suyunun temizliği de önemli.riskleri göze alıyorsan gir.

benim 1 hafta sürüyor 4.günden itibaren denize giriyorum ama havuza girmem.denizde çok fazla oyalanmadan,çıkınca hemen mayomu /bikinimi değiştirip kuru mayomu giyiyorum.tekrar 2.ciye girmiyorum.şimdiye kadar bir zararı olmadı ama olmayacak anlamına da gelmez.bir de deniz suyunun temizliği de önemli.riskleri göze alıyorsan gir.

Benim en fazla 4 gün sürer ve son zamanlarımda havuza girdiğimi biliyorum. Havuz daha temiz değil mi?

Mikrop kapma riski adetli günlerin dışında da yok mu ?:44:Şöyle de bi haber okudum: Adetliyken denize girilir mi?

Tabi sizin yaşadıklarınız daha önemli karar vermemde.:( Ben bi de denizi çok severim, o kadar üzülüyorum ki giremiyorum diye.=( Ramazan ayında ailem için uygun değil, gidemeyiz o yüzden.

Canım adetliyken bütün rahim kanalları açık oluyor öyle bir durumda çok müsaitiz mikrop kapmaya. Uzmanların bazısı çok yoğun olduğu günlerin dışında yüzebilirsiniz diyorlar, fakat dikkatli olmalı tabi. Mesela benim 3. günüm çok yoğun kanamalıdır sizinki öyleyse zor olur. Ben tabi zor zaman geçirmiştim ozamanlar, olacağı varmış da diyebiliriz. Fakat temkinli olmada fayda var yüzde yüz mikrop kapacaksın asla bilemeyiz ki.

Biraz internette araştırma yap bence, içine sinerse girersin. Başka şansın da yokmuş :S

Girsen girersin, tampon kullansan ya da tuvalete girip sonrasında direk girsen duş alıp görüntü açısından sorun çıkacağını zannetmiyorum zaten soğuk suda öyle yoğun bir kan akışı olmaz, ama mikrop kapma konusunda riskli olabilir.

Bir de deniz havuzdan daha güvenli diye biliyorum mikrop konusunda.

Son düzenleme:
Benim en fazla 4 gün sürer ve son zamanlarımda havuza girdiğimi biliyorum. Havuz daha temiz değil mi?

havuz suyu ne kadar klorlu olursa olsun asla deniz suyu kadar temiz olamaz.deniz suyu tuzludur ve sürekli bir akıntı vardır.kaldı ki pek çok havuzda hijyene o kadar dikkat edilmez.ayrıca havuzda diğer insanların bizim yüzümüzden hasta olma riski de var.tabi bu bahsettiğim deniz suyu mesela didim gibi mavi bayraklı olan denizler.bazı denizler var ki lağım suyuyla karışıyor,pislikten deniz anası kaynıyor.ben senin yerinde olsaydım girerdim.ama tabi karar senin.

Canım adetliyken bütün rahim kanalları açık oluyor öyle bir durumda çok müsaitiz mikrop kapmaya. Uzmanların bazısı çok yoğun olduğu günlerin dışında yüzebilirsiniz diyorlar, fakat dikkatli olmalı tabi. Mesela benim 3. günüm çok yoğun kanamalıdır sizinki öyleyse zor olur. Ben tabi zor zaman geçirmiştim ozamanlar, olacağı varmış da diyebiliriz. Fakat temkinli olmada fayda var yüzde yüz mikrop kapacaksın asla bilemeyiz ki.

Biraz internette araştırma yap bence, içine sinerse girersin. Başka şansın da yokmuş :S
Peki teşekkür ederim.=)

Back
X